BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Politiek / PVV - Partij van de Vrijheid / topic: Nieuwsbrief PVV

Headliner: PVV Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
VVout
 VVout - vrijdag 28 juni 2013 - 09:59   quote  deeplink  
Spreektekst Geert Wilders bij debat 6 miljard bezuinigingen, 26 juni 2013


Voorzitter, dit kabinet heeft ons mooie land kapot gemaakt. Daar kun je alleen maar boos van worden. En dat ben ik dan ook, boos. Alles wat moet groeien, krimpt. Onze economie, de export, het consumentenvertrouwen, de investeringen. En alles wat moet krimpen, groeit bij dit kabinet. De belastingen, het aantal werklozen, de faillissementen.

Premier Rutte voert op bevel van Brussel een vernietigend beleid van belastingen verhogen en dom bezuinigen. Het resultaat zien we. Nederland verarmt iedere dag. De premier zei in het jeugdjournaal tegen kinderen dat hij zelf niet hoeft te bezuinigen, maar thuis staat de ouders van veel van deze kinderen het huilen nader dan het lachen. De gewone man is de klos. De hardwerkende Nederlander is de klos, de ondernemer is de klos, onze ouderen zijn de klos, zij betalen het gelag, zij worden ongenadig hard gepakt.

Vz, vijftig faillissementen en duizend werklozen erbij per werkdag. Dat is de sombere balans van 2013 tot dusver. Ook vandaag, as we speak: duizend banen foetsie, vijftig ondernemingen failliet! Het is een economisch drama, het is een sociaal bloedbad, het is een lijdensweg voor zoveel mensen en ondernemingen voor zoveel gezinnen die zoveel beter verdienen!

Nederland verzuipt. En de grote schuldige zit dáár. Dáár in vak K. De premier graait de portemonnee van de mensen helemaal leeg. Het enige wat hij te bieden heeft, is wereldvreemde dronkenmanspraat. Koop een auto, koop een huis, dat is zijn advies aan wie geen geld meer heeft. De hypotheken van meer dan 1 miljoen gezinnen staan onder water. Maar kom op, koop een groter huis, zegt de premier. Natuurlijk heeft die onzin niet geholpen. Hoe kan je nou een huis kopen als je geen geld meer hebt?

En alsof het allemaal niet genoeg is, wil de premier nu opnieuw 6 miljard euro bezuinigen, opnieuw de belastingen verhogen. Ziet hij dan niet dat hij op deze manier de economie helemaal de nekslag geeft, onze welvaart helemaal sloopt. Het lijkt erop dat de premier zijn economie-diploma heeft gehaald op het Ibn Ghaldoun college.

Vz, driekwart van de Nederlanders is tegen 6 miljard extra aan domme bezuinigen en lastenverzwaringen. Zelfs een meerderheid van de VVD-kiezers is tegen die 6 miljard. Een meerderheid van de PvdA-kiezers wijst alle nieuwe bezuinigingen af. De voorzitter van MKB-Nederland ook een VVD-er, althans nog wel zegt: Ik ben erin geluisd, ik doe het niet nog een keer.

Vz, al die woede is begrijpelijk; al die de woede in Nederland is terecht. Zo behandel je Nederland niet. Het kabinet leert niet van zijn fouten. Misschien is dat nog het ergste. Het slaat elke dag een nieuwe nagel in de doodskist van onze economie en het wordt alleen maar erger. Ik zei het al Dhr. Rutte gaat op bevel van Brussel opnieuw 6 miljard bezuinigen, inclusief forse lastenverzwaringen. In augustus krijgen we dus opnieuw te maken met miljarden aan belastingverhogingen.

Intussen rijden elke dag vrachttreinen vol Nederlands belastinggeld naar Brussel, Griekenland en Cyprus. En laten de Brusselse zakkenvullers Nederland een half miljard extra van ons zuurverdiende geld bijbetalen, bovenop de miljarden die we al betalen. Inderdaad, meneer Rutte, inderdaad Mr Samsom, het geld moet rollen, maar het rolt naar het buitenland. Want het hart van uw kabinet klopt niet voor Nederland.

Vz, er is maar 1 manier om er bovenop te komen. En dat is door de belastingen te verlagen niet te verhogen, maar te verlagen zodat de economie weer kan groeien, zodat de ondernemers weer lucht krijgen, zodat mensen weer wat kunnen kopen. En dat kan door te snijden op die miljarden uitgaven aan de EU, op ontwikkelingshulp, op subsidies, op die malle windmolens, op massa-immigratie en andere dure linkse hobbys.

Maar het kabinet doet precies het tegenovergestelde. Mijn partij, de PVV, zal daar nooit mee instemmen. Nederland zal daar nooit mee instemmen. En de Nederlanders zullen - laat dit mijn boodschap zijn aan Dhr Rutte - hard afrekenen met dit afbraakkabinet.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 28 juni 2013 door VVout --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: PVV Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Politiek / PVV - Partij van de Vrijheid / topic: Nieuwsbrief PVV

0.0064520