BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: De nabeurt speelronde 24. Op voeten staan, het Affelayloze tijdperk en zilverwerk.

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 21 februari 2011 - 11:48   quote  deeplink  
Nu ook de Vrij in beeld:


PSV, AZ, Ajax, Heracles, Vitesse, Roda JC en Excelsior waren de grote winnaars van het weekeinde. Twente, Groningen, Willem II, NAC en Feyenoord de grote verliezers.

Dat zie je graag gebeuren als Eindhovenaar dat Twente 2 punten laat liggen thuis tegen NEC. Hier speelt dan toch de EL wedstrijd een rol. Rijssel en Brussel liggen dichterbij maar ook bij Ajax en PSV was ongeinspireerdheid troef, zonder dat dit leidde tot puntenverlies. PSV werd toch weer aardig geholpen door de scheidsrechter en Toivonen kan blijven wegkomen met het trappen op voeten. Het zijn hele gemene overtredingen omdat dit moeilijk genezende blessures of zelfs enkelbreuken op kan leveren. Overigens speelde PSV zonder Engelaar wat vlotter. Gave voorzet van Manolev ook.

Kwetsbare zaken:


Ajax won, pakte de punten maar het was een droeve vertoning die onder het regime van Martin Jol geleid zou hebben tot gemekker in de Telegraaf. Kijken hoe lang de witte broodsweken voor Ef de Boer aanhouden en wat zal die blij zijn met de Mercedes S bezitter in de spits.

Waar Twente vorig jaar winst telkens over de streep wist te trekken in de laatste fase van de wedstrijd ging het sinds lange tijd mis in de Bierpul. Met opgestroopte mouwen hield NEC stand. Twente wacht de komende weken een loodzwaar programma en als ze hier goed doorheen komen komt mijn voorspelling voor de dubbel uit.

Waar bovenin de ranglijst de kaarten allerminst geschud zijn geldt dat ook onderin Feyenoord liet na een 2-0 voorsprong vast te houden. In de laatste 10 minuten werd de ploeg overlopen door ADO en dat geeft te denken. Van de naaste concurrenten voor de nacompetitie verloor alleen de Graafschap en je mag hopen dat VVV en Willem II er voor blijven knokken. Voor meer zie: http://sportdwaas.blogspot.com/2011/02/feyenoord-presteert-na-de-winterstop.html

De nabeurt

FC Utrecht - Heracles Almelo 1-1 (voorspelling 2-2)
Peter Bosz is het voorbeeld van iemand die vanwege een eeuwenoud akkefietje met W.van Hanegem nooit het respect zal krijgen dat hij verdient.

PSV - NAC Breda 4-1 (voorspelling 4-0)
Als NAC de vrije val kan stoppen ligt dat aan ten Rouwelaar. Het Affelayloze tijdperk is ingegaan met een koppositie en goede uitgangspositie voor een keurige eindklassering. Niemand is onvervangbaar.

sc Heerenveen - AZ 0-2 (voorspelling 4-1)
Wat is er aan de hand in Heerenveen? Geldproblemen. De zoveelste terugkeer van GJ bracht hem winst.

Excelsior - Willem II 4-0 (voorspelling 1-3)
Meer een goede prestatie van Excelsior dan een wanprestatie van Willem II. Na het gelijkspel tegen Utrecht hadden ze de Woudensteiners onderschat. Heel dom en het doek is de facto nu toch wel gevallen voor de Tilburgers.

FC Twente - N.E.C. 1-1 (voorspelling 3-2)
Combinatie van vermoeidheid, onderschatting en sterk tegenspel leidde tot het puntverlies.

Ajax - VVV-Venlo 1-0 (voorspelling 8-0)
De Mercedes S rijdende Marotterkaanse sportvoddenkoning met 1 doelpunt de nieuwe lieveling van de voormalige Fside. Iedere hardwerkende ploeg kan het Ajax moeilijk maken.

Vitesse - De Graafschap 2-0 (voorspelling 2-2)
Een gelijkspel had verdiend geweest voor de Superboeren. Dat is geen slimme zet geweest van Leen Looyen nu al bekend te maken dat Kalezic bedankt wordt voor bewezen diensten. Superboeren gaan het nog moeilijk krijgen.

ADO Den Haag - Feyenoord 2-2 (voorspelling 1-1)
De verdediging van Feyenoord zal zwaar op de proef worden gesteld en het aanvangstijdstip belooft ook weinig goeds. Daarom zal een puntendeling des te verrassender zijn. Jonge hond Myachi. Kan hij zijn opzwepende tempo en spel lang volhouden? Het resultaat komt niet helemaal als een verrassing maar had beter gekund. Het lijkt me verstandig als Fer, Wijnaldum en Bruins hun vorm terugvinden in Jong Feyenoord. Inmiddels zwermen er reeds aasgieren en eksters boven de Kuip in de hoop op zilverwerk op de kop te kunnen tikken.

FC Groningen - Roda JC 1-4 (voorspelling 2-2)
Nu van Geel tussentijds niet is vertrokken en Willem Janssen in vorm is geraakt hoeft Roda voor niemand meer bang te zijn.

Gouwe lul van de speelronde:


Ex aequo et bono: Bulyikin en Castaignos. De Rus vanwege de gelijkmaker, goede man op goede tijd en plaats, en Luc vanwege zijn wonderschone doelpunten. Zonder geluk vaart niemand wel en Castaignos bewijst het ongelijk van Been en Beenhakker in hun gezeik om een scorende spits. Ze hadden Luc beter echt een goede aanbieding kunnen doen. Blokband heeft er goed aan gedaan de onrust rond deze jonge talentvolle en hardwerkende spits weg te nemen door hem een goede transfer te gunnen naar Internazionale in de zomer.

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKRĀ©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen: www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl, www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:
Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse (politie-)troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan.

Dan moet het maar in Rio gebeuren!
Nijhuis naar de Jupiler League!
patrickpsv15
 patrickpsv15 - maandag 21 februari 2011 - 17:46   quote  deeplink  
Afellay*

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3154
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: De nabeurt speelronde 24. Op voeten staan, het Affelayloze tijdperk en zilverwerk.

0.0055561