BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / WK & EK Voetbal / topic: De selectie van Oranje

Headliner: Ek Voetbal Plaats een nieuw antwoord  
Sensi
 Sensi - woensdag 16 mei 2012 - 17:21   quote  deeplink  
Het is weer bijna zover. Het EK 2012 komt er aan! Na een pittige strijd in de Eredivisie is het weer tijd om met z'n allen tijdelijk te vergeten voor welke club we zijn en als een geheel bij elkaar te komen om onze spelers gedurende het EK aan te moedigen. Het is een tijd onduidelijk geweest welke spelers er door gingen naar het EK maar tijdens de trainingssessie op 15 mei zijn er al heel wat spelers afgevallen. Onder de eerste afvallers zitten: Urby Emanuelson, Alexander Büttner, Ola John, Hedwiges Maduro, Georginio Wijnaldum, Nick Viergever, Stefan de Vrij en de doelmannen Erwin Mulder en Jasper Cillessen. De bondscoach wil uiteindelijk zijn voorselectie terugbrengen naar 27 spelers. De huidige voorselectie ziet er als volgt uit:

Doel

Maarten Stekelenburg (AS Roma)
Michel Vorm (Swansea City)
Tim Krul (Newcastle United)

Verdediging

Vurnon Anita (Ajax)
Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart)
John Heitinga (Everton)
Joris Mathijsen (Málaga)
Ron Vlaar (Feyenoord)
Wilfred Bouma (PSV)
Gregory van der Wiel (Ajax)
Jetro Willems (PSV)

Middenveld

Ibrahim Affelay (FC Barcelona)
Mark van Bommel (AC Milan)
Nigel de Jong (Manchester City)
Adam Maher (AZ)
Stijn Schaars (Sporting Portugal)
Wesley Sneijder (Inter)
Kevin Strootman (PSV)
Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

Aanval

Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04)
Luuk de Jong (FC Twente)
Siem de Jong (Ajax)
Dirk Kuyt (Liverpool)
Jeremain Lens (PSV)
Luciano Narsingh (sc Heereveen)
Robin van Persie (Arsenal)
Arjen Robben (Bayern München)

De definitieve selectie moet op 29 mei bekend worden. Ik hou deze dan ook up to date. Opvallend is dat Bert van Marwijk Urby Emanuelson buiten zijn selectie laat. Hij kiest in principe Jetro Willems boven hem. Ik zou eerder Emanuelson meenemen voor het EK gezien zijn ervaring bij AC Milan. Dit topic geheel ter discussie voor het aankomend EK, wat is jouw mening op de selectie?

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 16 mei 2012 door Sensi --
infamous psv
 infamous psv - woensdag 16 mei 2012 - 18:02   quote  deeplink  
Bouma , Willems , Siem de jong , maher nr huis ...
op het WK 2014 zullen laatste 3 er wel bij zijn..
infamous psv
 infamous psv - woensdag 04 juli 2012 - 19:00   quote  deeplink  
Nederland is door het desastreus verlopen EK vier plaatsen gezakt op de nieuwe uitgave van de FIFA-ranking. Oranje zakte van plaats vier naar acht. Spanje staat door de EK-zege nog steviger aan kop.

Nederland, dat al in de groepsfase werd uitgeschakeld, wordt op de lijst voorbij gestreefd door Engeland, Portugal, Italië en Argentinië. Duitsland (tweede) en Uruguay (derde) stonden al boven Oranje. Het Nederlands elftal stond vorig jaar een kleine maand eerste op de wereldranglijst, maar is sindsdien in een vrije val terecht gekomen.

Brazilië doet het momenteel nog minder dan Nederland. De Zuid-Amerikanen staan op een historisch lage elfde positie en zijn daarmee zes plaatsen gezakt sinds de vorige uitgave van de lijst.

FIFA-ranking:
1 Spanje (-)
2. Duitsland (+1)
3. Uruguay (-1)
4. Engeland (+2)
5. Portugal (+5)
6. Italië (+6)
7. Argentinië (-)
8. Nederland (-4)
9. Kroatië (-1)
10. Denemarken (-1)
11. Brazilië
infamous psv
 infamous psv - woensdag 04 juli 2012 - 19:05   quote  deeplink  
De FIFA-wereldranglijst is sinds december 1992 een ranglijst om uit te drukken welk voetballend landenteam zich onofficieel de sterkste van de wereld mag noemen. De ranglijst is samengesteld door middel van het combineren van alle gespeelde interlands, zowel kwalificatiewedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden als ook wedstrijden op internationale toernooien. Tot 2006 was het systeem gebaseerd op bonuspunten, deze werden verkregen wanneer een land won van een land dat hoger op de ranglijst stond. De resultaten over de laatste acht jaar telden mee, waarbij recentere resultaten zwaarder wogen dan de oudere.

Sinds 12 juli 2006 (de eerste editie van de nieuwe ranglijst ná het wereldkampioenschap voetbal 2006) hanteert de FIFA een nieuw systeem. De resultaten worden niet langer over acht jaar, maar over de laatste vier jaar meegeteld volgens de volgende methodiek:[1]
Bij winst krijgt men 3 punten, bij gelijkspel 1 punt en bij verlies 0 punten.
Vermenigvuldigd met het belang van de wedstrijd (beginnend bij één punt voor een vriendschappelijke wedstrijd, oplopend tot vier punten voor een wedstrijd op het wereldkampioenschap)
Vermenigvuldigd met de sterkte van de tegenstander (gebaseerd op de FIFA-ranglijst volgens de formule (200 minus plaats op de ranglijst)/100; de nummer 2 heeft dus het coëfficiënt 1,98 en de nummer 118 0,82). Uitzonderingen hierop zijn dat de nummer 1 meetelt voor 2,00 en de nummers 150 en lager hebben een coëfficiënt van 0,50.
Vermenigvuldigd met de gemiddelde waarde van de sterkte van de confederaties waar beide teams toe behoren. Elke confederatie heeft een waarde tussen 0,85 en 1,0 gebaseerd op de prestaties tijdens de laatste drie wereldkampioenschappen.

De laatste 12 maanden tellen mee voor 100%, het jaar daarvoor 50%, dan 30% en het vierde jaar telt nog voor 20% mee.
Hasjkoph
 Hasjkoph - woensdag 04 juli 2012 - 20:48   quote  deeplink  
Zozo.. We zakken diep..

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3167
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ek Voetbal Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / WK & EK Voetbal / topic: De selectie van Oranje









0.0064508