BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Geen dak geen lekkage. Stadion Feijenoord

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 14 juni 2021 - 07:45   quote  deeplink  
Zijn we supporter van een club en de spelers, een grasveld of een stadion met een lekkend dak? Waaromm is het niet erg om nat te worden van stromende regen? En hoe is de relatie met de gemeente Rotterdam. Is Zuid een deel van de trotse havenstad dat door de Rotterdamse notabelen wordt gezien als een generaliteitsland als Brabant en Limburg door de Republiek der Nederlanden in de 17e eeuw en daarop volgende tijden? Immers feitelijk gezien ligt Zuid beneden de grote rivieren.

Vele vragen waarop antwoorden niet eenvoudig te geven zijn.

Laten we beginnen met het eenvoudigste antwoord: Sportdwaas is fan van de club en van haar spelers. Mopperen mag. Het grasveld is schitterend maar dat is wel eens anders geweest. Dan over naar het stadion. Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw kom ik er af en toe. Het is leuk naar een wedstrijd te gaan, een patatje 12 met een broodje Kramert wegproppen voor de wedstrijd (of daarna), een sjaal kopen bij de man met de megafoon en een beetje grijnzen om zijn grappen die zo flauw zijn dat je hem de oudejaarsconference op de nationale televisie zou gunnen. Na de renovatie in de negentiger jaren is er een dak op het stadion gezet. In dat dak zit voor mij de pijn. Ik vind het niet mooi en door gebrekkig onderhoud heeft het in feite geen functie.

De leden van de SVFAO bezochten de afgelopen jaren ongeveer 6 wedstrijden van de grootmacht uit Zuid. De kaartjes zijn niet goedkoop voor een volksclub. We raden u aan plaats te nemen op de eerste ring of direct daaronder (er is geen tweede) want daar zit je het langst droog bij regen. Wat verder opvalt bij stadionbezoek is de slechte verstaanbaarheid van de stadionspeaker en de enorme stiltes die er af en toe vallen tijdens de wedstrijden. Een kolkende Kuip lijkt voorbehouden aan wedstrijden tegen Ajax, een (Europese) bekerfinale waaraan de club deelneemt, een kampioenswedstrijd of een concert van Madonna. Ook zijn vakken vaak maar halfvol.

Het stadion Feijnoord an sich staat successsen niet in de weg maar om nu te zeggen dat het aan de wieg ervan staat is teveel eer en wellicht een mythe.

Spelers as Puck van Heel, Kieboom, Kraaij Sr., Kindvall, Israel, van Hanegem (de grootste voetballer aller tijden), Wim Jansen, van Hooijdonk, Dirk Kuyt, Giovanni van Bronckhorst, Guidetti, Jorgensen, Vilhena, de Vrij, van Wonderen en van Persie en vele hier ongenoemde spelers vormen de basis van een club waar je voor naar een podium als Stadion Feijenoord gaat.

Al sinds de bouw in de dertiger jaren van de vorige eeuw blijft de gemeente Rotterdam in gebreke met aanleg van infrastructuur rond het stadion. Laat staan dat zij ruimhartig bijdraagt aan de financieen van de club. Niet geheel onbegrijpelijk want een havenstad is meer dan alleen een iconische voetbalclub. Een stad met bovendien ook nog twee andere profclubs waarvan Sparta toch ook een succesvol verleden kent en plaats biedt aan vele talenten en Excelsior een grootmacht is op een lager niveau.

Veel oprechte steun voor Feijenoord City is er dan ook niet te verwachten vanuit het stadhuis waar men zo graag trots de club ontvangt op het bordes na een sportief succes. Wat de realisatie van Feyenoord City ook lastig maakt dat is het feit dat de Kuip door de gemeente is bestempeld tot monument. Dit houdt in dat het niet gesloopt mag worden. Als Feijenoord City doorgaat hebben we twee stadions, waarvan er 1 een museum wordt. Tja dat is toch wel duur.

Daarom hier het ongevraagde en onbezoldigde advies van Sportdwaas:

Herstel het stadion Feijenoord in zijn oorspronkelijke staat, haal dat conservenblikken dak er onmiddelijk af en houdt de kaartjes betaalbaar. Bouw sociale woningen op de plaats waar het nieuwe stadion had moeten komen en leg het bestuur van de club in handen van Wouter Bos en Agnes Kant.

Verwijder alle ex-tennissers, hockeyers en marketings idioten uit de leiding, zoek een club voor Mario Been in de Duitse Regionalliga Ost, stel Kees van Wonderen aan als trainer en technisch directeur na vertrek Arnesen en zorg voor een goede geluidsinstallatie. Sheiks, Amerikanen, Russen en Israeliers met veel geld zijn van harte welkom de club te ondersteunen tegen maximaal 49% van de aandelen die ze met alle plezier aan elkaar mogen blijven verkopen tot de dag des oordeels.

Kortom, geen dak geen lekkage.

Sportdwaas is linksbenig, gescheiden, steunde Feyenoord als kameraadje en wandelt onder de zegen van de Apostel Jacobus de Meerdere.

www.sportdwaas.blogspot.com

@sportdwaas

©sportdwaas

Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sportdwaas

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Geen dak geen lekkage. Stadion Feijenoord

0.0049040