BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het UEFA YOUTH LEAGUE-topic

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Feyenoord Nieuws
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 12 september 2017 - 15:44   quote  deeplink  
5SBCazaL.jpg

Voor Feyenoord Onder 19 staat woensdag de eerste wedstrijd in de UEFA Youth League op het programma. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy neemt het vanaf 15:00 uur op tegen Manchester City Onder 19. Het is de eerste keer dat Feyenoord Onder 19 meedoet aan het prestigieuze Europese jeugdtoernooi. Feyenoord.nl vertelt je aan de hand van zes vragen en antwoorden meer over dit toernooi.

1. Wat voor toernooi is de UEFA Youth League?
De UEFA Youth League is de Champions League voor Onder 19-teams en bestaat sinds het seizoen 2013-2014. De Youth League is bedacht door de European Club Association, een organisatie die de voetbalclubs in Europa vertegenwoordigt, om het jeugdvoetbal verder te ontwikkelen op professioneel niveau. Het toernooi moet de kloof tussen het Onder 19-team en het eerste elftal verkleinen en een unieke ervaring bieden voor de profvoetballers van de toekomst.

De allereerste editie van de Youth League werd gewonnen door FC Barcelona. Chelsea kroonde zich de seizoenen 2013-2014 én 2014-2015 tot winnaar van het toernooi. Vorig seizoen ging het Onder 19-team van Red Bull Salzburg met de hoofdprijs aan de haal.

2. Hoe ziet het toernooi eruit?
Het toernooi bestaat uit twee routes: het ‘UEFA Champions League path’ en het ‘Domestic Champions path’. Feyenoord Onder 19 komt uit in de eerste genoemde route, waarin alle Onder 19-teams uitkomen van de clubs die aan de groepsfase van de Champions League deelnemen. De Onder 19-teams die eerste worden in de poule gaan direct door. De nummers twee spelen play-offs met de winnaars van het ‘Domestic Champions path’. In deze route komen de jeugdkampioenen van de 32 grootste voetballanden uit. Vanaf de achtste finales komen alle teams die op dat moment nog in het toernooi zitten bij elkaar.

uToBSZIs.jpg

3. Welke clubs treft Feyenoord Onder 19?
Feyenoord Onder 19 treft de Onder 19-teams van dezelfde tegenstanders als Feyenoord 1 in de groepsfase van de Champions League: Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. De wedstrijden worden op dezelfde dag gespeeld, maar dan in de middag. Ook de indeling van thuis- en uitwedstrijden staat gelijk aan die van de Champions League.

5qhuGfpD.jpg

4. Welke spelers mogen uitkomen in het toernooi?
Feyenoord mag maximaal veertig spelers inschrijven voor het toernooi. Het Onder 19-team van Feyenoord Academy vormt de basis. Deze selectie bestaat uit twintig spelers en wordt aangevuld met spelers van andere Feyenoord Academy-teams als Feyenoord Onder 18 en Feyenoord Onder 17. De spelers die worden ingeschreven moeten allemaal op of na 1 januari 1999 geboren zijn.

Daarnaast heeft elk team de mogelijkheid om drie dispensatiespelers toe te voegen aan de selectie. Deze spelers moeten op of na 1 januari 1998 geboren zijn en zijn dus maximaal één jaar ouder dan de andere spelers. Ook moeten deze spelers minimaal twee volledige seizoenen in de jeugdopleiding van de club actief zijn geweest. Feyenoord heeft doelmannen Justin Bijlow, Ramón ten Hove en verdediger Mats Knoester ingeschreven als dispensatiespelers.

5. Staan de resultaten van Feyenoord 1 en Onder 19 met elkaar in verband?
Feyenoord 1 en Feyenoord Onder 19 spelen dus tegen dezelfde tegenstanders in de groepsfase, maar verder staan beide teams compleet los van elkaar. De resultaten van de twee Feyenoord-teams hebben dus geen invloed op het verdere vervolg van één van de twee teams. Een voorbeeld: Feyenoord 1 weet de poulefase van de Champions League te overleven, maar Feyenoord Onder 19 niet. Feyenoord 1 gaat dan door naar de achtste finales, maar voor het Onder 19-team zit het Youth League-avontuur er na de poulefase op.

6. Waar speelt Feyenoord Onder 19 de Youth League-wedstrijden?
De thuiswedstrijden van Feyenoord Onder 19 worden gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior. Vanwege het feit dat Feyenoord 1 op dezelfde dag thuis speelt, is het logischerwijs niet mogelijk om de wedstrijd van Onder 19 in De Kuip te spelen. Omdat Varkenoord, het complex van Feyenoord Academy, vanwege organisatorische en veiligheidsredenen niet geschikt is voor het huisvesten van de thuiswedstrijden in de Youth League, wijkt Feyenoord uit naar het stadion van Excelsior.
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 12 september 2017 - 15:45   quote  deeplink  
FEYENOORD ONDER 19 KLAAR VOOR BIJZONDERE WEDSTRIJD

cji49Rmv.jpg

Niet alleen Feyenoord 1 bereidt zich deze dagen voor op een belangrijke wedstrijd tegen Manchester City, ook Feyenoord Onder 19 zich klaar voor een confrontatie met de Engelse club. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy speelt woensdagmiddag om 15:00 uur de allereerste wedstrijd in de UEFA Youth League, de Champions League voor jeugdteams. Trainer Cor Adriaanse en Jordy Wehrmann blikken in gesprek met Feyenoord TV vooruit op dit bijzondere duel.


(https://youtu.be/OVOTfCoOxns)

Jordy Wehrmann, aanvoerder van Feyenoord Onder 19, merkt dat er een bijzondere wedstrijd op het programma staat. ‘Zeker, maar we benaderen hem wel als elke andere wedstrijd die we willen winnen en waarin we goed willen spelen,’ zo zegt de middenvelder. ‘Maar natuurlijk, er komt wel iets extra’s kijken bij de wedstrijd van morgen.’

Hoewel Feyenoord Onder 19 niet eerder actief was in het toernooi kent Wehrmann de Youth League wel. ‘Leeftijdsgenoten van Ajaks en PSV heb ik de afgelopen de afgelopen jaren zien spelen in het toernooi. Het zijn vaak mooie wedstrijden tussen twee teams van goed niveau. Ieder team in de Youth League is een team van formaat. Manchester City is natuurlijk een grote naam, maar we mogen de andere teams (SSC Napoli en FC Shakhtar Donetsk, red.) ook zeker niet onderschatten.’

Y2o6KVa3.jpg

Kaartverkoop
Wil je de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord Onder 19 in de Youth League tegen Manchester City Onder 19 bijwonen en heb je nog geen kaarten? Kaarten kosten € 5,00 per stuk en zijn in de vrije verkoop verkrijgbaar. Ga naar www.feyenoord.nl/tickets-uyl om direct kaarten te kopen. Leden van de Feyenoord Juniorclub betalen slechts € 2,50 per kaartje via https://www.feyenoord.nl/tickets-uefa-youth-league. Er kan een onbeperkt aantal kaarten worden gekocht.


(https://youtu.be/B--0wtyFer4)

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 12 september 2017 door RenatoBos --
van geil
 van geil - dinsdag 12 september 2017 - 18:05   quote  deeplink  
Dit is goed!!!
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 12 september 2017 - 18:26   quote  deeplink  
Dank je wel..
netsurfer
 netsurfer - woensdag 13 september 2017 - 13:09   quote  deeplink  
Zet 'em op jongens. Ook weer niet teveel, anders nemen ze je na afloop direct mee in de bus.
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 15:52   quote  deeplink  
Rust en 0-1 achter..
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 15:53   quote  deeplink  
26' | 0-1 | Matondo
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 15:54   quote  deeplink  
Feyenoord had een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker..

Feyenoord krijgt twee kansen die allebei een beter lot hadden verdiend. Eerst Zwarts die over schiet en dan Toure die ook net mist. Kokcu is bijna bij de 1-1. Zijn schot word tegen gehouden door een verdediger van City.
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 16:08   quote  deeplink  
Tweede helft is begonnen en Feyenoord begint gelijk goed..Een kopbal van Jordy Wehrmann word van de lijn gehaald.
Stylzz
 Stylzz - woensdag 13 september 2017 - 16:11   quote  deeplink  
Klinkt eigenlijk niet zo goed, want geen doelpunt.
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 16:12   quote  deeplink  
Nog niet, zit er aan te komen..
Stylzz
 Stylzz - woensdag 13 september 2017 - 16:14   quote  deeplink  
Ja, bam 0-2
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 16:17   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 13 september 2017 - 16:14 schreef Stylzz het volgende:
Ja, bam 0-2
Nee joh bijna, Ramon ten Hove voorkomt twee keer de 0-2 van Manchester City met een aantal fraaie reddingen.
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 16:29   quote  deeplink  
Nu wel 0-2..
Stylzz
 Stylzz - woensdag 13 september 2017 - 16:31   quote  deeplink  
Ja joh, als je de kansen niet maakt.
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 16:31   quote  deeplink  
Is zo, kansen gehad..
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 17:02   quote  deeplink  
FEYENOORD ONDER 19 START YOUTH LEAGUE MET ONNODIGE NEDERLAAG

F0IW7D4H.jpg

Feyenoord Onder 19 is de UEFA Youth League begonnen met een nederlaag. In het Van Donge & De Roo Stadion verloor het vlaggenschip van Feyenoord Academy met 0-2 van de leeftijdsgenoten van Manchester City.

Het verlies van Onder 19 in de allereerste wedstrijd van Feyenoord ooit in de Youth League was absoluut niet nodig. Het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy liet zien zich op veel fronten te kunnen meten met de talenten van Manchester City, maar liet na de kansen te benutten.

Met name de actieve Cheick Touré vergat zichzelf te belonen voor zijn goede optreden. De buitenspeler, die onlangs debuteerde in Feyenoord 1, produceerde al voor rust meerdere pogingen maar had de pech dat zijn schoten telkens net naast het doel verdwenen. Ook als aangever was Touré actief, maar een puntgave voorzet kon niet worden verzilverd door de sterke spits Joël Zwarts. Dat missers op dit niveau duur kunnen komen te staan, bleek niet veel later toen Tyrell Malacia ongelukkig in de fout ging en Rabbi Matondo de bal onder doelman Ramón ten Hove doorschoof: 0-1.

Aangemoedigd door ruim tweeduizend toeschouwers, waaronder veel Kameraadjes, ging Feyenoord in het vervolg van de wedstrijd op jacht naar de gelijkmaker. Die had kort na rust kunnen vallen toen aanvoerder Jordy Wehrmann vrij kon inkoppen, maar zijn poging werd tot ongeloof van het publiek van de lijn gehaald.

Naarmate de tijd verstreek, leken de krachten bij Feyenoord weg te vloeien. En toen een vrije trap van Edward Francis na zeventig minuten dusdanig van richting werd veranderd dat Ten Hove volstrekt kansloos was, was duidelijk dat Onder 19 geen punten zou overhouden aan het eerste Youth League-duel. Toch zullen trainer Adriaanse en zijn spelers gezien het spelbeeld zeker ontevreden terugkijken op de start van hun Europese campagne, die op dinsdag 26 september vervolgd wordt met een uitwedstrijd tegen SSC Napoli Onder 19.

Apdu8Xw8.jpg

Feyenoord O19 – Manchester City O19 0-2

Scoreverloop:
26’ 0-1 Matondo
70’ 0-2 Francis

Gele kaart: Malacia (Feyenoord), Diallo (Manchester City)

Opstellingen
Feyenoord O19: Ten Hove; Reith, Lewis, Van Mullem, Malacia; El Bouchataoui, Kökcü (85’ Butter), Wehrmann; Bangura (67’ Van der Kust), Zwarts en Touré (80’ Kalentjev).
Manchester City O19: Grimshaw; Duhaney, Latibeaudiere, Francis, Wilson (75’ Diallo); Diaz, Davenport, Smith, Foden; Matondo (88’ Gonzalez) en Garre.
Wisselspelers Feyenoord O19: Van Leeuwen, Huijgen, Van Wetten, Butter, Van der Kust, Smeulers en Kalentjev.
Wisselspelers Manchester City O19: Sokol, Ogbeta, Garcia Martret, Diallo, Richard, Touaizi Zoubdi en Gonzalez. 

JNUkNFMj.jpg

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 13 september 2017 door RenatoBos --
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 13 september 2017 - 19:01   quote  deeplink  
Cor Adriaanse blikt terug

(https://youtu.be/ND1Eh1aLql4)
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 14 september 2017 - 13:13   quote  deeplink  
Samenvatting Feyenoord 0/19-Manchester City 0/19 0-2

(https://youtu.be/Owk38inh37g)
van geil
 van geil - donderdag 14 september 2017 - 21:38   quote  deeplink  
Dit is prima... bedoel niet de uitslag , maar eindelijk wat weerstand.
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 12:23   quote  deeplink  
FEYENOORD ONDER 19 GAAT IN NAPELS VOOR EERSTE EUROPESE PUNTEN

c1nj66JT.jpg

Feyenoord Onder 19 vervolgt dinsdagmiddag het avontuur in de UEFA Youth League in Italië. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy speelt, evenals het eerste elftal van de club vanavond, tegen Napoli. De wedstrijd tussen de twee Onder 19-teams, die om 14:00 uur begint, wordt gespeeld in Stadio Pasquale Ianniello in Frattamaggiore, dat een flink stuk buiten Napels ligt.

Het team van trainer Cor Adriaanse begon het Youth League-seizoen twee weken geleden met een nederlaag in Rotterdam tegen Manchester City (0-2). Ondanks het verlies konden de jonge Feyenoorders terugkijken op een prima wedstrijd, waarin ze aanspraak mochten maken op minimaal een punt. Dinsdag hoopt Feyenoord Onder 19, dat in de competitie tot dusver alle wedstrijden won, de eerste Europese punten van het seizoen in de wacht te slepen. Napoli Onder 19 won de eerste Youth League-wedstrijd van het seizoen in Oekraïne van Shakhtar Donetsk Onder 19 (1-2).

Leuke ervaring
Voor de spelers is de reis naar Italië een mooie ervaring. ‘Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt bij Feyenoord,’ zegt verdediger Boyd Reith over de gezamenlijke reis met het eerste elftal naar Italië. ‘Het is een heel leuke ervaring en natuurlijk een mooie uitdaging voor ons als team om tegen de Onder 19-teams van Europese topclubs te spelen.’

‘De afgelopen week hebben we beelden van Napoli Onder 19 uit de wedstrijd tegen het Onder 19-team van Shakhtar Donetsk bekeken,’ vervolgt Reith. ‘We hebben daar bepaalde momenten uit gepakt, bijvoorbeeld hoe ze aanvallen, verdedigen, omschakelen en omgaan met standaardsituaties. Hoewel de ploeg voor ons onbekend was, hebben we ons dus goed kunnen inlezen.’

Vertrouwen in zege
Trainer Cor Adriaanse hoopt dat zijn ploeg woensdag goed voor de dag komt, om zo een rol van betekenis te kunnen blijven spelen in het toernooi. ‘Terugkijkend op onze eerste wedstrijd waren we niet kansloos tegen Manchester City,’ stelt hij. ‘We konden goed meekomen met het niveau. Als we willen blijven meedoen in de poule moeten we winnen. We gaan daarom ook vol voor de overwinning. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.’


(https://youtu.be/orP08Iiv1SU)
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 15:01   quote  deeplink  
2-0 achter met de rust..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 15:26   quote  deeplink  
Bijna de 2-1 door Jordy..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 15:27   quote  deeplink  
Nu wel 2-1 door van der Kust..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 15:29   quote  deeplink  
Feyenoord word beter..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 15:53   quote  deeplink  
Geertruida maakt de 2-2..

happy-dance-o.gif
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 15:53   quote  deeplink  
Knap hoor als je nog zo weet terug te komen..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 15:55   quote  deeplink  
Wedstrijd is afgelopen..
VVout
 VVout - dinsdag 26 september 2017 - 17:08   quote  deeplink  
Top hoor, dit geeft de Feyenoorder weer moed.
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 26 september 2017 - 17:49   quote  deeplink  
FEYENOORD ONDER 19 OP KARAKTER NAAR PUNT IN NAPELS

2LtuF8bw.png

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagmiddag het eerste punt gepakt in de UEFA Youth League. Tegen de leeftijdsgenoten van Napoli toonde het vlaggenschip van Feyenoord Academy veerkracht, want na een 2-0 ruststand werd het dankzij goals van Daudé van der Kust en Lutsharel Geertruida in de slotminuut alsnog gelijk: 2-2.

De vreugde was groot toen Lutsharel Geertruida in de slotminuut van de wedstrijd uit een corner de 2-2 binnenkopte. De gelijkmaker zal voor de spelers van Feyenoord Onder 19 ook hebben gevoeld als gerechtigheid, want het hoogste jeugdteam deed op het kunstgras in het Stadio Pasquale Ianniello voetballend zeker niet onder voor de leeftijdsgenoten van Napoli en was in grote delen van de wedstrijd zelfs de bovenliggende partij.

KcoHDDBk.png

Toch leek Feyenoord net als twee weken geleden tegen Manchester City het onderspit te moeten delven. Waar City een fout afstrafte en via een van richting veranderde vrije trap scoorde, daar kwam de openingstreffer dinsdagmiddag letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een corner van Gianluca Gaetano zeilde bij de tweede paal pardoes het doel in, waarmee de thuisploeg volledig tegen de verhouding in op voorsprong kwam.

pY3nFqqn.png

Feyenoord was in het eerste kwartier namelijk sterker, wat na een kwartier spelen resulteerde in een goede mogelijkheid voor Cheick Touré. De snelle buitenspeler speelde zichzelf knap vrij, maar zag zijn poging uit een lastige hoek gekeerd worden door de Napolitaanse doelman. Ook in het vervolg van de eerste helft bepaalde Feyenoord het spel, maar de ploeg slaagde er niet in een gaatje te vinden in de hechte Italiaanse defensie, die na de openingstreffer nog dichter tegen het eigen doel aan was gaan spelen. Uit een van de spaarzame uitvallen verdubbelde Napoli vervolgens op slag van rust de voorsprong. Pio Schiavi schoot een afvallende bal binnen.

Na rust ging Feyenoord vol goede moed op zoek naar de aansluitingstreffer, die er halverwege de tweede helft kwam. Na een fraaie actie en dito voorzet van Tyrell Malacia was het uiteindelijk Daudé van der Kust die het beslissende tikje gaf. Met Joel Zwarts als extra aanvaller probeerde trainer Cor Adriaanse er in de slotfase nog een punt uit te slepen. Dat plan slaagde dus, met dank aan Geertruida die in de slotminuut boven iedereen uit torende en zo zijn ploeg een meer dan verdiend eerste punt in de UEFA Youth League bezorgde.

ZjOFLe4N.png

Napoli O19 – Feyenoord O19 2-2 (2-0)

Scoreverloop:
17’ 1-0 Gaetano
45+1’ 2-0 Schiavi
66’ 2-1 Van der Kust
90’ 2-2 Geertruida

Scheidsrechter: Papapetrou (Gri)


Gele kaart: Van der Kust, Geertruida (Feyenoord), Otranto, Senese (Napoli)

Opstellingen

Feyenoord O19: Ten Hove; Reith, Geertruida, Smeulers, Malacia; El Bouchataoui (78’ Zwarts), Kökcü, Wehrmann; Van der Kust, Touré en Bangura (46’ Burger).

Napoli O19: Schaeper; Schiavi, Manzi, Senese, Scarf; Abdallah, Otranto, Gaetano; Mezzoni (80’ Pelliccia), Russo (65’ Miccilo) en Zerbin (88’ Calvano).


(https://youtu.be/RLVxkLvFkBU)

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 27 september 2017 door RenatoBos --
van geil
 van geil - dinsdag 26 september 2017 - 19:22   quote  deeplink  
Kunstgras in Napels
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 27 september 2017 - 17:05   quote  deeplink  
UEFA YOUTH LEAGUE: KAARTVERKOOP FEYENOORD O19 - SHAKHTAR O19 GESTART

LYi9Wztc.jpg

Leden van Feyenoord Juniorclub Kameraadjes en seizoenkaarthouders kunnen sinds vandaag met voorrang kaarten kopen voor de eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord Onder 19 in de UEFA Youth League. Dat is het duel met FC Shakhtar Donetsk Onder 19 op dinsdag 17 oktober, dat om 15:00 uur begint en wordt gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior.

Kameraadjes
Kaarten voor Kameraadjes kosten slechts €2,50 per stuk. Er kan een onbeperkt aantal kaarten worden bijgekocht, voor €5,- per stuk. De kaartverkoop verloopt via http://www.feyenoord.nl/tickets-uyl-kameraadje. Hier dient ingelogd te worden met relatienummer en postcode.

Seizoenkaarthouders
Kaarten voor seizoenkaarthouders zijn te koop voor €5,- per stuk. Er kan een onbeperkt aantal kaarten worden bijgekocht, eveneens voor €5,- per stuk. De kaartverkoop verloopt via http://www.feyenoord.nl/tickets-uyl. Hier dient ingelogd te worden met relatienummer en postcode.

Vrije verkoop
De voorrangsperiode voor Kameraadjes en seizoenkaarthouders loopt tot en met vrijdag 29 september. Zaterdag 30 september start de vrije verkoop, waarbij iedereen kaarten kan kopen voor €5,- per stuk. De vrije verkoop verloopt via http://www.feyenoord.nl/tickets-uyl.

Derde groepswedstrijd
Het duel met Shakhtar Donetsk is de derde groepswedstrijd voor Feyenoord Onder 19 in de UEFA Youth League, de Champions League voor Onder 19-teams. De eerste wedstrijd tegen Manchester City ging met 0-2 verloren, gisteren (dinsdag) behaalde het hoogste jeugdteam een zwaarbevochten en verdiend gelijkspel tegen Napoli Onder 19 (2-2). 
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 27 september 2017 - 19:16   quote  deeplink  

(https://youtu.be/RLVxkLvFkBU)
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 29 september 2017 - 07:30   quote  deeplink  
Jacobs over Feyenoord O19: ''Lopen goede spelers rond''

x0sQy4y1.jpg

Feyenoord O19 speelde woensdagmiddag zijn tweede wedstrijd in de Youth League. Het jeugdteam van Feyenoord wist in de eerste wedstrijd niet te winnen van de leeftijdsgenoten van Manchester City (0-2), maar behaalde tegen Napoli O19 een punt door met 2-2 gelijk te spelen.

“Ik heb zo genoten van Onder 19, die speelden voor de wedstrijd van het eerste elftal”, zegt oud-Feyenoorder Rob Jacobs. “Ze stonden 2-0 achter en ik wist niet wat ik zag. Wat een leuk elftal van die ouwe dibbes (trainer Cor Adriaanse, red.). De namen zijn me even ontschoten maar daar lopen goede jongens in en pas negentien jaar.”

“Hoe meer jongens van Varkenoord vanuit de A-jeugd naar het eerste elftal komen, hoe beter. Er lopen daar gewoon goede spelers rond”, stelt Jacobs in het RUR-programma De Week van Feyenoord. “Dat hebben die apen laten zien in Italië.” Tegen Napoli O19 waren aanvaller Daudé van der Kust en verdediger Lutsharel Geertruida trefzeker. 
van geil
 van geil - zaterdag 30 september 2017 - 15:03   quote  deeplink  
Vooronderzoek UEFA naar uitspraak Jacobs,,dat hebben die apen laten zien.
VVout
 VVout - zaterdag 30 september 2017 - 17:57   quote  deeplink  
Das een aap op een banaan binden wat je nu zegt.
RenatoBos
 RenatoBos - maandag 16 oktober 2017 - 07:25   quote  deeplink  
Geertruida: ''Hoop weer op veel publiek in Youth League''

LWbDNhmv.jpg

Feyenoord Onder 19 vervolgt komende dinsdag de UEFA Youth League met een thuiswedstrijd. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy ontvangt om 15:00 uur Shakhtar Donetsk in het Van Donge & De Roo Stadion. Verdediger Lutsharel Geertruida kijkt uit naar de belangrijke derde groepswedstrijd.

Ongeslagen
De kantine op sportcomplex Varkenoord is vrijdagavond goed gevuld na de wedstrijd van Feyenoord Onder 19. Het team heeft zojuist met 1-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. ‘Een prima overwinning al hadden we wel nog wat vaker kunnen scoren’, zegt Geertruida nadat hij zijn ouders gedag heeft gezegd. ‘Maar de punten zijn binnen, daar gaat het om. Het is mooi dat we de goede start van het seizoen hebben kunnen verlengen.’

Na de eerste vijf competitiewedstrijden is het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel nog altijd ongeslagen. Slechts één keer verloor Onder 19 punten, door het gelijkspel tegen Vitesse. ‘Het zit gewoon goed in de groep, we zijn echt een team. Een aantal jongens is nu geblesseerd, maar je ziet dat de jongens die niet iedere week spelen het niveau ook aankunnen. Dat is goed,’ zegt Geertruida.

Strijd leveren
Komende dinsdag hoopt Onder 19 ook in de Youth League de eerste overwinning binnen te slepen. ‘Tegen Napoli Onder 19 haalden we het eerste punt van dit Europese seizoen. Hartstikke mooi, maar misschien hadden we nog wel recht op meer’, zegt de verdediger, die zelf verantwoordelijk was voor de gelijkmaker (2-2) tegen de Italiaanse ploeg.

‘De wedstrijd van komende dinsdag wordt een belangrijke pot. We moeten winnen als we zicht willen houden op overwintering in de Youth League,’ vervolgt de verdediger. ‘Shakhtar Donetsk Onder 19 staat nog op nul punten. Op papier liggen er dus zeker kansen voor ons om te winnen. We moeten passie en strijd leveren, vlammen en er vanaf minuut één opklappen. Wij zijn Feyenoord, dat moeten we laten zien.’

Vol stadion
De jonge Feyenoorders konden in de eerste thuiswedstrijd van het Youth League-seizoen rekenen op de steun van ruim 2.500 supporters. Ook tegen de jeugdploeg uit Oekraïne zal het Van Donge & De Roo Stadion goed gevuld zijn. Geertruida: ‘Echt mooi dat er zoveel publiek op was af gekomen, alleen jammer dat we verloren. Hopelijk zijn er dinsdag weer zoveel Feyenoorders. Het is herfstvakantie, dus misschien komen er dit keer veel jonge supporters. We willen de mensen een mooie middag bezorgen en hopelijk laten juichen. Daar gaan we in ieder geval alles aan doen.’

Kaartverkoop UEFA Youth League
Wil je dinsdagmiddag de grootste talenten van Feyenoord Academy aan het werk zien en ze naar een overwinning op Shakhtar Donetsk Onder 19 juichen? Voor de wedstrijd zijn nog kaarten verkrijgbaar en deze kosten slechts € 5,-. Koop je kaarten via www.feyenoord.nl/tickets-uyl
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 14:18   quote  deeplink  
Feyenoord Onder 19 vervolgt vanmiddag de UEFA Youth League met een thuiswedstrijd. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy ontvangt om 15:00 uur Shakhtar Donetsk in het Van Donge & De Roo Stadion. De Rotterdammse club hoopt in de Youth League de eerste overwinning binnen te slepen.

Opstellingen
Feyenoord: Ten Hove; Reith, Lewis, Van Mullem, Malacia; Huijgen, Kökcü, El Bouchataoui; V/d Kust, Vente, Zwarts.
Sjachtar Donetsk: Vertiei; Konopila, Muravskyi, Bondar, Korniinko, Chekh, Kashchuk, Yakimets, Topalov, Kryskiv, Kulokov.
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 14:19   quote  deeplink  
Livestream te volgen op..

https://m.youtube.com/watch?v=fQuMAltLH-o&ebc=ANyPxKp9LXHXiyZnPnjFcdQ5YCLbX6FAcC56eAuuJB7mLztHJ8K8stOsyLenR1iqFDnBEq10727dY-KpqowLq9HuCTh7P9harw

[youtube]fQuMAltLH-o[/url]
(https://youtu.be/fQuMAltLH-o

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 17 oktober 2017 door RenatoBos --
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:01   quote  deeplink  
Lekker dan dat oekrains commentaar
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:02   quote  deeplink  
Feyenoord aardig van start..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:06   quote  deeplink  
HOPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA GOAAAAAAAAAAAALLLL
happy-dance-o.gif
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:08   quote  deeplink  
SknGLeba.jpg
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:09   quote  deeplink  
Wel bijna gelijk 1-1..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:21   quote  deeplink  
DAS geel scheids..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:23   quote  deeplink  
Feyenoord duidelijk beter, zal vanavond wel anders zijn..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:24   quote  deeplink  
Goed verdedigd hoor..
van geil
 van geil - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:38   quote  deeplink  
Hoppa
van geil
 van geil - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:39   quote  deeplink  
2-0
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 17 oktober 2017 - 15:39   quote  deeplink  
HOPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA GOAAAAAAAAAAAALLLL
happy-dance-o.gif

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 6574
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het UEFA YOUTH LEAGUE-topic

0.0059599