BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Vitesse / topic: Aankopen Jordania eigendom van Vitesse

Headliner: Vitesse Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - zaterdag 11 juni 2011 - 07:15
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

Aankopen Jordania eigendom van Vitesse (De Gelderlander)

Thomas
 Thomas - zaterdag 11 juni 2011 - 10:18   quote  deeplink  
ARNHEM - Alle spelers die clubeigenaar Merab Jordania koopt, worden eigendom van Vitesse. Ook het nieuw te bouwen trainingscomplex op Papendal komt in handen van de club. Dat zegt algemeen directeur Paul van der Kraan in een vraaggesprek met De Gelderlander, zaterdag uitgebreid te lezen in de papieren editie.

Jordania heeft de financiële onderbouwing van de ambitieuze plannen vastgelegd. Vitesse zou dankzij de keiharde garanties van de Georgische ex-profvoetballer en zakenman niet meer hoeven de vrezen voor het bestaan de club als Jordania onverhoopt zou vertrekken.

Zonder garanties zou Vitesse een levensgevaarlijk bestaan lijden aangezien er fors wordt geïnvesteerd en vooralsnog veel te weinig euro's worden verdiend. Over vijf jaar, in 2016, wil de club de inkomsten en de uitgaven op elkaar hebben afgestemd.

De komende achttien maanden zal Jordania niet alleen fors investeren in de spelersgroep. Daarbij komen alle nieuwe contractspelers, net als de huidige, in handen van de club. Transferinkomsten gaan dan ook naar Vitesse.

Binnen twee jaar wil de Georgiër ook de schuld van 5 miljoen euro terugbrengen naar 0. Ook zal hij twee keer per jaar een aanzienlijk bedrag beschikbaar stellen aan Vitesse. Tekorten op de balans worden door hem aangevuld, zonder dat Vitesse een schuldpositie opbouwt.

Na de garantieperiode van achttien maanden volgende een nieuwe cyclus.

Het nieuw te bouwen trainingscomplex, waarvoor alle vergunningen zijn aangevraagd, komt in handen van de BV Vitesse. De geraamde kosten zijn 8 miljoen euro voor een ultramodern topsportcomplex met vier verdiepingen, waarvan een ondergronds, en een tribune bij het nieuwe hoofdveld.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3161
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Vitesse Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Vitesse / topic: Aankopen Jordania eigendom van Vitesse









0.0110261