BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / FC Twente / topic: FC twente in zee met omstreden investerings maatschappij.

Headliner: FC Twente Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Aartus
 Aartus - donderdag 16 januari 2014 - 17:26   quote  deeplink  
Wat bezielt Joop Munsteman om in zee te gaan met een omstreden investeringsmaatschappij.

ENSCHEDE - FC Twente is inmiddels in zee gegaan met de investeringsmaatschappij Doyen Groep. Die samenwerking zat er al een tijdje aan te komen. Doyen is niet onomstreden. Voetballers weten soms niet eens dat ze achter hun rug bij zon groep zijn ondergebracht. De FIFA en UEFA denken in de toekomst aan een verbod van investeringsmaatschappijen.

Twente-voorzitter Joop Munsterman verdedigde dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie de keuze om de samenwerking te zoeken met Doyen.

Zij beschikken over een enorm netwerk in het internationale voetbal, zowel sportief, marketing en relatie technisch, aldus Munsterman. Het is absoluut noodzakelijk om bij te blijven en door te groeien. Het is onzin dat Doyen mede-eigenaar zal zijn van spelers bij Twente, zeggenschap over transfers zal krijgen of partij is aan de onderhandelingstafel. Doyen verstrekt ons risicodragend kapitaal en zij ontvangen een deel van de eventuele toekomstige transferopbrengsten, zoals dat destijds ook gold voor de gemeente en de banken.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 16 januari 2014 door Aartus --
VVout
 VVout - donderdag 16 januari 2014 - 17:52   quote  deeplink  
Ik geloof ook dat de verandering hier ligt door toedoen van de banken, zij willen of kunnen geen risicovolle leningen meer geven. Andersom mensen met geld kunnen bij banken ook geen rendement meer halen. Gevolg is dat er investeringsmaatschappijen uit de grond springen, die met geld interessante investeringsprojecten aanbieden waar weer rendement uit te halen valt, maar volgende risico's en vragen rijzen dan bij me op.

In tijden van crisis is het geld niet dik bezaaid, wie zijn dan die mensen die het geld wel hebben?
Hebben deze mensen goede intenties of graaf je daarmee een diepe kuil voor je zelf?
Het is en blijft iemand anders geld en in mijn ogen een lening dus net zo goed schuld?
Natuurlijk steekt het boekhoudkundig anders in elkaar maar de hele constructie moet je afdekken en verzekeren, ook dat kost weer geld?

Alles bij elkaar en wat ik allemaal nog gemist hebt een trend die aan het komen is om andere die veel geld hebben aan nog meer geld te helpen, een scheeftrekking van een gezonde maatschappij en sport!

Hoe is dit eigenlijk te zien in het licht de Financial Fair Play regels, ook die zullen dit verder gaan uitzoeken.
Aartus
 Aartus - donderdag 23 januari 2014 - 10:07   quote  deeplink  
FC Twente-voorzitter Joop Munsterman somde woensdag in deze krant allerlei voordelen op van de samenwerking met de investeringsmaatschappij Doyen.
Bekijk ook...

FC Twente steekt geld Doyen in tweede stadion

We spreiden het risico, Doyen heeft een enorm netwerk, Doyen heeft een database met topjeugdspelers over de hele wereld, zij helpen bij het zoeken van een club als we een speler willen verkopen, ze bieden spelers aan en ze krijgen geen inspraak en zeggenschap. Wie dit zo op een rijtje zet en ziet, zou kunnen zeggen: zon deal is zo slecht nog niet.

Geen verschillen volgens Munsterman
Volgens Munsterman verschilt de samenwerking met Doyen in niets van al die spelersfondsen bij andere clubs, die ook investeren in voetballers. Voor een deel klopt dat zeker. Hoeveel spelers zijn er in de loop der jaren niet gefinancierd door weldoeners van buitenaf, door vrienden van? Blaise NKufo, de topscorer allertijden van Twente, had bijvoorbeeld nooit zn doelpunten in Enschede gemaakt als zijn komst niet mogelijk was gemaakt door enkele Twentse zakenmensen. Niemand die ooit heeft geklaagd over die samenwerking tussen Twente en een paar sponsors.

In dat opzicht heeft de voorzitter van Twente helemaal gelijk. Maar er is wel een wezenlijk verschil met een groep als Doyen. De bevriende zakenmensen stellen hun geld vaak beschikbaar, omdat ze een hart voor de club hebben. Zij doen dat niet op de eerste plaats uit winstbejag, al willen ze vroeg of laat allemaal wel hun centjes terug bij.

Geen warme gevoelens voor Twente
Op het kantoor van Doyen in Londen heeft niemand warme gevoelens voor Twente. Doyen doet zaken net zo graag zaken met PSV als met Twente om maar eens wat te noemen. In Portugal investeren ze in Benfica, maar ook in de grootste concurrent Porto. Een investeringsmaatschappij is geen liefdadigheidsinstelling, daar draait alles maar om een ding: geld maken en het liefst zo snel mogelijk.

Een speler als Ola John moet niet te lang op de bank zitten, want dan komt er vanuit Doyen wel degelijk druk. Het geïnvesteerde geld mag immers niet verdampen.

Daar komt nog eens bij dat rond een investeringsmaatschappij altijd iets louche hangt. Onterecht of niet, de eerste indruk is vaak dat het niet helemaal in de haak is wat die slimme, sluwe gasten doen. De UEFA vergeleek een investeringsmaatschappij ooit met slavernij. Volgens Twente zit het allemaal heel anders in elkaar en bepaalt een speler nog altijd zelf wat hij wil.

En toch heb je bij Doyen een ander gevoel dan bij een paar Twentse zakenmensen met een seizoenkaart.
de bluffer
 de bluffer - donderdag 23 januari 2014 - 14:54   quote  deeplink  
Kan een zeer goeie zaak zijn, maar 100% er achter komen doe je toch nooit
kijk maar welke spelers er onder vallen ik zeg laat J M maar zijn werk doen
dan zal het wel goed komen
Aartus
 Aartus - donderdag 23 januari 2014 - 21:40   quote  deeplink  
ENSCHEDE - Het grootste deel van de circa vijf miljoen euro dat FC Twente ontvangt van de Doyen Sports Investments steekt de club in een nieuwe voetbalstadion in Hengelo. Ook de trainingsaccommodatie krijgt een fikse metamorfose.
Bekijk ook...

FC Twente en Doyen

De club gaat de komende jaren gefaseerd zes tot acht miljoen euro investeren op Veldwijk. Investeringsmaatschappij Doyen krijgt in ruil voor de vijf miljoen een percentage van 20 tot 30 procent in de transferrechten van vijf spelers.

In Hengelo verrijst niet alleen een nieuw stadion met ruim 4.000 stoelen dat zal worden bespeeld door het beloftenteam, de vrouwen en de A1-jeugd, er komt ook een extra veld bij. Tevens wordt er veldverwarming aangelegd onder een tweede trainingsveld en worden er op de sportcampus twee nieuwe gebouwen neergezet. Eén met kleedruimten, kantoren en ontmoetingsruimten voor het eerste elftal, de beloften en de A1 en een gebouw met dezelfde faciliteiten voor de andere jeugdteams.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 23 januari 2014 door Aartus --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5940
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: FC Twente Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / FC Twente / topic: FC twente in zee met omstreden investerings maatschappij.









0.0060980