BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Stadion

Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - donderdag 15 december 2016 - 03:03
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Stadion (Algemeen Dagblad)

Eide
 Eide - donderdag 15 december 2016 - 06:30   quote  deeplink  
Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Stadion

De familie van Johan Cruijff en de leiding van de Amsterdam Arena zijn dichtbij een akkoord om het stadion naar de op 24 maart overleden oud-Ajacied te noemen.

Na een periode van rouw zijn de erven-Cruijff enkele maanden geleden met de verschillende andere betrokkenen in gesprek gegaan. Bij de gemeente Amsterdam en Ajax was al direct na de dood de bereidheid de Arena de naam van Cruijff te geven.

Er moet nog één, niet onbelangrijk obstakel uit de weg worden geruimd. De familie van Cruijff ziet liever niet dat in de toekomst het stadion naast de naam van Johan Cruijff óók die van een grote sponsor draagt, om zijn naam en nagedachtenis niet met een willekeurige onderneming in verband te brengen.

Steeds meer stadions van clubs krijgen de naam mee van hun hoofdsponsor of het bedrijf dat de kosten van de renovatie of nieuwbouw van het stadion heeft bekostigd. Atlético Madrid is het meest recente voorbeeld: het nieuwe stadion gaat Wanda Metropolitano heten, deels naar de Chinese sponsor die voor 20% eigenaar van de club is. Bayern München (Allianz Arena) en Arsenal (Emirates Stadium) zijn andere gevallen.

De aandeelhouders van de Arena willen niet bij voorbaat de kans op een gesponsord stadion en daarmee een forse bron aan inkomsten volledig blokkeren. Behalve de gemeente, dat voor 48% eigenaar van de Arena is, en Ajax (13%) zijn privé-investeerders die in 1996 de bouw bekostigden aandeelhouders van het stadion. Er wordt al enkele jaren gesproken van de mogelijkheid dat Ajax zelf een meerderheidsbelang in de Arena neemt.

Ajax, Amsterdam en de Arena zijn in elk geval verder met de mogelijk nieuwe naam van het stadion dan FC Barcelona. Dat heeft de familie Cruijff drie voorstellen gedaan om Johan te eren: zijn naam aan het nieuwe Mini Estadi te geven dat op het trainingscomplex buiten de stad zal worden gebouwd, een memorial-muur voor het Camp Nou of een standbeeld bij het stadion, dat volgend jaar grondig gerenoveerd zal worden en waarschijnlijk de naam krijgt van het bedrijf dat die verbouwing bekostigt. De Cruijff-erven hebben daarop nog niet gereageerd.
nummer10
 nummer10 - donderdag 15 december 2016 - 08:19   quote  deeplink  
las het net... zou mooi zijn !!
Onze Ajax
 Onze Ajax - donderdag 15 december 2016 - 08:29   quote  deeplink  
Dat is goed nieuws, als De Arena eindelijk de naam krijgt van Het Johan Cruijff Stadion. Gelukkig zitten Ajax en de gemeente Amsterdam op één lijn, hiermee.
Ztjes
 Ztjes - donderdag 15 december 2016 - 09:08   quote  deeplink  
Als dit wordt gerealiseerd, dan krijgt Johan eindelijk de waardering die hij verdiend.
Danielson 1448
 Danielson 1448 - donderdag 15 december 2016 - 11:32   quote  deeplink  
prachtig
Pietje
 Pietje - donderdag 15 december 2016 - 12:07   quote  deeplink  
Een schitterende ode aan de Ajacied der Ajacieden.

Gisterenavond zag ik op ziggo-sport een aubade aan Cruijff: zowel over de voetballer, de trainer en als mens.
Aan het woord kwamen onder andere tal van voormalige spelers (Richard Witschge, Wim Suurbier, Wim Jonk, Dennis Bergkamp) alsmede voormalige Barcelona-spelers. De koude rillingen liepen over m'n rug en ik zat met tranen in mijn ogen. Schitterend.
hjf
 hjf - donderdag 15 december 2016 - 12:11   quote  deeplink  
Johan was de reden dat ik in 1966 voor eeuwig een Ajax hart kreeg. Nu ook nog even het stadion overnemen en hij is helemaal voor eeuwig van ons naar FC Barcelona natuurlijk.
Onze Ajax
 Onze Ajax - donderdag 15 december 2016 - 13:05   quote  deeplink  
Nu zijn naam op komst is als Het Johan Cruijff Stadion, lijkt misschien zelfs de kans wel degelijk aanwezig dat Ajax De Arena naar zich toe wil kopen. Niets is nu onmogelijk.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 15 december 2016 door Onze Ajax --
remco k
 remco k - donderdag 15 december 2016 - 19:17   quote  deeplink  
Zou fantastisch zijn.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5935
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Stadion









0.0096559