BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Showbiz / TV / Film / Gouden Kooi / topic: receptenhoekje

Headliner: GoudenKooi Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
yvonne
 yvonne - zaterdag 12 juli 2008 - 21:57   quote  deeplink  
kopen;
1 pak mihoen
2 bakjes boemboe bami goreng
kipfilet ons of drie
thaise wokgroente, 2 zakken
kruiden, djintan en kerrie djawa

bereiden;
snij het vlees in blokjes en bak het goed aan, doe dan de boemboe er bij en laat het f sudderen op een laag pitje, doe de kruiden er bij, en zet het vuur uit, deksel op pan laten.
intussen doe je in een andere pan de wokgroente, zachtjes laten stomen, 20 minuten ongeveer, en gooi dan het vlees en groente bij elkaar, goed husselen. kook de miehoen, ong. 3 à 4 minuten, giet het af in een vergiet, koud water er over laten stromen en intussen losroeren met een vork, gooi dat bij de prut en klaar, eventueel een gebakken ei en pindasaus erbij.......

eet smakelijk
Izz@headliner
 Izz@headliner - zaterdag 12 juli 2008 - 22:13   quote  deeplink  
Tortilla de patatas.

Kopen, 1 kilo aardappels, 2 grote uien, 8 eieren. flesje olie.
Aardappels schillen in kleine blokjes snijden, uien in kleine stukjes snijden ( niet snipperen worden ze bruin) hapjes pan halfvol met olie goed verhitten, ( als stukje wit brood gelijk dichtschroeid is de olie heet genoeg ) aardapples en uien door elkaar hutselen naar smaak zouten, dan frituren, als de aardappels bijna prul zijn uit laten lekken, 8 eieren kloppen met vork dat ze niet gaan schuimen, uitgelekte aardappels en uien bij de eieren, antibaklaag koekenpan met kwastje insmeren met olie, het aardappeluien eieren mengsel terug in de pan, vuur zacht zetten. als boven kant bijna droog is, en onderkant donkergeel, met plat bord omdraaien, en andere kant bakken.

Eetsmakelijk, ( als tapa, of bij groente en vlees)

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 12 juli 2008 door Izz@headliner --
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - zaterdag 12 juli 2008 - 22:17   quote  deeplink  
Andijvie of Spinazie schotel 4pers. ong.

Benodigdheden:

10 Aardappels.
1 Pond andijvie.
4 Ons gehakt.
1 Grote ui.
2 Ons jonge belegen kaas.

OVEN SCHOTEL ALTIJD MET MARGARINE INSMEREN.

Bereiding:

Aardappels koken met zout.
Gehakt prakkend bakken met gesnipperde ui.
Ketjap, zout en maggie erbij.
Als de aardappels gaar zijn, in de ovenvaste schaal doen.
De andijvie rauw mengen bij het gehakt.
Kaas blokjes erin doen, en goed doorroeren.
Alles over de aardappels doen.
Dan 10 minuten in de oven.

Oven op 225 graden 10 min.

SPINAZIE-SCHOTEL IDEM.

SPINAZIE UIT IGLO PAK.

GEEN KAAS WANT DAT BREEKT HET IJZER AF
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - zaterdag 12 juli 2008 - 22:20   quote  deeplink  
Banketletter

Benodigdheden:

400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm. Leg de plakjes deeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 cm overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller. Er ontstaat ongeveer een lange deeglap van 62 x 10 cm.
Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar en gebruik eventueel een beetje water. Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter of staaf. Klop 1 ei los met 1 theelepel water en bestrijk de banketletter/-staaf hiermee. Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - zaterdag 12 juli 2008 - 22:23   quote  deeplink  
Cakjes heb ik van een marokaanse buurvrouw en die zijn zaaaaaaaalig

Oven voorverwarmen op 175 graden

Benodigdheden:

250 gr. Suiker
5 eieren
glas olie
125 gr gemalen walnoten
125 gr gemalen amandelen
½ zakje bakpoeder
½ zakje vanille
4 eetl. meel

Bereiding:

250 gr suiker + 5 eieren ong. 3 min. Mixen
glas olie erbij ong. 3 min. Mixen
125 gr gemalen walnoten + 125 gr gemalen amandelen erbij doen 10 sec mixen
½ zakje bakpoeder + ½ zakje vanille + 4 eetl. Meel 1 min. Mixen

in 16 vormpjes in de voorverwarmde oven op 175 graden 25 min. Bakken.
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - zaterdag 12 juli 2008 - 22:26   quote  deeplink  
Hete zuur

Benodigdheden:

Komkommer.
Kruidnagels.
Laulierblaadjes.
Zwarte peperkorrels.
1 Teen knoflook.
1 ons rode of gele pepers (stevige).
Azijn.
Chinese suiker.
zout.

Bereiding:

Komkommer wassen en niet schillen, de eindjes eraf.
In de lengte doormidden snijden, en dan dunne plakjes snijden.
Komkommer in een pot doen.
20 Peper korrels erbij doen.
4 Laulierblaadjes erbij.
10 Kruidnagels.
Teentje knoflook persen en erin doen.
3 Pepers in ringetjes snijden en erbij doen, maar wel met een keukenrol vasthouden.
Een paar chinese suikerkorreltjes erbij doen.
Beetje zout erin.
Van de pot een kwart azijn erin doen.
De rest opvullen met water.
Alles even goed doorroeren.
draakje
 draakje - zaterdag 12 juli 2008 - 22:28   quote  deeplink  
Mag je hier ook vragen stellen?
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - zaterdag 12 juli 2008 - 22:28   quote  deeplink  
Indische groenten-vruchtensalade

Benodigdheden:

1 komkommer
2 zachtzure appels
200 gram wortels.
1 peer
1 doosje aalbessen (indien verkrijgbaar)
3 eetlepels pindakaas
sap van een halve citroen
4 eetlepels vloeibare honing
2 theelepels sambal oelek.

Bereiding:

Maak een sausje door de pindakaas los te roeren met het citroensap en de honing.
Roer er de sambal door.
Schil de komkommer en snijd deze in plakjes.
Was de worteltjes en snijd ze in reepjes.
Schil de appellen en de peer en snijd deze in kleine blokjes.
Rits e.v. de aalbessen en was ze.
Meng groenten en vruchten goed door elkaar en giet er dan het sausje over.
Schep alles goed om en laat de salade in de koelkast een uurtje trekken, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.
Schep de salade af en toe nog eens om.
Izz@headliner
 Izz@headliner - zaterdag 12 juli 2008 - 22:29   quote  deeplink  
Brownie,
Nodig
Halve zak donkere basterd suiker, 1 grote kop meel, 4 eieren, 1 eetlepel cacao. 1 zakje vanille suiker, 3 repen pure chocolade van 75 gram.

Klop de eieren en het basterd suiker goed door elkaar, smelt de chocolade in de magnetron. klop de chocolade door het eieren suiker mengsel, dan de vanille suiker. dan de cacao, als laatste het meel. een bakplaat bedekken met bakpapier, smeer het mengsel over de bakplaat. ( ongeveer 1 1/2cm dik ) verwarm de oven 10 minuten voor op 175 graden, afbakken 45 minuten op 175 graden middelste tree van de oven.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 12 juli 2008 door Izz@headliner --
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - zaterdag 12 juli 2008 - 22:29   quote  deeplink  
Kerstkransjes

Benodigdheden voor kerstkransjes.

175 g bloem
100 g boter
75 g basterdsuiker
1 eidooier
geraspte citroenschil

Garnering:
½ ei
25 g geraspe amandelen
25 g grove suiker.

Het maken.

Doe de bloem de boter de suiker de eidooier en citroenrasp in een ruime kom
Snijd de boter fijn en kneed het deeg tot een vaste massa is ontstaan
Laat het deeg een half uur rusten op een koele plaats (onder in de ijskast)
Rol daarna het deeg op een met bloem bestoven tafel tot een dunne plak.
Steek er met behulp met bloef bestoven mal koekjes uit.
Leg ze op een dun met boter besmeerde bakblik.
Bestrijk ze met ei en strooi amandelen en suiker over.
De oven voorverwarmen (stand 3 of 4 of 180-200°C )
Plaats het bakblik in het midden van de oven.
Bak de koekjes in een vrij warme oven
in ongeveer 10 á 15 minuten lichtbruin en gaar.
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - zaterdag 12 juli 2008 - 22:30   quote  deeplink  
Kikkerbilletjes

Benodigdheden:

Kikkerbillen.
peper,paprikapoeder, knoflookpoeder.
croma,
1 prei, kleine worteltjes.
droge witte wijn.
potje maggie tuinkruiden, ( 4 theelepeltjes) of anders 1 maggie blokje.

Bereiding:

De kikkerbillen droogdeppen met een theedoek,
licht peper, paprikapoeder en knoflookpoeder er op strooien.

Croma in de pan, dan de kikkerbillen bruin bakken aan twee kanten, uit de pan halen en in een schaal doen, zonder de boter.
Als er te weinig boter over is wat boter erbij doen, in de-zelfde boter waarin de kikkerbillen zijn gebakken de prei in ringetjes gesneden erin doen, en de worteltjes ook in kleine plakjes erin doen. even gaar laten stoven, en dan de groenten op de kikkerbillen doen de boter in de pan laten.
1 Wijnglas met droge witte wijn bij de boter + 4 theelepeltjes maggie tuinkruiden erbij doen en aan de kook brengen.
De jus nu over de schaal met kikkerbillen gieten en de schaal voor het opdienen even in de heteluchtoven zetten o.v 10 min.
Boudewijn
 Boudewijn - zondag 13 juli 2008 - 01:36   quote  deeplink  
Ik kan een aparte groep maken voor eten/drinken en recepten?!

Deze kan ik dan koppelen aan http://eten.headliner.nl/ waar ik al een partij eten en drinken blogs aan heb toegevoegd.
yvonne
 yvonne - zondag 13 juli 2008 - 06:01   quote  deeplink  
dat wist ik dus niet, ja graag, hebben we alles bij elkaar
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - woensdag 23 juli 2008 - 14:54   quote  deeplink  
en wanneer en waar kunnen we dan weer recepten toevoegen Boudewijn?

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 23 juli 2008 door Moha R. de Vries --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5880
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: GoudenKooi Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Showbiz / TV / Film / Gouden Kooi / topic: receptenhoekje









0.0132541