BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Voor een dubbeltje meer.. Speelronde 31

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - donderdag 03 april 2014 - 16:14   quote  deeplink  
Met het aanstellen van Lodeweges heeft SC Heerenveen dan toch eindelijk alle ambitie laten varen. Dwight vertrekt met pek en veren uit Leeuwarden naar DKV. Wie zijn er nu stommer? Supporters of trainers, spelers en bestuurders? Stomme mensen moeten beschermd worden. In de Amerikaanse National Football League (NFL, American Football) zijn strenge regels over dit soort zaken om elke schijn van competitievervalsing te voorkomen. Trainers van teams mogen gedurende het seizoen (voor hun eventuele ontslag tussentijds) niet benaderd worden door andere teams voor een baan. Dit geldt zowel voor de hoofdtrainers, assistenten en technische directeuren. In het mondiale voetbal is het echter nog steeds zo dat trainers en spelers zich fit houden bij hun huidige werkgever om voor een dubbeltje meer naar een toekomstige te kunnen vertrekken. Clubliefde is er alleen nog bij fans.

Naast dit soort regels stelt de NFL ook beperkingen aan het totaal bedrag dat jaarlijks mag worden betaald aan spelers onder contract en aan het aantal spelers dat onder contract mag staan bij een club. Dit doet men om de competitie zo spannend mogelijk te maken en er daarmee voor te zorgen dat deze aantrekkelijk blijft voor de toeschouwers. Afgezien van het feit dat de NFL zwaar monopolistische trekken vertoont zou het goed zijn als de FIFA en UEFA elementen van de bestuurlijke regels van de NFL zouden bestuderen en eventueel overnemen. Ach misschien doen ze het ook wel.

Als je hoort dat Barcelona 250 jeugdspelers van over de hele wereld onder contract heeft denk je ook bij jezelf: waar is dit in hemelsnaam goed voor? Is het echt leuk voor die gasten om bij voorbaat te weten dat de kans 1 op 100 is om door te breken naar Barcelona 1 of moeten we zeggen zonder die kans waren ze veroordeeld tot het opgroeien voor galg en rad?

De UEFA en FIFA zijn zeer conservatief en op zich is dit begrijpelijk omdat voetbal nog steeds het populairst is van alle bestaande sporten. Waarom veranderen? Nou om het zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor het publiek. Het afschaffen van de mogelijkheid voor de keeper een terugspeelbal op te rapen heeft het 'spelletje' goed gedaan.

Wat ook goed is voor de aantrekkelijkheid van de competitie zijn de play-offs. Een verklaring voor het feit dat er steeds meer verrassingen zijn in onze 'Mickey Mouse' competitie ligt in de omstandigheid dat alle teams vanaf het begin kans hebben op een prijs of juist play-offs willen ontlopen. Ondanks al het gemopper van gedateerde commentatoren als Gijp, Derksen, Mulder en anderen is dat uiteindelijk de basis voor de redding van het nationale voetbal.

In Duitsland en Engeland begrijpen ze dat beter. De ARD bouwt de samenvattingen wekelijks op met verslagen te beginnen vanaf de 2e bundesliga. Hartstikke leuk. Ik zou best eens een paar samenvattingen willen zien van de top van de Jupiler League. Jongens als Bakkal, Chadli, Mertens, van Nistelrooij en anderen zijn daar begonnen.

Als je van der Gijp mag geloven zijn alleen Real Madrid en Barcelona het waard te bekijken. Totale onzin. Ook slecht voetbal heeft amusementswaarde en daar is waar het om gaat. Aldus sprak Sportdwaas.

Over naar de orde van de dag de voorspellingen van het komend weekeinde. Speelronde 31. Als altijd gebaseerd op hoop en gevoel.

PEC Zwolle - FC Groningen 2-2

Op het Zwolse kunstgras is de plaatselijk FC moeilijk te kloppen. Groningen gedijt beter buitenshuis vanwege de erbarmelijke staat van de grasmat in €borg. Gelijkspelletje derhalve.

SC Heerenveen - PSV 4-2

Gezien de aan eenieder bekende voorliefde voor "die van Zuid" hoop ik op een goed pak slaag voor de huurlingen van de Philips Sportvereniging uit Eindhoven. Voor Heerenveen maakt het allemaal niet veel meer uit dus allicht dat die vrijheid van geest tot grote daden leidt.

NAC Breda - FC Twente 3-1

Twente is dan uiteindelijk toch ook geïmplodeerd. NAC moet voor de zekerheid maar eens een wedstrijdje winnen om de nacompetitie zeker te ontlopen.

NEC - SC Cambuur 4-1

Cambuur lijkt ontredderd door het hoogverraad van de middelmatige trainer Lodeweges. Dit biedt kansen voor het aangeschoten NEC.

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles 3-1

Wat godzijdank niet lukte tegen Feyenoord zal nu wel werkelijkheid worden. Een eenvoudige zege.

ADO Den Haag - FC Utrecht 2-2

Tergend langzaam speelt Den Haag zich onder leiding van de geniale Fraser naar het zoveelste gelijkspelletje waardoor verrassenderwijze de nacompetitie in zicht komt.

Vitesse - Ajax 3-1

Ook bij Vites is de pleuris uitgebroken. Als Bosz er voor kiest Ajax wat voorzichtiger te benaderen kan het een mooie overwinning worden. En ach, thuis kampioen worden is ook leuker.

Feyenoord - RKC Waalwijk 4-1

Koemannen geven niet graag kadootjes. Desalniettemin is Feyenoord, met of zonder Graziano, te sterk en te goed in vorm om hier geen drie punten te pakken. Zonder Guidetti stelden de Rotterdammers CL voorronde voetbal veilig in de editie 2011/2012. Kortom Tevrede.

Roda JC - AZ 3-1

AZ kan ontspannen spelen en winnen of de kas laten spekken door wat overspannen ex-koempels die na het sluiten van de geliefde mijnen in de witte goudhandel zijn gegaan. Vandaar dus.

Snacktip voor bij Studio Sport: gesneden rode paprika, radijsjes (goed wassen), worteltjes en van Dobben kroketjes. Lekker wegspoelen met een koel glas water of een biertje.


02.jpg


Disclaimer:
Sportdwaas is linksbenig en gescheiden en vindt Bas Nijhuis een ongelooflijke flapdrol en moet onmiddelijk worden teruggezet naar de 3e klasse KNVB Zuid-Oost. Over Guusebujuuk wil ik het niet eens hebben.

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 03 april 2014 door sportdwaas --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3154
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Voor een dubbeltje meer.. Speelronde 31

0.0047891