BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / sc Heerenveen / topic: Ron Jans zet in op Europees voetbal

Headliner: sc Heerenveen Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - dinsdag 03 augustus 2010 - 10:48
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

Ron Jans zet in op Europees voetbal (Frisian Pride)

Thomas
 Thomas - dinsdag 03 augustus 2010 - 12:27   quote  deeplink  
Ron Jans wil met Heerenveen strijden om een plaats die recht geeft op Europees voetbal. "Het is misschien een gewaagde, maar ook een realistische doelstelling. Ik denk dat het haalbaar is," liet Jans maandag tijdens de perspresentatie weten. Jans liet zijn spelers in de eerste week van de voorbereiding een vragenlijst invullen. Een van de vragen had betrekking op de sportieve ambitie. De voetballers leken aardig op één lijn te zitten. Waar Jans in het verleden bij FC Groningen op plek zeven uitkwam, mikte de selectie van sc Heerenveen gemiddeld op de vijfde plek op de ranglijst.

Dat is ook zon beetje de gedachte van Ron Jans en zijn assistenten. Gezien de aanwezige kwaliteit en de getoonde instelling tijdens de voorbereiding, moet sc Heerenveen zich sportief kunnen roeren in de eredivisie. Jans heeft echter duidelijk aangegeven dat het seizoen ook geslaagd kan zijn zonder het behalen van Europees voetbal.

"De persoonlijke ontwikkeling van spelers is het belangrijkste. De jonge spelers, waar we er veel van hebben, moeten beter worden, maar ook een routinier als Michel Breuer moet de ambitie hebben om beter te worden. Dat is ook de logische volgorde. Als het individu beter wordt kan het team beter wordt maak je het team beter en dan is het mogelijk om hoog te eindigen."

"Er is een vruchtbare bodem. Het zijn goede jongens, misschien wel eens te goed. Iedereen binnen de club, of het nu de materiaalman, directeur of speler is, moet hetzelfde doel nastreven en de club positief uitdragen. We willen mooi voetbal laten zien. Dat zal misschien niet altijd lukken, maar tegen Real Mallorca hebben we met twee schitterende doelpunten alvast een voorproefje geboden." Jans hield daarnaast een betoog over normen en waarden waarin hij pleitte voor duidelijke en heldere communicatie, teamgeest, saamhorigheid en last but not least plezier.

"Plezier vormt de basis voor prestaties," aldus Ron Jans. "Plezier, ontwikkeling en samenwerking zijn de pijlers voor succes. We zijn op 23 juni begonnen met trainen en de afgelopen weken is er echt iets moois ontstaan. Als die trend zich voortzet, kan er bij Heerenveen iets moois groeien."

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3162
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: sc Heerenveen Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / sc Heerenveen / topic: Ron Jans zet in op Europees voetbal









0.0111989