BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Moise Kean: de jongste doelpuntenmaker van Italië in een competitief spel

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
francefoot2018
 francefoot2018 - donderdag 25 maart 2021 - 10:39   quote  deeplink  
Moise Kean (geboren 28 februari 2000) is een Italiaanse professionele voetballer die momenteel speelt als spits voor de Ligue 1 club Paris Saint-Germain en het Italiaanse nationale team.

Hij begon zijn carrière bij Juventus in 2016 en won een nationale brace in zijn eerste seizoen bij de club. Hij bracht het volgende seizoen door op huurbasis bij Verona voordat hij het volgende seizoen terugkeerde naar Juventus, waar hij opnieuw een Serie A-titel won in 2019. In de zomer van dat jaar voegde hij zich bij de Engelse ploeg van Everton.
Moise-Kean-le-plus-jeune-buteur-Italie-dans-un-match-de-competition-4.jpg

In november 2016 werd hij de eerste speler in de Serie A en de UEFA Champions League-geschiedenis geboren in de jaren 2000 die zijn opwachting maakte. Hij werd ook de eerste speler geboren in de jaren 2000 die een Serie A-doelpunt scoorde.

Internationaal maakte Kean zijn senior debuut voor Italië in 2018. Hij is de jongste doelpuntenmaker van Italië in een competitief spel.

Zijn professionele debuut voor Juventus maakte hij op 19 november 2016 toen hij 16 was. Hij arriveerde in de 84e minuut in een 3-0 Serie A overwinning op Pescara voor Mario Mandžukić. Op basis van zijn verbluffende werk wendt hij zich tot de jongste speler, ooit een debutant bij de club, en de eerste van de spelers die in de jaren 2000 zijn geboren en in staat zijn om in alle vier de grote competities van Europa te spelen.
Daarna, na te zijn gewisseld in de 84e minuut van de 3-1 overwinning op Sevilla, werd hij de eerste speler geboren in de jaren 2000 die de mogelijkheid had om op 22 november te verschijnen in een UEFA Champions League-wedstrijd tijdens de laatste wedstrijd van Juventus in In Tijdens de Serie A 2016/17 scoorde Kean zijn eerste doelpunt voor Juventus op 27 mei 2017.
De professionele carrière van Moise Kean verbeterde met het winnende doelpunt van een 2-1 overwinning op Bologna, en maakte hem de eerste speler geboren in de jaren 2000 met de doelpuntenmaker in een van de vijf grote competities in Europa.

Op 31 augustus 2017, na het verlengen van zijn contract tot 30 juni 2020, werd Kean uitgeleend aan Hellas Verona voor een contract van één jaar.

2018-19: terugkeer naar Juventus
Op 8 maart 2019 scoorde Kean twee doelpunten in de eerste helft tegen Udinese. Op 2 april 2019 scoorde Kean het tweede doelpunt in een 2-0 uitoverwinning op Cagliari. De aanvaller speelde 17 keer in alle competities en droeg direct bij aan acht doelpunten - zeven keer scoren en één helpen - een comeback die gelijk staat aan het doel van een spits elke 83 minuten.

Kean kwam op 4 augustus 2019 bij Everton en tekende een vijfjarig contract ter waarde van € 27,5 miljoen, plus € 2,5 miljoen aan add-ons. In november 2019 werd Kean op disciplinaire gronden uitgesloten van Everton's Game Day Team of the Day.

Tijdens de seizoenen 2020–21 begon Kean zijn carrière bij Everton met twee doelpunten in beide EFL Cup-wedstrijden. Hij trad op 4 oktober 2020 toe tot Ligue 1-club Paris Saint-Germain voor een eenjarige huurovereenkomst. Tegen Nimes kwam zijn debuut in een 0-4 competitiewinst op 16 oktober 2020. Zijn doelpunt werd niet gescoord in deze wedstrijd, maar zag een koppoging.

Beschouwd als een van de meest veelbelovende vooruitzichten in het Italiaanse voetbal, is Kean een snelle, vasthoudend en fysiek sterke aanvaller, met goede technische vaardigheden en nauwkeurig schieten. Van nature rechtshandig, is zijn favoriete rol in het centrum als hoofdspits, hoewel hij ook in staat is om als tweede spits te spelen, zelfs als aanvaller of linksbuiten. Hij staat vooral bekend om zijn hoge tempo, zijn vaardigheid in de lucht, zijn aanvallende bewegingen en zijn krachtige lichaamsbouw, waardoor hij ofwel de bal met zijn rug naar het doel kan houden, ofwel voordeel kan halen uit de openingen van de tegenstander; Een felle speler, hij werd ook geprezen om zijn verdedigende bijdrage buiten de bal.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Moise Kean: de jongste doelpuntenmaker van Italië in een competitief spel

0.0051779