BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / FC Twente / topic: FC Twente-SC Cambuur

Headliner: FC Twente Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Aartus
 Aartus - vrijdag 31 januari 2014 - 14:05   quote  deeplink  
FC Twente speelt zondag in De Grolsch Veste tegen SC Cambuur. Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Onderlinge Ontmoetingen

· FC Twente verloor thuis nog nooit van Cambuur in Eredivisieverband. Het duel werd 4 keer gespeeld en eindigde 2 keer gelijk en 2 keer in een overwinning voor de Tukkers.

· De laatste keer dat dit duel op het programma stond in de Eredivisie was op 11 maart 2000. FC Twente won toen met 1-0 in eigen huis, Chris de Witte maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Sander Boschker stond toen al onder de lat bij FC Twente.

· FC Twente is in de Eredivisie de laatste 7 uit- en thuiswedstrijden tegen Cambuur ongeslagen. De enige Eredivisiewinst van Cambuur op Twente dateert van 8 mei 1993. Thuis won de ploeg toen met 4-2, Michel van Oostrum (CAM) maakte die dag zijn enige hattrick in de Eredivisie.

· De clubs ontmoetten elkaar eerder dit seizoen op 4 oktober 2013. Het eindigde in een Twentse 0-1 overwinning door een goal van Luc Castaignos.
FC Twente

· FC Twente is in zijn laatste 8 Eredivisiewedstrijden ongeslagen. Dit is de langstlopende reeks voor de Tukkers sinds de 11 ongeslagen wedstrijden op rij in maart augustus 2013.

· Thuis is de ploeg zelfs 14 duels zonder nederlaag. De langste serie sinds 20 thuisduels zonder nederlaag tussen december 2010 januari 2012. Het laatste thuisverlies was tegen Vitesse: 0-1 (10 maart 2013).

· FC Twente is de enige ploeg die dit seizoen nog ongeslagen is in eigen huis. De ploeg speelde wel het vaakst gelijk in een thuisduel: 5 maal.

· FC Twente heeft in elk van de laatste 15 Eredivisieduels minimaal 1 keer gescoord. Alleen Vitesse heeft momenteel een langere reeks staan: 20 duels. De laatste keer dat de Tukkers in meer dan 15 Eredivisieduels op rij doel troffen was van september 2010 november 2011: 41 op rij (clubrecord).

· FC Twente heeft in de laatste 3 thuiswedstrijden in de Eredivisie minstens 3 keer gescoord. Als de ploeg tegen Cambuur 3 of meer doelpunten maakt, evenaart het een reeks uit december 2006 februari 2007.

· De club kreeg in de laatste 10 Eredivisiewedstrijden ook minimaal 1 goal tegen, voor het eerst sinds mei november 2003 (13 duels).

· FC Twente is de laatste 27 duels tegen gepromoveerde clubs ongeslagen (21W 6G). De laatste nederlaag was in 2006: 1-0 bij Sparta.
SC Cambuur

· SC Cambuur is met 3 punten buitenshuis, de slechts presterende uitploeg in de Eredivisie dit seizoen. De ploeg won, samen met NEC, als enige nog geen enkel uitduel tot nu toe. Cambuur verloor al 7 uitduels, alleen FC Utrecht (8) verloor er meer.

· Cambuur maakte nog nooit zo weinig doelpunten na 10 uitduels in de Eredivisie: 4. Het seizoen 1993/94 volgt met 5 tegengoals. Het kreeg echter ook pas 18 tegengoals, het minst in de clubgeschiedenis.

· De ploeg won de afgelopen 2 Eredivisiewedstrijden. In de clubhistorie lukte het 1 keer om 3 opeenvolgende competitieduels op het hoogste niveau om te zetten in winst: van april mei 1993. Destijds werd er achtereenvolgens gewonnen van Willem II thuis, Groningen uit en Twente thuis.

· Cambuur heeft nog 3 punten nodig om het totaal van 1999/2000 te evenaren (het laatste Eredivisieseizoen). Dat seizoen won Cambuur 6 wedstrijden, net zoveel als nu.

· Bartholomew Ogbeche scoorde bij zijn debuut voor Cambuur en kan de eerste speler worden die in zijn eerste 2 Eredivisieduels een doelpunt maakt voor de Friezen. Danny Muller maakte wel 2 doelpunten in zijn eerste 2 Eredivisieduels voor Cambuur, maar maakte beide treffers in de 2e wedstrijd (nov 98).
ben842
 ben842 - vrijdag 31 januari 2014 - 16:18   quote  deeplink  
leuke info maar zegt weinig over zondag
wordt een lastige pot tegen cambuur. als het spel net zo is als tegen heerenveen.
Aartus
 Aartus - vrijdag 31 januari 2014 - 16:25   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 31 januari 2014 - 16:18 schreef ben842 het volgende:
leuke info maar zegt weinig over zondag
wordt een lastige pot tegen cambuur. als het spel net zo is als tegen heerenveen.
SC Cambuur is wel een karakterploeg.Uit won FC Twente ook met de grootste moeite 0-1.
Zondag zal t geen walk over worden.Ik tip 2-1..
Aartus
 Aartus - vrijdag 31 januari 2014 - 17:28   quote  deeplink  
Bij SC Cambuur reist men met vertrouwen af naar Enschede, waar zondag tegen FC Twente wordt gespeeld. Na overwinningen op Go Ahead Eagles en sc Heerenveen is het voor de Friezen de eerste uitwedstrijd na de winterstop.

"In potentie kan het haast niet anders dan een hele mooie wedstrijd worden, tussen twee ploegen die willen voetballen", blikt trainer Dwight Lodeweges vooruit op de clubsite. "Twente zal -zeker thuis- ook druk gaan zetten en proberen de wedstrijd naar hun hand te zetten. Wij proberen altijd ons eigen spel te spelen en hebben veel vertrouwen geput uit de twee vorige wedstrijden."

Bij Cambuur werd vrijdagochtend Bob Schepers verwelkomd. De oude bekende wordt voor de rest van het seiozen gehuurd van FC Utrecht. "Het voelt goed om weer terug te zijn, SC Cambuur is en blijft toch mijn club", zegt Schepers. "Bij FC Utrecht is het niet gelukt, maar ik krijg hier weer een nieuwe kans, en die wil ik pakken."

Onduidelijk is nog of Schepers tegen Twente direct in actie komt. Michiel Hemmen keert na blessureleed mogelijk weer terug in de selectie, maar Lodeweges laat zijn winnende elftal vermoedelijk intact.
Loetje
 Loetje - vrijdag 31 januari 2014 - 22:02   quote  deeplink  
5-2
Aartus
 Aartus - zondag 02 februari 2014 - 16:41   quote  deeplink  
FC Twente heeft zondag geprofiteerd van het puntverlies van de concurrentie. Vitesse, Feyenoord en Ajax speelden gelijk, terwijl de Tukkers met 3-1 wonnen van SC Cambuur. Door de zege staat Twente, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft, nog op vier punten afstand van koploper Ajax.

FC Twente was aan het begin van de eerste helft de betere partij, maar kansen creëerde het amper. SC Cambuur, dat telkens loerde op de counter, werd voor het eerst gevaarlijk. Jody Lukoki kon via de rechterkant wegglippen en kreeg de bal voor zijn voeten. De aanvaller schoot de bal echter recht op de doelman.

Daarna bleef Twente in balbezit, maar was het SC Cambuur dat de score opende. Rasmus Bengtsson hield Bartholomew Ogbeche tegen toen hij op wilde staan in de zestienmeter, waarna een strafschop volgde. Ramon Leeuwin ging achter de bal staan en schoot hard raak. Aan de overzijde kans voor Twente, maar Roberto Rosales schiet de bal naast. Voor de Tukkers was dat echter wel en eye-opener. De ene na de andere aanval werd gecreëerd, maar doelpunten bleven uit. Luc Castaignos was er in de eerste helft het dichtst bij. De spits van FC Twente tikte de bal echter op de paal.

Na rust leek FC Twente de score al gauw gelijk te trekken. Een voorzet van Rosales werd echter niet binnengekopt door Castaignos. Niet veel later scoorde de spits echter alsnog. Via onderkant lat kopte de aanvaller de bal achter Leonard Nienhuis. Daarna bleef de gastheer sterk en werd in de zestigste minuut de volgende treffer gemaakt. Tadic gaf de bal aan Shadrach Eghan, die besloot uit te halen. Het schot van de Ghanees belandde achter de doelman van Cambuur. Twente kreeg daarna kansen op meer, maar ook Cambuur was niet ongevaarlijk. Een grote kans van Elvis Manu werd echter door de verdediging weggehaald. Direct na die kans werd de wedstrijd op slot gegooid. Bengtsson kopte uit een hoekschop de 3-1 binnen. Dat bleek de eindstand.

Scoreverloop:
0-1 (25') Ramon Leeuwin (penalty)
1-1 (54') Luc Castaignos
2-1 (60') Shadrach Eghan
3-1 (79') Rasmus Bengtsson

Lees verder: http://www.soccernews.nl/news/232709/FC_Twente_grote_winnaar_door_overwinning_op_Cambuur?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl#ixzz2sBD2dwzy
de bluffer
 de bluffer - zondag 02 februari 2014 - 18:37   quote  deeplink  
Waarom de tweede helft wel zo fanatiek
en de eerste niet

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3098
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: FC Twente Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / FC Twente / topic: FC Twente-SC Cambuur









0.0067651