BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Beetje bijt zwaar bestraft. Halve finale en meer haalbaar voor Oranje

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 27 juni 2014 - 14:11   quote  deeplink  
Als Oranje met een afgestoft catenaccio wereldkampioen wordt zul je niemand horen klagen. Of het gaat gebeuren? Het zal uiteindelijk aan de voetbalgoden zijn te beslissen of een Oranje met van Gaal aan het hoofd eerdere illustere nationale elftallen qua succes in de schaduw zal stellen. Of in huize Cruijff, Rensenbrink, van Hanegem, van Bommel, erven Michels de champagne ontkurkt wordt na een gewonnen WK zou ik niet weten. Blij zullen ze zijn voor het Nederlands voetbal maar als uitgerekend van Gaal de, naar men zegt, hoogste voetbaltrofee hoog kan houden zal het voor menigeen even slikken zijn.
wesley-sneijderk.jpg
Ik persoonlijk gun het onze jongens in het verre Rio wel. Sympathieke gasten. Met name Sneijdertje, Wijnaldum, een eindelijk volwassen Robben, hotseknotse Kuijt, Vlaar en zelfs de Rotterdamsmarrokaans pratende van Persie. Dat de overige niet genoemde (ex-)Feyenoorders door mij sowieso een warm hart wordt toegedragen spreekt voor zich. Van Gaal, Jansma, zelfs scholletje Blind, de heerlijke Yolanthe en Jorritsma verdienen de titel 2014.

Nu maar hopen dat de Mexicanen, Belgen, Argentijnen, Duitsers en Brazilianen willen meewerken. Maar ach een 4e verloren wk-finale kan ik ook nog wel verwerken. De twee eersten, 74 en 78, die deden pas echt pijn.

Veel wordt er traditioneel aan gedaan het thuisland zo ver mogelijk te laten komen. Een onschuldig beetje bijt van Suarez werd zwaar bestraft. Waar verkeersovertreders met dodelijke afloop gewoon op de trainingsbank mogen zitten en overige elleboogstoten en trappen niet worden onderzocht werd de Uruguaanse sterspeler behandeld als een oorlogsmisdadiger. Enfin laten we hopen dat Uruguay zich opricht en Neymar cs uit het toernooi knikkert.
Suarez-slider-2.jpg
Voetbaltechnisch gezien zijn de Duitsers, Fransen, Nederlanders, Argentijnen en Columbianen de favorieten in mijn ogen. Politiek gezien zijn de Brazilianen en Amerikanen kanshebbers met als gevaarlijke outsiders de Mexicanen, Nigerianen en Belgen.

De volgende teams gaan door naar de kwartfinale:

Braziliƫ
Columbia
Nigeria
Duitsland
Nederland (uit vaderlandse en Sneijderiaanse overwegingen)
Griekenland
Argentiniƫ
Verenigde Staten van Amerika

gthumb.jpg

Disclaimer:
Sportdwaas is linksbenig, gescheiden en steunt Feyenoord als kameraadje.

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3154
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Beetje bijt zwaar bestraft. Halve finale en meer haalbaar voor Oranje

0.0081768