BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: De spiegel en wie kent de uitslag al? Speelronde 27

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - donderdag 10 maart 2011 - 16:52   quote  deeplink  
Luc Castaignos maakte een mooi doelpunt afgelopen zondag. Een gouwe lul waard. Hij nam de bal (knap) mee vanaf de middenlijn en zette bij de zestien een 1-2 op met Breuer, i.p.v. de gevallen Kelvin Leerdam, en schoot de bal onberispelijk binnen. Dat de overwinning door de experts van Studio Voetbal International als diefstal werd afgeschilderd deed aan de schoonheid van het doelpunt niets af. Had Heerenveen maar zo'n spits.

Internazionale heeft een goede slag geslagen. Tussen de 3 en 4 miljoen voor een speler die er twee meer in heeft geschoten dan de door Ajax begeerde Bas Dost. Ze wilde daar 5 miljoen voor betalen.

De Gouwe lul van deze week gaat dus naar Internazionale!


Experts vinden het te vroeg. Ik weet het niet. Hoe meer wedstrijden je op niveau speelt hoe beter het is. Luc zal er 40 wedstrijden hebben opzitten in Feyenoord1 als hij naar Milaan vertrekt na de zomer. Als je in de spits speelt tellen ze dubbel. Dus het kan in mijn optiek.

Luc Castaignos spiegelt zich graag aan R. van Persie. Maar dat is ander kaliber. Van Persie is een absolute wereltopper waar helaas een streep doorheen loopt. Barcelona was rijp voor uitschakeling dinsdag maar Robin liet zich provoceren. De 1e gele kaart had direct rood kunnen zijn dus hij mocht al niet klagen. De grootste prijs tot nu toe pakte Robin met Feyenoord1. De UEFA-cup. In de hand gehouden door hardwerkende topspelers als van Hooydonk, Bosvelt, Emerton en van Wonderen kon van Persie floreren. Moeilijk af te stoppen als hij is versierde hij destijds menig vrije trap waar de toen nog betere specialist Pi-air wel raad mee wist.

Luc in de spiegel:


Het is al eerder betoogd op deze plek dat het systeem van gele en rode kaarten en het strafschoppen geven voor aangeschoten hands de scheidsrechters een te grote macht geeft. De (voetbal-)autoriteiten willen het zo. Beter dat een volksclub als Barca doorgaat dan een door Arabieren gefinancierd Arsenal. Je kunt het nooit bewijzen maar toch. Barcelona heeft in ieder geval nog iets Catalonisch (Spaans als je wil) maar Arsenal heeft niets Londens noch Engels.

In de vaderlandse competitie zijn nu ook Heracles, NEC, de Graafschap, Vitesse en Feyenoord officieel geelimineerd voor de titel.

Over naar de orde van de dag, de 27e speelronde en hier op hoop en gevoel de voorspellingen. Voor professionele koffiedikkijkers zoals bookmakers verwijs ik naar o.a. www.betfair.com.



N.E.C. - PSV 1-3
Dit zijn de wedstrijden waar je Toivonen goed zou kunnen gebruiken. NEC zit in een dip en dat zal PSV van pas komen.

Roda JC - AZ 3-1
De ene week top de andere week flop is het AZ verhaal van 2011. Het voormalige DSB1 zal in Zuidlimburg geen punten pakken.

FC Twente - VVV-Venlo 2-0
Twente scoort moeizaam en VVV gelukkig voor hun ook.

Heracles - Excelsior 3-1
Een echte kunstgrasderby waarin Heracles zich veilig speelt.

FC Utrecht - FC Groningen 1-1
Beide clubs missen vorm. Kan een leuke wedstrijd worden.

Feyenoord - NAC Breda 3-1
Over geluk heeft Feyenoord1 de afgelopen weken niet te klagen. Ach ja in Zeist weten ze ook wel: wat is de CV Eredivisie waard zonder de Trots van Zuid?, niets tot weinig.

De Graafschap - ADO Den Haag 1-3
Spelers houden niet van trainen op een wedstrijdtijd zoals Kalezic predikt en ten uitvoer legt. De Graafschap is praktisch vezekerd van een langer verblijf dankzij de methoden van deze Serf maar toch moet er iets anders komen. Voetbalgoden zijn vertoornd.

Willem II - Ajax 0-5
Dit is wat de dokter voorschrijft voor de patient. Lekker relaxed na een drukke week.

Oma Wijnaldum's Recept van de week (Gio op wintersport in voormalig Nederlands Nieuw Guinea)

Pom Trafasie



Ingrediënten:
6 stuks Mixed Pickles
1 Madam Jeanette peper
5 bouillonblokjes
2 uien
2 tomaten
1 bosje selderij
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram doperwten
sap van 1 geperste sinaasappel
500 gram kipfilet
4 1/2 eetlepels suiker
1 pot (360ml) Faja Lobi Pom Trafasie (roerbakmix)
3 teentjes knoflook
8 eetlepels zonnebloemolie
250 gram halvarine
1 kg Pomtayer (geraspt uit diepvries)
100 ml water
Waar zijn de benodigde Surinaamse Faja Lobi producten verkrijgbaar?

Bereidingswijze:
Kip:
Olie verhitten en de kipfilet hierin bakken tot het gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Pom Trafasie (roerbakmix), de selderij (fijn gesneden), uien (in ringen gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), knoflook, Madam Jeanette peper, doperwten en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden), toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg het water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.
Let op: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van Pom Trafasie.
Pomtayer:
De pomtayer ontdooien (laat het in de verpakking een nacht staan staan, het water uitlekken), en hieraan de suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap toevoegen, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooie pomtayermengesel.
Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pomtayermengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-1 ½ uur in een voorverwarmde electrische oven of 22 minuten in de heteluchtoven op de magnetron- én grillstand op 200 graden gaar; de Pom Trafasie is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.
Serveertip:
Serveren met rijst en/of Surinaams Puntje tijdens Studio Sport en wegspoelen met een Euroshopper biertje.



Robin van Persie voor zijn onbenulligheid zich te laten provoceren in "de wedstrijd van het jaar"

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen: www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl, www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:
Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse (politie-)troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan.

Dan moet het maar in Rio gebeuren!
Nijhuis naar de Jupiler League!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5946
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: De spiegel en wie kent de uitslag al? Speelronde 27









0.0086979