BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Wielrennen / Tour de France / topic: PRIMEUR: Lance Armstrong stopt strijd en raakt Tour de France titels kwijt

Headliner: Tour de France Plaats een nieuw antwoord  
Boudewijn
 Boudewijn - vrijdag 24 augustus 2012 - 04:48   quote  deeplink  
Lance Armstrong stopt strijd tegen vermeend doping gebruik

Lance Armstrong zegt in een persbericht dat hij stopt met de strijd tegen zijn vermeend dopinggebruik tijdens zijn Tour de France overwinningen.
Hierdoor raakt hij zijn 7 Tour de France titels kwijt en krijgt hij een levenslange ban voor olympische sporten.

Armstrong heeft donderdag nacht aangegeven dat hij de deadline van middernacht om bewijs in te leveren bij de U.S. Anti-Doping Agency om de resultaten aan te vechten van het 2-jaar durende onderzoek van de USADA dat had uitgezocht dat hij prestatieverbeterende drugs en bloed transfusies heeft gebruikt, laat schieten.

"Er komt een punt in het leven van iedereen waarin je moet zeggen: Genoeg is genoeg. Voor mij is die tijd nu gekomen.", zegt Armstrong in een persbericht.
Het left teveel druk op zijn familie, zijn werk voor zijn stichting en zijn pad waar hij zich nu bevind en vind dat hij wel klaar is met de onzin.

Door zijn opgave behoud hij zich voor het zien van zijn voormalige teamgenoten die tegen hem zouden moeten getuigen, maar maakt hem wel kwetsbaar voor rechtzaken van sponsors en promoters.

Tenzij hij zijn gedachten nog veranderd voor 8 uur deze ochtend Nederlandse tijd zal hij al zijn gewonnen titels van elke competitie waaraan hij heeft deelgenomen sinds 1 Augustus 1998 kwijtraken, incl de Toude France titels en een bronzen medaille van de Zomer Spelen van 2000.

Drie-voudig Tour winnaar Greg LeMond zal nu de enige Amerikaanse Tour winnaar worden. LeMond wilde niet reageren, maar zijn vrouw liet op Twitter het volgende bericht achter: "Eindelijk".

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Tour de France Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Wielrennen / Tour de France / topic: PRIMEUR: Lance Armstrong stopt strijd en raakt Tour de France titels kwijt

0.0066750