BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Feyenoord begint weer op een topclub te lijken: Advocaat wil doorselecteren

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Feyenoord Nieuws
Stylzz
 Stylzz - woensdag 18 december 2019 - 08:55   quote  deeplink  
Na de 3-1 winst op PSV heeft Feyenoord de derde plaats in het vizier en daarmee ook directe plaatsing voor Europees voetbal. De opmars onder trainer Dick Advocaat is spectaculair, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. De interim-Generaal wil doorselecteren en doorpakken.

Achter een klein bericht schuilt soms een groter verhaal. René Felen is niet langer actief bij Feyenoord. De club nam vorige week afscheid van de team-ontwikkelaar die er al rondliep toen Ronald Koeman nog trainer was in De Kuip. Felen was er om de verhoudingen in het elftal in de gaten te houden, hoe spelers met elkaar samenwerken, hoe ze reageren richting de trainersstaf. Giovanni van Bronckhorst maakte gebruik van zijn diensten en ook Jaap Stam werkte met hem samen. Tot Dick Advocaat het overnam. De interim-Generaal heeft geen behoefte aan een teamontwikkelaar, die is hij zelf wel en de leiding van Feyenoord was er ook wel klaar mee. Exit Felen.

Het vertrek van Felen staat niet op zichzelf. Feyenoord is begonnen met Operatie Doorselecteren, die in het teken staat van de nieuwe start die de club wil gaan maken. In dat licht past ook het eerdere vertrek van René Dannenburg, de coördinator van de medische staf. Het ontslag van de voormalige assistenten Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Roy Makaay valt evenmin daarvan los te zien. De verwachting is dat Feyenoord voor het einde van het seizoen nog wel afscheid zal nemen van meer personen binnen de club.

MAATREGELEN

De man die dat moet gaan doen in de organisatie, is Mark Koevermans, de pasbenoemde algemeen directeur. De man met nul draagvlak, behalve in de raad van commissarissen, die trouwens ook verdeeld is, maar dan vooral over de terugkeer van Sjaak Troost als commissaris technische zaken. Afgelopen maandag stapte rvc-lid Herman van Drie zelfs op.

Op sportief vlak komt de leiding volledig in handen van Frank Arnesen. De Deen heeft een mandaat, hij mag veranderen wat hij denkt dat nodig is. Arnesen begint pas op 15 januari, maar is al van alles op de hoogte. Hij is er na de jaarwisseling al bij, als Feyenoord naar Marbella vertrekt voor een trainingskamp van een week. Arnesen zal er gesprekken gaan voeren met Toon van Bodegom, voorzitter van de rvc, en Koevermans, maar hij zal ongetwijfeld ook gaan zitten met trainer Dick Advocaat.

Arnesen is er de man niet naar meteen in te grijpen. Hij wil eerst praten en kijken. Officieel is dat om iedereen een kans te geven, al heeft de nieuwe td wel in zijn hoofd hoe hij te werk wil gaan en met wie hij dat wil doen. In ieder geval richt Arnesen zich in eerste instantie op het eerste elftal, waar Advocaat nog wel wat wensen heeft. Samen met Sjaak Troost zal hij Feyenoord moeten versterken. Pas daarna heeft hij tijd voor de scouting en de opleiding, waarin Feyenoord veel wil gaan veranderen. De taak van Arnesen is zó veelomvattend, dat het niet valt uit te sluiten dat Feyenoord nog een soort van technisch manager gaat aanstellen om de nieuwe td te ondersteunen en te ontlasten.

Een van de veranderingen die Arnesen nu al heeft doorgevoerd, is de samenwerking met Scisports, een bureau gespecialiseerd in data. Dat is iets anders dan dat Feyenoord het transferbeleid laat bepalen door data. Feyenoord wordt geen Oakland Athletic, de honkbalclub die volgens dat principe aansluiting vond bij de top. In voetbal probeerden Midtjylland en Brentford FC het op die manier, maar zij zijn er intussen alweer van afgestapt. Feyenoord zal data gebruiken als ondersteuning bij transfers, precies zoals Arnesen het altijd heeft gedaan. Juist het fysiek scouten van spelers, in alle leeftijdscategorieën, wordt belangrijker dan ooit.

TWEESPORENBELEID

Zo volgt Feyenoord een tweesporenbeleid: de korte en lange termijn. De academie en scouting vallen onder de tweede. Er moet veel veranderen, maar dat kan niet in een week. Belangrijker is nu vooral de korte termijn en dat is in feite een bonus. Na de zwakke competitiestart had de leiding dit seizoen eigenlijk al opgegeven, maar dankzij Dick Advocaat heeft de club ineens plek drie weer in zicht en daarmee plaatsing voor Europees voetbal. De wedstrijd van morgen (donderdag) tegen SC Cambuur voor de beker is volgens Advocaat zelfs de wedstrijd van het jaar. Bekerwinst betekent directe plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Financieel gezien is het bijna een verplichting dat Feyenoord zich ervoor plaatst. Advocaat is helder. ‘Vijf keer winnen en we zijn er.’

De interim-Generaal heeft Feyenoord weer tot leven gewekt en dat is een compliment waard. Maar het brengt ook verplichtingen met zich mee. Advocaat heeft de analyse van zijn spelersgroep al af en zal die in januari gaan delen met Arnesen. Zijn conclusie is er een die de club zelf al veel eerder had kunnen en moeten trekken: doorselecteren, het liefst al in januari. Als het aan Advocaat ligt, neemt Feyenoord afscheid van spelers in wie de club toch al geen toekomst meer ziet. Daar mag dan best een beetje dwang bij, want behalve dat het opruimt, zorgt het ook voor lucht in het salarisbudget. Arnesen zei al bij zijn presentatie dat het eerste contact met Advocaat ging over het halen van spelers.

Verdediging

Een extra verdediger kan geen kwaad, vindt Advocaat, maar hij is ook reëel. De prioriteit ligt niet in die linie. Met Kenneth Vermeer, Justin Bijlow en Nick Marsman is de keeperspoule wel compleet, zeker nu de eerste en tweede doelman weer fit zijn. Het centrum is op zijn plaats gevallen. De oude Eric Botteghin loopt op zijn laatste benen, maar is nog steeds niet weg te denken met zijn duelkracht. Wel zal hij waarschijnlijk zijn plek weer verliezen aan Edgar Ié, die herstelt van een blessure, maar op videobeelden een goede indruk maakte op Advocaat en de rest van de technische staf. Ook George Johnston, afkomstig van Jong Liverpool, begint zich steeds beter te manifesteren. Wat de technische staf van Feyenoord ziet, bevalt wel. De Engelsman is niet afgeschreven.

Marcos Senesi ontwikkelt zich steeds beter en de verwachting is dat de Argentijn pas na de winter echt zijn beste niveau zal halen. Niet voor niets melden zich nu al geïnteresseerde clubs voor de speler, die voor zes miljoen euro overkwam van San Lorenzo. Dat bedrag had lager kunnen zijn als Feyenoord wat adequater zou hebben gehandeld. Overigens kregen de Rotterdammers in de laatste fase nog concurrentie van Fiorentina en een Russische club. Het is een indicatie dat Senesi er international gewoon goed op staat.

Feyenoord heeft ook nog Jan-Arie van der Heijden achter de hand, en Sven van Beek, die nog steeds revalideert van een blessure. In principe mag Van der Heijden wel weg, als een club zich meldt. Hij heeft zich altijd keurig gedragen en stond er als de Rotterdammers hem nodig hadden. Van der Heijden had afgelopen zomer al de toezegging dat hij weg mocht, maar moest toen blijven vanwege blessures en de late komst van Senesi. Mocht zich nu een club melden, dan moet het raar lopen wil Feyenoord geen medewerking verlenen.

Voor de backposities heeft Advocaat vier spelers. Normaal zijn Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps eerste keus als rechts- en linksback, maar beide spelers zijn geblesseerd. Karsdorp kan na de winter snel weer aansluiten, bij Haps is dat nog onbekend. Zijn stand-in, Tyrell Malacia, doet het niet slecht, op rechts heeft Lutsharel Geertruida meer moeite, maar hij speelde dan ook zelden tot nooit op die positie. Maar met beide invallers won Feyenoord van PSV. Het kan dus, is het oordeel van Advocaat.

Middenveld

Een van de adviezen van Advocaat aan Arnesen, is dat hij het contract van Orkun Kökcü snel moet openbreken, verlengen en verbeteren. De trainer is gek van zijn Turkse middenvelder die hij liefkozend Orrie noemt. Kökcü brengt wat Advocaat wil zien van een middenvelder: agressie, diepgang, balvastheid. Wel moet zijn rendement omhoog.

Leroy Fer is ook onomstreden. Hij wordt steeds fitter en liet tegen PSV zien wat hij kan brengen met zijn power. Toch beseft Advocaat dat hij niet op Fer kan bouwen; je weet nooit hoelang hij het volhoudt. Jens Toornstra brengt nog niet wat de trainer hoopt. Zijn voordeel is dat hij nooit verzaakt, maar Advocaat wil wel meer zien. Het is veelzeggend dat hij het toch niet aandurft met Yassin Ayoub. Eerder uitte Stam ook al zijn twijfels over Ayoub. Van de toenmalige trainer had hij naar Fortuna Sittard gemogen, waar hij zijn salaris kon behouden, maar Ayoub wilde blijven. Renato Tapia kon naar Torpedo Moskou, maar bleef ook. Hij wacht op zijn transfervrije status. Wouter Burger komt onder Advocaat al helemaal niet aan de beurt, zodat een vertrek op huurbasis tot de mogelijkheden behoort. Dan Liam Kelly, de Ier die afgelopen zomer op voorspraak van Stam van Reading naar De Kuip kwam. Hij is er nog, maar daarmee is ook alles gezegd. Kelly komt niet voor in de plannen van Advocaat en Feyenoord. Deze spelers mogen gaan, als zich een club meldt.

Met de ruimte die dan vrijkomt, wil Advocaat er wel een middenvelder bij, het liefst één met scorend vermogen. Hoewel zijn middenveld wel staat en aardig in balans is, ontbreekt het aan iemand die vanuit die linie een goal kan maken. Toornstra heeft dat in het verleden bewezen, maar doet het nog niet. Hetzelfde geldt voor Kökcü.

Aanval

Nicolai Jørgensen worstelt maar door bij Feyenoord. De Deense spits doet zijn best, maar lijkt in niets meer op de aanvaller die in 2017 Feyenoord naar de titel schoot. Zo langzamerhand is de vraag gerechtvaardigd wie de echte Jørgensen is: de topscorer van 2017 of de aanvaller anno nu. Wie zijn verleden bestudeert, is geneigd het laatste te denken. Voordat hij bij Feyenoord kwam, was Jørgensen nooit een aanvaller die veel scoorde, maar dat hij het wel kan, bewees hij ook.

Wat de Deense spits momenteel op de been houdt, is zijn werkethiek. Hij doet enorm zijn best en dat levert altijd krediet op in De Kuip. Maar een spits van Feyenoord moet wel scoren. Hoewel Advocaat denkt dat een goal hem wel over de drempel kan helpen, wil hij er wel een spits bij. Die positie geniet de hoogste prioriteit, want behalve dat Jørgensen niet scoort, is hij de laatste twee jaar vaak geblesseerd geweest. Daarbij heeft Feyenoord gewoon behoefte aan een extra spits met wie de club ook eens op een andere manier kan spelen, of iets kan forceren. Naoufal Bannis heeft talent, maar is volgens Advocaat nog niet geschikt voor die rol. Hij zou het best kunnen worden verhuurd om aan spelen toe te komen.

Dat Jørgensen speelt, heeft ook te maken met de posities van Steven Berghuis en Luis Sinisterra. De eerste is nog steeds de beste en benadrukte dat met een hattrick tegen PSV, maar Sinisterra ontwikkelt zich spectaculair. Advocaat gebruikt de jonge Colombiaan soms noodgedwongen als centrumaanvaller bij afwezigheid van Jørgensen. Dat vult Sinisterra aardig in, al is hij op die plek veel minder gevaarlijk dan wanneer hij vanaf de flank kan komen.

Berghuis en Sinisterra zorgen momenteel voor al het gevaar bij Feyenoord. Ze zijn dan ook onomstreden. Als stand-in heeft Advocaat twee spelers die het niet brengen. Luciano Narsingh is een ex-international, maar heeft nog geen moment kunnen overtuigen. Dat geldt ook voor Sam Larsson. De Zweed krijgt nu al drie jaar de kans, maar zo langzamerhand kan de conclusie wel getrokken worden dat Larsson niet past bij Feyenoord. Een tussentijds vertrek lijkt dan ook bespreekbaar. Marouan Azarkan is te licht om een rol te kunnen spelen in het elftal van Advocaat. Ook voor hem zou verhuur misschien wel het meest logisch zijn.

BASIS

Feyenoord wil deze week goed afsluiten door in elk geval van Cambuur te winnen en zich te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Daarna wacht zondag uit tegen FC Utrecht weer een test. In ieder geval heeft de club de derde plek weer in het vizier en is het vertrouwen terug. Er ligt een basis om nog iets van dit seizoen te maken, maar ook om alvast een voorschot te nemen op volgend seizoen.

Het is nog onbekend wie er dan voor de groep staat. In principe gaat Frank Arnesen op zoek naar een nieuwe trainer, maar het valt ook niet eens uit te sluiten dat Advocaat er nog een jaar aan vast plakt. De interim-coach neemt wel alvast een voorschot. Hij adviseert Arnesen, maar zal zelf ook gaan ingrijpen in zijn groep. Kort gezegd wil hij af van spelers die het niveau tijdens trainingen naar beneden halen. De lat moet omhoog, in alle geledingen van de club, en wie niet mee kan of wil, valt af. Zo zijn de wetten in het voetbal die Advocaat als geen ander kent en Frank Arnesen trouwens ook. Feyenoord begint voorzichtig weer de kenmerken te vertonen die horen bij een topclub.
Bowie
 Bowie - woensdag 18 december 2019 - 09:13   quote  deeplink  
Hoopvol bericht, in alle opzichten.
VVout
 VVout - woensdag 18 december 2019 - 09:17   quote  deeplink  
Hele lap tekst, maar het doet me deugd te lezen hoe het pad zich manifesteert nu.
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 18 december 2019 - 09:29   quote  deeplink  
Waar komt dit artikel vandaan? En wie?
Stylzz
 Stylzz - woensdag 18 december 2019 - 09:31   quote  deeplink  
VI.

https://www.vi.nl/pro/overig/feyenoord-begint-weer-op-een-topclub-te-lijken-advocaat-wil-doorselecteren#_=_

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 18 december 2019 door Stylzz --
igor korneev
 igor korneev - woensdag 18 december 2019 - 10:52   quote  deeplink  
Kut artikel, info taap klopt al niet bijvoorbeeld.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 18 december 2019 door igor korneev --
kenny
 kenny - woensdag 18 december 2019 - 11:05   quote  deeplink  
dat doorselecteren had afgelopen zomer al moeten gebeuren is eigenlijk mosterd na de maaltijd , het technisch hart onder leiding van troost en kuyt hebben een wanbeleid gevoerd , een seizoen beginnen zonder centrum spits , spelers die het niveau niet hebben lopen nog vrolijk rond en daarbij zijn de aangetrokken spelers lachwekkend
maar goed ben blij dat advocaat wil doorselecteren en heb de hoop dat Arnesen een goede visie en beleid gaat neerleggen waar we als club mee vooruit kunnen
Fart
 Fart - woensdag 18 december 2019 - 11:07   quote  deeplink  
Eindelijk een keer een ander geluid vanuit Feyenoord.
Ben wel licht optimistisch na dit stuk.

Opvallen is het onderstaande wat een diepgeworteld probleem lijkt te zijn bij ons.
Of in ieder geval de oplossing maar niet gevonden wordt:

quote:
De interim-coach neemt wel alvast een voorschot. Hij adviseert Arnesen, maar zal zelf ook gaan ingrijpen in zijn groep. Kort gezegd wil hij af van spelers die het niveau tijdens trainingen naar beneden halen. De lat moet omhoog, in alle geledingen van de club, en wie niet mee kan of wil, valt af
VVout
 VVout - woensdag 18 december 2019 - 11:29   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 10:52 schreef igor korneev het volgende:
Kut artikel, info taap klopt al niet bijvoorbeeld.
Geef er maar weer een negatieve draai aan.
MMM
 MMM - woensdag 18 december 2019 - 11:37   quote  deeplink  
Goed nieuws, puin ruimen.
Stylzz
 Stylzz - woensdag 18 december 2019 - 11:54   quote  deeplink  
Alleen moet Advocaat wel na dit jaar plaats maken, anders kun je m straks de Kuip uit dragen
VVout
 VVout - woensdag 18 december 2019 - 12:00   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 11:54 schreef Stylzz het volgende:
Alleen moet Advocaat wel na dit jaar plaats maken, anders kun je m straks de Kuip uit dragen
Dan mag er toch wel een vuurwerkje vanaf misschien?
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - woensdag 18 december 2019 - 13:09   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 11:54 schreef Stylzz het volgende:
Alleen moet Advocaat wel na dit jaar plaats maken, anders kun je m straks de Kuip uit dragen
Zou evt nog een seizoen niet zo'n probleem vinden. Maar hij is geen lange termijn oplossing natuurlijk.
Roy_Feyenoord123
 Roy_Feyenoord123 - woensdag 18 december 2019 - 13:24   quote  deeplink  
Ik pleit ook voor nog een seizoen. Wat een rust en stabiliteit heeft die man terug gebracht. Alleen maar lof voor hem tot nu toe!
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 18 december 2019 - 15:31   quote  deeplink  
Niet de indruk dat Advocaat ook op langduriger termijn vooruit helpt.
Fart
 Fart - woensdag 18 december 2019 - 16:08   quote  deeplink  
Bij Utrecht was dat ook geen goede formule toch?
Daar werd hij volgens mij ook als nood aangesteld en tekende een jaar bij.
Bowie
 Bowie - woensdag 18 december 2019 - 17:19   quote  deeplink  
Dick heeft de laatste jaren alleen maar interim werk gedaan en daardoor lijkt 't er bij sommigen op of hij geen trainer voor lange termijn zou of kan zijn.
Is onzin natuurlijk, in zijn lange carriere heeft hij menig groot succes geboekt. Niet in het minst in de jaren met Arnesen bij PSV, paar kampioenschappen.

En die 2 zijn straks weer samen...
Ben het verder met Roy eens wat hij tot nu heeft gebracht voor de club, staat in het lijstje vanaf zijn start gewoon 2e achter AZ maar voor Ajax.

Bovendien heb ik 't idee dat ie thuis is, dat ie het vreselijk naar zijn heeft en daardoor nog zo gedreven als een jonge hond. Beelden van afgelopen zondag zeggen genoeg, zelfs bij 3-0 werd ie totaal paars door gemiste kansen.
Jan Boskamp, zijn maatje, zei onlangs ook dat Dick altijd aangaf nog zo graag eens trainer van Feyenoord te zijn.

Daarom ook mijn zegen om samen met Arnesen de selectie voor de lange termijn volledig te renoveren, en dus ook volgend jaar trainer, kan John zich ook verder ontwikkelen en kan ook zeer van belang zijn voor verdere ontwikkeling Kuijt.
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 18 december 2019 - 17:42   quote  deeplink  
Heeft niks met Advocaats palmares te maken.
Dick is op een leeftijd waar topvoetbal veel eist, bij een club waar ook nog eens geen serene rust heerst.
Ik zie hem volgend seizoen liever wat meer in de luwte en een jongere, veelbelovende trainer op weg helpen. Bij Feyenoord, wel te verstaan.
igor korneev
 igor korneev - woensdag 18 december 2019 - 17:46   quote  deeplink  
Heeft dacht ik al aangegeven alleen dit seizoen te willen doen.

Hoe kijken jullie tegenwoordig naar Fraser als coach?
Stylzz
 Stylzz - woensdag 18 december 2019 - 17:47   quote  deeplink  
Niet
igor korneev
 igor korneev - woensdag 18 december 2019 - 17:51   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 17:47 schreef Stylzz het volgende:
Niet
Wat wel?
Stylzz
 Stylzz - woensdag 18 december 2019 - 18:01   quote  deeplink  
Geen enkele Nederlandse trainer is geschikt op dit moment
van geil
 van geil - woensdag 18 december 2019 - 18:02   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 18:01 schreef Stylzz het volgende:
Geen enkele Nederlandse trainer is geschikt op dit moment
Die van AZ
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - woensdag 18 december 2019 - 18:11   quote  deeplink  
Die heeft ook nog alles te bewijzen. Al doet AZ het nu goed natuurlijk.
van geil
 van geil - woensdag 18 december 2019 - 18:15   quote  deeplink  
Buiten dat , zijn presentatie is geweldig.
igor korneev
 igor korneev - woensdag 18 december 2019 - 18:17   quote  deeplink  
Klopt
Willem 2 ook
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - woensdag 18 december 2019 - 18:18   quote  deeplink  
tja, als je zoveel wint als daar, ziet alles er goed uit. Dan lijkt zelfs Clasie als cv een goed idee.

Maar ik wil eerst zien hoe ze daar met tegenslag omgaan.
Stylzz
 Stylzz - woensdag 18 december 2019 - 19:30   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 18:15 schreef van geil het volgende:
Buiten dat , zijn presentatie is geweldig.
Heeft een goede selectie
Leon FR1908
 Leon FR1908 - woensdag 18 december 2019 - 19:58   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 19:30 schreef Stylzz het volgende:

[..]

Heeft een goede selectie
Toch komt hij prettig over ,zoveel meer rust als Stam en Bommel in zijn overkomen.
Leon FR1908
 Leon FR1908 - woensdag 18 december 2019 - 20:00   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 13:09 schreef T-FeYeN00rD het volgende:

[..]

Zou evt nog een seizoen niet zo'n probleem vinden. Maar hij is geen lange termijn oplossing natuurlijk.
Zou voor mij ook geen probleem zijn,hij geniet gewoon die man.
kenny
 kenny - woensdag 18 december 2019 - 20:12   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 17:42 schreef FR-Henk het volgende:
Heeft niks met Advocaats palmares te maken.
Dick is op een leeftijd waar topvoetbal veel eist, bij een club waar ook nog eens geen serene rust heerst.
Ik zie hem volgend seizoen liever wat meer in de luwte en een jongere, veelbelovende trainer op weg helpen. Bij Feyenoord, wel te verstaan.
mee eens , advocaat doet het goed ben ook blij met hem maar een tweede seizoen is misschien niet handig , ik zou die trainer van AZ wel zien zitten of fred rutten maar die gaan niet komen ik hou het op die deense trainer Kasper Hjulmand van FC Nordsjælland , dat is een trainer voor de lange termijn
CobusIII
 CobusIII - woensdag 18 december 2019 - 20:52   quote  deeplink  
De stelling dat Fer onomstreden is gaat ook wel erg fer. Vind hem erg omstreden. Heeft aardig gebald tegen psv (uit vorm) en is erg wisselvallig in zijn optreden. Advocaat plaatst hem nu zowat tussen de cv's in. Dat geeft Fer iets meer tijd met zijn trage handelingssnelheid. Creativiteit heeft hij sowieso niet. Geloof wel dat als hij heel blijft qua niveau nog wat kan groeien, maar niet veel. Door selecteren.
Cruzcontrol
 Cruzcontrol - woensdag 18 december 2019 - 22:49   quote  deeplink  
Ik zou het mooi vinden als er volgend jaar nog een rol is voor Dick Advocaat. Als er een nieuw, jongere coach komt, als mentor (zoals bij Gio indertijd) en als er geen geschikte trainer vrij is, nog een jaartje door. Feyenoord is zeker geen makkelijke club voor een wat onervaren trainer namelijk. Voor en na Ronald Koeman was het toch een redelijk slagveld op trainers gebied, en Gio, met zoveel nederlagen op een rij is alleen mogen blijven zitten omdat hij een kind van de club was. Met Advocaat als mentor de rest van dat seizoen kon hij, konden wij, oogsten... Dus zo'n rol zie ik zeker weggelegd voor Advocaat.
Cruzcontrol
 Cruzcontrol - woensdag 18 december 2019 - 22:51   quote  deeplink  
Vind het trouwens zowiezo raar dat zoiets er gewoon standaard niet is... Als je een coach aanstelt met minder ervaring, maar wel met goede ideeen, dat er dan een man op de achtergrond is die hem wat specifieke zaken, wat te maken heeft met ervaring, kan bijbrengen... Een coach van de coach dus...
Stylzz
 Stylzz - donderdag 19 december 2019 - 08:17   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 20:52 schreef CobusIII het volgende:
De stelling dat Fer onomstreden is gaat ook wel erg fer. Vind hem erg omstreden. Heeft aardig gebald tegen psv (uit vorm) en is erg wisselvallig in zijn optreden. Advocaat plaatst hem nu zowat tussen de cv's in. Dat geeft Fer iets meer tijd met zijn trage handelingssnelheid. Creativiteit heeft hij sowieso niet. Geloof wel dat als hij heel blijft qua niveau nog wat kan groeien, maar niet veel. Door selecteren.
Maar dit is toch echt gewoon een kromme redenatie?
Fer wordt op een positie gezet waar hij het beste tot zijn recht komt, als centrale verdedigende middenvelder die tussen de centrale verdedigers valt bij balbezit tegenstander. Daar komt hij prima tot zijn recht. Wat te maken heeft met de visie van Advocaat: de basis op orde.

Dat Fer na dit seizoen misschien minder bruikbaar is, kan, maar aan de andere kant heeft hij nog een half jaar om beter te worden, qua vorm. En dan is hij nog heel bruikbaar volgend jaar.
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 19 december 2019 - 09:49   quote  deeplink  
Fer....Waar is die eerdere boxtobox player gebleven?
Zie ik te weinig, wel nodig.
piet de paler
 piet de paler - donderdag 19 december 2019 - 10:40   quote  deeplink  
Stil maar wacht maar alles wordt nieuw, de hemel en de aarde
Hahahaom in de Kerstsfeer te blijven, ik heb jullie verteld dat alles gaat veranderen.
Mijn bron is goed, en let maar op 2 e helft competitie gaat redelijk tot goed worden. En indien zondag geworden wordt gaat het nog sneller dan verwacht. Maar eerst winnen tegen Cambuur en Utrecht.
Maar na de winterstop staat er een goed Feyenoord daar ben in van overtuigd
kenny
 kenny - donderdag 19 december 2019 - 10:56   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 18 december 2019 - 22:49 schreef Cruzcontrol het volgende:
Ik zou het mooi vinden als er volgend jaar nog een rol is voor Dick Advocaat. Als er een nieuw, jongere coach komt, als mentor (zoals bij Gio indertijd) en als er geen geschikte trainer vrij is, nog een jaartje door. Feyenoord is zeker geen makkelijke club voor een wat onervaren trainer namelijk. Voor en na Ronald Koeman was het toch een redelijk slagveld op trainers gebied, en Gio, met zoveel nederlagen op een rij is alleen mogen blijven zitten omdat hij een kind van de club was. Met Advocaat als mentor de rest van dat seizoen kon hij, konden wij, oogsten... Dus zo'n rol zie ik zeker weggelegd voor Advocaat.
ik niet , zie totaal geen rol weggelegd voor advocaat om een jonge trainer te coachen omdat je helemaal geen jonge onervaren coach moet neer zetten bij onze club laat die onervaren coaches maar de beginners fouten maken bij lagere clubs , daar kunnen ze de ervaring opdoen en de fouten maken niet bij feyenoord , ben het wel met je eens mocht je geen gewenste coach kunnen vinden gewoon een jaar doorgaan met advocaat
kenny
 kenny - donderdag 19 december 2019 - 10:58   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 19 december 2019 - 09:49 schreef FR-Henk het volgende:
Fer....Waar is die eerdere boxtobox player gebleven?
Zie ik te weinig, wel nodig.
klopt , fer zijn kracht was altijd box to box met zijn power en grote stappen over het veld , deze rol die hij nu speelt bij ons vind ik hem minder goed , spel verdelen en de opbouw verzorgen zijn niet zijn sterkste punten
Kromme
 Kromme - donderdag 19 december 2019 - 13:05   quote  deeplink  
Ik vraag me altijd af hoe goed de informatie is die in dit soort artikelen wordt opgeschreven. Volgens mij is Tapia inderdaad niet aan het wachten op zijn transfervrije status, maar staat hij op het punt een nieuw contract te tekenen. Maar goed, zeker weten doe ik dat ook niet. Verder is het alleen een opsomming van dingen die we zelf ook kunnen verzinnen en staat er weinig nieuws in.

Het aantrekken van een scorende middenvelder lijkt me niet echt een prioriteit. Wel mag er meer rendement worden gehaald uit Kökcü en Toornstra, maar die twee hebben voldoende scorend vermogen. Het is aan Advokaat om dat eruit te halen. Ook verdedigend lijkt me het halen van versterkingen in de winterstop zinloos. Alleen in het geval van een erg lange afwezigheid van Haps (wat heeft die eigenlijk?) moet je misschien kijken naar een stand-in voor Malacia.

Wat betreft Larsson, zijn we nu nog niet tot de ontdekking gekomen dat dit geen linksbuiten is? Hij wordt volledig verkeerd gebruikt. Op 'tien' zal hij het misschien wel veel beter doen. Alleen is hij waarschijnlijk niet in staat om zijn verdedigende werk goed te doen. Daarmee komt er dan snel een einde aan zijn carriere, want dan is hij dus niet geschikt voor enig ambitieuze club. Dan wordt het niveautje Fortuna, ofzo. Jammer hoor, ik zie hem graag spelen, als hij in goede vorm is.

Over Advokaat: Ik heb bewondering voor het feit dat hij ons elftal weer opgepept heeft. Hij heeft niks bijzonders gedaan, alleen maar gekneed en geluld. Iets wat Jaap Stam blijkbaar niet kan. En daarmee hebben we gelijk het belangrijkste aandachtspunt voor de nieuwe trainer te pakken: teambuilding, (zelf)vertrouwen geven en het vermogen om alle ego's tevreden te stellen. Voetballen kunnen ze allemaal al wel, anders zit je niet bij Feyenoord. Maar Dickie straalt gezag en rust uit, terwijl hij je wel duidelijk kan maken wat er van je verwacht wordt. Het is toch te zot voor woorden dat Jörgensen blijkbaar een vrijbrief had om niet op kunstgras te hoeven spelen? Dat het nodig was om dat verteld te krijgen van de trainer? Deed Jaap dat dan niet? En Berghuis aanvoerder maken was dus ook nodig. Dickie zag dat, en hop, het was geregeld. En gelukkig heeft ie Senesi ook op de rit gekregen. Die wordt zelfs nú al in verband gebracht met de topclubs in Europa, terwijl hij nog maar heel weinig voor ons heeft gepresteerd.

Dus de nieuwe trainert moet een ervaren manager zijn, iemand die snapt hoe je een groep goeie voetballers ook goed kan laten functioneren. En die ook de kennis en kunde heeft om met ons tweede spoor van het beleid (jeugdopleiding) het elftal beter te maken. Misschien wel een voormalig hoofd opleidingen van een grote club, of een 'volgeling' van ome Louis van Gaal. Ik ga twee namen noemen die allebei op dit moment goed presteren en die allebei bij een Nederlandse club werken waar ze direct afscheid van zouden nemen als ze gevraagd worden.

- Andries Jonker (Telstar)
- Adrie Koster (Willem II)

Hebben allebei voldoende ervaring, snappen het spelletje en voldoen aan alle criteria die ik eerder noemde. Hebben in de top gewerkt en zijn allebei aanhangers van de aanvallende speelstijl die wij graag willen zien. Weliswaar is Andries Jonker een zemelaar, maar wel een vakman die de kunst heeft kunnen afkijken van Louitje.

Meningen?
igor korneev
 igor korneev - donderdag 19 december 2019 - 13:44   quote  deeplink  
uitstekend bericht.
(btw robert voskuil post ook zelden, maar zijn ook zinnige berichten)
VVout
 VVout - donderdag 19 december 2019 - 13:56   quote  deeplink  
Ik vind het geen trainers voor Feyenoord Kromme, zet er een rot uit het vak neer met gezag. Misschien is Michel Preud'homme wel wat, heeft bij Brugge al aardig wat aan het voetballen gekregen, zelfs wat bij Feyenoord niet lukte.

Wat Sam betreft, die zou misschien op 10 wel renderen, maar waar ie ook gespeeld heeft zijn uitstraling heeft hem altijd al in de weg gezeten.Of het loopt of hij loopt rond met zijn lip op het 13e knoopsgat.

Haps is idd. te veel geblesseerd en wat je daar voor moet terug halen, wie weet Kongolo is ook nog maar 25 en daar heb je misschien wel wat aan. Ik moet er wel bij vertellen dat het volgens mij ook best wel een blessure gevoelig spelertje is.

Het beste is gewoon volledig wat nieuws met talent uit de hoed van Arnese. Maar ik ben al lang te vrede dat er wat beweegt op dit moment bij de club en laat me graag verrassen.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 19 december 2019 door VVout --
piet de paler
 piet de paler - donderdag 19 december 2019 - 14:01   quote  deeplink  
Andries Jonker en Adrie Koster zijn toch 020 adepts, dit soort mensen passen niet bij Feyenoord (aanname)'ik ben erg voor een buitenlandse trainer, Verandering van spijs doet eten.
Je tekst begint met volgens mij, de informatie die ik krijg is iemand dicht bij het vuur.
Dus draa heb je ook de info hoe sommige zaken via mij op het forum komt.
Maar complimenten voor je stukje op het forum
Kromme
 Kromme - donderdag 19 december 2019 - 14:13   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 19 december 2019 - 13:56 schreef VVout het volgende:
Ik vind het geen trainers voor Feyenoord Kromme, zet er een rot uit het vak neer met gezag. Misschien is Michel Preud'homme wel wat, heeft bij Brugge al aardig wat aan het voetballen gekregen, zelfs wat bij Feyenoord niet lukte.

Ik heb een beetje een vooroordeel tegen Walen, sorry. Ik zou niet bang zijn om een buitenlandse trainer aan te stellen, maar Preud'homme? Nee, die gaat het in Rotjeknor niet redden. Moet eerst maar eens leren behoorlijk Nederlands te spreken. Met alleen Frans ga je het in onze spelersgroep niet voor elkaar krijgen.

Ik hoor iedereen nu praten over de 'Red Bull' school, ofzo. Trainers die daar gewerkt hebben schijnen het daarna ook goed te doen bij hun nieuwe club. Volgens mij betekent dat vooral dat ze heel goed getrainde elftallen opstellen met super-conditie en een tactisch plan dat vooral op afjagen gebaseerd is. Dat zou bij ons best goed passen, maar ik ben alleen bang dat we dan een paar spelers van de huidige selectie bij het oud vuil kunnen zetten. We hebben teveel kneusjes in de groep die dat helemaal niet aan lijken te kunnen. Maar als supporter zou ik daar wel voor naar het stadion komen.
Kromme
 Kromme - donderdag 19 december 2019 - 14:14   quote  deeplink  
OK, slecht geknipt en geplakt, sorry VVout
Kromme
 Kromme - donderdag 19 december 2019 - 14:14   quote  deeplink  
Forum newbie, hehe
VVout
 VVout - donderdag 19 december 2019 - 14:26   quote  deeplink  
Haha, maar snap wel je punt en ja dat Waals das een dingetje nu je het zegt. Dan nog liever een DuitserT en "Fussbal spielen §$%&/())==@@@"
CobusIII
 CobusIII - donderdag 19 december 2019 - 17:40   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 19 december 2019 - 08:17 schreef Stylzz het volgende:

[..]

Maar dit is toch echt gewoon een kromme redenatie?
Fer wordt op een positie gezet waar hij het beste tot zijn recht komt, als centrale verdedigende middenvelder die tussen de centrale verdedigers valt bij balbezit tegenstander. Daar komt hij prima tot zijn recht. Wat te maken heeft met de visie van Advocaat: de basis op orde.

Dat Fer na dit seizoen misschien minder bruikbaar is, kan, maar aan de andere kant heeft hij nog een half jaar om beter te worden, qua vorm. En dan is hij nog heel bruikbaar volgend jaar.
Ik vind hem helemaal niet dat hij prima tot zijn recht komt. Het feit dat advocaat meer de bus parkeert en op de counter speelt, loont voor de korte termijn. Maar Fer blijft in mijn ogen een matige speler. Niet het niveau wat wij nastreven. Vandaar door selecteren...
Je ziet ook dat de ruimte tussen Fer aan de ene kant en Kokcu en Toornstra aan de andere kant veel te groot is waardoor ons middenveld continue overlopen. Een probleem wat al heel lang bestaat. Je zag het ook weer tegen psv. Dat liep goed af.
van geil
 van geil - donderdag 19 december 2019 - 18:28   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 19 december 2019 - 08:17 schreef Stylzz het volgende:

[..]

Maar dit is toch echt gewoon een kromme redenatie?
Fer wordt op een positie gezet waar hij het beste tot zijn recht komt, als centrale verdedigende middenvelder die tussen de centrale verdedigers valt bij balbezit tegenstander. Daar komt hij prima tot zijn recht. Wat te maken heeft met de visie van Advocaat: de basis op orde.

Dat Fer na dit seizoen misschien minder bruikbaar is, kan, maar aan de andere kant heeft hij nog een half jaar om beter te worden, qua vorm. En dan is hij nog heel bruikbaar volgend jaar.
Eens
Positivo
 Positivo - vrijdag 27 december 2019 - 13:19   quote  deeplink  
Buiten Ayoub, Tapia, Vente, Arie, Larsson , Vermeer , Kelly denk ik dat ook Fer, Toornstra en Jorgensen niet goed genoeg zijn. Maar goed Toornstra en Jorgensen hebben op aandringen van Stam een megacontract dus die gaan nergens heen. Malacia en Geertruida zijn gewoon bruikbare reserves. Bijlow moet nu gaan keepen of nooit. Kortom werk aan de winkel wordt druk met dat doorselecteren vier spelers hebben het niveau dat je wilt zien bij Feyenoord Sini, Kokcu, Berghuis en Senesi. Haps groot vraagteken en Karsdorp weet niet of hij ooit nog zijn niveau haalt.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3167
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Feyenoord begint weer op een topclub te lijken: Advocaat wil doorselecteren









0.0118479