BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / PSV / topic: PSV-Heerenveen

Headliner: PSV Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 11:55   quote  deeplink  
Voorbeschouwing op PSV-Heerenveen

PSV speelt zondagmiddag in de twaalfde speelronde van de Eredivisie thuis tegen Heerenveen. De ploeg van hoofdtrainer Dick Advocaat staat na elf wedstrijden op de tweede plaats, op een punt achter koploper FC Twente. Heerenveen staat momenteel op een tiende plek, met dertien punten uit de eerste elf wedstrijden.

Vorig seizoen won PSV het thuisduel van Heerenveen met 5-1. Op 18 maart van dit jaar opende Ola Toivonen al na vijf minuten de score. Erik Pieters bracht met een eigen doelpunt beide partijen weer op gelijke hoogte, maar Dries Mertens (2), Orlando Engelaar en Memphis Depay zorgden vervolgens voor de grote overwinning. PSV trof Heerenveen vorig seizoen drie keer. Twee keer in competitieverband - waar ook twee keer met 5-1 werd gewonnen - en één keer in de KNVB beker. In de halve finale schakelde PSV Heerenveen uit door in het Abe Lenstra Stadion met 1-3 te winnen. PSV won één keer eerder met 5-1 in het Philips Stadion van sc Heerenveen. Die grootste overwinning werd geboekt in het seizoen 1995-1996, met Dick Advocaat als coach op de bank. Ronaldo (2), Boudewijn Pahlplatz, René Eijkelkamp en Luc Nilis scoorden voor PSV. Erik Tammer verzilverde de toegekende penalty voor de Friezen.

Luciano Narsingh speelt zondag tegen zijn oude club sc Heerenveen.

PSV scoorde in de laatste twaalf thuiswedstrijden met Heerenveen minimaal één keer. In totaal kwam PSV in die twaalf ontmoetingen tot 34 doelpunten. Dat is een gemiddelde van ruim 2,8 goals per duel. PSV kreeg slechts elf doelpunten tegen. Mocht PSV tegen Heerenveen scoren, dan is dat het vijftigste doelpunt van PSV in een thuiswedstrijd tegen de Friezen. Atiba Hutchinson kan tegen Heerenveen zijn negentigste officiële duel voor PSV gaan spelen. De Canadees scoorde in de Eredivisie tot nu toe vier keer. Boy Waterman kan tegen Heerenveen zijn honderdste officiële duel in het Nederlandse betaald voetbal gaan spelen. Waterman maakte zijn debuut in de Eredivisie in het shirt van Heerenveen. Ook Luciano Narsingh treft in Heerenveen een voormalig werkgever. Narsingh, die afgelopen zomer de overstap naar PSV maakte, speelde in totaal vier seizoenen voor de Friezen, waar hij in 62 wedstrijden dertien keer wist te scoren. Tim Matavz maakte in de vorige thuiswedstrijd, tegen Heracles Almelo, zijn vijftigste doelpunt in de Nederlandse Eredivisie. Zestien daarvan maakte de spits in het shirt van PSV.

Finnbogason
Met negen doelpunten is Alfred Finnbogason de topscorer van Heerenveen. De IJslander heeft daarmee meer dan de helft van de Friese doelpunten (17 totaal) achter zijn naam staan. Finnbogason is de eerste speler sinds Gorgi Hristov (NEC, 2000) die minstens negen goals maakt in zijn eerste negen Eredivisieduels. Hij is bovendien de eerste Heerenveen-speler sinds Danijel Pranjic die vijf eredivisieduels op rij scoort.

Van Bommel terug
Na de terugblik ging het vizier op zondag, dan komt Heerenveen op bezoek in het Philips Stadion. We willen in elke competitie zo hoog mogelijk eindigen, maar de Eredivisie heeft onze prioriteit. Heerenveen is een ploeg die altijd wil voetballen. Ik verwacht dan ook niet dat ze 5-3-2 gaan spelen, zoals eerder dit seizoen. Maar ik kijk niet naar de tegenstander, het gaat er om wat wij doen. We gaan uit van eigen kwaliteit. We moeten net als tegen Heracles zorgen dat de tegenstander niet aan voetballen toekomt. Maar die wedstrijd is niet de norm, winnen is de norm, aldus Advocaat, die wisselend nieuws had uit de ziekenboeg. We verwachten dat Van Bommel zondag kan spelen. Lens en Strootman zijn nog twijfelachtig. Met Jeremain ging het vandaag al een stuk beter, dat moeten we even afwachten. Strootman gaat vandaag pas voor het eerst naar buiten, aldus Advocaat. Narsingh, die tegen AIK uit voorzorg naar de kant ging, is waarschijnlijk zondag gewoon beschikbaar.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zondag 11 november 2012 door infamous psv --
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 12:00   quote  deeplink  
PSV staat met KWF op tegen kanker

PSV is al jaren de maatschappelijk partner van KWF Kankerbestrijding en zet zich in november in voor de campagne Sta op tegen kanker. De wedstrijd PSV - sc Heerenveen (zondag 11 november) vormt de aftrap van de campagne. PSV veilt online diverse unieke PSV-arrangementen op PSV.nl ten bate van KWF. Lees in dit bericht meer informatie over de campagne Sta op tegen kanker en bied vanaf zondag vooral mee.

De aftrap van de campagne Sta op tegen kanker vindt plaats tijdens de wedstrijd PSV - sc Heerenveen. Vanaf zondag 11 november kun je meebieden op de online veiling op PSV.nl. Wat wordt er geveild? PSV heeft unieke PSV-arrangementen samengesteld. Zo kun je de aftrap nemen bij de wedstrijd PSV - Vitesse, lunchen in de kleedkamer van PSV of ontvang je de voetbalschoenen van Mark van Bommel. Naast de online veiling vinden er nog diverse andere activiteiten plaats in november.

Waarom opstaan tegen kanker?
Één op de drie Nederlanders krijgt vroeg of laat kanker in zijn of haar leven. In Nederland krijgen elf mensen per uur de diagnose kanker. Het aantal kankerpatiënten zal blijven stijgen. Volgens prognoses zijn er in 2020 maar liefst 40% meer kankerpatiënten ten opzichte van nu. Kanker raakt dus iedereen. Voor al deze mensen moeten we ons blijven inzetten. Want iedereen verdient een morgen.

Onderzoek helpt
Onderzoek helpt om minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en hun naasten te bereiken. Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat we niemand meer verliezen aan deze ziekte. Door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek naar kanker kunnen hierin stappen worden gemaakt.
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 12:18   quote  deeplink  
PSV lijkt zondagmiddag alleen Ola Toivonen en Erik Pieters te hoeven missen tegen sc Heerenveen. Alle spelers die met lichte pijntjes kampten trainden zaterdag volledig mee.

Dat betekent dat ook Jeremain Lens kan aantreden tegen Heerenveen. De spits liep vorig weekend tegen Heracles Almelo nog een schouderblessure op en leek één tot twee weken uitgeschakeld te zijn, maar hij herstelde razendsnel.

Eerder werd al bekend dat Mark van Bommel voldoende fit is om aan te treden tegen Heerenveen, net als Kevin Strootman. Door de terugkeer van de drie sterkhouders verdwijnen Orlando Engelaar, Stanislav Manolev en Tim Matavz vermoedelijk naar de bank.
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 12:20   quote  deeplink  
Word zware dobber dus ben er niet gerust op..
en zal Stevie Wonder alias Wijnaldum nu wel eens nr behoren presteren
Aartus
 Aartus - zondag 11 november 2012 - 12:22   quote  deeplink  
1-1
arikanari
 arikanari - zondag 11 november 2012 - 14:22   quote  deeplink  
ik gun jullie na onze wedstrijd wel een punt, maar meer ook niet. ;-)
Dus 0-0
Aartus
 Aartus - zondag 11 november 2012 - 14:44   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 11 november 2012 - 14:22 schreef arikanari het volgende:
ik gun jullie na onze wedstrijd wel een punt, maar meer ook niet. ;-)
Dus 0-0
+1965
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 16:31   quote  deeplink  
Hopelijk 3 punten na jullie gelijkspel Aartus/Arikanari
arikanari
 arikanari - zondag 11 november 2012 - 17:25   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 11 november 2012 - 16:31 schreef infamous psv het volgende:
Hopelijk 3 punten na jullie gelijkspel Aartus/Arikanari
Snap ik, we zullen het zien. Twente voetbalt de laatste maanden alles behalve goed. Wat dat betreft mag het best een wonder heten dat we nog bovenaan staan.
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 17:54   quote  deeplink  
JAAAAAAAAAAAAAA..
STEVIE WONDER SCOORT!!!!!!!!!!!!!!!!
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 17:54   quote  deeplink  
3-1 .. fluit mr af
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 17:55   quote  deeplink  
Misschien moet Narsingh elke week mr tegen Heerenveen spelen want hij speelt n puike partij
arikanari
 arikanari - zondag 11 november 2012 - 18:18   quote  deeplink  
Gefeliciteerd met de overwinning en de koppositie.
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 18:34   quote  deeplink  
thx Ari...
Game , set and match
infamous psv
 infamous psv - zondag 11 november 2012 - 19:30   quote  deeplink  
even nagenieten..
dat is niet altijd het geval.
Aartus
 Aartus - zondag 11 november 2012 - 21:09   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 11 november 2012 - 19:30 schreef infamous psv het volgende:
even nagenieten..
dat is niet altijd het geval.
gefeliciteerd infamous!
hippy
 hippy - maandag 12 november 2012 - 12:53   quote  deeplink  
Gefeliciteerd...goede teamprestatie...

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5145
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: PSV Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / PSV / topic: PSV-Heerenveen









0.0069260