BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Games / PC Games / topic: Star Citizen.

Headliner: PC Games Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
VVout
 VVout - maandag 02 september 2013 - 14:06   quote  deeplink  
Chris Roberts, de man achter Wing Commander, Privateer en Freelancer, is terug van weggeweest en is een crowd-funding gestart om wel een heel ambitieus pc-spel te maken: Star Citizen.

Star Citizen is een ruimtesimulator in de stijl van zijn eerdere games, maar dan in een immense wereld waarin jij kunt zijn wat je wilt. De engine achter deze game wordt CryEngine 3, dat zorgt voor verbluffende beelden. Het spel ondersteunt singleplayer, offline co-op, en online modi zoals we kennen van Demon's Souls, waarin je de wereld van een ander tijdelijk ingaat. Ook zijn er publieke servers om een MMO-ervaring te bieden.

Het achtergrondverhaal van Star Citizen is gebaseerd op het verval en verdwijnen van de Romeinen in onze geschiedenis. Als speler is jouw doel om in Squadron 42 te komen, een soort vreemdelingenlegioen in de ruimte. Maar Chris Roberts geeft al aan dat je kunt kiezen dat doel volledig links te laten liggen en je eigen plan te trekken. Je kunt bijvoorbeeld het leger in gaan om in ruimteoorlogen deel te nemen, een verkoper worden om zo geld te verdienen of piraat worden en andere schepen overvallen. De ruimtewereld gaat door en heeft een economie die reageert op de gebeurtenissen in het spel. Verkenning is belangrijke feature in het spel, er zijn dan ook grote stukken ruimte die nog niet in kaart zijn gebracht.

Het spel is zo gemaakt dat je niet alleen in een ruimteschip bent: je kunt op planeten eruit en in first- of third-person rondlopen en gevechten aangaan. Star Citizen ondersteunt allerlei apparaten: van muis, gamepads, joysticks tot aan Oculus Rift, de virtual reality-helm.

Het verdienmodel van het spel lijkt op Guild Wars 2: je koopt het spel en met optionele microtransacties kun je spullen kopen. De spelers kunnen eigen ruimteschepen ontwerpen in het spel en verkopen, een klein gedeelte van de opbrengst gaat naar de ontwikkelaar. De ontwikkelaar geeft aan dat mensen die ingame kopen geen gameplayvoordelen hebben. Er zijn geen abonnementen om het te blijven spelen, zoals andere MMO's wel hebben. De vroege alphaversie van het spel komt in 2013, het complete spel wordt pas in 2014 verwacht.

Je kunt Chris Roberts en de zijnen steunen door te pledgen op de Star Citizen-site. Als er tussen de twee en vier miljoen dollar is opgehaald gaan grote investeerders pas hun geld inleggen in de ontwikkeling van deze game.

Inmiddels blijkt dat de opzet een groot succes is en de 17 miljoen $ grens is inmiddels gepasseerd. Dit is ook positief voor de verdere ontwikkeling van het spel omdat er nu geen externe investeerders meer nodig zijn en dit geeft Chris en zijn team de volledige vrijheid er een beest van een game van te maken voor op je PC. Inmiddels is ook een hangar van Star Citizen (28 aug. 2013) te downloaden en verdere releases zullen snel volgen zoals en shoot alone version met jouw space-ship.

Als ex Wing Commander gamer kan ik niet wachten op de verdere ontwikkeling van de game en hoop jullie graag eens tegen te komen in een van de stellaire stelsels in the dark.
VVout
 VVout - zaterdag 09 november 2013 - 14:41   quote  deeplink  


-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 09 november 2013 door VVout --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5853
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: PC Games Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Games / PC Games / topic: Star Citizen.









0.0045130