BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / FC Twente / topic: McClaren en FC Twente akkoord

Headliner: FC Twente Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - donderdag 05 januari 2012 - 15:37
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

McClaren en FC Twente akkoord (De Telegraaf)

Boudewijn
 Boudewijn - donderdag 05 januari 2012 - 15:43   quote  deeplink  
McClaren en FC Twente akkoord

Steve McClaren keert definitief terug als trainer bij FC Twente. De Engelse coach heeft met de Tukkers een akkoord bereikt over een contract voor 2,5 jaar, meldt TC Tubantia. Hij volgt Co Adriaanse op, die dinsdag op straat gezet werd.

De aanstelling van McClaren komt niet als een verrassing. Eerder deze week werd al duidelijk dat de voormalig bondscoach van Engeland bovenaan het verlanglijstje van de club uit Enschede stond. McClaren was eerder tussen 2008 en 2010 hoofdcoach van FC Twente en leidde de ploeg in zijn laatste seizoen naar de landstitel.

Na zijn vertrek uit Enschede, in 2010, werkte de 50-jarige McClaren bij VfL Wolfsburg en het Engelse Nottingham Forest. Beide avonturen liepen uit op een mislukking.

van de officiele clubsite:

Steve McClaren keert terug bij FC Twente in de functie van Trainer/Coach Manager Technische Zaken. De Enschedese club en McClaren hebben overeenstemming bereikt over een contract voor tweeënhalf seizoen. Steve McClaren volgt bij FC Twente Co Adriaanse op.

- Onderaan deze pagina een interview met voorzitter Joop Munsterman (FC Twente TV) -

Steve McClaren was al eerder actief voor FC Twente. In juni 2008 werd hij aangesteld als Trainer/Coach Manager Technische Zaken van FC Twente. In het eerste seizoen eindigde FC Twente op een tweede plaats in de Eredivisie, behaalde de club de voorronde van de UEFA Champions League en bereikten de Tukkers de KNVB bekerfinale. Een jaar later beleefde FC Twente met Steve McClaren haar succesvolste seizoen uit de clubhistorie. In strijd om het kampioenschap van Nederland bleef FC Twente Ajax en PSV voor en bezorgde McClaren FC Twente op 2 mei 2010 haar eerste landstitel in de geschiedenis van de club. Steve McClaren werd de eerste Engelse trainer die in het buitenland een hoofdprijs won sinds de Portugese landstitel van Sir Bobby Robson in 1996.

In de twee seizoenen dat Steve McClaren trainer was van FC Twente, boekte hij ook mooie successen in Europa. In het eerste jaar debuteerde McClaren met de club in de voorronde van de UEFA Champions League tegen Arsenal, waarna FC Twente in de UEFA Cup voor het eerst in dertig jaar de tweede ronde wist te bereiken. Na wedstrijden tegen Manchester City en Schalke 04 overwinterde McClaren met FC Twente in Europa. Ook het seizoen daarna wist FC Twente de knock-outfase van de Europa League te bereiken.

Na de successen bij FC Twente zette Steve McClaren zijn trainerscarrière voort bij het Duitse VfL Wolfsburg. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de Bundesligaclub, maar in februari 2011 kwam er een einde aan dat dienstverband. In datzelfde jaar keerde McClaren terug in Engeland. In juni 2011 werd hij aangesteld als de nieuwe trainer van Nottingham Forrest. In oktober 2011 vertrok hij vanwege de tegenvallende resultaten bij de club uit de First Division.

Steve McClaren was als speler actief bij onder meer Hull City AFC, Derby County, Bristol City en Oxford United. Als trainer startte hij zijn loopbaan bij Oxford United. Daarna was hij actief als assistent bij Derby County en Manchester United, waar hij samenwerkte met Sir Alex Ferguson. In 1999 won Manchester United The Treble.

In 2001 werd hij hoofdtrainer van Middlesbrough. Met deze club won hij in 2004 de League Cup en stond hij in 2006 in de finale van de UEFA Cup. Vanaf EURO 2004 was hij tevens actief bij het Engelse elftal. Daar fungeerde hij als assistent van Sven-Göran Eriksson. Vanaf 1 augustus 2006 tot en met 22 november 2007 was Steve McClaren bondscoach van het Engelse nationale elftal.



-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 05 januari 2012 door Boudewijn --
Mrtough
 Mrtough - donderdag 05 januari 2012 - 16:01   quote  deeplink  
Hehe de kogel is eindelijk voor de 2e keer dor de kerk , en nu maar hopen dat het spel beter gaat worden .
Loetje
 Loetje - donderdag 05 januari 2012 - 17:20   quote  deeplink  
geweldig nieuws!

heb in die tijd een enorme zwak gekregen! zijn inzet, bovendien een een vriendelijke man en een goede coach voor twente

gefeliciteerd jullie!!!
FR-Han
 FR-Han - donderdag 05 januari 2012 - 17:41   quote  deeplink  
zit hij weer met glasharde tukkerkop te liegen. geloof me nou. er is echt wel geld. alleen wil jooppie zijn 'targets' niet prijsgeven
R!ck
 R!ck - donderdag 05 januari 2012 - 17:59   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 05 januari 2012 - 17:41 schreef FR-Han het volgende:
zit hij weer met glasharde tukkerkop te liegen. geloof me nou. er is echt wel geld. alleen wil jooppie zijn 'targets' niet prijsgeven
Ik heb het in een ander topic al gepost, er is geld maar niet zoveel als iedereen verwacht. Er kan niet gesmeten worden met 10 of 12 miljoen, dat geld is er echt niet. Hoeveel er precies is weten alleen zij, maar het stadion heeft ze echt flink wat geld gekost.
FR-Elmo
 FR-Elmo - donderdag 05 januari 2012 - 19:23   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 05 januari 2012 - 17:59 schreef R!ck het volgende:

[..]

Ik heb het in een ander topic al gepost, er is geld maar niet zoveel als iedereen verwacht. Er kan niet gesmeten worden met 10 of 12 miljoen, dat geld is er echt niet. Hoeveel er precies is weten alleen zij, maar het stadion heeft ze echt flink wat geld gekost.
hoezo dan? is dat niet voor rekening van de bouwer?
R!ck
 R!ck - donderdag 05 januari 2012 - 20:34   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 05 januari 2012 - 19:23 schreef FR-Roel het volgende:

[..]

hoezo dan? is dat niet voor rekening van de bouwer?
Bij een verzekering, is het niet dat je direct alles krijgt. Het onderzoek duurt lang, de schade is uiteindelijk bij de bouwer verhaalt, maar de compensatie van kosten van de kaarten en al het andere niet.

Het duurt dus nog ook wel even voordat Twente de vergoeding krijgt, plus er is al misgelopen geld doordat de tribune zo lang niet in bezit was, plus de skyboxen. Dit alles bij elkaar, plus het ontslag van Co met afkoopsom heeft ervoor gezorgt dat Twente niet die 15 miljoen -5,5 miljoen van Fer heeft zoals iedereen denkt.

Twente heeft een heleboel van het geld tevens nog in de aflossing van het stadion gestopt en de reparatie. Dat straks het geld door de verzekering uitbetaald hoort te worden, duurt nog even in verband met het onderzoek.

Voor de rest weet ik ook niet wat er met het andere geld is gebeurd, zoals het gerucht van die 6 miljoen op Tadic op de laatste transferdag, maar dit verhaal werd mij verteld en zo heb ik het begrepen.
remco k
 remco k - zondag 08 januari 2012 - 18:51   quote  deeplink  
Meestal eindigt een tweede huwelijk met dezelfde vrouw in een regelrechte catastrofe... Ben dan ook zeer benieuwd naar dot tweede huwelijk..

Mijn gedachten zijn dat Twente heel goed uit de startblokken gaat komen na de winterstop maar dat het na een tijdje vast gaat lopen..
albert ten vrijde
 albert ten vrijde - maandag 09 januari 2012 - 11:18   quote  deeplink  
toppie trainer toch!?

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 09 januari 2012 door albert ten vrijde --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3145
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: FC Twente Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / FC Twente / topic: McClaren en FC Twente akkoord









0.0071249