BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Slotje erop. De shortlist van Sportdwaas

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - donderdag 25 mei 2023 - 06:51   quote  deeplink  
Onvolkomendheden zijn het fundament van de journalistiek in het algemeen en bij de sportverslaggeving in het bijzonder. De dynamiek van sportwedstrijden, de emotie, de adrenaline maakt het moeilijk juiste conclusies te trekken uit behaalde resultaten. Laat staan dat het mogelijk is voorspellingen te doen over een volgende sportbijeenkomst.

Sportdwaas weet dit als geen ander maar is wel kundig, althans dat constateerde Willem van H., voetballegende uit de eeuwige wereldtop, na een gesprek met Sportdwaas voorafgaand aan het seizoen 2021-2022 op een niet nader bekend te maken moment en plaats. Sindsdien is Sportdwaas naast zijn schoenen gaan lopen met het hoofd in de wolken. Dichter bij de voetbalgoden kun je niet komen.

De aanraking met de Breskense voetbalgod deed Sportdwaas besluiten zijn ingedutte column bij aanvang van het nog lopende seizoen nieuw leven in te blazen en zich hierbij te concentreren op de grote liefde Feyenoord1 alleen. Vanwege het overlijden van Sportdwaas lieve oude moeder eind februari is er vanwege rouw een Sportdwaasstop afgekondigd. Tijdelijk.

Op basis van de zomerse transferactiviteiten van de grootmacht van Zuid kon Sportdwaas niet tot een andere conclusie komen dat met name de heer Slot ging voor een prijs. Het landskampioenschap leek Sportdwaas het meest haalbaar (veel wedstrijden en geen knock-out systeem). Aan meerdere prijzen kon gedacht worden maar de opzet van de EL en de nationale beker maken een zinnige voorspelling lastig.

Vandaar de introductie van de VVK (voorlopig verwachte kampioensdatum van 21 mei 2023). Het bleek een voorspelling die aan de voorzichtige kant was. Hier moet Sportdwaas diep door het stof maar even goed is het een onjuiste constatering dat niemand het voorafgaand aan het seizoen 2022-2023 had zien aankomen, dit voortreffelijke kampioenschap.

Is het alleen te wijten aan de trainert? Nee, wel aan zijn ambitie. Is het alleen te wijten aan Kokcu? Nee, wel aan zijn fitheid. Aan Geertruida, Nou wel enigzins. Aan Danilo? zeker weten. Aan Wieffert? Zonder meer. Soldado de Cristo Santi. Nou en of. Hancko, Bijlow en de reservekeeper? Zeker en vast. En natuurlijk mogen het legioen en de stalen Kuip niet ongenoemd blijven. Om dit verhaal geen tweede Lourdes aan de Maas te laten worden nu de eindconclusie:

Zonder de aansteker, de genialiteit van Mourinho en Dybala had er nog meer ingezeten.

Slot heeft gelijk als hij zegt dat een vertrek van hem naar een andere club ook goed is voor Feyenoord. Het zijn wijze woorden van een goede trainer. Sportdwaas wenst hem veel succes toe en adviseert hem goed te kijken naar die ene Speciale, ten onrechte ongeliefd in ons vlakke vaderland waar napraten zonder gehinderd te worden door enige kennis van zaken meer regel dan uitzondering is.

Sportdwaas shortlist voor de opvolging van Slot en Co.:

1. Kees van Wonderen

2. Maurice Steijn

3. Danny Buijs

4. Jose Mourinho

5. Joop van Daele

6. Mark van Bommel

7. Willy en Rene van de Kerkhof

8. Ruud Gullit

9. Henk de Jonge

10. Michiel Kramer (eerst terughalen als pinchhitter)

Feyenoord wint op alle fronten hand in hand met de voetbalgoden. De VVKD (voorlopig verwachte kampioensdatum) voor het seizoen 2023-2024 gaat later dit jaar bekend gemaakt worden. De vijanden zitten helaas niet stil.

En dan nu waar het allemaal om draait (hoewel de Haiku's ook pareltjes zijn) en we gaan in de herhaling als mantra voor de volgende prijzen.

Heel Feyenoord Bakt!

Frites Rotterdam Zuid

Bestel bij Wong Koen of de Chinese Muur een bak Babi-Panggang. Loop op de terugweg langs de snackbar Het Snorretje of het Hoekje voor een grote bak frites en geniet even van dat moment rust.

Verdeel de frites over een paar borden en gooi de Babi-Panggang erover.

Lekker met een koud flesje Oranjeboom bier als dat nog bestaat anders met een Heineken of Bavaria.

Haiku (permisi Pedro del Norte)

Het boek gesloten

Rijnaken ploegen de Maas

Enthousiasme golf

Sportdwaas is linksbenig, gescheiden, steunde Feyenoord als kameraadje en wandelt onder de zegen van de Apostel Jacobus de Meerdere (Santiago) en heeft van alles verstand...

www.sportdwaas.blogspot.com
@sportdwaas

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3155
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Slotje erop. De shortlist van Sportdwaas

0.0043420