BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Als het even tegen zit gaan we maar verbouwen. Muiterij en mythes

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - donderdag 03 november 2022 - 08:37   quote  deeplink  
Muiterij kwam vroeger veel voor in de strijdkrachten ter land en zee. Slecht eten beroerde leiding, angst het leven te laten, uitblijven van betalingen, bittere koude, het ontbreken van warme vrouwenlichamen of juist te weinig daarvan deden de vlam vaak in de pan slaan. Bas Cuisine.

Nu de meeste legers beroeps zijn komt het minder voor aangezien de verdiensten beter zijn er er ook nog wel wat bijgebeund kan worden met smokkelen, verkoop van materieel en erger.

Bij de stoottroepen van het geliefde legioen sloegen de stoppen in de Merkur Arena aardig door. Was het de naam van het stadion en de opgekropte frustratie dat het betonnen voetbalkapelletje van de aartsvijand niet bezocht mag worden in Feyenoord tenue met zijn allen dat deze explosie van ongeautoriseerde sloop veroorzaakte of waren het de prestaties op het veld?

We weten het niet maar een lange traditie van grensoverschrijdend gedrag in buitenlandse steden werd in ere gehouden. Hoewel iedereen die de club lief heeft ook het ruwe randje vanwege strijdlust en loyaliteit als stoute kinderen blijft omarmen lijkt het toch goed een ander tijdverdrijf voor deze gasten te vinden want energie genoeg. Sportdwaas stelt voor dat deze gasten een permanent Stadionverblijf krijgen in de Kuip (nee nee nee niet met tralies er omheen) om te helpen bij de renovatie van de universele voetbaltempel van het noordelijk halfrond.

Elke renovatie begint met sloop, en hoe sneller dat is gebeurd hoe beter.

Met Feyenoord1 is het op dit moment niet anders. Magister Slot heeft te maken gehad met muiterij en desertie van de helden van vorig jaar. Dat elftal is gesloopt en het koper- en ijzerwerk is voor veel geld verkocht en afgegeven onderpanden zijn vrijgevallen.

Dat is mooi. Arne is geen alchemist en kan van het nieuwe materiaal geen goud maken, maar hij heeft de loodzware taak opgevat en in potentie is Feyenoord1 erop vooruit gegaan. Wekelijks verrast deze ouderwetse oefenmeester ons met zijn opstellingen zoekend naar dat wat wij willen: hoofdprijzen.

De Pax Feyenoorda zegt onder andere dat wij braaf en netjes gekleed de wedstrijden van onze club dienen te bezoeken, de horeca op het stadionplein moeten spekken en veel hup Feyenoord moeten roepen. Het fameuze clublied gezamenlijk zingen is ook geoorloofd. Het liefst luidkeels maar zachtjes mag ook. Vuurwerk, aanstekers en plastic op het veld gooien bevordert de prestaties niet.

Als het werkelijk zou zijn dat de Kuip altijd kolkt en onneembaar is zou de nu reeds rijkelijk gevulde prijzenkast van de Grootmacht van Zuid het formaat moeten aannemen van het Rotterdamse WTC.

Kortom mensen laten we niet denken dat we als publiek de prestaties op het veld teveel kunnen beinvloeden. Daarom geniet van je frietje en broodje Kramert van patatje 12 en geniet van de fijne muziek van het leger in de rust die nu goed hoorbaar is dankzij de sterk verbeterde geluidsinstallatie. En in Volendam gewoon een broodje paling scoren op de Dijk en knipogen naar de plaatselijke schoonheden.

Feyenoord - Lazio Roma 2-2

Volendam - Feyenoord 2-6

Feyenoord wint op alle fronten en in Slot we trust. De VVKD (voorlopig verwachte kampioensdatum) blijft 21 mei 2023.

En dan nu waar het allemaal om draait (hoewel de Haiku's ook pareltjes zijn)

Heel Feyenoord Bakt!

Knolselderij Puree (benodigheden in beschrijving!)

Schil knolselderij en snijdt in grove blokken.

Schil 3 appels (Elstars) en snij in blokjes.

Samen in een pan in bodem water en zout.

Als gaar afgieten en in blender met klont roomboter en peper en zout.

Lekker met bal gehakt of sucadelappen en als je toch nog dat stadiongevoel erbij wil hebben dunne frietjes.

Geniet voor de buis van Feyenoord1 met geluid uit en speel de hele wedstrijd de greatest hits van de 'killer' Jerry Lee Lewis

Haiku (permisi Pedro del Norte)

Hamer en sikkel

Leiding in goede handen

God met ons vandaag

Sportdwaas is linksbenig, gescheiden, steunde Feyenoord als kameraadje en wandelt onder de zegen van de Apostel Jacobus de Meerdere (Santiago) en heeft van alles verstand...

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

©sportdwaas
Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sportdwaas

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 6574
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Als het even tegen zit gaan we maar verbouwen. Muiterij en mythes

0.0042240