BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Ajax - Standard Luik (dinsdag 07 aug 2018, 20:00 / dinsdag 14 aug 2018, 20:30); 5 - 2 (2 - 2 / 3 - 0)

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Ajax Nieuws
Eide
 Eide - zaterdag 04 augustus 2018 - 10:42   quote  deeplink  
1116standaardluik-ajax.jpg

Ajax is door de eenvoudige dubbele overwinning op Sturm Graz doorgedrongen tot de 3e voorronde van de Champions League. Ajax heeft zich al verzekerd van deelname in de Europa League. De kers op de taart, zowel sportief als financieel, is natuurlijk die Champions League. Om door te dringen tot het hoofdtoernooi van het miljoenenbal moet Ajax de 3e voorronde en een play-off ronde overleven. In deze ronde wacht een oude bekende, namelijk Standard Luik. De Belgen waren in 2016 een van de tegenstanders in de Europa League. Daarnaast hebben duels met Belgische tegenstanders altijd wel iets extras. Het is een ontmoetingen tussen twee landen met een gezonde rivaliteit die uiteenlopende voetbalculturen hebben.

Ajax speelde in haar historie slechts 3 duels tegen Standard Luik. Er werd twee maal gewonnen en één maal gelijk gespeeld. Ajax won in 2000 met 0-4 een oefenwedstrijd van de Belgen. In het seizoen 2016/17 wist Ajax door te dringen tot de Europa League finale. In de poulefase werd thuis met 1-0 gewonnen. Uit speelde Ajax met een B-ploeg en eindigde het duel door een late goal van de Belgen uiteindelijk in een gelijkspel.

Standard Luik staat onder leiding van voormalig Twente coach Michel Preud'homme. Preud'homme, afkomstig uit de regio Luik, kent het Nederlandse voetbal dus goed. Preud'homme lootste Club Brugge in 2016 naar de eerste landstitel in 11 jaar. Na een korte sabbatical werd hij aan het einde van het seizoen 2017/18 aangesteld als ondervoorzitter, technisch directeur en hoofdcoach. De voormalige doelman van de Rode Duivels is dus verantwoordelijk voor alle technische zaken bij Standard.

Standard Luik staat in België bekend om de uiterst fanatieke aanhang. In het Stade Maurice Dufrasne, doorgaans Sclessin genoemd, staat op elke tribune een andere fanatieke supportersgroep. De leidde in 2016 al tot ongeregeldheden tussen onverlaten van beide zijdes, maar eerder waren er ook ongeregeldheden tussen supporters van Luik en Feyenoord. In België komen de Luikse hooligan ook geregeld slecht in het nieuws door rellen en andere gewelddadigheden. Daarom heeft dit Europese duel de kwalificatie van risicoduel.

Standard Luik speelt on Preud'homme in een 4-3-3 formatie met de "punt naar achter". Alle drie de officiële duels van Standard werden tot dusver in die formatie afgewerkt. Standard verloor de Belgische Supercup van Club Brugge. De competitie werd geopend met een overwinning maar het tweede duel eindige in de gelijkspel. Er is nog weinig te zeggen over de belangrijkste spelers in Preud'homme. Linksbuiten Mpoku heeft een treffer en assist op z'n naam. Spits Emond en rechstbuiten Djenepo staan beide op één treffer en middenvelder Bastien heeft een assist op de scoreformulieren. Oud-lampje Lestienne speelt bij Luik maar is nog niet wedstrijdfit. Andere opvallende name zijn de Mexicaanse keeper en WK-held Guillermo Ochoa en de talenvolle Roemeense middenvelder Ravzan Marin.

Ten Hag lijkt bij Ajax te hebben gekozen voor een 4-2-3-1 formatie die aanvallend 3-2-4-1 wordt en verdedigend 4-4-2. De vleuglaanvallers zijn vrij om te zwerven waarbij de backs afwisselend de diepte langs de flanken mogen kiezen. Hierdoor worden tegenstanders gedwongen te kiezen voor mandekking en veel ruimte weggeven of een zoneverdediging waarbij er ruimte komt tussen de linies. Ajax waakt tegen de snelle counter met twee controleurs voor drie verdedigers die in principe achter de bal blijven. Achter de spits ontstaat dan telkens een vierkant met twee controlerende, en goed voetballende, controleurs en de 10 en een buitenspeler. Tegen Sturm Graz bleek dit buitengewoon goed te werken.

ajax_tactiek.png

Ajax heeft nog altijd te kampen met een aantal blessuregevallen. Dolberg is niet fiten Daley Blind viel eerder deze week bij een oefenwedstrijd tegen Wolfsburg uit met een blessure aan de rug. Dusan Tadic is ondertussen wel wedstrijdfit gezien zijn optreden in de return tegen Sturm Graz. Hierdoor lijkt de basis voor het eerste duel tegen Luik wel duidelijk. Onana zal vanzelfsprekend het doel bewaken, met voor hem Mazraoui, De Ligt, De Jong en Tagliafico. Daarvoor zullen waarschijnlijk Schone en Eiting spelen met Ziyech op 10. Neres en Tadic zullen op papier de vleugelaanvallers zijn maar in praktijk veel mogen zwerven. Voorin is KJH de eerste spits zolang Dolberg geblesseerd is. Het kind van de rekening lijkt vooralsnog Donny van de Beek te zijn. Door de keuze voor twee controlerende middenvelders en de komst van Tadic lijkt er voorlopig geen basisplaats te zijn voor Van de Beek.

Vanwege de rechten van de Europa League is er geen directe link naar Youtube mogelijk. Gelukkig biedt Ajax via de eigen website gewoon een samenvatting aan.

Samenvatting Ajax - Standard Luik

Samenvatting Standard Luik - Ajax

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 14 augustus 2018 door Eide --
Eide
 Eide - zaterdag 04 augustus 2018 - 10:50   quote  deeplink  
Ajax treft ’le nouveau Preud’homme’

Trainer Michel Preud’homme van Standard Luik, de tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League, heeft in België verbazing gewekt met zijn timide gedrag langs de lijn. De 59-jarige Waal stond bij onze zuiderburen bekend als een driftkikker, omdat hij zich tijdens wedstrijden nog wel eens kon verliezen, maar inmiddels kon de voormalig doelman beter als koele kikker worden omschreven.

Matige generale voor Luik richting duel met Ajax
Sinds Preud’homme deze zomer terugkeerde bij Standard Luik is hij namelijk een baken van rust, zo is Het Nieuwsblad opgevallen. ’Le nouveau Preud’homme’, wordt hij genoemd: de nieuwe Preud’homme.

Tijdens het eerste competitieduel met AA Gent (3-2 zege) bleef de voormalig trainer van FC Twente ijzig kalm toen zijn ploeg scoorde en vrijdag tijdens de wedstrijd met Waasland-Beveren (0-0) reageerde Preud’homme amper toen Mehdi Carcela een omstreden rode kaart kreeg. Hij maande zijn furieuze stafleden op de bank zelfs tot rust.

Ook na afloop van het frustrerende gelijkspel hield de Belg zich in en deelde hij zelfs enkele complimenten uit aan zijn spelers. Aan een discussie over de rode kaart voor Carcela wilde hij zijn handen niet branden. „Ik weet niet of het een rode kaart is. Dat is aan andere mensen om te beslissen.”

Bron

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 04 augustus 2018 door Eide --
Eide
 Eide - zaterdag 04 augustus 2018 - 10:51   quote  deeplink  
Preud'homme: 'Ajax heel sterk, kijk naar hun ploeg'

Standard Luik-trainer Michel Preud'homme kijkt met een goed gevoel uit naar de dubbele confrontatie met Ajax in de derde voorronde van de Champions League. De Belgische club speelde vrijdagavond met 0-0 gelijk op bezoek bij Waasland-Beveren, maar desalniettemin is de oefenmeester tevreden.

'We mogen vertrouwen hebben na onze prestatie tegen Waasland-Beveren. Ook al zou het gevoel misschien beter zijn na een zes op zes', zegt Preud'homme in gesprek met Het Laatste Nieuws. 'Het is mijn werk om ze tegen dinsdag klaar te krijgen. Ajax is heel sterk. Kijk naar hun ploeg. Zij vinden zelf dat ze thuishoren in de Champions League... Maar in voetbal is alles mogelijk - dat heb je vandaag (vrijdagavond, red.) nog gezien.'

Ook Razvan Marin, volgens de Belgische krant vrijdagavond de gevaarlijkste man aan de kant van Standard Luik, denkt dat de Belgen het moeilijk krijgen tegen Ajax. 'We moeten thuis het verschil proberen te maken, al wordt dat niet makkelijk. Iedereen weet wat voor een sterke ploeg Ajax is.'

De Roemeense middenvelder gelooft wel in de kansen van Standard Luik. 'Toch moeten we durven uitgaan van onze eigen sterkte. Ondanks het puntenverlies tegen Beveren proberen we vooral het positieve mee te nemen. Eigenlijk hadden we altijd moeten winnen, alleen kroonde Davy Roef zich met enkele goede saves tot man van de match.'

Bron
Eide
 Eide - zaterdag 04 augustus 2018 - 10:56   quote  deeplink  
Standard zal ogen tekort komen. Ziyech, Tadic, Neres,...

Maak de borst maar nat, Standard. In de derde voorronde van de Champions League wacht Ajax. Het liet Sturm Graz ook in de terugwedstrijd kans loos. Twee seizoenen geleden veroverden de jonkies van Ajax harten. De Amsterdammers stonden toen met de jongste ploeg ooit in een Europese finale tegenover Man United. Enkele maanden na die verloren Europa Leaguefinale maakten de Ajacieden het andere uiterste mee: een pijnlijke uitschuiver in de voorrondes tegen Rosenborg. Een blamage die de Ajacieden een jaar later willen uitwissen.

De Nederlandse recordkampioen is alvast goed op weg. Over twee wedstrijden verpulverde het Sturm Graz met 5-1. Tijdens de heenwedstrijd had Hakim Ziyech indruk gemaakt in de Johan Cruyff Arena. De Marokkaan dirigeerde, ondanks een stroom aan transfergeruchten, Ajax naar een eenvoudige 2-0-zege. Hopen voor Standard dat iemand de middenvelder straks toch nog wegplukt?

Maar zelfs in dat scenario blijft de weelde bij Ajax groot. Zo eiste gisteren Dusan Tadic de schijnwerpers op bij zijn basisdebuut. De flankaanvaller, voor 11 miljoen overgekomen van Southampton, vormde een constante dreiging. Het vertrek van toptalent Justin Kluivert naar AS Roma lijkt al vergeten. Gisteren zorgde de Serviër net na 48 minuten voor de tweede treffer.

Jong talent en ervaring
Voor rust had Klaas-Jan Huntelaar de score geopend. De intussen 34-jarige spits controleerde een voorzet van David Neres met de borst en werkte vervolgens fraai af met een gekruiste volley. Een doelpunt dat symbool stond voor het nieuwe Ajax. Jonge talenten als Neres, Barca-target De Ligt en Eiting - wat was hij goed, gisteren - gemixt met ervaren rotten als Huntelaar en Schöne. Samen tikten ze de ene kans na de andere bij elkaar.

Alleen zal Michel Preud’homme ongetwijfeld gemerkt hebben dat in de omschakeling veel ruimte in de rug ontstaat bij de Ajacieden. Vooral aan de kant van linksachter Tagliafico - Paul-José Mpoku zal het graag horen. Net voor het uur ging de Argentijn evenwel naar de kant voor... Daley Blind. Hij werd onlangs voor een recordsom van 16 miljoen euro teruggehaald bij Man U. Wellicht is voor het duel tegen Standard fysiek klaar - slik. De lullige 1-3 - een blunder van doelman Onana - was eigenlijk de enige smet bij een flitsend Ajax. Standard weet waar het aan toe is.

Bron
Eide
 Eide - zaterdag 04 augustus 2018 - 10:59   quote  deeplink  
Champions League tweeluik Ajax – Standard Luik voor iedereen op Ziggo Sport

Ziggo Sport heeft ook de uitzendrechten van de derde voorronde van de Champions League van de Amsterdamse voetbalclub Ajax bemachtigd.

Beide wedstrijden tegen het Belgische Standard Luik zijn hierdoor voor iedereen te zien bij Ziggo Sport. Abonnees van kabelbedrijf Ziggo kunnen afstemmen op het digitale basiskanaal Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14. Bij overige Nederlandse aanbieders die betaalzender Ziggo Sport Totaal aanbieden, kunnen klanten via het hoofdkanaal Ziggo Sport Select naar de Europese wedstrijden van Ajax kijken. Dit kanaal wordt gedurende de wedstrijd voor alle abonnees vrijgeschakeld.

Ajax eerst uit
Ajax speelt op dinsdag 7 augustus eerst een uitwedstrijd in Luik. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. Een week later op dinsdag 14 augustus is de terugwedstrijd in Amsterdam. Ajax won deze week de strijd in de tweede voorronde van de Champions League tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. Hierdoor is de Amsterdamse club zeker van deelname in de groepsfase van de Europa League. Om de groepsfase van de Champions League te bereiken moet Ajax niet alleen van Standard Luik winnen. Daarna volgt de laatste horde in een nieuw Europees voetbaltweeluik.

Bron
Loetje
 Loetje - zaterdag 04 augustus 2018 - 22:20   quote  deeplink  
Alles vanaf een gelijkspel met doelpunten ben ik tevreden. Nederlaag en 0-0 is wat mij betreft te riskant.
Eide
 Eide - zondag 05 augustus 2018 - 18:21   quote  deeplink  
Er doen hardnekkige geruchten de ronde dat Napoli concreet is voor Standard keeper Ochoa. Die geruchten waren er vorige week al, nadat Napoli is vernederd door Liverpool zou de transfer in een stroomversnelling raken.
p111
 p111 - zondag 05 augustus 2018 - 18:55   quote  deeplink  
Nou onbegrijpelijk ha ha een ballenpakker.Ik vind het geen top keeper maar een zenuwepees die naar alles slaat wat op een bal lijkt.
p111
 p111 - zondag 05 augustus 2018 - 18:58   quote  deeplink  
Hopelijk een 0-2 ,ik heb ze van de week zien spelen maar ik was nou niet bepaald onder de indruk van Luik.Ik vind het een nare/fysiek vervelende tegenstander.
Eide
 Eide - zondag 05 augustus 2018 - 22:29   quote  deeplink  
Dit is een heatmap die het balbezit tijdens de laatste wedstrijd van Ajax (links) en Standard Luik (rechts) vergelijkt. De wedstrijd van Ajax was het uitduel tegen Strum Graz. Die van Standard was het uitduel tegen Beveren.

486d4c7a-3239-448a-94f8-6802e5c860f5_Zoekdeverschillen.jpg

De dingen die opvallen wat mij betreft:
Ajax bouwt meer op door het midden dan Standard. Bij Ajax doen de controleurs en CV nadrukkelijk meer mee dan die van Luik. Bij Standard zijn de backs veel aan de bal. Standard valt daarna vooral aan over rechts terwijl Ajax beide zijdes en het centrum gebruikt.
remco k
 remco k - maandag 06 augustus 2018 - 09:15   quote  deeplink  
ben erg benieuwd hoe Ajax er tegen een sterkere tegenstander voor staat..
Jaccio
 Jaccio - maandag 06 augustus 2018 - 10:44   quote  deeplink  
simpele overwinning voor Ajax
hjf
 hjf - maandag 06 augustus 2018 - 11:12   quote  deeplink  
Ik kan wederom mijn bewondering voor je topics en analyses voor je uitspreken Eide. Dank je wel.
Eide
 Eide - maandag 06 augustus 2018 - 11:31   quote  deeplink  
Ten Hag neemt De Wit en Ekkelenkamp mee naar Luik

Ajax is met 22 spelers op weg naar Luik, waar dinsdagavond de wedstrijd tegen Standard wordt gespeeld. In de selectie is onder andere een plekje ingeruimd voor Dani de Wit en Jurgen Ekkelenkamp. Kasper Dolberg ontbreekt nog.

Standard Luik - Ajax is de 1e confrontatie in de 3e voorronde van de UEFA Champions League. Volgende week volgt de return in de Johan Cruijff ArenA. Mocht het Ajax lukken Standard te verslaan dan is een plaats in de play-offs voor een Champions League-ticket een feit.

De volledige selectie:
Andre Onana
Kostas Lamprou
Benjamin van Leer
Matthijs de Ligt
Rasmus Kristensen
Nico Tagliafico
Max Wöber
Daley Blind
Noussair Mazraoui
Frenkie de Jong
Lasse Schöne
Donny van de Beek
Carel Eiting
Hakim Ziyech
Dusan Tadic
David Neres
Zakaria Labyad
Klaas Jan Huntelaar
Noa Lang
Kaj Sierhuis
Dani de Wit
Jurgen Ekkelenkamp

Ajax.nl

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 06 augustus 2018 door Eide --
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 06 augustus 2018 - 12:01   quote  deeplink  
Mochten we ons plaatsen dan maak ik me wel zorgen over het vervolg. Denk dat Slavia Praag wel wint van Kiev. En juist Slavia vind ik een enorm goede ploeg. Die hebben we zeker niet zo maar gewonnen.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 06 augustus 2018 - 12:18   quote  deeplink  
In de eventuele 4e en laatste ronde spelen we eerst thuis. Voelt niet echt als een voordeel. Liever gezien dat we eerst uit speelden.
remco k
 remco k - maandag 06 augustus 2018 - 12:25   quote  deeplink  
Ik vermoed dat we het on deze tweeluik al heel erg lastig gaan krijgen. Afgelopen weekend was standaard niet goed. Maar het is wel een goede sterke ploeg die druk wil zetten. Daar heeft Ajax vaak moeite mee
Hasjkoph
 Hasjkoph - maandag 06 augustus 2018 - 13:14   quote  deeplink  
Even voor de duidelijkheid:
Mocht Ajax verliezen van Standard Luik, dan komt Ajax alsog terecht in de groepsfase van de Europa League.
Mocht Ajax winnen van Standard Luik en ook van Slavia Praag of Dinamo Kiev, dan komt Ajax in de groepsfase van de Champions League.
Wat gebeurt er als Ajax wint van Standard Luik, maar vervolgens van Praag of Kiev verliest? Ook gewoon groepsfase Europa League?
Ajax we love you
 Ajax we love you - maandag 06 augustus 2018 - 13:29   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 04 augustus 2018 - 22:20 schreef Loetje het volgende:
Alles vanaf een gelijkspel met doelpunten ben ik tevreden. Nederlaag en 0-0 is wat mij betreft te riskant.
Al er maar 1 doelpunt valt, 2-1 verliezen is nog niet kansloos, maar 2-0 wel. Het liefst winnnen we met 0-3 natuurlijk.
Eide
 Eide - maandag 06 augustus 2018 - 14:04   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 06 augustus 2018 - 13:14 schreef Hasjkoph het volgende:
Even voor de duidelijkheid:
Mocht Ajax verliezen van Standard Luik, dan komt Ajax alsog terecht in de groepsfase van de Europa League.
Mocht Ajax winnen van Standard Luik en ook van Slavia Praag of Dinamo Kiev, dan komt Ajax in de groepsfase van de Champions League.
Wat gebeurt er als Ajax wint van Standard Luik, maar vervolgens van Praag of Kiev verliest? Ook gewoon groepsfase Europa League?
Ja.
Loetje
 Loetje - maandag 06 augustus 2018 - 15:26   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 06 augustus 2018 - 13:29 schreef Ajax we love you het volgende:

[..]

Al er maar 1 doelpunt valt, 2-1 verliezen is nog niet kansloos, maar 2-0 wel. Het liefst winnnen we met 0-3 natuurlijk.
Nee, maar dan ga je wel het spel krijgen waar wij niet goed in zijn. Tegenstander gaat massaal de voorsprong verdedigen en counteren. Laat er maar een uitslag komen waarbij de tegenstander ook nog moet.
Loetje
 Loetje - maandag 06 augustus 2018 - 15:27   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 06 augustus 2018 - 13:14 schreef Hasjkoph het volgende:
Even voor de duidelijkheid:
Mocht Ajax verliezen van Standard Luik, dan komt Ajax alsog terecht in de groepsfase van de Europa League.
Mocht Ajax winnen van Standard Luik en ook van Slavia Praag of Dinamo Kiev, dan komt Ajax in de groepsfase van de Champions League.
Wat gebeurt er als Ajax wint van Standard Luik, maar vervolgens van Praag of Kiev verliest? Ook gewoon groepsfase Europa League?
Dan stomen we in in de finale van de EL in de 87e minuut met een 2-0 voorsprong gap ;-)
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 06 augustus 2018 - 16:39   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 06 augustus 2018 - 13:14 schreef Hasjkoph het volgende:
Even voor de duidelijkheid:
Mocht Ajax verliezen van Standard Luik, dan komt Ajax alsog terecht in de groepsfase van de Europa League.
Mocht Ajax winnen van Standard Luik en ook van Slavia Praag of Dinamo Kiev, dan komt Ajax in de groepsfase van de Champions League.
Wat gebeurt er als Ajax wint van Standard Luik, maar vervolgens van Praag of Kiev verliest? Ook gewoon groepsfase Europa League?
Achtste finale EL! ;-)
Eide
 Eide - maandag 06 augustus 2018 - 18:17   quote  deeplink  
Ten Hag: ’De bekende Belgische tactiek’

Ajax-trainer Erik ten Hag kon tijdens de persconferentie wel lachen om de strategie van Standard Luik-trainer Michel Preud’homme, die de Amsterdammers nadrukkelijk naar voren schoof als favoriet voor de Champions League-confrontatie van morgenavond in Luik.

Ten Hag kan zich niet vinden in de door Standard Luik aan Ajax toegeschoven favorietenrol. „Dat is de bekende tactiek van een Belgische club tegen een Nederlandse”, aldus de coach. „Standard is een topclub. Het zal fifty-fifty zijn. De vorm van de dag is bepalend voor wie er doorgaat.”

Daley Blind is fysiek in staat om dinsdagavond voor Ajax te starten. „Hij is er klaar voor”, bevestigt Ten Hag, die vervolgens in het midden liet of hij de teruggekeerde Amsterdammer ook een basisplaats geeft. „Want hij was er vorige week tegen Sturm Graz ook wel klaar voor en toen heb ik besloten hem nog niet te laten beginnen. Ik kijk niet alleen naar onze eigen ploeg, maar ook naar de tegenstander. En in de thuiswedstrijd tegen Graz liep het goed.”

De Ajax-coach kreeg ook vragen over de ophef over het rugnummer 10, dat Dusan Tadic overneemt van Hakim Ziyech. De Marokkaan is daar niet blij mee. „Hakim had een vertrekwens en Ajax is op zoek gegaan naar een vervanger voor hem”, legt Ten Hag uit. „Hakim gaf daarbij wel aan dat hij het ideale plaatje moest vinden, anders blijft hij bij Ajax. Ik ben bij dat hij er is, maar tijdens de onderhandelingen was rugnummer 10 aan Tadic beloofd. Ik denk dat Hakim nu blij is dat hij nu met zo’n goede speler als Tadic kan spelen.”

Siem de Jong is in Luik een opvallende afwezige in de Ajax-selectie. Ten Hag benadrukt dat hij niet geblesseerd is. „Siem is nog niet wedstrijdfit. Bij Jong Ajax kan hij gericht trainen met de bal en hopelijk snel wedstrijdfit raken.”

Bron

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 06 augustus 2018 door Eide --
Hasjkoph
 Hasjkoph - maandag 06 augustus 2018 - 19:04   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 06 augustus 2018 - 14:04 schreef Eide het volgende:

[..]

Ja.
Thanks, heb ik dat ff op orde.

quote:
Op maandag 06 augustus 2018 - 15:27 schreef Loetje het volgende:

[..]

Dan stomen we in in de finale van de EL in de 87e minuut met een 2-0 voorsprong gap ;-)
quote:
Op maandag 06 augustus 2018 - 16:39 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

Achtste finale EL! ;-)
Jullie verwarren me weer, maar stomen klinkt wel oke.
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 03:48   quote  deeplink  
Hahaha, lees het nu... Ach je bent vast verkouden, dus even stomen kan geen kwaad ;-)
Eide
 Eide - dinsdag 07 augustus 2018 - 10:39   quote  deeplink  
De tendens in de media is dat Ajax waarschijnlijk zal starten met dezelfde 11 als bij het uitduel tegen Sturm Graz. Dat betekent dat Van de Beek weer op de bank zit. Het enige vraagteken lijt Blind te zijn. Als Blind in de basis start zal De Jong doorschuiven naar het middenveld. Dat gaat dan ten koste van Schöne of Eiting.
Eide
 Eide - dinsdag 07 augustus 2018 - 10:42   quote  deeplink  
Lestienne is er vanavond in ieder geval niet bij. Ochoa is er wel.
Eide
 Eide - dinsdag 07 augustus 2018 - 12:07   quote  deeplink  
‘Hij kan Ajax de vernieling in spelen als ze hem niet aan banden leggen’

De eerste Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Standard Luik staat dinsdagavond op het programma. Een Belgisch-Nederlandse derby dus. Glenn Schrader, adjunct-hoofdredacteur van VoetbalPrimeur.be, zegt dat er kansen liggen voor de Amsterdammers.

Standard en Ajax beginnen om 20.00 uur op Sclessin. Hoe staat Standard aan de aftrap?
"Met Michel Preud'homme heeft Standard een 'nieuwe' coach, waardoor het nog een beetje zoeken is in Luik. Daarnaast is Junior Edmilson vertrokken, één van de sterspelers van vorig seizoen. Zijn vervanger Maxime Lestienne is nog niet fit genoeg om hem al te vervangen. Standard speelt in een 4-3-3-formatie, met opkomende backs en een versterkt middenveld. Eén verdedigende middenvelder, twee centrale middenvelders en dus géén nummer 10. Standard gokt vooral op een flits voorin. Achterin hebben ze de zaakjes goed op orde en geven ze weinig kansen weg."

Waar moet Ajax voor waken tegen Standard?
"Het wordt vooral oppassen dat er geen nonchalance in het team sluipt. Standard heeft ervaren jongens in het team, die met één flits een wedstrijd kunnen beslissen. De vleugelaanvallers zullen ook mee moeten verdedigen."

Op welke Standard-spelers moet Ajax extra letten?
"Voorin heb je uiteraard Mehdi Carcela, de ster van dit team en misschien wel de hele competitie. Hij is eigenlijk te goed voor de Jupiler Pro League, maar mede door heimwee en vooral blessures heeft hij het nooit echt waargemaakt in het buitenland. Hij kan Ajax de vernieling in spelen als ze hem niet aan banden leggen. Op het middenveld heb je Razvan Marin, Roemeens international, die met afstandsschoten ook gevaarlijk kan zijn. Achterin staat Luyindama, die eigenlijk een verdediging op zich door zijn lichaamsbouw. Hij kan goed verdedigen én opbouwen, al mist hij soms wat concentratie. En voorin, al is hij een twijfelgeval, heb je Orlando Sa. Aanvoerder Mpoku kan ook geniale dingen doen met een bal, maar wisselt goede met slechte momenten af."

Op welke zwakke punten kan Ajax Standard pakken?
"Als Ajax geconcentreerd voetbalt en Carcela uit de wedstrijd houdt, is een groot deel van het gevaar al weg. Ook achterin heeft Standard een stel voetballers dat niet altijd even geconcentreerd zijn, zoals Luyindama en de wilde Collins Fai."

Staat Napoli-doelwit Ochoa nog op het doel tegen Ajax?
"Hoogstwaarschijnlijk wel. Standard is eigenlijk niet van plan om hem te laten gaan, maar Napoli wil hem er wel graag bij hebben. Vraag en aanbod zouden echter nog steeds ver uit elkaar liggen. Ze hebben ook niet echt een vervanger in de selectie, behalve Jean-François Gillet die al bijna met pensioen is. Dus het lijkt me niet dat het bestuur van plan is om Ochoa al te laten vertrekken."

Bron

Ik heb het laatste stukje niet mee gekopieerd. Dat was een voorspelling, ik vind dat altijd van natte scheten.
nummer10
 nummer10 - dinsdag 07 augustus 2018 - 17:18   quote  deeplink  
succes vanaaf mannen
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 18:51   quote  deeplink  
Opstelling,

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schone, F. De Jong, Ziyech, Tadic, Huntelaar en Neres.

Eiting en Van de Beek dus niet en Schone wederom wel.
nummer10
 nummer10 - dinsdag 07 augustus 2018 - 19:12   quote  deeplink  
snap het opzich wel.. frenkie op 6.. schone en ziyech ervoor.. schone blijft gevaarlijker dan vdbeek en eiting achter de spits en vrijetrappen.. je hebt gewoon 3 fantastische jeugd spelers voor het middenveld waar de concurentie ontzettend is..
Hasjkoph
 Hasjkoph - dinsdag 07 augustus 2018 - 19:36   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 07 augustus 2018 - 18:51 schreef Loetje het volgende:
Opstelling,

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schone, F. De Jong, Ziyech, Tadic, Huntelaar en Neres.

Eiting en Van de Beek dus niet en Schone wederom wel.
Schöne wel idd.. Om één of andere reden heb ik het gevoel dat het met deze opstelling een stuk minder zal lopen.

Ik heb er in elk geval zin in, maar de zenuwen zijn er alom.
Brandje
 Brandje - dinsdag 07 augustus 2018 - 19:48   quote  deeplink  
Anderhalve fles jenever met cassis op. Tralalala. Fijne wedstrijd mannen. Hoop dat ik het einde ga redden ben zo lam als een aap.
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 19:51   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 07 augustus 2018 - 19:36 schreef Hasjkoph het volgende:

[..]

Schöne wel idd.. Om één of andere reden heb ik het gevoel dat het met deze opstelling een stuk minder zal lopen.

Ik heb er in elk geval zin in, maar de zenuwen zijn er alom.
Ik snap dat gewoon niet. Vooropgesteld, je hoeft geen fan van Schone, Van de Beek of Eiting te zijn. Maar die laatste is denk ik 2x de beste man bij ons, Van de Beek heeft altijd scorend vermogen en Schone is altijd net wel/net niet. Als Ten Hag zegt dat de beste spelen, speel je dus niet met Schone.

Dit is in ieder geval een kut tegenstander met een uitstekende trainer. Een potje wat minder tegen Beveren veranderd die mening voor mij niet.
Hasjkoph
 Hasjkoph - dinsdag 07 augustus 2018 - 19:57   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 07 augustus 2018 - 19:51 schreef Loetje het volgende:

[..]

Ik snap dat gewoon niet. Vooropgesteld, je hoeft geen fan van Schone, Van de Beek of Eiting te zijn. Maar die laatste is denk ik 2x de beste man bij ons, Van de Beek heeft altijd scorend vermogen en Schone is altijd net wel/net niet. Als Ten Hag zegt dat de beste spelen, speel je dus niet met Schone.

Dit is in ieder geval een kut tegenstander met een uitstekende trainer. Een potje wat minder tegen Beveren veranderd die mening voor mij niet.
Absoluut mee eens.
remco k
 remco k - dinsdag 07 augustus 2018 - 19:58   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 07 augustus 2018 - 19:12 schreef nummer10 het volgende:
snap het opzich wel.. frenkie op 6.. schone en ziyech ervoor.. schone blijft gevaarlijker dan vdbeek en eiting achter de spits en vrijetrappen.. je hebt gewoon 3 fantastische jeugd spelers voor het middenveld waar de concurentie ontzettend is..
Ten Hag speelt niet met twee man voor de 6.

Schone zal naast Frenkie spelen.
remco k
 remco k - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:00   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 07 augustus 2018 - 19:51 schreef Loetje het volgende:

[..]

Ik snap dat gewoon niet. Vooropgesteld, je hoeft geen fan van Schone, Van de Beek of Eiting te zijn. Maar die laatste is denk ik 2x de beste man bij ons, Van de Beek heeft altijd scorend vermogen en Schone is altijd net wel/net niet. Als Ten Hag zegt dat de beste spelen, speel je dus niet met Schone.

Dit is in ieder geval een kut tegenstander met een uitstekende trainer. Een potje wat minder tegen Beveren veranderd die mening voor mij niet.
Eens. En België doet het ook gewoon beter in Europa dan Nederland. Hun nummer twee is dus in basis ook sterker dan dat wij zijn.
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:01   quote  deeplink  
Waar ik vandaag eens op wil gaan letten, is of Ajax progressie maakt in de mindere fases. Zowel afgelopen seizoen, als ik de voorbereiding, leveren mindere periodes meteen ellende op. Benieuwd of Ajax als het wat minder speelt, toch kan controleren.
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:02   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 07 augustus 2018 - 20:00 schreef remco k het volgende:

[..]

Eens. En België doet het ook gewoon beter in Europa dan Nederland. Hun nummer twee is dus in basis ook sterker dan dat wij zijn.
Jep. Toch heeft dat alles met spelopvatting te maken. Iets wat in Nederland never zal doordringen.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 07 augustus 2018 door Loetje --
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:07   quote  deeplink  
Heb het idee dat het druk zetten voor geen meter loopt vooralsnog. Enorme gaten bij Ajax.
Hasjkoph
 Hasjkoph - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:11   quote  deeplink  
Pff die Carcela is wel altijd gevaarlijk zeg
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:11   quote  deeplink  
Ga er verdomme eens wat feller in ofzo...
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:12   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 07 augustus 2018 - 20:11 schreef Hasjkoph het volgende:
Pff die Carcela is wel altijd gevaarlijk zeg
Maar bij dat 2e schot, ik zie echt 4/5 kansen daar om dat schot en tevens aanval te voorkomen. Allemaal maar half erin gaan.
Loetje
 Loetje - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:14   quote  deeplink  
Laat De Jong en Blind lekker omdraaien.
remco k
 remco k - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:14   quote  deeplink  
Standaard een stuk sterker begonnen dan Ajax.
Ronald 1960
 Ronald 1960 - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:15   quote  deeplink  
Ajax is veel te snel de bal weer kwijt.....
remco k
 remco k - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:16   quote  deeplink  
Schone de Jng staan constant verkeerd. Komt op hun plek iedere keer te veel ruimte.
Hasjkoph
 Hasjkoph - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:18   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 07 augustus 2018 - 20:16 schreef remco k het volgende:
Schone de Jng staan constant verkeerd. Komt op hun plek iedere keer te veel ruimte.
Ik heb het gevoel dat ze elkaar in de weg lopen
Eide
 Eide - dinsdag 07 augustus 2018 - 20:19   quote  deeplink  
Lekker hoor.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5980
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Ajax - Standard Luik (dinsdag 07 aug 2018, 20:00 / dinsdag 14 aug 2018, 20:30); 5 - 2 (2 - 2 / 3 - 0)









0.0097649