BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Nieuwe Financial Fair Play-regels UEFA

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Stylzz
 Stylzz - donderdag 24 maart 2022 - 11:02   quote  deeplink  
De Europese voetbalbond heeft volgens The New York Times een akkoord bereikt over een nieuw systeem van de huidige Financial Fair Play. Een salarisplafond, waar UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin regelmatig over repte, is geen onderdeel van het nieuwe plan genaamd Financial Sustainability Regulations.

Om het voetbal (financieel) eerlijker te maken en de clubs gezonder te krijgen, introduceerde de UEFA in 2009 de Financial Fair Play. Grofweg gezegd mochten clubs niet meer uitgeven dan dat er binnenkwam. Ruim tien jaar later gaat het huidige systeem dus op de schop, in het nieuwe systeem mogen voetbalgerelateerde uitgaven niet meer bedragen dan zeventig procent van de clubinkomsten.

The New York Times heeft gesproken met bronnen die bekend zijn met de voorstellen van de UEFA, op 7 april wordt er een stemming gehouden over de nieuwe plannen van de Europese voetbalbond. Clubs zouden drie jaar de tijd krijgen om hun financiële zaakjes op orde te krijgen, daarna kan de UEFA clubs bestraffen met puntenstraffen (in de nieuwe opzet van de Champions League gaat gewerkt worden met één grote groepsfase) en degradatie uit de Europese competities.

Er is nu al veel kritiek op de plannen, die nog niet eens officieel gemaakt zijn. Het nieuwe systeem maakt immers geen einde aan de financiële ongelijkheid in de voetbalwereld. Engelse clubs met hogere inkomsten kunnen ook met de marge van zeventig procent hoge bedragen uitgeven aan transfers, terwijl kleinere clubs met lagere inkomsten moeten budgetteren.

Als de nieuwe UEFA-plannen rondom Financial Fair Play op dit moment uitgerold zouden worden, komen veertig clubs in de problemen. Dit blijkt uit een niet openbaar rapport van de Europese voetbalbond, dat in handen is van Marca.

Via The New York Times lekten dinsdag de nieuwe UEFA-plannen uit die de internationale competities op termijn gezond en spannend moeten houden. Het idee: er mag aanvankelijk nog negentig procent van de omzet worden uitgegeven aan salarissen plus transferkosten, en gedurende een overgangsperiode van drie jaar wordt dat teruggeschroefd naar zeventig procent. De nieuwe regelgeving zou vanaf 2023 moeten ingaan.

Marca schrijft dus dat veertig clubs onder die nieuwe regelgeving in de problemen zouden komen, omdat ze een te groot deel van de inkomsten uitgeven aan salaris- en transferkosten. Het Spaanse medium gaat daarbij niet in op clubnamen.

In het VI PRO-stuk over de nieuwe plannen van de UEFA berekende Tom Knipping dat Ajax en PSV de laatste jaren ook boven de gestelde norm van zeventig procent zitten. Ook topclubs als Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Manchester United, Liverpool en Juventus zouden het niet redden. In geval van overtreding kan de UEFA in 2023 besluiten om punten af te trekken van de overtredende clubs of de desbetreffende teams te laten degraderen naar een lager Europees toernooi.
Gerard_FR
 Gerard_FR - donderdag 24 maart 2022 - 19:18   quote  deeplink  
Heeft niets met fair play te maken, 70% van niks blijft 0,0.
Ze creëren alleen meer vet op het bot bij grote clubs, dat is ook wat ze beogen.
van geil
 van geil - donderdag 24 maart 2022 - 22:26   quote  deeplink  
Zo is de hele wereld.
Gerard_FR
 Gerard_FR - vrijdag 25 maart 2022 - 19:17   quote  deeplink  
Waardeloos plan toch, de verschillen worden hierdoor alleen maar groter.
Gerard_FR
 Gerard_FR - vrijdag 25 maart 2022 - 19:34   quote  deeplink  
Een salarisplafond is meer een oplossing, weg met die Ferrari's van die gassies.
De rest van de poen maar schenken aan een goed doel.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 25 maart 2022 door Gerard_FR --
van geil
 van geil - vrijdag 25 maart 2022 - 20:07   quote  deeplink  
Geen idee.
Ga me er ook niet in verdiepen,doen we toch geen kut aan.
pat
 pat - dinsdag 29 maart 2022 - 14:53   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 25 maart 2022 - 20:07 schreef van geil het volgende:
Geen idee.
Ga me er ook niet in verdiepen,doen we toch geen kut aan.
Jep heeft echt geen zin om je hierover druk te maken.
Hebbie nul controle overt

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3097
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Nieuwe Financial Fair Play-regels UEFA









0.0065119