BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Sportdwaas Internationaal. Onze jongens in Turkije deel 1

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 13 september 2010 - 22:50   quote  deeplink  
De internationale burelen van Sportdwaas presenteren vol trots uit het verre Turkije de eerste ongecensureerde en onbewerkte edoch met fotootjes opgefleurde aflevering van Onze Jongens in Turkije. Op het eind ook een videootje dat in ieder geval te zien is op www.sportdwaas.blogspot.com.

10-09-2010
Onze jongens in Turkije afl. I:
Rijkaard vs. HiddinkDe middelbare en oudere mannen hier die zich de periode Cruijff nog herinneren, noemden altijd al met twinkelende oogjes Neeskens. Zijn reputatie als ijzervreter is altijd intact gebleven en zo figureert hij dus ook weer in de pers sinds hij naar Istanbul kwam als assistent van Rijkaard bij Galatasaray. Op de dag van de interland Turkije-Belgie had hij (Neeskens dus) de achtergebleven Galatasarayspelers aan een moordende conditietraining onderworpen, waarna de meesten het kotsen nader stond dan het lachen.Rondom die interland was er natuurlijk veel te doen over Hiddink. Na de uitschakeling van de Turken voor het laatste wereldtoernooi rust op zijn schouders een loodzware verantwoordelijkheid maar die lijkt van hem af te glijden als water van een eend. Na de tamelijk gemakkelijke overwinning op Kazachstan was de thuiswedstrijd tegen Belgie de eerste test, vooral voor de verdediging, aldus het Orakel van Varsseveld, want tegen Kazachstan hadden we alleen door puur geluk de nul kunnen houden, achterin. Dat Guus terecht bezorgd was bleek wel, want Turkije moest tegen de Rode Duivels tweemaal terugkomen na stomme tegengoals om uiteindelijk alsnog te winnen (3-2). In de kranten werd de ommekeer in de wedstrijd algemeen aan Hiddink toegeschreven. Hij bleef rustig en gaf ons vertrouwen, bekenden de spelers achteraf. We staan achter maar wij hebben het betere team, waren zijn magische woorden geweest.

Ondertussen heeft Rijkaard het stukken moeilijker. Van Galatasaray wordt eigenlijk geeist dat het kampioen wordt maar dat is al twee jaar niet meer gelukt en de vooruitzichten zijn niet rooskleurig. Pas in de derde competitiewedstrijd zijn voor het eerst punten gehaald en de club staat in het rechter rijtje. Hoewel veel wordt verwacht van de nieuwe aankopen Misimovic (de nieuwe Hagi) en Insua (een Argentijn) lijkt het er toch op dat Galatasaray niet meer dan tweede keus heeft aangeschaft, terwijl Besiktas en Fenerbahce flink hebben uitgepakt. Ondertussen wil sterspeler Arda eigenlijk weg naar Europa, maar houdt de ploeg hem tegen zijn zin vast, een affaire die ongetwijfeld een staartje zal krijgen.
Maar Rijkaard wordt veel vergeven. De pers behandelt hem vooralsnog met groot respect. Zijn menselijkheid speelt daarbij een grote rol (sprak Louis van Gaal niet al gloedvol over de mens Rijkaard?). Zo meldde de krant Haberturk vandaag dat hij zijn spelers gisteren bij het begin van de Bayram (suikerfeest) in uit het hoofd geleerd Turks de passende wensen had doen toekomen. Ook zijn tactisch vernuft staat in hoog aanzien, getuige een illustratie in voetbalkrant Fanatik (Turks voor Sportdwaas), waarop in een foto van Frenks hoofd een voetbalveld was gemonteerd met daarop de poppetjes van de nieuwe opstelling.
Toch rommelt er wel degelijk iets. Is Rijkaard een pechvogel, of wordt hij gepiepeld? De grote stoet geblesseerden waarmee Galatasaray vorig seizoen te kampen had was net bijna weg, toen de recente interlands weer roet in het eten kwamen gooien. Eerst was het spits Sabri, die tegen Galatasarays clubarts zeurde over pijntjes en dus de afgelopen weken amper mocht spelen maar toen met het nationale team tegen Kazachstan de volle 94 minuten de benen uit zijn lijf liep. Vervolgens werden na de interland tegen Belgie zowel Arda Turan als Hakan Balta, van wie ondanks sluimerende blessures eveneens het uiterste werd gevergd, op draagbaren weer afgeleverd bij de geel-roden, met de diagnose dat ze tenminste voor drie weken zijn uitgeschakeld.
Uiteraard ziet de pers onmiddellijk het dramatische potentieel van deze situatie: de Hollandse giganten worden vakkundig tegen elkaar uitgespeeld. De berichten in dit kader gaan doorgaans vergezeld van oude fotos van Rijkaard die wanhopig langs de lijn zijn handen ten hemel heft. Het laatste nieuws is dat Neeskens Hiddink gaat bellen om opheldering te vragen. Hoe dat afloopt? Wij houden u op de hoogte.

Rijkaard de mastermind:
videootje te zien op:
www.sportdwaas.blogspot.com

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 13 september 2010 door sportdwaas --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 7511
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Sportdwaas Internationaal. Onze jongens in Turkije deel 1

0.0067801