BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / PSV / topic: Vijf PSV’ers in EK-selectie Jong Oranje

Headliner: PSV Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
infamous psv
 infamous psv - maandag 20 mei 2013 - 10:05   quote  deeplink  
Jong Oranje-coach Cor Pot heeft zijn definitieve selectie voor het UEFA EK Onder 21 jaar bekendgemaakt. Zijn groep voor het eindtoernooi bestaat uit 23 spelers. Jong Oranje start maandag de voorbereiding met een trainingsweek in Doorwerth, die vrijdag 24 mei wordt afgesloten met een oefeninterland tegen Australië.

De EK-selectie van Jong Oranje is als volgt:

Patrick van Aanholt (Vitesse), Marco Bizot (FC Groningen), Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Ola John (Benfica), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Jürgen Locadia (PSV), Adam Maher (AZ), Nick Marsman (Go Ahead Eagles), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht), Ricardo van Rhijn (Ajax), Kevin Strootman (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Jeroen Zoet (PSV).

Vijf PSVers

Met Memphis Depay, Jürgen Locadia, Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum heeft Pot vier PSVers geselecteerd. Doelman Jeroen Zoet, tot het einde van het seizoen nog huurling bij RKC Waalwijk, kan uiteraard als vijfde PSVer gezien worden. Pot heeft bij de start van de voorbereiding in Doorwerth nog niet de complete groep tot zijn beschikking. Een aantal geselecteerde spelers zal ontbreken vanwege clubverplichtingen. Voordat Jong Oranje in Israël op jacht gaat naar de Europese titel komt de ploeg dus nog eenmaal in eigen land in actie. In Emmen vindt vrijdag 24 mei de laatste test voor het EK plaats. De aftrap is om 18.30 uur.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 20 mei 2013 door infamous psv --
infamous psv
 infamous psv - maandag 20 mei 2013 - 10:07   quote  deeplink  
Medehofleverancier..

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 20 mei 2013 door infamous psv --
infamous psv
 infamous psv - zondag 26 mei 2013 - 11:43   quote  deeplink  
Strootman en Wijnaldum scoren voor Jong Oranje
24 mei 2013 23:00
Jong Oranje heeft vertrouwen getankt op weg naar het EK in Israël. Jong Australië was in Emmen al na de eerste helft geslagen door de Nederlandse beloftes (3-1). Jong Oranje begon met Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay in de basis. Voor Jürgen Locadia was er een invalbeurt.

Kevin Strootman scoorde de 3-0 voor Jong Oranje.
Treffers Wijnaldum en Strootman
Adam Maher opende na vijf minuten de score met een fraaie vrije trap. Nadat Georginio Wijnaldum na een half uur voor de 2-0 had gezorgd, stond Maher op, slag van rust ook aan de basis van de derde Nederlandse treffer. Met een schot van afstand dwong hij keeper Paul Izzo tot een redding, waarna Strootman uit de lastige rebound de 3-0 kon aantekenen. In de tweede helft, waarin Pot alle acht reserves inbracht, bleef Australië meer schade bespaard. In de slotfase moest de voor Jeroen Zoet ingevallen Bizot toch nog een tegentreffer toestaan van Jamie Mclaren.

Opstelling Jong Oranje:
Zoet (Bizot); Van Rhijn (Leerdam), De Vrij, Martins Indi (Nuytink) en Blind (Van Aanholt); Strootman (Vilhena), Maher (Duarte) en Van Ginkel; Wijnaldum (Jozefzoon), De Jong (Locadia) en Depay.
infamous psv
 infamous psv - maandag 27 mei 2013 - 20:27   quote  deeplink  
Jürgen Locadia meldt zich af voor het EK
27 mei 2013 14:00
2b43c405-60b1-47b9-9f4d-92f2eb1c7078_Locadia1213-2252.jpg
Jürgen Locadia moet het EK Onder 21 vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan. De PSV-spits heeft zich met liesklachten afgemeld bij Jong Oranje-coach Cor Pot. In de interland tegen Australië merkte Locadia dat hij niet voluit kon gaan, aldus een verklaring op de website van de KNVB.

Depay, Strootman, Wijnaldum en Zoet
Met een 23-koppige selectie, inclusief PSVers Jerzoen Zoet, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Memphis Depay, reist Jong Oranje dinsdag af naar het Israëlische Haifa voor de tweede fase van de voorbereiding op de EK-eindronde. Op 3 juni vertrekt Jong Oranje naar Tel Aviv waar het intrek neemt in het EK-basiskamp en toewerkt naar de start van het EK. Nederland is ingedeeld in groep B en opent op 6 juni in Petach Tikva tegen Duitsland. Drie dagen later, op 9 juni neemt de ploeg het in Jeruzalem op tegen Rusland, waarna de poulefase op 12 juni wordt afgesloten tegen Spanje, opnieuw in Petach Tikva. Locadia wordt vervangen door Danny Hoessen.

De EK-selectie van Jong Oranje is nu als volgt:
Patrick van Aanholt (Vitesse), Marco Bizot (FC Groningen), Daley Blind (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Danny Hoesen (Ajax), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Ola John (Benfica), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Adam Maher (AZ), Nick Marsman (Go Ahead Eagles), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht), Ricardo van Rhijn (Ajax), Kevin Strootman (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Stefan de Vrij (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV), Jeroen Zoet (PSV).

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 27 mei 2013 door infamous psv --
infamous psv
 infamous psv - maandag 27 mei 2013 - 20:29   quote  deeplink  
Zonde voor Locadia, had hem wel een goed toernooi toegewenst..
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 31 mei 2013 - 02:30   quote  deeplink  
Best lief van je..
infamous psv
 infamous psv - maandag 10 juni 2013 - 00:06   quote  deeplink  
Strootman: "Onbewust toch wat minder scherp"

strootman_jongoranje1.jpg

Middels een 5-1 zege op Rusland heeft Jong Oranje zich bijna verzekerd van een plek in de halve finale van het jeugd-EK. Aanvoerder Kevin Strootman is dolblij met het behaalde resultaat, maar kent ook de zwakke punten.

"We haalden niet de hele wedstrijd een hoog niveau", beaamde de PSV-middenvelder na afloop tegenover NUsport. "Rusland kwam met tien man te staan en dan mag die 2-1 natuurlijk niet vallen. Onbewust waren we toen toch wat minder scherp. We gaven ze bij die goal teveel vrijheid. Dat moet eruit."

"Gelukkig maakte Ola John kort daarop de 3-1. Daardoor vielen de gevolgen mee. Al met al was het een goede wedstrijd, al hadden we voor rust ook wat slordigheden waardoor Rusland te veel ruimte kreeg om aan te vallen", aldus Strootman, die zelf werd gewisseld. "Voor rust kreeg ik een tik op mijn enkel. Daar had ik wat last van."
bron:voetbalprimeur

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 10 juni 2013 door infamous psv --
infamous psv
 infamous psv - maandag 10 juni 2013 - 00:09   quote  deeplink  
Wijnaldum: "We zijn geduldig geweest"

wijnaldum_jongoranje2.jpg

Jong Oranje is dankzij de 5-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van Rusland hard op weg naar de halve finale van het EK. In Jeruzalem sprak doelpuntenmaker Georginio Wijnaldum positief over de teamprestatie.

"De eerste helft ging het moeizaam, we creëerden inderdaad niet veel", beaamde Wijnaldum na afloop tegenover de camera van SBS6. "Maar uiteindelijk is het toch nog een gemakkelijke overwinning geworden. We zijn geduldig geweest en hebben op de juiste momenten toegeslagen."

Wijnaldum maakte donderdag de 2-0 tegen Duitsland (3-2 zege) en tekende ditmaal voor de openingstreffer. De PSV'er was blij met zijn eigen inbreng. "Ik ben blij dat ik het team daarmee kan helpen."
bron:voetbalprimeur

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 10 juni 2013 door infamous psv --
remco k
 remco k - dinsdag 11 juni 2013 - 13:37   quote  deeplink  
Ondanks dat ie er twee gemaakt heeft speelt Wijnaldum als een verwent klein jochie dat zijn zin niet krijgt, doet helemaal niks aan arbeid, laat zijn man 9 van de 10 keer gewoon lopen en doet alleen maar mee als de bal bij hem in de buurt is, als hij hem dan niet krijgt kijkt meneer verongelijkt en als hij de bal verkeerd aanneemt is het de schuld van de pass.
Zo jong, zo veel talent en dan zo'n mentaliteit hebben.. Ongelooflijk..
Vind uberhaubt niet dat er goed gespeeld wordt, van Rhijn, de Vij, Indi, Strootman, de Jong en Wijnaldum allemaal echt heel erg slecht...

Ola John gaan we ook bij Oranje 1 nog veel plezier aan beleven, net als aan Maher en van Ginkel..

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3097
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: PSV Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / PSV / topic: Vijf PSV’ers in EK-selectie Jong Oranje









0.0099120