BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Nederlands belangenconflict aan de Bosporus? Sportdwaas Internationaal

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 04 oktober 2010 - 23:00   quote  deeplink  

Van onze, jazeker een mooie Turkse is niet lelijk, correspondent Iskander een barometer bijdrage. Hoe is het met onze jongens in de Orient? Gaat het lekker? Gaan ze vreemd? Slikken ze pillen en wat vindt de gewone Turk van die Nederlenders uit het land van Geert (die 10e kruistocht komt er toch, echt wel) de Goeierd Wilders (I)

Visies op Rijkaard

De winning streak van Rijkaard met Galatasaray leek zo veelbelovend. Na drie moeizame overwinningen was het vorige week voor de vierde keer raak met een prachtige 3-1 uitoverwinning tegen de Istanbulse club Büyükþehir Belediye Spor. Milan Baroþ maakte in de eerste helft een hattrick, waaronder een kandidaat voor de goal van het jaar. Vlakbij de penaltystip liet hij in de dekking een droge, geschoven voorzet van zijn voet omhoog springen, liet zich op zijn kont vallen en wist uit liggende positie met een soort halve omhaal de bal in de linkerbovenhoek te maaien. Dat gaf de burger moed en Galatasaray stond op 12 punten uit zes wedstrijden, samen met Besiktas en Fenerbahce in de achtervolging op Bursaspor, dat als een soort Turks Twente vorig jaar de competitie wist te winnen. Er verschenen berichten in de krant over een gesprek tussen Frenk en zijn voorzitter van Galatasaray, Adnan Polat, waarbij ze een jaar contractverlenging overeengekomen zouden zijn.

Inzet: Mehmet II die Constantinopel veroverde en omdoopte tot Istanbul. Hadden de Turkse voetballers maar een beetje van zijn karakter dan zou een wereldtitel een fluitje van een cent zijn. Al zou het plaatje wellicht anders doen vermoeden dit was geen islamietje om zonder handschoentjes aan te pakken.


Ondertussen bleef het toch rommelen; de dure Braziliaan Elano, overgekomen van Manchester City maar niet in vorm, blijkt er zo een die bij iedere scheet van zijn moeder het vliegtuig pakt. Ernstig onderhoud met Rijkaard, die hem voorhield dat hij toch eerst zijn vorm moet tonen voordat hij wordt opgesteld. Ook de laatste niet geblesseerde vedette, Servet genaamd, had deze week kuren en raakte op de training in een opzichtige woordenwisseling met de trainer. In tegenstelling tot de voorzitter lijken de fans het vertrouwen al te verliezen. Hij heeft ons in de ellende gestort. We gaan hem wegsturen, zei mijn kapper, zich overduidelijk bewust van zijn macht als fan.
Goede resultaten verhulden de problemen, maar afgelopen vrijdag in de competitiewedstrijd tegen Karabükspor uit leed Rijkaard een gevoelige 2-1 nederlaag. De zondagskranten gaven opsommingen van de problemen waarmee hij te kampen heeft Haberturk kopte met: Er wordt me hier geen vrede gegund, geillustreerd door een paginagrote foto van onze gekwelde held met hangend hoofd en een top 6 van problemen in chocoladeletters.


1-YÝNE BREZÝLYALI YÝNE KRÝZ
2-TEK RAKÝBÝM MÝLLÝ TAKIM
3-SERVET DÝNAMÝTÝ
4-ONLARA VAR BÝZE YOK
5-KABUS SAKATLIKLAR
6-YABANCILAR YABANCI KALDI


http://www.htspor.com/galatasaray/haber/557705-gozler-rijkaardda (mocht je het nog na willen lezen)

De ergste: de blessuregolf die maar niet ophoudt, de ontevreden spelers die zeuren of weg willen en niet te vergeten Hiddink, die keihard alle sukkelende vedetten van Galatasaray opeist. Het zijn er vier (Arda, Servet, Hakan Balta en Sabri), waarvan drie revaliderend van blessures. Een extra weekje rust (de interland tegen Duitsland wacht volgend weekend) zou wellicht het hele team weer op de rails kunnen krijgen maar Hiddink zal, zeker in dit land, geen gezichtsverlies willen lijden en dus de sterren van Galatassaray gaan gebruiken. Hoewel ook hier in de bazaar langs de beroemde gouden hoorn gefluisterd wordt dat Guus Hiddink een laatste trucje wil gaan leveren. Thuis. Bij een voormalige topclub.

© www.sportdwaas.blogspot.com

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 04 oktober 2010 door sportdwaas --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 6574
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Nederlands belangenconflict aan de Bosporus? Sportdwaas Internationaal

0.0054779