BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Showbiz / TV / Film / Entertainment Algemeen / topic: Mijn tvserie suggesties voor de netwerkbazen van NL: Castle, Lie to Me, The Beast, Kings, Dollhouse en Fringe

Plaats een nieuw antwoord  
Boudewijn
 Boudewijn - maandag 20 april 2009 - 04:53   quote  deeplink  
Mijn suggesties voor de netwerkbazen van NL:

Castle / Lie to Me /

Ik vind het altijd erg leuk om de nieuwe series uit de US/Canada etc bij te houden en kijk daarom vaak de eerste paar uitzendingen van nieuw gemaakte series.

Een enkeling van mijn favorieten van het huidige tv-seizoen is al opgepikt (The Mentalist, door SBS6) maar er zijn er nog meer die erg de moeite waard zijn. Hieronder mijn suggesties aan de netwerkbazen van Nederland:In de categorie luchtig drama zag ik dat NET5 'The Listener' gaat uitzenden. Qua synopsis sprak het me wel aan maar na het lezen van enkele reviews (slecht acteerwerk, erg makkelijk en simpel verhaal) heb ik er toch maar vanaf gezien.
Wat wellicht wel een leuke serie is voor luchtig drama is 'Castle'. Schrijver met writersblock komt bij een vrouwelijke rechercheur op 'stage' om nieuwe indrukken op te doen voor een nieuw boek. Het begint in de eerste episode met een moordenaar die zijn moorden precies uitvoert zoals hij in een boek van hem heeft beschreven. Best aardig, soort van kruising van CSI (maar dan minder technisch en met iets meer humor) en The Mentalist. Leuk als tussendoortje op RTL5 voor op de woensdag ofzo.

Castle promo:
Maar misschien nog beter als tegenhanger voor The Mentalist is de serie 'Lie to Me' die op het technische gedeelte ingaat van ieders 'body language'. Nee schuddend een vraag positief beantwoorden? Schuldig! Maar dan veel uitgebreider...
Ik heb net als bij The Mentalist nog geen duidelijk doorlopend thema gezien (meer episodes over Red John AUB!) maar daar wordt langzaamaan aan gewerkt. Goed te doen en kan leuke artikelen in bladen opleveren over het achtergrond werk van body-language specialisten. The Mentalist is leuker door de humor maar als RTL zijnde moet je iets, en dan is dit de beste keus...

Lie to Me promo:


In de categorie actie/drama heb ik maar liefst 3 zeer goede nieuwe series in de aanbieding:

1. 'The Beast'Jawel.. dat is Patrick Swayze!
Een erg goede harde actie serie uitgezonden in Canada want geen groot netwerk in de US durfde het aan om een serie te kopen waarbij de hoofdrol speler aan kanker lijdt en zoals ik lees in de bladen helaas niet bepaald lang meer te leven heeft.
Maar waar gaat het over?
Die-hard undercover cop Swayze krijgt een rookie in de schoot geworpen als partner en samen gaan ze op een niet standaard manier het tuig te lijf door bepaald niet volgens het boekje undercover operaties te leiden. Moet er iemand dood om tot een hogere baas te komen... dan doen we dat toch gewoon! Zoals gezegd veel harde actie, wapens, bazooka's en onderlinge machtsstrijd binnen de FBI want is Swayze wel helemaal oprecht in zijn daden en gaat hij niet TE ver buiten z'n boekje om z'n doel te bereiken? Dat is de opdracht voor de rookie om te achterhalen!
Kijken! Mijn tip voor RTL5...2. 'Kings'Laat ik beginnen met de officiele engelse synopsis:

quote:
From executive producer Michael Green (NBC’s "Heroes") comes a riveting new drama about a modern day monarchy. "Kings" is a contemporary re-telling of the timeless tale of David and Goliath. This series is an epic story of greed and power, war and romance, forbidden loves and secret alliances -- and a young hero who rises to power in a modern-day kingdom.

King Silas Benjamin (Ian McShane, "Deadwood") is the well-entrenched king of Gilboa, whose flag bears a divine butterfly symbol. Gilboa has its capital in Shiloh, a clean new city that is unspoiled by time or litter. Silas must deal with the tensions rising between Gilboa and neighboring nation Gath. When several prisoners of war are taken, a young soldier, David Shepherd (Chris Egan, "Eragon"), defies orders and crosses enemy lines to save them. Unknown to David, the soldier he saves is Jack Benjamin (Sebastian Stan, "The Covenant"), the son of the king. From that day forth, David’s life will never be the same.
Tjah, ik hoor je al denken... is dat een goede serie??? Re-telling van David en Goliath in een modern jasje? Dat kan vast niet goed zijn!
Dat dacht ik namelijk ook maar, oh boy, wat zat ik er naast! Het is een van de meest intelligente drama series die ik in tijden heb gezien die naast uitzonderlijk goed acteerwerk ook erg goed in elkaar zit qua verhaal en wat door het multi-million dollar budget ook nog eens prachtige decors, omgevingen en settings op je scherm loslaat!
Helaas zijn de ratings niet denderend en dat zal zeer waarschijnlijk het (vroegtijdig) einde betekenen van de dure serie want een kans op een tweede seizoen is erg klein. In de US (op NBC) verplaatst van zondagavond naar de zaterdagavond wat vaak een voorbode betekent op cancelling...
Maar toch kijken!

Kings promo:


3. 'Dollhouse'En dan Dollhouse.
Club van rijke giganten (Regering? Farmaceutisch? Crimineel?) die een omgeving hebben gecreeerd waarin de herinneringen van mensen kunnen worden weggevaagd en worden gevuld met gecombineerde herinneringen van andere personen. Maar niet alleen de herinneringen, ook hun fysieke mogelijkheden bezitten ze. In de 'dollhouse' leven de "lege" entiteiten ongecompliceerd en vreedzaam met elkaar als een soort van net-niet zombies. Maar heb je als miljonair of regering een super-spion of super-onderhandelaar nodig met ninja-skills dan kun je een lege 'pop' (m/v) door jouw specifieke wensen laten inprinten en ze denken dat ze altijd al die super-spion geweest zijn. Natuurlijk kan je ook gewoon een super-zangeres inhuren of je overleden grote liefde laten doen herleven, zij het in een ander lichaam.
Nu kun je denken, leuk voor veel verschillende standalone afleveringen want er is onmetelijk veel dingen te verzinnen want je kan in principe alles wat je wilt in iemands brein zetten, maar er is goed over nagedacht om het centrale theme in bijna elke episode te laten terugkomen: hoe legaal is de club bezig? voor wie werken ze nou precies? zijn de lege 'dolls' wel echt helemaal leeg zonder emoties? wat zijn toch de geheimen uit het verleden? wie werkt wie tegen en vooral, is iedereen wel echt wie hij zegt (en denkt) te zijn?
Steeds groter wordende schare online fans en een vrij grote kans op een tweede seizoen (gelukkig maar...)
Van Joss Whedon, maker van Buffy the vampire slayer en Angel, maar deze serie is veel volwassener! Ik gok op een Net5

Dollhouse promo:


----
DÉ SCI/FI TIP VOOR DE TOEKOMST:

Weet je nog vroeger toen er nog geen video via internet was en je wel naar de Nederlandse zenders MOEST kijken? Weet je ook nog dat je als sciencefiction junkie op donderdag avond elke week weer zenuwachtig met klamme handen voor de buis zat te wachten tot er een nieuwe aflevering van The X-files begon??? Die tijd is weer terug gekomen!!

Ik heb het over de UITMUNTENDE serie 'Fringe'(Nog) beter dan de X-Files, intens, wetenschappelijk, humorvol en het grijpt je meteen!
Bekijk eerst maar eens de promo:Een geniale wetenschapper wordt uit een inrichting getrokken om onverklaarbare fenomenen op te lossen zoals mensen die spontaan doorzichtig worden, hoe te communiceren met het brein van een overledene, babies die in een paar uur volwassen zijn, vreemde cilinders die spontaan verschijnen incl kale 'observers' die je gedachten kunnen lezen en een super-bad-guy die een wetenschappelijke sekte leidt gebaseerd oud werk van de geniale wetenschapper en 'strijdt' tegen waarschijnlijk een andere dimensie.
Ja, het leest vast heel vreemd maar je gaat er echt in geloven! Het onderliggende thema is zeer intrigerend en spannend en net als bij Lost kun je als die-hard fan heel veel clues zien in de omgeving van de scenes zoals verwijzingen naar de volgende episode, onderlinge relaties tussen karakters, waar-wat-en-wie zijn de observers, zijn de bad-guys niet toch de good-guys voor wij als mensheid en nog veel, veel en veel meer...
In korte tijd een super grote online schare fans ontketend (zie ook: http://fringe.headliner.org/ ) en het is onmogelijk om geen tweede seizoen (en derde en vierde en vijfde...) te krijgen!
Perfect voor op donderdag avond op Veronica of desnoods op de late zondagavond op RTL4 om die zender weer eens een boost te geven met een perfecte sci/fi serie.

Gemaakt door J.J. Abrams, maker van Lost en Alias (en de nieuwe Star-trek film)

En mocht je nog een goede serie zoeken van vorig jaar dat helaas (en zeer onterecht) gecancelled is: Day break.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 20 april 2009 door Boudewijn --
fey21
 fey21 - vrijdag 24 juli 2009 - 16:01   quote  deeplink  
kro heeft interesse
Boudewijn
 Boudewijn - vrijdag 24 juli 2009 - 16:18   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 juli 2009 - 16:01 schreef fey21 het volgende:
kro heeft interesse
in wat?
fey21
 fey21 - vrijdag 24 juli 2009 - 20:06   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 juli 2009 - 16:18 schreef Boudewijn het volgende:

[..]

in wat?
Bananen in pyjama's XD

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Showbiz / TV / Film / Entertainment Algemeen / topic: Mijn tvserie suggesties voor de netwerkbazen van NL: Castle, Lie to Me, The Beast, Kings, Dollhouse en Fringe

0.0049738