BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: De tel kwijt, BBQ, horloges en meer

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 12 augustus 2022 - 09:52   quote  deeplink  
Sportdwaas is de tel kwijt. Inkomende gelden, behaalde punten, gescoorde doelpunten, uitgaande transfers, verhuurde spelers, biedingen op voetballers, verkochte seizoenkaarten, openstaande Covid-19 Vouchers en boetes van de UEFA. Het is veel erg veel om bij te houden.

Maar goed het enige wat telt is de landstitel en de eerstvolgende wedstrijd. En uw trouwe fulltime en scribent Sportdwaas zal u dit seizoen weer bij de hand nemen door de jungle en slangenkuil die de voetbalwereld nu eenmaal is.

De bal is niet vierkant, we voetballen zonder de dozen om de schoenen, twee corners zijn geen penantie en helaas spelen we vaak meer dan 90 minuten per wedstrijd niet de volledige tijd met zijn elven.

Gaat de door ons zo geliefde grootmacht van Zuid zaterdag de goede lijn uit Arnhem voortzetten? Dat was nog eens een geslaagde luchtlanding in Velp en omstreken van onze jongens, maar laten we wel wezen Vites oogde na 50 minuten vermoeid.

Meestertacticus en beoogd opvolger van Arne Slot, Kees (vel over been) van Wonderen zou zaterdagavond zo maar eens roet in het eten kunnen gooien met de inleenfriezen.

Met de coëfficiënten in Europa gaat het verder de goede kant op zodat in seizoen 2026-2027 Nederland naar alle waarschijnlijkheid 3 clubs rechtstreeks in de CL groepsfase krijgt en ook Fortuna Sittard, NEC, Emmen en Almere City vaste klanten worden in de Conference League.

Evgeni Levchenko zal volgend jaar benoemd worden tot voorzitter van de KNVB vanwege toestroom van spelers uit Oost-Europa, kundigheid en sympathiek voorkomen en verstand van vrouwen(voetbal).

Feyenoord1 wint op alle fronten.

We staan er beter voor dan ooit lijkt het en dat doet de hoop en het vertrouwen groeien maar we hebben vaker gedacht nu zijn we in staat de hegemonie van anderen in groot Europa te doorbreken. Sportdwaas denkt dus dat dit toch een tussenjaar wordt, maar eentje om wederom nooit te vergeten.

Met Arne Slot aan het roer en de goede krachten van het legioen, ruw en zacht, zal Feyenoord opnieuw een gooi doen naar het hoogst haalbare en verder komen. Het hand in hand zal schallen over de Europese voetbalslagvelden en mensen tot elkaar brengen.

Feyenoord is vrede, dankbaarheid en boetedoening.

Zaterdagavond gaat er een 3-1 overwinning behaald worden met wederom een door Sportdwaas voorspelde hattrick van Danilo. Glansrol voor Tatort, Geertruida en vele reddingen van Bijlow. Uit solidariteit met horlogedragers die steeds vaker doelwit zijn van zinloos geweld stelt Sportdwaas voor dat iedereen in Vak S in de 16e minuut van de wedstrijd de linkerhand ten hemel richt en roept: "Stop hier mee". Sportdwaas houdt ook vast aan de prognose van het kampioenschap met 4 punten voorsprong op PSV.

De Verwachte Datum Landskampioenschap Feyenoord (VDLF) is op dit moment: 21 mei 2023

Dan nu vanwege het mooie weer een BBQ recept. Maar lieve lieve ondeugende Feyenoordsupporters wees voorzichtig met open vuur en verwen geliefden. Ze verdienen het.

BBQ-recept aangeboden door de SVFAO

Ingedienten voor zes personen:

6 slabs spareribs matten of makkelijker misschien speklapjes, 2 liter Coca Cola, 200 gram basterd suiker (bruin of wit), 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel komijnpoeder (komijn volgens de profeet M. goed tegen alles behalve de dood), 20 gram zout.

Meng de Coca Cola, Basterdsuiker, witte wijn azijn, komijnpoeder (zeer belangrijk dus) tot een marinade en leg hier de spareribs, speklapjes of beiden 3 uur in.

Breng hierna de marinade met ribs en lapjes tegen de kook aan en zet het vuur uit. Laat het geheel afkoelen.

Haal de ribs en lapjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Breng de marinade aan de kook en laat tot de helft indampen.

Stook de BBQ naar de juiste temperatuur (200 graden) en plaats een platesetter en een opvangbak.

Schroei de ribs en lapjes rondom dicht en laat op een kalm vuur doorgaren tot een kerntemperatuur van 70 graden. Af en toe met een kwastje marinade bestrijken.

Succes, smakelijk eten en een genoegelijke wedstrijd of weekend

Aanbevolen drank:

witbier, leidingwater, witte wijn en prosecco of zoiets.

Sportdwaas is linksbenig, gescheiden, steunde Feyenoord als kameraadje en wandelt onder de zegen van de Apostel Jacobus de Meerdere (Santiago) en heeft van alles verstand...

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

©sportdwaas
Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sportdwaas

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 6574
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: De tel kwijt, BBQ, horloges en meer

0.0056209