BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Een grote liefde en de grote omschakeling.

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - zaterdag 22 oktober 2022 - 07:13   quote  deeplink  
De grootste liefde in het leven zijn je kinderen en je club. In mijn geval Feyenoord. Kinderen stellen je soms teleur maar het is eenvoudig vergeven, het leven is immers moeilijk en de buitenwereld is vol gevaar maar bij tegenvallende prestaties van je club ligt dat anders. Daarom zijn slechte prestaties van je club juist goed voor het geestelijke welzijn. Rouwprocessen na verloren wedstrijden, gemiste strafschoppen, en nat worden in vak BB terwijl je aan de overkant Dirk Kuyt ziet zitten in een Skybox zijn een goed medicijn om verdriet over andere zaken, erger misschien, te verzachten.

Sportdwaas heeft hier begrip voor en dergelijke gevoelens zijn niet strijdig met de Pax Feyenoorda die er kort gezegd en herhalend op neer komt dat je slechts Hup Feyenoord mag roepen tijdens de wedstrijd en boe mag roepen als het tegenzit.

Supporters maken zich tegenwoordig druk om alles. De shirts, de lengte van de broeken, wie moet er in de spits en de opstelling van het elftal in het bijzonder, het salaris van de TD, de samenstelling van het bestuur, hoogte van te betalen, te ontvangen transfervergoedingen, en de selectie inzake het nationale bedrijfselftal.

De continu staat van opgewondenheid van de gemiddelde Nederlandse Schlachtenbumler wordt ook nog eens gevoed door 24/7 praatprogramma's en geschreven media. Elk uur een andere rel. De groot-inquisiteurs van de pers nagelen wekelijks wel iemand aan het kruis voor een vergrijp.

Tijd voor een grote persoonlijke omschakeling. Kijk voetbalwedstrijden zonder geluid, luister niet naar Podcasts maar slechts naar Bruggink, Perez en af en toe de snor. Verander in een reptiel, handig in de komende koude tijd.

De komende 2 wedstrijden worden niet makkelijk. Fortuna Sittard is een sterk team en Sturm Graz uit is ook lastig. Hopelijk heeft de week rust onze helden goed gedaan.

Feyenoord - Fortuna Sittard 3-1 (2x Danilo, 1x Santiago)

Sturm Graz - Feyenoord 2-4 (3x Patrick en 1x Gertie T)

Feyenoord wint op alle fronten en in Slot we trust. De VVKD (voorlopig verwachte kampioensdatum) blijft 21 mei 2023.

En dan nu waar het allemaal om draait (hoewel de Haiku's ook pareltjes zijn)

Heel Feyenoord Bakt!

Deze keer een desert met een knipoog naar Wladimir Wladimiritsji Poetin (wij houden de gaskraan dicht!):

Het Gronings Sorbet

Benodigdheden

Hertog Vanille Roomijs

Grenadine (liefst van Hooghoudt)

Blik gemengd fruit op sap

Spuitslagroom

Doorzettingsvermogen

Vraag opa of je zijn verzameling hoge bierglazen met voetje van Oranjeboom of een ander merk mag gebruiken.

Vul het hoge bierglas met afwisselend een schep fruit en bol vanilleijs tot de rand toe. Giet er de grenadine over. Verrijk het geheel met een enorme toef slagroom.

Maak Opa en Oma, je kleinkinderen, kinderen, vrienden, buren of andere geliefden blij met een ijsje op zo'n saaie zondagmiddag zonder Feyenoord1. Luister de samenkomst waar mogelijk op met fijne muziek van het leger.

Haiku (permisi Pedro del Norte)

Koempels waren het

Nu schijnt er de halve maan

Leven is kruistocht

Sportdwaas is linksbenig, gescheiden, steunde Feyenoord als kameraadje en wandelt onder de zegen van de Apostel Jacobus de Meerdere (Santiago) en heeft van alles verstand...

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

©sportdwaas
Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sportdwaas

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 6574
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Een grote liefde en de grote omschakeling.

0.0042550