BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Wielrennen / Tour de France / topic: VOORBESCHOUWING ETAPPE 1: van Passage du Gois naar Mont des Alouettes Les Herbiers. (181,5 km)

Headliner: Tour de France Plaats een nieuw antwoord  
baco74
 baco74 - zaterdag 02 juli 2011 - 07:55   quote  deeplink  
etappe-1.png
In de eerste etappe van de Tour de France moeten de renners 191,5 kilometer afleggen tussen Passage du Gois en Mont des Alouettes Les Herbiers.

Om 12.20 uur wordt het startsein gegeven voor de redelijk vlakke rit door het Noord-Franse landschap.

Volgens het snelste tijdschema komt de eerste renner om 17.09 uur over de meet, volgens het langzaamste tijdschema is de finish niet eerder dan 17.32 uur.

Historie

De Tour-organisatie heeft gekozen voor Passage du Gois als startplaats gezien de gebeurtenissen in 1999, toen onder anderen Michael Boogerd en Alex Zülle in de tweede etappe (Challans - Saint-Nazaire) hun Tour-kansen verspeelden op de gladde waterweg.

Daar, een geasfalteerde weg door het water, rijdt het peloton nu overheen nog voordat het officiele startsein wordt gegeven.

De Ronde van Frankrijk startte of finishte nog nooit in beide plaatsen.

Geen proloog

In de afgelopen 45 jaar gebeurde het slechts twee keer dat de Tour niet startte met een individuele race tegen de klok, maar met een rit in lijn. In 1966 won de Duitser Rudi Altig de eerste etappe tussen Nancy en Charleville. In 2008 zegevierde Alejandro Valverde tussen Brest en Plumelec.

Vendée

De etappe wordt in zijn geheel verreden in het departement Vendée, gelegen in de West-Franse regio Pays de la Loire.

Onderweg

Na 87 kilometer is er een tussensprint en de finish van de etappe ligt op de top van een col van vierde categorie, met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,7%.

Nederlanders

De Ronde van Frankrijk startte vijf keer in Nederland. De eerste keer, in 1954, had Amsterdam de primeur om als eerste niet-Franse plaats de start van La Grande Boucle te mogen huisvesten. Daarna organiseerden ook Scheveningen (1973), Leiden (1978), 's Hertogenbosch (1996) en Rotterdam (2010) de start van de Tour.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 02 juli 2011 door baco74 --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Tour de France Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Wielrennen / Tour de France / topic: VOORBESCHOUWING ETAPPE 1: van Passage du Gois naar Mont des Alouettes Les Herbiers. (181,5 km)

0.0037450