BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / FC Utrecht / topic: Exodus bij Feyenoord? de prullenbak van Coronel en meer. Speelronde 31

Headliner: FC Utrecht Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 15 april 2011 - 14:24   quote  deeplink  
De competitie beweegt zich naar een ongekend spannend slot. Met Kenneth Vermeer weer op doel en PSV en Twente hopeloos uit vorm lijkt Ajax opeens goede papieren te hebben voor de titel. Met dank aan de Tukkers en Einhovenaren zit de gevestigde orde in Amsterdam voorlopig veilig in het pluche. Een ongedachte landstitel zal het plan van aanpak van Cruijff cs in de prullenbak doen belanden.

De schim van Coronel en het plan van Cruijffie:


Toch lijkt het duidelijk dat er in het Nederlands clubvoetbal hard gewerkt zal moeten worden de aansluiting met de top in Europa te bewerkstelligen. De Portugese clubs lijken hiertoe het best in staat met 3 halve finalisten in de EL, omdat zij een voordeel lijken te hebben met het aantrekken van talent uit Brazilie en voormalige kolonieen.

PSV en Twente zijn uitgeschakeld en dat is jammer voor Nederland. PSV had nog kansen tegen Benfica maar kon het niet af maken. Een paar versterkingen in de verdediging (Vlaar?) en een terugkeer van Reis geeft de Eindhovense burger moed voor het volgende seizoen.

Bij Feyenoord is er ondanks de betere resultaten na de winterstop sprake van grote paniek over de toekomst. Aasgieren zweven boven de club om getalenteerde spelers voor een prikkie over te nemen. Er zat voor Gudde en Blokband niks anders op dan Martin van Geel al per 1 mei te laten beginnen. Kijken of hij de schade kan beperken. Het zal niet makkelijk worden. De dagen van Been lijken geteld. Humor en bluf zijn niet voldoende om Feyenoord terug naar de Nederlandse, laat staan Europese, top te brengen.

Onderin lijken de kaarten geschud. Hoewel ik hoop dat ook Feyenoord2 zich nog zal redden.

De Gouwe lul van deze week is wat mij betreft voor Luiso van Benfica voor doelpunt op slag van rust.


Over naar de orde van de dag, de 31e speelronde en hier op hoop en gevoel de voorspellingen. Voor professionele koffiedikkijkers zoals bookmakers verwijs ik naar o.a. www.betfair.com.


sc Heerenveen - FC Utrecht 3-1
Ton du Chatinier zal na dit seizoen bedankt worden voor bewezen diensten. Topaankoop en groot talent van Wolfswinkel op de bank laten zitten is niet verstandig van hem. Ik tip Ronald Koeman als opvolger.

Roda JC - VVV-Venlo 3-1
Limburgse vriendendienst.

NAC Breda - Excelsior 1-3
Zodat alles spannend blijft.

Vitesse - FC Groningen 1-2
Groningen is de vormcrisis te boven en Vitesse bulkt van het talent maar speelt onsamenhangend.

Heracles Almelo - PSV 2-5
Met Lens en Labyad in de spits moet het mogelijk zijn 3 punten weg te slepen uit Almelo.

De Graafschap - FC Twente 0-2
De Graafschap is praktisch veilig. Janssen ontbreekt maar dat zal Landzaat en Ruiz de ruimte geven te excelleren. Chadli terug scheelt ook.

AZ - ADO Den Haag 1-2
Zie nog steeds weinig problemen voor De Haag.

N.E.C. - Ajax 1-4
Als iedereen denkt dat Ajax het lastig krijgt, blijkt het mee te vallen. Wordt laatste speeldagwerk.

Feyenoord - Willem II 7-2
Elke keer als Mario begint over "wonderen" en "het is nog mogelijk" verliest Feyenoord vervolgens de daaropvolgende wedstrijd kansloos. Tegen Willem II bestaat het gevaar van onderschatting. Maar zelfs al spelen de Brabanders vrijuit zullen ze niet kunnen winnen in de Kuip. Een onverhoopte nederlaag voor de trots van Zuid zal een exodus van spelers en technische staf versnellen. Of dat erg is...?

Oma Wijnaldum's Recept van de week (Gio op wintersport in voormalig Nederland Nieuw Guinea)

Javaanse kip (geroosterd)



Ingredienten:
1 hele kip (1½ kg.), 6 eetl. gekruide ketjap, 1 theel. zout, 1 eetl. suiker, 1 theel. djinten, 1 theel. ketoembar, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 4 stukjes kentjor, 1 mespunt trassi, 2 eetl. olie.

Bereiding:
De kip van binnen en van buiten schoonmaken en wassen. De kip afspoelen en laten uitlekken. De trassi oplossen met 2 eetl. heet water, de fijngewreven knoflook en ui hierbij doen, alsook de ketjap, de suiker, zout, ketoembar, djinten, de geraspte kentjor en een deel van de olie. De kip van binnen en buiten met dit mengsel besmeren en minstens 1 uur laten staan. De oven voorverwarmen - gas op 4 - 5 en elektrisch op 200 ºC - en op een braadslede de kip onder voortdurend bedruipen met de overgebleven marinade, in 45 min. gaar roosteren.

Met een Palmpje, Gulpener of de Leeuw biertje wegspoelen tijdens Studio Sport.



Dieter Hoeness voor het weinig chique afserveren van Louis. Eervolle vermelding: Arjen Robben voor zijn egoistische gedrag. Vindt de EL te min. Is standaard 30 tot 50% van de wedstrijden geblesseerd voor een werkgever.

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen: www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl, www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:
Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig (maar hou het vanaf nu in de gaten). Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse (politie-)troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan.

Dan moet het maar in Rio gebeuren!
Nijhuis naar de Jupiler League!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3097
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: FC Utrecht Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / FC Utrecht / topic: Exodus bij Feyenoord? de prullenbak van Coronel en meer. Speelronde 31









0.0049848