BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Spiritualiteit / Paranormaal / topic: Wetenschappers bewijzen leven na de dood.

Headliner: Paranormaal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Moha R. de Vries
 Moha R. de Vries - zaterdag 19 juli 2008 - 17:57   quote  deeplink  
Wetenschappers bewijzen leven na de dood!

19 Juli 2008 15:04: Isabel Blanco
Het bericht is uit 2005 maar erg actueel. Op TV kunnen we veel programma's zien over mediums die communiceren met overledenen. Hierover wordt zeer uiteenlopend gedacht. De een vindt het niets, de ander geloofd het. Aan de skepsis kan een eind komen door dit soort stukken.

Niburu.nl kwam met dit stuk over een wetenschappelijk onderzoek in Amerika waarbij mediums die communiceren met genezijde wel heel erg verbazingwekkend goed scoren! Kijk en dat horen we graag natuurlijk toch? Vandaar dat het stuk hier dan ook prima past.

Cleveland - Wat gebeurt na de dood - eindigt het daar of is er meer?

Veel van ons hopen op een leven na de dood en nu beweren enkele wetenschappers dat ze het bewijs daarvoor hebben gevonden. Er zijn veel mensen die zeggen dat ze, na klinisch dood te zijn bevonden, weer tot leven kwamen en in die korte periode een leven-na-de-dood ervaring hebben gehad. Wetenschappers van de universiteit van Arizona hebben uitgebreid onderzoek gedaan en zeggen nu dat ze bewijs hebben voor een leven na de dood. Een voortbestaan van een bewustzijn nadat onze fysieke lichamen het hebben begeven. "Bijna iedereen die de data die we hebben verzameld bekijkt, gelooft dat er meer is", zegt een van de wetenschappers.

Allison Dubois is een spiritueel medium; iemand die zou kunnen communiceren met 'gene zijde'. Christine Vettore heeft bij Dubois een reading gehad. Dubois heeft getracht contact te zoeken met de overleden bekenden van Christine. "Ik hoop dat er zoiets is als leven na de dood, want dan kan ik iedereen weer ontmoeten die ik nu al heb verloren", zei Vettore.

Het duurt niet lang. Enkele seconden later meldt Dubois dat de dochter van Vettore 'contact probeert te maken'. Het is een gave. Dubois zegt dat ze het haar hele leven al kan, maar er bestaat veel kritiek op haar vermogen. "Ik denk dat er sommige charlatans bestaan die ervoor zorgen dat mijn gave belachelijk wordt gemaakt. Er zullen altijd rotte appels zijn. Diegene die werkelijk de gave bezit moet zichzelf echt bewijzen", zei Dubois.

Deze reading is een gedeelte van een wetenschappelijk experiment. Dr. Gary Schwarz, van de universiteit van Arizona, observeerde tijdens het onderzoek. De in Harvard afgestudeerde doctor, kijkt naar wat hij noemt 'hits' en 'misses' of nauwkeurigheid van de reading (methode van meten). Hij werkt aan zijn hypothese dat leven-na-de-dood bestaat en dat mediums in staat zijn contact te maken met 'gene zijde'.

Nadat de dochter van Vettore is opgeroepen, contacteert Dubois de broer en de moeder van Vettore. Ze is in staat om details te vermelden die ze vooraf niet had kunnen weten. Dubois vertelt Vettore bijvoorbeeld dat haar moeder weet dat ze worteltaart en een schaaltje pinda's in huis heeft. "Geen van deze twee dingen heb ik ooit in huis. Deze maand toevallig wel", zei Vettore. De nauwkeurigheid is verbazingwekkend omdat Vettore voor de reading geen contact met heeft gehad met Dubois. Vettore zei dat Dubois 80 tot 90 procent klopte van haar verhaal. Sceptici beweren dat Dubois gewoon aan het raden is, maar Schwartz zei dat zoiets onmogelijk is bij zo'n hoge nauwkeurigheid.

De laatste zeven jaar heeft Schwartz geprobeerd met behulp van de wetenschap te verklaren wat er met ons gebeurt na de dood. "Dat dit idee tegen de huidige opvattingen van de wetenschap indruist, is subtiel uitgedrukt", zei Schwartz. Schwartz heeft meerdere experimenten gedaan onder zeer strenge en gecontroleerde voorwaarden. Bij een van de meest intrigerende studies zijn vijf van de meest gerespecteerde mediums van de wereld betrokken, allen verbonden met monitoren en computers. In het experiment kregen 10 mensen een reading van 5 mediums.

Het medium en degene die een reading zou krijgen, werden van elkaar gescheiden door een wand. Als het medium klaar was, dan zou het volgende medium plaatsnemen net zolang totdat alle mediums een lezing van het individu hadden gegeven. Schwartz en zijn medewerkers zouden daarna de readings vergelijken. Ze waren verbaasd over het feit dat in de meeste gevallen de mediums bij hetzelfde individu, dezelfde informatie verstrekten en met een nauwkeurigheid van maar liefst 80 tot 90 procent.

De wetenschappers noemen het 'overleven van bewustzijn', wat betekent dat het fyieke lichaam sterft, maar het bewustzijn voortleeft. Het onderzoek wordt voortgezet met studies naar mensen die bijna-dood ervaringen hebben gehad. Schwartz zegt dat onderzoek in bijna-dood ervaringen de gave van de mediums kan ondersteunen. Schwartz zegt dat hij het onderzoek zal voortzetten en dat de uitkomsten van het onderzoek zoals het er nu ligt, niet liegen. "Als je kijkt naar de totale bevindingen van het laboratorium, dan is de meest eenvoudige verklaring dat het overleven van het bewustzijn na de dood een realiteit is", zie Schwartz.

Bron: Newsnet5
draakje
 draakje - zaterdag 19 juli 2008 - 18:56   quote  deeplink  
De

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 07 oktober 2008 door draakje --
Sien
 Sien - woensdag 13 augustus 2008 - 08:43   quote  deeplink  
Het biologische lichaam erft men van voorouders, maar de geest heeft men te leen.
Xanne@headliner
 Xanne@headliner - maandag 01 september 2008 - 10:46   quote  deeplink  
Het leven is slechts 1 spoor, de dood niet het eindstation, Het is slechts een uitstapplaats. voor de vervolging van jouw persoonlijke journey!
sjome
 sjome - woensdag 21 april 2010 - 20:56   quote  deeplink  
Deze zogenaamde "Wetenschappelijke" bewijzen zijn dus nooit wetenschappelijk bewezen. Helaas, of je er nu wel of niet in geloofd, zal ook nooit kunnen worden aangetoond dat het bewustzijn na de dood op één of andere manier verder 'leeft'. Het woord zegt hier ook al genoeg BIJNA-dood ervaringen. Dit is heel wat anders dan een DOOD-ervaring. Een DOOD-ervaring heeft nog niemand na kunnen vertellen. Bij een BIJNA-dood ervaring is wel wetenschappelijk aangetoond dat onze hersenen een dan op morfine gelijkende stof produceren. Iemand ooit morfine (in een bepaalde dosis) heeft gehad ziet, hoort, ruikt en voelt ook hele mooie, en soms minder mooie, dingen, maar deze zijn ook niet echt.
tygrera
 tygrera - woensdag 22 juni 2011 - 22:28   quote  deeplink  
http://home.tiscali.nl/tdruiter/hemelhel.htm

lees dit maar is dan :)
Mark81
 Mark81 - zondag 17 juli 2011 - 19:16   quote  deeplink  
Leuk verhaal maar waar is dat wetenschappelijk bewijs dan?

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 7521
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Paranormaal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Spiritualiteit / Paranormaal / topic: Wetenschappers bewijzen leven na de dood.

0.0044839