BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Vitesse / topic: Vitesse in gesprek met succesvolste Russische voetbalacademie

Headliner: Vitesse Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - donderdag 25 november 2010 - 11:33
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

Vitesse in gesprek met succesvolste Russische voetbalacademie (ELF Voetbal)

Thomas
 Thomas - donderdag 25 november 2010 - 12:45   quote  deeplink  
Vitesse is druk bezig met het uitbreiden van hun netwerk. De Arnhemse club liet vorige week al weten in zee te zijn gegaan met een Braziliaanse club. Nu zijn ze in gesprek met de succesvolste Russische voetbalacademie over een mogelijke samenwerking.

De Yuri Konoplev Academy in Toljatti, dat tegenwoordig meer jeugdinternationals voortbrengt dan traditionele clubs uit Moskou, wordt gefinancierd door, hoe kan het ook anders, Roman Abramovich. Vitesse-eigenaar Merab Jordania is, zoals bekend, een goede vriend van de Rus. Kort geleden zouden de vertegenwoordigers van Chelsea, Vitesse en de academie in Londen bijeen zijn gekomen en is er afgesproken om in december nog eens om de tafel te gaan zitten, schrijft het AD.

De academie heeft alleen jeugdteams en dus geen eerste elftal dat uitkomt op het hoogste niveau. Spelers die de volwassen leeftijd hebben bereikt, worden elders ondergebracht waar ze zich kunnen doorontwikkelen en op termijn interessant kunnen zijn voor Chelsea. Maar tegenwoordig gaat dat door de strenge regeling van Engeland niet zo makkelijk meer en zou een tussenstop bij Vitesse goed van pas komen.

Zo verwacht Vitesse dinsdag al twee Russische talenten voor een stage in Arnhem. Van 29 november tot en met 14 december zullen Aslan Dudiev (20) en Nikolay Ivannikov (18) hun oefenperiode afleggen bij de Gelderlanders. Op dit moment staat linksbuiten Ivannikov onder contract bij Spartak Moskou en rechtsback Dudiev bij Zenit Sint Petersburg. Er gaan geluiden rond dat Vitesse uiteindelijk slechts één van de twee naar Arnhem mag komen, maar technisch directeur Ted van Leeuwen gaat er gewoon vanuit dat ze beiden naar Arnhem komen.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5981
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Vitesse Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Vitesse / topic: Vitesse in gesprek met succesvolste Russische voetbalacademie









0.0061011