BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Az / topic: Een spelersmakelaar is nodig! ONZIN

Headliner: AZ Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Gert Jan
 Gert Jan - dinsdag 24 juli 2012 - 09:35   quote  deeplink  
Een spelers makelaar is nodig? ONZIN!!

Zaakwaarnemers zijn al jarenlang een ongewenst verschijnsel ik het voetbal. Enerzijds omdat zij in essentie een ander belang hebben dan degene die zij vertegenwoordigen. Een zaakwaarnemer zal altijd kiezen voor de meest lucratieve deal voor de zaakwaarnemer, zijn gespeelde argument dat hij kiest voor het belang van de speler is in zeker 95% van de transacties onwaar. De ene zaakwaarnemer verkoopt zich wat beter als betrouwbaar (Rob Jansen) dan de ander die alleen maar schermt met zijn gerenommeerde stal (Mino Riaola).

Vergeet niet dat veel ex spelers zoals Sören lerby, Sjaak Swart, Sigi Lens en vele andere hun status c.q. naam gebruiken om ook deel te nemen aan deze nog steeds lucratieve handel. Zij koketteren dat zij als oud speler beter weten wat goed is voor de speler en hun carrière. Dat zij de markt beter kennen? Dan wie? En waarom? Overleggen zij met elkaar? Vindt een club het belangrijk dat een speler vertegenwoordigt wordt door een oud speler? Deze mensenhandel wordt gekenmerkt door geponeerde niet objectief gehanteerde stellingen en aannames om het object ( de speler) de keuze te laten maken voor de desbetreffende zaakwaarnemer.

Johan de verlosser Cruyff mocht de eer hebben ook hier als trendsetter te zijn opgetreden met zijn schoonvader Cor Koster, zij vochten tegen het establishment die de spelers onderdrukte en voor een schijntje hun kunstje liet uit voeren? Ook hier is een begin gemaakt met de strategie van de geponeerde niet objectief gehanteerde stellingen en aannames om tot de voor hen gewenste resultaten te komen.
Vele zouden hun voorbeeld volgen, met als triest resultaat dat ik geen voorbeeld kan opnoemen van zaakwaarnemers die door hun handelen als zaakwaarnemers zich tekort hebben gedaan. Echter er zijn veel spelers die als gevolg van het blindelings volgen van het advies van hun zaakwaarnemer aantoonbaar gedupeerd zijn geworden, zowel financieel dan wel sportief.

Deze mensenhandel zal blijven bestaan zolang de internationale regelgeving deze figuren hen deze kansen bieden, de clubs bereid blijken links of rechtsom bij te dragen aan de financiering van deze verwerpelijke transacties, de spelers (en hun familie) vaak een te makkelijke prooi zijn voor deze souteneurs van het voetbal.

Ook bij AZ is er op dit moment een situatie waarbij de rol van de zaakwaarnemer op zijn minst discutabel kan worden genoemd. Het grote talent van AZ Adam Maher geroemd om zijn talent en mogelijkheden die hij mede bij AZ heeft mogen en kunnen ontwikkelen lijkt op dit moment ook in zo een (zelfgekozen) situatie terecht te komen.

De AZ knuffelbeer geroemd om zijn realistische kijk en omgang met zijn fans club en media daarbij ondersteunt door zijn ouders, is een heel andere weg ingeslagen. Waarschijnlijk onder invloed van de diverse groot verdieners bij de selectie van het Nederlands Elftal koos hij voor de zaakwaarnemer Sigi Lens.

Ook Adam Maher (nog maar 1 jaar acterend op het hoogste niveau in Nederland) vindt plotsklap dat AZ hem niet met respect behandeld en zijn afspraken niet nakomt.
Beste aardige en in potentie groot voetballer in wording Adam wordt wakker, misschien helpt bovenstaand stukje. Ik hoop het van harte voor jou, je talent, en voor de echte voetballiefhebbers.

En ja ik hem meer vertrouwen in de kwaliteiten en goede bedoelingen van de huidige AZ bestuurders, dan in de door jou zelf gekozen..geef het zelf maar een naam!

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 24 juli 2012 door Gert Jan --
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 24 juli 2012 - 13:04   quote  deeplink  
Die gaat never nooit meer naar het 'verlichtende' elftal dit seizoen..
Gert Jan
 Gert Jan - dinsdag 24 juli 2012 - 13:20   quote  deeplink  
De "Led" lampjes mogen dan wel minder energie gebruiken, maar of dit nou de tobclub is die Adam ambieert? In potentie een grote schuld aan/bij gemeente, moeten eerst verkopen om een talent als Maher is misschien binnen te kunnen halen. Marcel Brands is ook naar PSV gegaan met hetzelfde motief. Maar of hij nu nou zoveel beter uit is?? Kortom de status als "top" club is niet per definitie bij PSV geborgt.

Wat wel zeker is, dat de oud AZ speler Sigi Lens "in het verleden zeer goed door AZ behandeld" er links of rechtsom op zal verdienen.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3166
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: AZ Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Az / topic: Een spelersmakelaar is nodig! ONZIN









0.0058279