BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Games / PS3 / PS4 / topic: ATI GPU in Xbox 720 / Project Phoenix

Headliner: PS3 Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - woensdag 14 oktober 2009 - 17:05
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

ATI GPU in Xbox 720 / Project Phoenix (G4M3.nl)

Boudewijn
 Boudewijn - donderdag 15 oktober 2009 - 04:27   quote  deeplink  
Fudzilla meldt dat AMD een deal heeft gesloten met Microsoft en dat de Xbox 720 wederom zal draaien op een ATI GPU.

quote:

Weve learned from industry sources that AMD / ATI has already won the GPU deal for the next generation XboX console. It looks like Microsoft was happy with first Xeons GPU and it wants to continue using the same, especially since the new ATI GPU should keep the compatibility with legacy games.

The consoles refresh was supposed to happen in 2010 but due to the recession both Microsoft and Sony have decided to push its plans for 2012 and keep the Xbox 360 and Playstation 3 alive for more than it was originally planned. We dont know how the GPU looks like but judging from the timeline when it is supposed to be delivered we suspect that it might be a 28nm part.
Microsoft zou erg tevreden zijn over de ATI GPU van de Xbox 360 en zou om die reden de samenwerking willen voortzetten. Gamezine wijst echter ook op het feit dat een ATI GPU in de nieuwe Xbox deze nieuwe console ook probleemloos volledig backwards compatible kan maken met de Xbox 360.

Voor de opvolger van de Xbox 360 waarnaar wordt verwezen als de Xbox 720 en Project Phoenix zou backwards compatibility een sterke feature kunnen zijn bij de lancering, waardoor consumenten sneller de overstap van de Xbox 360 naar de nieuwe Xbox kunnen overwegen.

Aan de andere kant betekent dit ook gemiste omzet voor Microsoft en third-party publishers, want consumenten kunnen oudere games dan ook gewoon blijven doorspelen op de nieuwe Xbox. Met digitale distributie en game downloads zal het opnieuw uitbrengen van oudere games, al dan niet in opgepoetste vorm, steeds interessanter worden voor de first- en third-party publishers. Backwards compatility kan dan tot op zekere hoogte wel roet in het eten gooien.

Wat ik me hiernaast ook nog afvraag: waar staat Intel met de Larrabee chip? Er is in het verleden veelvuldig gespeculeerd over gesprekken tussen Intel en Microsoft en de integratie van de Larrabee chip in de nieuwste Xbox. Als Microsoft nu voor de GPU heeft gekozen voor ATI, hoe groot is de kans dan dat er alsnog een Larrabee chip in de nieuwste Xbox zal komen?

Het zou kunnen dat deze nieuwe Xbox niet de definitieve opvolger van de Xbox 360 is, maar meer een upgrade is. De nieuwe GPU van ATI zorgt hierbij voor meer grafische power en grafische features. Voor de rest is het systeem niet drastisch anders.

Vervolgens zou Microsoft voor de definitieve opvolger van de Xbox 360 wel met een compleet nieuw platform kunnen komen, met de hardware ook grondig vernieuwd en qua rekenkracht, power en features een grote stap vooruit, net als de stap van de Xbox naar de Xbox 360.

Het blijft voor nu bij speculeren, maar het is in ieder geval wel interessant wat Microsoft gaat doen met het Xbox 360 platform en de opvolgers. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten!

Zeer goede zaak die backwards compatibility!!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5557
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: PS3 Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Games / PS3 / PS4 / topic: ATI GPU in Xbox 720 / Project Phoenix

0.0051620