BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Showbiz / TV / Film / Entertainment Algemeen / topic: PATRICK SWAYZE OVERLEDEN! - Maandag 15 September

Plaats een nieuw antwoord  
Boudewijn
 Boudewijn - dinsdag 15 september 2009 - 05:04   quote  deeplink  
PATRICK SWAYZE OVERLEDEN! - Maandag 15 September

090519swayze1.jpg

Patrick Swayze, de gevoelige spierbundel, bekend uit blockbusters als Ghost, Dirty Dancing, The outsiders, Point Break en recentelijk nog speelde in de super spannende serie The Beast is maandag 15 September op 57 jarige leeftijd overleden aan kanker. Hij stierf met z'n familie aan zijn zijde.

Hij vocht een reeds 2 jaar durige strijd tegen alvleesklier maar desondanks bleef hij positief en nam zelfs z'n eigen stunts voor z'n rekening voor zijn laatste tv optreden in 'The Beast'.

Swayze's moeder, het hoofd van de Houston Jazz Ballet Company, leerde hem dansen op jonge leeftijd. Door zijn liefde voor ballet werd hij gepest op school wat hem ertoe bracht ook zeer actief mee te doen met sporten als turnen, zwemmen en american football. Hij slaagde van school zelfs met een beurs op zak voor footbal en dansen.

Hij kreeg vroeg succes op Broadway en won in 1978 de hoofdrol als Danny Zuko in de Broadway productie van Grease. Daarna stortte hij zich op film. Z'n eerste film in 1979: Skatetown en later werd hij bekender door naast Tom Cruise, Matt Dillon, and Emilio Estevez te staan in de film The Outsiders in 1983.

Daarna volgde in rap tempo films als cult klassieker Red Dawn (1984 met Jennifer Grey) maar hij werd op slag bekend in de hele wereld met de hoofdrol in Dirty Dancing uit 1987. Later volgde zijn grootste succes met Ghost (1990) en na Point Break in 1991 en wat kleinere films hield hij zich meer bezig met z'n leven buiten Hollywood op z'n boerderijen waar hij paarden fokte.

In january van 2008 werd er alvleesklier kanker ontdekt en onderging chemotherapie. Hij was net gecast in een nieuwe serie 'The Beast' waarin hij de hoofdrol op zich had genomen naast Travis Fimmel. Na overleg met de regisseurs besloten ze de serie niet met een andere hoofdpersoon te beginnen.

Begin dit jaar gaf hij nog een interview op de Amerikaanse televisie met Barbara Walters waarin hij vertelde dat hij door een hel ging maar "I've never been one to run from a challenge" (ik ben nooit iemand geweest die een uitdaging uit de weg gaat).

10patrick-swayze-outsiders3.jpg 06patrick-swayze-north-south2.jpg
04patrick-swayze-dirty-dancing1.jpg 03patrick-swayze-ghost1.jpg
patrick_swayze36.jpg Patrick-Swayze16.jpg
Patrick-Swayze13.jpg Patrick-Swayze12.jpg
Patrick-Swayze14.jpg the_beast12.jpg
the_beast8.jpg

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 15 september 2009 door Boudewijn --
netsurfer
 netsurfer - maandag 12 september 2016 - 12:16   quote  deeplink  
Heftig.

Nu maar wachten tot Henk Krol hem feliciteert met zijn verjaardag.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Showbiz / TV / Film / Entertainment Algemeen / topic: PATRICK SWAYZE OVERLEDEN! - Maandag 15 September

0.0052499