BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Apple / iPad / topic: NL App: RTL Nieuws (iPad only)

Headliner: iPad Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Boudewijn
 Boudewijn - woensdag 03 november 2010 - 13:52   quote  deeplink  
NL App: RTL Nieuws (iPad only)

uitgekomen op: 2 november 2010(?) - RTL Nieuws iTunes - € 0,79

Het laatste nieuws, veel video en RTL 24 livestream nu direct op je iPad.
In tegenstelling tot de gratis versie app van NU.nl HD kost deze app 79 cent maar krijg je er geen reclame tussendoor wat bij NU.nl wel het geval is.

RTL Nieuws iTunes

mzl.mtguwler.480x480-75.jpg

mzl.vwnndcfs.480x480-75.jpg

mzl.joqegjbh.480x480-75.jpg

mzl.kvkiogeh.480x480-75.jpg

mzl.zvisntlk.480x480-75.jpg

RTL Nieuws iTunes
Boudewijn
 Boudewijn - donderdag 04 november 2010 - 02:58   quote  deeplink  
Ik heb de app nu een beetje gebruikt en het ziet er allemaal goed uit, overzichtelijk en makkelijk te hanteren. De RTL 24 stream is vrij goed (de eerste 20 seconden ofzo zijn van lage kwaliteit maar daarna wordt het beter) maar komt soms nog wat blokkerig over.

Een erg leuke feature is dat de laatste twitter berichten van de correspondenten van RTL (Frits Wester en co) rechts boven in het klein worden getoond. Als je doorklikt zie je een aparte pagina met alle tweets. Je kan helaas alleen niet doorklikken op eventuele links in een tweet bericht, alleen op het bericht zelf zodat je dan op twitter zelf uitkomt van dat bericht.

Nadeel is alleen wel dat de getoonde content van de app alleen de belangrijke punten tonen (voorpagina, binnenland, buitenland, opmerkelijk en entertainment) waar je binnen de NU HD app heel specifieke niche markt berichten kunt lezen waarbij de laatste het niet alleen leuk maakt voor actueel nieuws maar ook voor gewoon een beetje te bladeren.
Dit is natuurlijk ook het 'probleem' van de site van RTL Nieuws zelf in vergelijking met nu.nl want de RTL site heeft naar mijn mening altijd een wat beperkte informatie voorziening buiten het actueel nieuws dus dat is niet echt een probleem van de app maar van de keuze van de RTL Nieuws redactie.
Wil RTL echt een concurrent worden van NU.nl en bijvoorbeeld de Telegraaf site dan zullen ze veel meer specifiek nieuws brengen van veel meer niche markten.

Verder nog enkele niet heel storende opmerkingen maar waar rekening mee gehouden kan worden voor een toekomstige update:

De afbeeldingen bij berichten zijn van lagere kwaliteit en lijken verkeerd gescaled te zijn (verkeerde afmetingen)

Er is geen aparte video pagina met alle laatst toegevoegde video's, alleen per nieuws sectie een lijst van gerelateerde video's

Ee video's en content lijken als 'laag' over de gekozen sectie getoond te worden waarbij je op een klein kruisje kunt klikken om het bericht of de video te sluiten. Ik zie liever een back knop zoals de meeste andere apps hebben, dat maakt het iets duidelijker. de huidige werkwijze van 'laag' over content geeft bij switchen tussen video's ook net de achterliggende sectie weer wat net dat missende kleine detail van afwerking laat zien. Het zou mooier zijn dat het wisselen van video's helemaal vloeiend gaat zonder afleiding.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 04 november 2010 door Boudewijn --
EbBusiness
 EbBusiness - vrijdag 20 mei 2011 - 20:28   quote  deeplink  
RTL nieuws app is geinstaleerd op mijn ipad2 en video werkt maar het nieuws wordt niet bijgewerkt ook niet de volgende dag etc. Er werkt dus iets niet goed.
Chrondius
 Chrondius - zaterdag 21 mei 2011 - 02:24   quote  deeplink  
Wat een k*t app. Niet omdat hij niet werkt, hij werkt uitstekend, wel omdat het slecht vier regels sensatienieuws per artikel brengt en daarmee dus nul komma nul aan informatie geeft. Geen verhaal, geen achtergrond informatie helemal NIETS!! Echt major waste of 0,79 cent.

Grote afrader, geen geld aan verspillen!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5557
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: iPad Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Apple / iPad / topic: NL App: RTL Nieuws (iPad only)

0.0054218