BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Wielrennen / Tour de France / topic: Lance Armstrong gaat Tour winnen met de oneerlijke hulp van Twitter

Headliner: Tour de France Plaats een nieuw antwoord  
Bas Staart
 Bas Staart - donderdag 09 juli 2009 - 11:34   quote  deeplink  
Joop Zoetemelk zei altijd dat je de Tour de France in bed wint - veel rusten, niet te veel heisa. Lance Armstrong zegt het niet, maar gaat de Tour winnen met de oneerlijke en onacceptabele hulp van Twitter. Via de computer maakt hij zijn tegenstanders kapot, smeedt hij allianties met bevriende ploegen, en intimideert hij vooral Alberto Contador. Voor wie niets van wielrennen weet: Contador kan beter fietsen, maar Lance is de grotere persoonlijkheid. Met sport heeft wielrennen zo goed als niets te maken. Sinds het zo vaardig mogelijk plaatsen van de injectienaald wat lastig is geworden, gaat het om het hebben van mensen die het werk voor je doen.

Eerst zaten wij er ook naast. Wij dachten dat het hele Twittergedoe van Lance - meer dan een miljoen volgelingen - alleen bedoeld was voor de overigens toe te juichen zaak om geld in te zamelen voor Livestrong, de organisatie die vecht tegen kanker.

Natuurlijk gaat het daar ook heel vaak over, in de Twoets, en is dat een submotief.

En Mart Smeets, dat vlezige monument van de vaderlandse wielerjournalistiek, vond het getwoet van Lance niks, omdat hij niet meer serieus geïnterviewd zou willen worden. Onzin, de Texaan is nooit zo vaak aanspreekbaar geweest als deze ronde. Soms lijkt het bijna een aardige vent. Bijna.

Maar als je verder leest, zie je dat Lance Twitter als instrument gebruikt. Zijn statuur - slechts een mens ter wereld won zeven keer de Tour, en toevallig is hij dat - neemt er nog meer door toe. Zijn belangrijkste tegenstander en ploegmaat, Alberto Contador, verschrompelt als de immense schaduw van Lance over hem valt.

Via Twitter lees je wie de vriendjes van Lance zijn: Cav, de bijnaam van sprinter Cavendish, en zijn oude strijdmakker Hincapie. Eerder deze week namen ze Contador geweldig bij de neus, door samen weg te fietsen, iets dat je volgens de ongeschreven regels van de wielerwet niet doet.

En reken maar dat Contador bij elke twaat van Lance - zou hij ook volgeling zijn - zeven kleuren Spaanse stront schijt.

Via Twitter maakt Lance complimenten aan Contador in een rit waarin hij heel slecht reed. Met andere woorden: via Twitter kleineert hij Alberto, gaat in zijn hoofd zitten, laat hem van twiet tot twiet weten wie hier de echte man is, en wie de koorknaap.

Natuurlijk is het verwerpelijk: de Tour zou een wedstrijd moeten zijn in wie er het snelste een berg op kan fietsen, en wie er in slaagt niet verrast te worden door plots opstekende wind. Het is ontstellend zuur: Zelfs hier slaat het internet toe, en beïnvloedt een sportieve gang van zaken.

Wat dat betreft is het een excellente vervanger van het kennelijk uitgebannen valse spel dat de doping was.

Anderzijds is het ook wel weer fascinerend, maar dat is dan meer uit het psychologische oogpunt van de zaak.

As for myself, Im feeling pretty damn good, twoottert Lance op Twitter. Contador doet vannacht weer geen oog dicht.

Bron: Wegmetinternet.nl

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 10 juli 2009 door Boudewijn --
FcT1990
 FcT1990 - woensdag 02 september 2009 - 15:46   quote  deeplink  
armstrong was togh goed besug.. totdat de zwaarste etappes er kwamen..
zo gezien dat hij er ng niet is.. let maar op volgend jaar!
jempi ekimov
 jempi ekimov - dinsdag 29 juni 2010 - 20:00   quote  deeplink  
ook een negatieve onnozelaarke zeker !!!
armstrong is de zuiverste sportman van allemaal! onozel baaske, word het meest gecontroleerd van allemaal !!!!!!!!

wat kunde gij ? alleen een grote muile !en dat ist
LaSpliff
 LaSpliff - donderdag 15 juli 2010 - 22:21   quote  deeplink  
anders reageer je effe op een topic van bijna een jaar oud...
elsje1405
 elsje1405 - vrijdag 23 juli 2010 - 11:51   quote  deeplink  
als je bij een voetbalwedstrijd penalty`s neemt, probeer je de keeper ook te intimideren, it`s all in the game, looser!!!! Sport is oorlog!!!
saucitske
 saucitske - dinsdag 14 juni 2011 - 14:38   quote  deeplink  
jempi de waarheid komt ooit wel aan het licht .efkes geduld vriend en elsje als sport oorlog is laat jij dan es je kinderen naar de oorlog gaan .....ik zal wel supporteren voor die toffe sport van jou....

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 7521
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Tour de France Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Wielrennen / Tour de France / topic: Lance Armstrong gaat Tour winnen met de oneerlijke hulp van Twitter

0.0045108