BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Feyenoord,, de media en zijn de kaarten geschud? Eredivisie speelronde 6

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 21 september 2018 - 10:22   quote  deeplink  
Als supporter van Feyenoord moet je leven met het feit dat de prestaties van de grootste club van Nederland in de vaderlandse pers matig worden gewaardeerd. Win je was de tegenstander slecht en verlies je dan heb je eigenlijk te weinig kwaliteit. Geluk en kunde van de tegenstander worden als elementen van succes en falen door het verdorven en gecorrumpeerde nationale journaille niet meegenomen.
Als Feyenoord1 met 5-3 wint in Heerenveen wordt er alleen gekeken naar de tegendoelpunten na de 4-0 voorsprong. Dat mag maar doet af aan de prestatie op zichzelf. Nee dan als Heracles met dezelfde cijfers vertrekt uit het Friese dorp. Dan is er opeens sprake van een symphonie geschreven door de Beethoven onder de Duitse trainers die in het buitenland wordt gedumpt om te scouten voor Bundesliga-clubs. Probleem bij Heerenveen lijkt mij nu juist dat een ex-scout van Ajax maar onervaren als hoofdtrainer daar de training leidt.

In de champions league trof PSV het niet met de eerste wedstrijd uit in Catalonie en had Ajax, met meer moeite dan de uitslag doet vermoeden, het getroffen met AEK. Zo kritisch als de vaderlandse pers was na het eerste wedstrijd echec tegen Mancity zo positief was men over de prestatie van PSV in Camp Nou. In de eerste wedstrijden in de groepsfase van het kampioenenbal worden de kaarten geschud. De topteams willen goed starten en geven geen cadeautjes weg. AEK thuis als eerste wedstrijd was dus een gelukje voor Ajax. Goed voor de UEFA-rankings voor de Nederlandse clubs dat ze gewonnen hebben en eerlijk is eerlijk zonder geluk vaart niemand wel.

Kortom 1 ding is zeker, de kaarten zijn geschud.

Wederom, alvorens de toto prognoses bekend te maken, en een overlevingsrecept, eerst aandacht voor het goede, het slechte en het lelijke van en voor ons geliefde Feyenoord

Het goede
De ziekenboeg lijkt leeg te lopen en ondanks alles vind ik dat een 1-1 uit in Alkmaar niet zo slecht is. Let wel vorig jaar werd met 4-0 gewonnen maar dat had anders kunnen lopen als de 1-0 van AZ niet ten onrechte was afgekeurd. We hebben de pers dan weliswaar niet mee, maar geluk hebben we wel regelmatig. Verder is Larsson in vorm aan het raken, hebben we RVP, Jorgensen, Vilhena en lijkt de verdediging steeds beter ingespeeld.

De SC Feyenoord staat in de Hoofdklasse A zaterdag op een 2e plaats!

Het slechte
Weer een wedstrijd om 12.15. Dat is niet fijn. Onze mannen lijken niet wakker zo vroeg op de dag. Het zagen aan de stoelpoten van de technische staf (incluis de TD) en het speculeren over hun opvolging. Op basis van de beschikbare middelen doet de club het uitstekend.

het lelijke
Sportdwaas vindt dat de huidige Kuip prima voldoet als voetbaltempel, maar misschien moeten we net als de stamvaders van de club in de dertiger jaren toch denken aan iets nieuws. Laten we het een kans geven.

Onder de zegen van de apostel Jacobus en Jantje van Leijden hier de prognose voor de 6e speelronde van de eredivisie. Lieve lezers de uitslagen zijn het betere duimwerk.

Heracles Almelo - de Graafschap 3-1
Vooralsnog ga ik ervan uit dat de Graafschap dit jaar in de eredivisie zit om het kampioenschap van iedereen behalve ons tegen te houden.

Fortuna Sittard - Willem II 1-3
Als ze het spel niet hoeven te maken zijn de Tilburgers gevaarlijk

Excelsior - Heerenveen 3-1
Het kan zijn dat het anders loopt maar Heerenveen maakt op mij geen goede indruk.

VVV-Venlo - NAC Breda 3-1
Mitch van der Gaag wilde hogerop maar in Rotterdam had hij misschien toch een betere selectie.

Vitesse - ADO Den Haag 4-1
ADO is begonnen aan een slechte serie en Vitesse zal pas volgende week een harde landing maken.

Feyenoord - FC Utrecht 3-0
Het goede nieuws is dat Ayoub niet meedoet met de Domstedelingen, het slechte nieuws is dat hij waarschijnlijk maar 20 minuten zal spelen voor ons.

FC Groningen - AZ 2-1
Het gelijke spel tegen het grote Feyenoord heeft de Alkmaarders teveel kracht gekost.

FC Emmen - PEC Zwolle 1-4
Emmen het schip in.

PSV - Ajax 4-0
Van mij mogen ze allebei verliezen maar ik zie de hoofdstedelingen graag terecht komen in een hopeloze inhaalrace.

Het recept.

Aardappels met rode kool

rode%2Bkool.png


De ingredienten

2 kg aardappels
1 kg rode kool
300 gr gedroogde pruimen
0,5 dl appelsap
8 kruidnagels
2 laurierblaadjes
3 eetlepels suiker
2 theelepels maizena/aardappelmeel
zout
Eventueel stoofvlees naar keuze, speklapjes of spareribs

Kook de gewassen pruimen in het appelsap tot ze zacht zijn op een laag pitje ca. 5-10 minuten.

Kook in een andere pan de aardappels en nog een andere pan de rode kool met de kruidnagels, het laurierblad, de suiker en zout in ca. 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af, maar bewaar het.
Roer daarna de pruimen met appelsap door de kool en laat het nog even stoven.

Maak een bindende saus door de maizena of het aardappelmeel met wat water tot een een glad papje te roeren en daarna door kookvocht te roeren. Laat het geheel 2 minuten doorkoken en giet het gebonden kookvocht over de rode kool.

Maak eventueel een extra uiensaus voor de aardappels door vier uien fijn te snijden en in boter licht te stoven. Als de uien zacht zijn giet er wat water bij en bindt met maizena of aardappelmeel.

Bij voorkeur wegspoelen met een Chouffe Blonde. Smakelijk eten.Disclaimer:
Sportdwaas is linksbenig, gescheiden, steunde Feyenoord als kameraadje. En we gaan met RVP, Tapia, Samba Sam, het hondstrouwe legioen en onder de zegen van de Apostel Jacobus de Meerdere voor de triple. Het wordt weer een mooi seizoen.-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 21 september 2018 door sportdwaas --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 6574
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Feyenoord,, de media en zijn de kaarten geschud? Eredivisie speelronde 6

0.0040059