BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: De staat van de Grootmacht uit Zuid en anderzins

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 07 augustus 2017 - 08:54   quote  deeplink  
Sportdwaas heeft zich deze zomer voorgenomen alle afleveringen van zomergasten te bekijken. Het is een worsteling, een boetedoening en vrijwel onmogelijk deze taak te volbrengen na een zwaar maar succesvol seizoen met Feyenoord.

Over de eerste zomergasten aflevering heb ik zeer uitvoerig bericht, maar voor wat betreft de afgelopen twee afleveringen wil ik volstaan op te merken dat het twee zeer zelfingenomen heren betrof, Eberhard van der Laan en Glenn Helberg, die konden opscheppen over eigen verdiensten en goedheid. Zelfpijpers noemt de voorzitter van de SVFAO (supportersvereniging Feyenoord Amsterdam Oost) dat, en ik sluit mij hier bij aan. Janine Abbringa neemt als interviewster te weinig afstand en lijkt meer belang te hechten aan vleien en gevleid te worden. Zou Glenn H. geen nicht zijn geweest had Janine zich graag laten nemen zo leek het mij. Goeie rechttoerechtaan porno zit er helaas niet in bij het 'deftige' VPRO.

Sissy, met de onbetwiste te vroeg overleden Europese koningin van het witte doek Romy Schneider, en doordeweeks de slimste mens zijn betere alternatieven om als staycationer de zomeravonden door te komen. Net als wandelen of een boek lezen.

Gelukkig zijn er voetbal en damesvoetbal (hoelang mogen we deze term nog gebruiken) voor de thuisblijvers. Het EK voor de dames zit erop en wat ik zag kon mij zeker bekoren. Vooralsnog niet veel zichtbare tattoos bij de meiden maar NOS verslaggeefster Rivka op het Veld zag er goed uit met een dozijn oorpiercings. Ze geeft mij het gevoel "een lesbienne te zijn in het lichaam van een man". We dwalen af...

Herenvoetbal

De FC Utrecht leverde een puike prestatie door Lech Poznan uit te schakelen en door te stoten naar de play-offs. Zenith uit het door mij zo geliefde Sint Petersburg lijkt mij een te groot obstakel. Ajax zou het moeten kunnen redden tegen Rosenborg maar het is wel vervelend voor onze Amsterdamse vrienden dat ook dit team, net als Nice, Manunited en Salzburg geen open huis houdt. PSV leverde een wanprestatie en niet alleen de gebroeders Kerkhoff zijn onrustig en ontevreden. Vitesse gaat de groepsfase van de EL overleven

Het wordt nog lastig kiezen voor Hiddink. Vliegt Cocu er als eerste uit of wordt het toch Keizer?

MIjn geliefde Feyenoord staat er op papier het beste voor, maar het aantal scoringskansen in de afgelopen twee wedstrijden is nog te gering om naast de JC-schaal ook nog de andere 4 prijzen te pakken (KNVB beker, het officieuze kampioenschap van Rotterdam de Zilveren Bal, het landskampioenschap en de Europacup 1, CL).

Hoe staat Feyenoord er voor? Laten we de linies eens doornemen:

Verdediging: Met Jones heb je de ideale keeper. Heerst in de lucht in tegenstelling tot Vermeer. Het vertrek van Hahn begrijp ik niet helemaal maar met of Bijlow en Vermeer zit je bij problemen ook goed.
Met het vertrek van Karsdorp is op rechts veel dynamiek verloren gegaan maar met Nieuwkoop, Amrabat en Diks is het in ieder geval in de breedte op die positie versterkt. Diks heeft nog niet echt kunnen overtuigen maar Amrabat is een schot in de roos.
Van der Heijden en Botteghin staan hun mannetje in het centrum van de verdediging maar zijn wat traag. Mijn inschatting is dat van Beek en St. Juste in Europees verband speeltijd gaan krijgen als Haps en de rechtsback van dienst de gaten niet meer kunnen dichtlopen. Tapia is ook nog niet uitgespeeld.

Het middenveld: Dit staat vast met Toornstra, Vilhena en El Ahmadi. Zou goed zijn als er meer doelpunten gaan komen van Karim en Tony. Echt in vorm zijn ze ook nog niet. Met Amrabat, Tapia en ook St. Juste en eventueel Nieuwkoop is er voldoende reservekracht.

De aanval: Mits goed gevoed is Jorgensen een spits die, hoewel trager ogend, zelfs Kindvall kan doen vergeten. Met JP Boetius, 'Zwarte Coen' (mag dit nog?) is het vertrek van xfactor Elia goed opgevangen. Berghuis, grillig maar in potentie een Rensenbrink, kan ook het verschil maken. Met Kramert en die Turk Bilal (mogen deze woorden van Willem van Hanegem?) is de bank wat mager maar wel kwalitatief goed bezet. Die gasten zijn een plaag voor elke verdediger.

Aanstormend talent: In mijn optiek komt er nog te weinig door vanuit de jeugd.

Samenvattend kan je zeggen dat op dit moment de topvorm bij Feyenoord ontbreekt maar mijn verwachting is toch dat mijn geliefde grootmacht uit Rotterdam Zuid de dubbel kan pakken en eventueel kan overwinteren in Europa.

Eettip: Hoofdgerecht frietjes, appelmoes, groene sla en biefstuk

Haleluja en tot volgende week.

Disclaimer:
Sportdwaas is linksbenig, gescheiden, steunde Feyenoord als kameraadje. En we gaan met JP en Tapia voor de Quatruppel! Het wordt weer een prachtig jaar.

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

©sportdwaas


3xwvtz0196a6hy7t-640x1920-g9p92v3t.png


-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 07 augustus 2017 door sportdwaas --
VVout
 VVout - maandag 07 augustus 2017 - 14:33   quote  deeplink  
quote:
Met JP Boetius, 'Zwarte Coen' (mag dit nog?)
Moet kunnen hoor. Wederom lekker leesvoer, Tnx.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: De staat van de Grootmacht uit Zuid en anderzins

0.0058779