BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: AZ - Ajax (zondag 31 januari 2021, 16:45); 0 - 3

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Ajax Nieuws
Eide
 Eide - vrijdag 29 januari 2021 - 09:56   quote  deeplink  
prefrence_az_HEADAZ-Ajax.png

Ajax kan zichzelf tegen AZ kronen tot de grote winnaar van de maand januari. Super-januari leverde tot dusver 13 punten uit 5 wedstrijden op. Vitesse haalde in dezelfde periode 12 punten, PSV 10, Feyenoord 6 en AZ ook 10. Toch zal niemand in Amsterdam heel gerust naar aankomende zondag toeleven. AZ is een wisselvallige ploeg dit seizoen die tegen topploegen tot dusver uitstekend op dreef is. Zowel PSV als Feyenoord verloor van de Alkmaarders die op hun beurt vooral punten laten liggen tegen ploegen uit het rechterrijtje. Ook bleek Utrecht dit seizoen een onneembare horde voor AZ.

T0dtQuWD?format=png&name=small

Historie

Ajaz speelde in haar geschiedenis 96 duels tegen AZ. Ajax won 60 maal, speelde 20 maal gelijk en verloor 16 onderlinge duels. De voorgaande 5 seizoenen speelde Ajax maar liefst 14 duels tegen AZ. Dit betrof 10 competitieduels, 1 bekerduel en 3 oefenwedstrijden. Ajax won 6 van de comeptitieduels, speelde 1 maal gelijk en verloor 3 maal. Het bekerduel was vorige week en eindigde in een krappe 0-1 overwinning voor Ajax. De oefenwedstrijden, waarvan 2 gedurende dit lopene seizoen eindigden 2 maal in winst en 1 maal in een gelijkspel. Eerder dit seizoen speelde Ajax met 1-1 gelijk in oktober en won het met 3-4 in november gedurende de interlandperiode. Voor de competitie wacht Ajax al langere tijd op een overwinning. De voorgaande drie competitieduels tegen AZ gingen allemaal verloren. Als het om de knikkers gaat heeft AZ dus en enige tijd een lastife karwij aan AZ. De laatste Ajaxoverwinning die echt ergens om ging was, zoals gezegd, alfgelopen week voor de KNVB-beker toen Ajax met een B-elftal met 0-1 won in Alkmaar.

AZ

AZ staat mometeel 4e in de competitie op 10 punter achterstand op Ajax en respectievelijk 4 en 7 punten achterstand op Vitesse en PSV. Bij verlies haakt AZ normaliter definitief af voor de strijd om de landstitel en gaat het met Feyenoord en misschien Vitesse strijden voor de plaatsen 3, 4 en 5. Bovendien is Ajax voor AZ voorlopig de laatst toptegenstander. AZ gaat de topploegen pas weer ontmoeten tegen het einde van de maand februari en vooral in maart waar achtereenvolgend Feyenoord, Vitesse, Twente en PSV wachten.

AZ speelt normaal gesproken in een 4-3-3 opstelling hoewel de Alkmaarders dat tegen Feyenoord dus net even anders invulden. Tegen Feyenord kreeg Gudmondsson een vrije rol en mocht deze zwerven. Ajax heeft het het hele seizoen al lastig tegen zwervende spelers die verdedigers uit hun zone trekken. Of AZ deze taktiek gaat gebruiken is maar de vrag, maar het toont in ieder geval het tactisch vermogen van trainer Pascal Jansen.

Zowel Ajax als AZ speelt graag op balbezit op de helft van de tegenstander. Vooral AZ is daarbij in staat m snel te counteren met snelle jongens als Buadu, Stengs en de vleugelaanvallers. Ajax stelt daar tegenover dat het een stuk sterker is in de lucht dan AZ met kopsterke spelers als Klaassen en natuurlijk Haller. De grote man bij AZ is zonder enige twijfel Teun Koopmeiners. De multifunctionele middenvelder speelt een ijzersterk seizoen en is nauwelijks op zwakke punten te betrappen.

Ajax

De resultaten zijn top maar het veldspel is dat bepaald niet. Met die zin is Ajax kan je Ajax eigenlijk al maanden typeren. Ondanks dat de ziekenboeg in hoog tempo leeg loopt heeft Erik ten Hag de ideale elf duidelijk nog niet gevonden. Er wordt geexperimenteerd met de invulling van het middenveld waarbij Gravenberch en Klaassen onbesproken lijken. Desondanks overtuigd ook Klaassen al enige weken niet meer en is er nog geen sprake van een ideale samenstelling. Na Ajax - Willem II zal die discussie niet minder zijn geworden na een sterk optreden van Edson Alvarez en een zeer zwak optreden van de scorende Davy Klaasssen.

Het lijkt voor de hand te liggen dat Ajax tegen AZ gaat starten met Onana op doel en daarvoor Mazraoui, Timber, Blind en Tagliafico. Het middenveld blijft, als gezegd, een onderwerp van experimentatie en discussie, waar Gravenberch en Klaassen vaste prik lijken. De vraag is wie hier de derde speler wordt waarbij de keuze gaat om Alvarez, Labyad of Promes. Voorin zullen Tadic, Antony en Haller starten. Voor Neres komt een basisplaats nog te vroeg waarschijnlijk. Bovendien toonde de Braziliaan tegen Willem II nog niet lekker op dreef te zijn. Kudus zit mogelijk weer bij de wedstrijdselectie maar zal zeker niet starten.

De beelden

Vorige week won Ajax met 0-1 van AZ voor de beker door een scrimmag-goal van Labyad.



-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zondag 31 januari 2021 door Eide --
Eide
 Eide - vrijdag 29 januari 2021 - 11:37   quote  deeplink  
Een leuke analyse van VI-redacteur Pieter Zwart. Lezenswaardig van iemand die sowieso goed schrijft over tactische zaken.
Loetje
 Loetje - vrijdag 29 januari 2021 - 13:03   quote  deeplink  
Netjes man.

2-1 AZ. In de competitie nu geloof ik 8x op rij tegen de top 3 gewonnen
Onze Ajax
 Onze Ajax - vrijdag 29 januari 2021 - 13:51   quote  deeplink  
We zullen tegen AZ beter moeten spelen dan als tegen Willem II.
Wordt dat gedaan dan kan het 1 - 2 worden. Anders 2 - 1 voor AZ.
remco k
 remco k - vrijdag 29 januari 2021 - 14:13   quote  deeplink  
Ik vermoed zondag puntverlies. Het lijkt te mooi om waar te zijn dat we matig voetbal juist in de grote wedstrijden uitlopen van onze concurrentie.
jodocus
 jodocus - vrijdag 29 januari 2021 - 16:13   quote  deeplink  
7-7
Eide
 Eide - vrijdag 29 januari 2021 - 16:53   quote  deeplink  
'Medisch verantwoord dat Koopmeiners meedoet'

Trainer Pascal Jansen verwacht dat Myron Boadu zondag met AZ tegen Ajax kan spelen (aftrap 16.45 uur). De spits liep dinsdag tijdens het verloren duel met FC Utrecht (0-1) een lichte dijbeenblessure op.

"We hebben hem even uit de training gehouden, maar het is de bedoeling dat hij zaterdag aansluit", zei de coach.

Koopmeiners met gebroken pols
Jansen beschikt zondag over een nagenoeg fitte selectie voor het duel met de koploper uit Amsterdam. Teun Koopmeiners kan ondanks een gebroken pols ook weer meedoen. "Dat is medisch verantwoord", benadrukt de opvolger van Arne Slot.

"Hij heeft nu al een paar duels zo gespeeld. Het is wel lastig voor hem; hij moet anders evenwicht houden. Hij moet dingen compenseren. Daarom heeft hij nu soms last van zijn voeten."

Dani de Wit is nog niet inzetbaar. "Maar hij traint al wel weer buiten", vertelde Jansen, die verdediger Jonas Svensson ook nog moet missen.
Bron
Eide
 Eide - vrijdag 29 januari 2021 - 18:46   quote  deeplink  
Tagliafico is er zondag zeer waarschijnlijk niet bij. Hij ondervindt nog te veel hinder van de zwelling in het gezicht die hij gisteren opliep. Daarmee lijkt een basisplaats voor Martinez logisch.
Loetje
 Loetje - vrijdag 29 januari 2021 - 18:51   quote  deeplink  
Yep, zag er ook niet uit gister
Jack Huntelaar
 Jack Huntelaar - vrijdag 29 januari 2021 - 18:57   quote  deeplink  
Bedankt weer Eide!
Eide
 Eide - vrijdag 29 januari 2021 - 19:06   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 29 januari 2021 - 18:51 schreef Loetje het volgende:
Yep, zag er ook niet uit gister
Dat oog zat helemaal dicht. Nico had vandaag een filmpje op z'n social media waar het er redelijk okay uit zag, maar hij zit kennelijk niet bij de wedstrijdselectie omdat het toch niet verantwoord is om mee te trainen en spelen.
Loetje
 Loetje - vrijdag 29 januari 2021 - 19:15   quote  deeplink  
Wellicht hersenschudding?
bertus bikkel
 bertus bikkel - vrijdag 29 januari 2021 - 21:46   quote  deeplink  
Goed om te weten dat we zondag de aanvoerder van AZ flink aan moeten pakken. Meeste gevaar komt meestal van hem en als je weet dat hij niet fit is zal hij de duels toch anders in gaan of uit de weg gaan.
Hahaha....Dit mag je natuurlijk alleen maar denken, maar toch;)
bertus bikkel
 bertus bikkel - vrijdag 29 januari 2021 - 21:53   quote  deeplink  
Aangezien Nijhuis gaat fluiten zondag, die wel van mannelijk voetbal houdt, zal er veel worden toegestaan.
p111
 p111 - vrijdag 29 januari 2021 - 22:43   quote  deeplink  
Nou dan moeten ze wel wat meer power in de duels stoppen,met die instelling van gisteren gaan ze het niet redden tegen AZ . Toch heb ik vertrouwen in onze jongens en zie ik een 1-2

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 30 januari 2021 door p111 --
AkaS
 AkaS - vrijdag 29 januari 2021 - 23:13   quote  deeplink  
Hoop dat we winnen maar dan zal er wel een ander niveau aangetikt moeten worden!
Guus Til
 Guus Til - vrijdag 29 januari 2021 - 23:26   quote  deeplink  
Alvares Koopmeiners goed aan laten pakken, Stengs een aanbieding doen zodat hij ff van de wijs is. En Brobbey snel tekenen en doelpunten maken.
Eide
 Eide - vrijdag 29 januari 2021 - 23:32   quote  deeplink  
Normaal gesproken speelt de 10 op Koopmeiners die vooral CVM speelt. Lijkt mij dus niet dat Alvarez daar komt te spelen.
Guus Til
 Guus Til - zaterdag 30 januari 2021 - 10:01   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 29 januari 2021 - 23:32 schreef Eide het volgende:
Normaal gesproken speelt de 10 op Koopmeiners die vooral CVM speelt. Lijkt mij dus niet dat Alvarez daar komt te spelen.
Maar dan kan hij nog wel in duel komen met koopmeiners. Haller kan ook in dit duel komen en toevallig een keer aan die arm trekken. Of liever nog Brobbey
nummer10
 nummer10 - zondag 31 januari 2021 - 12:07   quote  deeplink  
Thanks wederom... geen idee vanmiddag eigenlijk... gokje 2-2
Jack Huntelaar
 Jack Huntelaar - zondag 31 januari 2021 - 12:49   quote  deeplink  
3-3
freakie
 freakie - zondag 31 januari 2021 - 13:08   quote  deeplink  
0-10 uiteraard. Huntelaar 5 keer.
ALTIJD PRIJS IN DE K
 ALTIJD PRIJS IN DE K - zondag 31 januari 2021 - 13:15   quote  deeplink  
Er hangt een angstige sfeer in de lucht...dat is geen goed teken.
Hoe veel beter zou het voelen als we gewoon op het Leidseplein konden kijken met lekkere koele heinies en mede supporters?

2-1 ben ik bang voor
bertus bikkel
 bertus bikkel - zondag 31 januari 2021 - 13:57   quote  deeplink  
Hoe dan ook , komen we minimaal met dezelfde stand deze vooraf als horrormaand bestempelde periode uit als we erin gingen, nl met 1 punt voorsprong op PSV. De rest is wel verder op achterstand gezet. Dus kortom: hier hadden we denk ik vooraf voor getekend!!!! Dus geen paniek...we hebben onze traditionele dip maand bijna overleefd en nu begint het pas!!!! Met wat mazzel valt het vanmiddag ook nog goed uit en is de situatie nog beter....dat zou n bonus zijn!!!
Loetje
 Loetje - zondag 31 januari 2021 - 14:26   quote  deeplink  
Februari wordt voor Ajax en PSV net zo zwaar. Hou graag wat marge over.

Maar dat gaat niet gebeuren
bertus bikkel
 bertus bikkel - zondag 31 januari 2021 - 15:22   quote  deeplink  
Kan meevallen...in Rotterdam gaat het de goede kant op!!!
Eide
 Eide - zondag 31 januari 2021 - 15:31   quote  deeplink  
EtETRgzW4AUExis?format=jpg&name=large
Eide
 Eide - zondag 31 januari 2021 - 15:32   quote  deeplink  
Martinez voor Tagliafico. Alvarez op 6 en Klaassen op 10.
Loetje
 Loetje - zondag 31 januari 2021 - 15:33   quote  deeplink  
3 wijzigingen achterin. Rensch, Schuurs en Martinez.

Mazraoui dus ook weer ineens geblesseerd
Loetje
 Loetje - zondag 31 januari 2021 - 15:34   quote  deeplink  
Kudus die er weer bij kon zijn op de bank, weer niet. Weer zo'n blessure die fors langer duurt
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zondag 31 januari 2021 - 15:34   quote  deeplink  
Ik zeg 1-4!!! Bam bam bam!! Knallen met die hap!
bertus bikkel
 bertus bikkel - zondag 31 januari 2021 - 15:43   quote  deeplink  
Zou mooi zijn om daar eens de punten te halen...is weer even geleden in de competitie.
Dat zou een stunt zijn maar ik hou het op gelijkspelletje, 2-2.
Eide
 Eide - zondag 31 januari 2021 - 16:03   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 31 januari 2021 - 15:33 schreef Loetje het volgende:
3 wijzigingen achterin. Rensch, Schuurs en Martinez.

Mazraoui dus ook weer ineens geblesseerd
Scherp, had ik nog niet gezien.
Ronald 1960
 Ronald 1960 - zondag 31 januari 2021 - 16:14   quote  deeplink  
Als we vanmiddag winnen doen we hele goede zaken t.o.v. de concurenten, behalve feyenoord.
Ik hoop op een mooie pot en een overwinning voor ons, maar een gelijkspel is ook niet verkeerd, gezien de huidige stand bij feyenoord-psv.
mijn voorspelling: 1-3
Loetje
 Loetje - zondag 31 januari 2021 - 16:15   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 31 januari 2021 - 16:14 schreef Ronald 1960 het volgende:
Als we vanmiddag winnen doen we hele goede zaken t.o.v. de concurenten, behalve feyenoord.
Ik hoop op een mooie pot en een overwinning voor ons, maar een gelijkspel is ook niet verkeerd, gezien de huidige stand bij feyenoord-psv.
mijn voorspelling: 1-3
In dat geval ben je op Feyenoord al 9 punten uitgelopen de afgelopen week.

Echter, wij gaan er ook aan
Ronald 1960
 Ronald 1960 - zondag 31 januari 2021 - 16:21   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 31 januari 2021 - 16:15 schreef Loetje het volgende:

[..]

.......Echter, wij gaan er ook aan......
Dat zingen we nooit op de tribune, wel: Niemand kan ons stoppen, AZ gaat er aan......
Loetje
 Loetje - zondag 31 januari 2021 - 16:23   quote  deeplink  
Nou Ajax, laat maar zien dat je uit het verleden geleerd hebt en profiteer
Ronald 1960
 Ronald 1960 - zondag 31 januari 2021 - 16:29   quote  deeplink  
In principe kunnen we vrij uit spelen en blijf je bij verlies zelfs op 4 punten op je naaste concurent. AZ MOET echt winnen om nog enigszins kans op de titel te houden.
Hoop dat we echt geleerd hebben uit het verleden en nu dus wel vol kunnen profiteren van puntverlies van de naaste concurent.
Onze Ajax
 Onze Ajax - zondag 31 januari 2021 - 16:35   quote  deeplink  
Wel erg prettig om te weten dat PSV nu 3 punten verloren heeft.
Nu moeten wij laten zien dat we 3 punten uit Alkmaar meenemen.
Loetje
 Loetje - zondag 31 januari 2021 - 16:35   quote  deeplink  
AZ 7 of 8 toppers op rij gewonnen, ongekend knap
Onze Ajax
 Onze Ajax - zondag 31 januari 2021 - 16:36   quote  deeplink  
Goede keuze dat Alvarez meespeelt.
Hij speelde de laatste drie wedstrijden ook goed.
Ronald 1960
 Ronald 1960 - zondag 31 januari 2021 - 16:39   quote  deeplink  
Martinez Centraal met Schuurs, Blind en Rensch als backs......
nummer10
 nummer10 - zondag 31 januari 2021 - 16:40   quote  deeplink  
hoezo nu weer blind als back dan.. die gaat overlopen worden denk ik
Loetje
 Loetje - zondag 31 januari 2021 - 16:40   quote  deeplink  
Blind uit de as weg
Hummel10
 Hummel10 - zondag 31 januari 2021 - 16:43   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 31 januari 2021 - 16:40 schreef nummer10 het volgende:
hoezo nu weer blind als back dan.. die gaat overlopen worden denk ik
Ten Hag wil juist dat de backs over de aanvallers van Az gaan.
Zet je blind back haha
Ronald 1960
 Ronald 1960 - zondag 31 januari 2021 - 16:45   quote  deeplink  
Ik denk dat Blind en Martinez regelmatig van plek zullen wisselen.....
nummer10
 nummer10 - zondag 31 januari 2021 - 16:47   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 31 januari 2021 - 16:43 schreef Hummel10 het volgende:

[..]

Ten Hag wil juist dat de backs over de aanvallers van Az gaan.
Zet je blind back haha
ja precies.. als er 1 dat vermogen niet heeft (niet meer) is het blind :/ weer zoon tenhag actie...
nummer10
 nummer10 - zondag 31 januari 2021 - 16:47   quote  deeplink  
anyway succes
Eide
 Eide - zondag 31 januari 2021 - 16:52   quote  deeplink  
Stengs heeft een vrije rol en probeert zo Blind en Gravenberch uit hun zones te trekken.
Loetje
 Loetje - zondag 31 januari 2021 - 16:53   quote  deeplink  
Geweldig van Rensch en Schuurs

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3143
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: AZ - Ajax (zondag 31 januari 2021, 16:45); 0 - 3









0.0176951