BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / MMA / K-1 / topic: K-1 Finale 2010

Headliner: K-1 Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Ride
 Ride - woensdag 08 december 2010 - 10:47   quote  deeplink  
De K-1-vechters strijden zaterdag tijdens de finaledag in het Japanse Tokio weer om de wereldtitel. De redactie van Telesport stelt de acht finalisten aan u voor.

Gokhan Saki
Turkije
27 jaar

Tegenstander kwartfinale:
Daniel Ghita

De Turkse Nederlander Gokhan Saki staat voor de tweede keer in zijn carrière in het hoofdschema van de K-1 World Grand Prix Final. In 2008 werd hij na een zege op Ruslan Karaev uit Rusland in de halve finale uitgeschakeld door de latere kampioen Remy Bonjasky. Vorig jaar kwam Saki op de finaledag uit in de eerste reservepartij tegen Peter Aerts. Laatstgenoemde won dat gevecht unaniem op beslissing (3-0).

Daniel Ghita
Roemenië
29 jaar

Tegenstander kwartfinale:
Gokhan Saki

Daniel Ghita debuteert als finalist. Hij dankt zijn finaleplaats aan een fraaie overwinning op Errol Zimmerman (knock-out) tijdens het kwalificatietoernooi, begin oktober in Seoel. Ghita heeft veel in Nederland getraind.

Alistair Overeem
Nederland
30 jaar

Tegenstander kwartfinale:
Tyrone Spong

Alistair Overeem wordt gezien als een grote kanshebber voor het veroveren van de wereldtitel. De inwoner van Amersfoort maakte vorig jaar zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final. Hij begon voortvarend met een zege op de Braziliaan Ewerton Teixeira, maar ging in de halve eindstrijd onderuit tegen Badr Hari, die dit jaar afwezig is. Overeem heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in de Mixed Martial Arts (MMA).

Tyrone Spong
Suriname
25 jaar

Tegenstander kwartfinale:
Alistair Overeem

De Surinaamse Nederlander Tyrone Spong is de meest onervaren K-1-vechter die aan de finale deelneemt. Hij vocht pas vijf K-1-partijen (3x winst, 2x verlies). De finaledebutant wordt gecoacht door niemand minder dan viervoudig wereldkampioen Ernesto Hoost. De technisch zeer vaardige Spong was als kickbokser bijna onverslaanbaar, maar vocht toen in lichtere gewichtsklassen.

Sem Schilt
Nederland
37 jaar

Tegenstander kwartfinale:
Kyotaro

Sem Schilt gaat in Tokio op jacht naar zijn vijfde wereldtitel. Geen enkele K-1-vechter deed hem dat voor. In 2005, 2006, 2007 en 2009 werd Schilt wereldkampioen. Hij verloor nog nooit een partij op de finaledag en behoort dit jaar dan ook weer tot de grote titelfavorieten.

Kyotaro
Japan
24 jaar

Tegenstander kwartfinale:
Sem Schilt

De hoop van de Japanners is gevestigd op hun landgenoot Kyotaro, die nooit eerder in het hoofdschema van de K-1 World Grand Prix Final uitkwam. Gezien zijn beperkte lengte (1.83m) en gewicht (± 100 kg) lijkt hij tekort te komen tegen de topzwaargewichten. Kyotaro mag echter niet worden onderschat. Hij won al eens van drie andere finalisten: Mighty Mo, Gokhan Saki en Peter Aerts.

Peter Aerts
Nederland
40 jaar

Tegenstander kwartfinale:
Mighty Mo

Peter Aerts is een van de populairste vechters in de K-1. Hij plaatste zich twee maanden geleden voor 16e(!) keer rechtstreeks voor de K-1 World Grand Prix Final. Tijdens de eerste K-1-finale ooit, in 1993, was de 'Dutch Lumberjack' al van de partij. In 1994, 1995 en 1998 greep hij de wereldtitel. Als Aerts dit jaar opnieuw wereldkampioen wordt, komt hij qua aantal titels op gelijke hoogte met Sem Schilt en Ernesto Hoost.

Mighty Mo
Amerika
37 jaar

Tegenstander kwartfinale:
Peter Aerts

Veel K-1-fans betreuren het dat Mighty Mo een van de finalisten is. Tot het arsenaal van de Amerikaanse kolos behoort een snoeiharde rechterhoek, maar voor de rest heeft het weinig met kickboksen te maken wat hij laat zien in de ring. Op 37-jarige leeftijd debuteert Mighty Mo in het hoofdschema van de K-1 World Grand Prix Final. Tijdens het kwalificatietoernooi in Seoel won hij van de Roemeen Raul Catinas.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: K-1 Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / MMA / K-1 / topic: K-1 Finale 2010

0.0042839