BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Een doodgewone competitiewedstrijd!

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 23 januari 2023 - 21:15   quote  deeplink  
Zijn de komende twee wedstrijden cruciaal voor de uitkomst van het kampioenschap? Waarschijnlijk niet. Maar als Feyenoord1 ze wint is er een grote stap gezet in de goede richting. Afgezien van de blessures van QT en GT zit alles gewoon mee in 2023.

Lutsarel speelt op de positie waar hij in de jeugd schitterde en schaart zich in het illustere rijtje van Rinus Israel, Kerkum, Kraaij Sr., van de Korput, Ivan Nielsen, de Vrij, Martins Indi, Botteghin en Kongolo als betrouwbare centrale verdediger. Wieffer is Clasie++ en El Ahmadi+ verenigd in 1 persoon. En ondanks het feit dat het spel nog steeds rommelig is presteert het elftal uitstekend.

Komende dagen zullen velen die Feyenoord1 een warm hart toedragen in hun garderobe speuren naar dat ene kledingstuk dat winst garandeert op de belangrijkste nemesis van de Grootmacht van Zuid. Waren het de tennissokken met gaten, het slipje van mijn eerste vriendin, de pyama van mijn overleden opa of het petje dat oma altijd droeg op wedstrijddagen toen zij te oud was om nog naar Stadion Feijenoord, zoals zij het steevast noemde, te lopen.

Het leven als bijgelovige valt niet mee.

Wetende dat Arne S. en Peer Te Kloese de bijdragen van Sportdwaas wekelijks spellen en voorleggen aan de trainersstaf en suppoosten ter lering ende vermaak verrast het niemand dat beide heren de Pax Feyenoorda hebben omhelst. De nieuwsjaarreceptie was het juiste moment om deze winnende variant voor supporterschap opnieuw onder de aandacht van het Legioen en de verzamelde wereldpers te brengen.

Hup Feyenoord hup en fluiten als de scheids de mist in gaat. HiHa hondenlul mag ook.

De komende twee wedstrijden zullen wederom niet makkelijk worden vanwege revanchistische gevoelens bij de tegenstanders. Ajax is vernederd door de verrassende overstap van clubicoon D. Blind naar een Zuidduitse club nadat hij bij het vuilnis was gezet in Amsterdam. En wees gewaarschuwd mensen. Tegen elf man van Twente bleef Ajax goed op de been.

Woensdag volgt dan de wedstrijd tegen NEC uit Nijmegen onder de lampen van de Kuip (zichtbaar vanaf de Brienenoordbrug). Hier staat Cillissen elke week te bewijzen dat hij in ieder geval beter is dan die nuchtere slungel uit Friesland die slechts met dank aan Air Miles Sven, the Man, van Beek zijn plaats in Oranje verdiende.

Kortom we hebben er zin an de komende week.

Feyenoord - Ajax 3-1 (hattrick Danilo)

Feyenoord - NEC 4-1 (hattrick Santi), waarna fijne muziek van het leger via de verbeterde geluidsinstalatie van Stadion Feijenoord zal worden gespeeld.

Feyenoord wint op alle fronten en in Slot we trust. De VVKD (voorlopig verwachte kampioensdatum) blijft 21 mei 2023.

En dan nu waar het allemaal om draait (hoewel de Haiku's ook pareltjes zijn)

Heel Feyenoord Bakt!

Draadjesvlees

Ingredienten

- 100 gram bloem, 10 gram zout, 6 gram peper, 2 kilo riblappen, 6 eetlepels zonnebloemolie, 4 bospeentjes gesneden, 2 rode uien gesneden, 400 ml rode wijn (mag iets meer zijn) 1 liter runderbouillon, 2 blaadjes laurier.

Bereiding

1. Meng bloem met zout en peper en bestrooi hier de riblappen aan beide kanten mee. Schud overtollige bloem van de lappen.

2 Bak in een koekepan de lappen aan beide kanten 1n 4 eetlepels olie krokant aan.

3. Bak ondertussen in een stoofpande wortel en ui aan in 2 eetlepels olie en voeg hier de riblappen aan toe.

4.Blus de koekenpan af met een glas rode wijn, laat even opkoken en voeg toe aan de stoofpan.

5 Giet het restant van de rode wijn op de riblappen, breng aan de kook en voeg na 5 minuten warme bouillon en laurier toe (zorg dat de lappen onderstaan, voeg anders nog wat bouillon toe.

6. Laat minimaal 3 uur stoven met de deksel half op de pan.

7. Controleer de garing, verwijder de laurier en breng indien nodig ops smaak met zout en peper.

Lekker met aardappelpuree. Eventueel kan de rode wijn en bouillon vervangen worden door bier.

Smakelijk eten en prettige wedstrijden.

Haiku (permisi Pedro del Norte)

Zon glinstert de Maas

Meeuwen op de Brienenoord

Wat een mooie dag

Sportdwaas is linksbenig, gescheiden, steunde Feyenoord als kameraadje en wandelt onder de zegen van de Apostel Jacobus de Meerdere (Santiago) en heeft van alles verstand...

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

©sportdwaas
Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sportdwaas
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 23 januari 2023 - 21:16   quote  deeplink  
Met dank aan Boudewijn van Headliner.nl (vanwege herplaatsing)

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Een doodgewone competitiewedstrijd!

0.0041010