BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Het grote seizoen 2018/19 topic

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Ajax Nieuws
Loetje
 Loetje - vrijdag 07 december 2018 - 18:25   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 07 december 2018 - 14:06 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

En toch zijn er ook serieuze gegadigden voor Dolberg en Neres. Voor veel van die clubs telt vorm niet alleen.
Klopt wel hoor. Toch acht ik, mede door hun eigen insteek, de kans vrij groot dat ze blijven.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - vrijdag 07 december 2018 - 18:32   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 07 december 2018 - 18:25 schreef Loetje het volgende:

[..]

Klopt wel hoor. Toch acht ik, mede door hun eigen insteek, de kans vrij groot dat ze blijven.
Maar die insteek veranderd als het uitzicht bij een club gaat tegenvallen, lees vertrek van gevestigde orde.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - vrijdag 07 december 2018 - 18:38   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 05 december 2018 - 08:10 schreef Eide het volgende:
De rust bij Ajax is wel heerlijk hoor. Geen stress in de tent, geen 5e colonne die aan de stoelpoten van bestuurders of technische mensen zaagt. Zeldzaam hoor, dit bij Ajax, zeker omdat er nog geen enkel uitzicht is op een aansprekend resultaat.
Sorry Eide!!! U vraagt, wij draaien!

https://afcasc.nl/bestuursraad-afc-ajax-begaat-grote-misstap/

Bestuursraad AFC Ajax begaat grote misstap

Met zeer grote verbijstering en verontwaardiging hebben wij deze week, via de agenda van de ALV van de Vereniging AFC Ajax, kennis genomen van de voorgenomen benoeming van Ruud Haarms tot lid van de Bestuursraad. Het orgaan binnen Ajax dat de leiding heeft over de Vereniging AFC Ajax, welke 73% van de aandelen AFC Ajax bezit.
Al sinds 2011 hebben wij ons ongenoegen geuit over de aanwezigheid van Ruud Haarms binnen de geledingen van de organisatiestructuur van Ajax. Bijvoorbeeld tijdens zijn herbenoeming in de toenmalige Ledenraad. Nadien hebben wij middels diverse publicaties regelmatig onze onvrede laten blijken over het handelen van deze man.

Wie is Ruud Haarms?
Ruud Haarms is de stiefzoon van Bob. Iedereen kent natuurlijk Bob (“Bobby”) Haarms. Hij is onlosmakelijk verbonden met Ajax en vooral met Ajax-supporters. Zijn standbeeld bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA, bijeengebracht door de supporters, herinnert nog altijd aan de immense populariteit van deze Oer-Ajacied.
De achternaam Haarms heeft Ruud zich toegeëigend want zo kon hij meeprofiteren van de naamsbekendheid van de legendarisch Ajax-icoon. Ruud is lid van Ajax, was teammanager bij de Ajax-junioren en zat sinds 2006 in de Ledenraad, welke in december 2011 werd ontbonden.

Wat is er mis met Ruud Haarms?
Ten tijde van de laatste levensjaren van Bob heeft stiefzoon Ruud menig betrokkene diep gekwetst. Tijdens de feestdagen werd er niet naar Bob omgekeken. Deze dagen bracht hij door bij supporters thuis. Terwijl Bob in het ziekenhuis lag, hebben supporters zijn huis woon klaar gemaakt en een elektrisch karretje voor hem aangeschaft. Vervolgens heeft Ruud, buiten medeweten van Bob, zijn huis weer leeggehaald en in een later stadium zelfs zeer waardevolle spullen, bestemd voor het supportershome, achterover gedrukt.
Bob Haarms, “De Goede Beul”, werd tijdens zijn ziekbed verzorgd door vrienden en bekenden. Niet door zijn stiefzoon Ruud. In een later stadium heeft hij toegezegd Bob toch te gaan verzorgen, maar hier kwam hij in een brief(!) weer op terug. In deze brief gaf hij tevens aan dat Bob een waardeloze vent en vader is geweest, hij niets meer met hem te maken wilde hebben en het contact zou verbreken. Hij gaf Bob vervolgens zakgeld. Dat was alles: Zakgeld!
Na het overlijden van Bob kwam Ruud wel weer in beeld en wilde opeens alles regelen. Hij liep zelfs voor de kist uit. De begrafenis werd betaald door Ajax. De supporters betaalden de grafsteen middels een collecte. En wat deed Ruud? Niets! Ja, hij zorgde ervoor dat het logo van Ajax niet op de grafsteen prijkte. Iets wat juist een wens was van Bob en de supporters en ook door hen zo ontworpen was. Over clubliefde gesproken! Het graf wordt bovendien (nog steeds) door supporters onderhouden. Ruud Haarms ziet hier absoluut niet naar om.

Wat hebben wij al gedaan?
Toen de agenda van de Algemene Leden Vergadering van 17 december a.s. ons bereikte, hebben wij direct een brief laten uitgaan naar de Bestuursraad en tevens de directie van Ajax hiervan op de hoogte gebracht.Hierin hebben wij aangegeven dat de voordracht van Ruud Haarms voor ons onbespreekbaar is en wij er ook alles aan zullen doen deze benoeming te verhinderen.
Naast de reeds genoemde stuitende feiten twijfelen wij namelijk ook ernstig aan de bestuurlijke capaciteiten van deze persoon. Wij zien geen enkele toevoeging van hem aan de huidige Bestuursraad. Wij vragen ons ook oprecht af voor welke koers de Bestuursraad kiest wat betreft de Vereniging AFC Ajax. In onze optiek moet de Vereniging aan de slag met vernieuwing en verfrissing, zodat de Vereniging AFC Ajax levensvatbaar blijft, voor nu en in de toekomst.
Voor ons is de Vereniging AFC Ajax een zeer belangrijk orgaan binnen de club. Wij hebben ons een paar maanden geleden hierover duidelijk uitgelaten. Een en ander naar aanleiding van de voordracht van drie door ons aangedragen aspirant-leden (zie https://afcasc.nl/oproep-aan-leden-ajax/).
De voorzitter van de Bestuursraad, Hennie Henrichs, heeft gemeend deze voordracht te moeten afwijzen zonder opgaaf van steekhoudende argumenten. Volstrekte willekeur dus. Dezelfde Hennie Henrichs wordt overigens op de komende ALV voorgedragen om herkozen te worden voor een termijn van nog twee jaar. Ook dit is voor ons een signaal dat de Vereniging (lees: de Bestuursraad) er niets aan doet om een visie te willen uitdragen die gericht is op de toekomst.

Hoe nu verder?
Wij hadden gehoopt dat de Bestuursraad zelf wel ingezien zou hebben dat deze gang van zaken niet te verkopen is en een schande zou zijn voor Ajax in het algemeen en de Bestuursraad en de leden van de Vereniging AFC Ajax in het bijzonder. Het terugdraaien van de voordracht van Ruud Haarms is voor ons cruciaal.
Helaas is er geen enkele reactie vanuit de Bestuursraad ter ore gekomen en zien wij ons genoodzaakt met deze pijnlijke affaire alsnog naar buiten te treden. Verder beraden wij ons, samen met de diverse groeperingen, op vervolgstappen in aanloop naar de Algemene Leden Vergadering van maandag 17 december. Daarbij valt onder andere te denken aan acties in het stadion.

Namens de AFCA Supportersclub en alle groeperingen die wij vertegenwoordigen.
Loetje
 Loetje - vrijdag 07 december 2018 - 20:18   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 07 december 2018 - 18:32 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

Maar die insteek veranderd als het uitzicht bij een club gaat tegenvallen, lees vertrek van gevestigde orde.
Jep.
Eide
 Eide - maandag 10 december 2018 - 11:25   quote  deeplink  
Ik ben trouwens geen tijd voor een wedstrijdtopic. Misschien heeft iemand anders zin?
Jaccio
 Jaccio - woensdag 12 december 2018 - 10:25   quote  deeplink  
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/ajax-eist-uitkaarten-voor-klassieker-in-de-kuip-op~a6555d10/
Eide
 Eide - donderdag 13 december 2018 - 20:03   quote  deeplink  
Financieel directeur Jeroen Slop gaat weg bij Ajax

Financieel directeur Jeroen Slop vertrekt na dit seizoen bij Ajax. Dit was de uitkomst van gesprekken met algemeen directeur Edwin van der Sar en de Raad van Commissarissen (RvC).

Slop is twintig jaar werkzaam geweest voor Ajax. 'Het waren hele intensieve jaren, met veel hoogtepunten en natuurlijk ook met minder leuke fases. Wat me altijd bij zal blijven zijn de bijzondere trajecten met buitenlandse clubs die hebben geleid tot grote transfers', laat hij weten in een persbericht.

Transfers
Hiermee doelt hij vooral op het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar Juventus en Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur. 'Maar ook aan de inkomende transfers zoals die van Cristian Chivu en Dusan Tadic', aldus Slop.

Naast de financiële portefeuille was Slop ook verantwoordelijk voor de afdelingen wedstrijdzaken, veiligheid, supporterszaken en IT. Tevens legt hij zijn bestuursfunctie bij Ajax Cape Town neer. Wie Slop gaat opvolgen is nog niet bekendgemaakt.

Bron
Eide
 Eide - dinsdag 18 december 2018 - 05:16   quote  deeplink  
Ik ben best een beetje een statistieknerd. Voor gelijkgestemden is dit voorspellend model van Fivethirtyeight.com leuk. Het model gebruikt een statistisch gegenereerde offensieve en defensieve waardering voor elke ploeg en koppelt daar kansen aan om verder te komen in de CL.

Volgens dat model is Ajax momenteel de 8e club van Europa en is de kans om de kwartfinales te halen 56%. Natuurlijk is het slechts een model een daardoor dus een vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid. Het geeft wel een indruk hoe de prestaties van Ajax gelezen moeten worden in internationale context en wat de waarde van die prestaties is.

Dezelfde site voorspeld nu dat Ajax 61% kans heeft de Eredivisie te winnen dit seizoen.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 18 december 2018 door Eide --
Eide
 Eide - zondag 23 december 2018 - 21:15   quote  deeplink  
Peter Bosz aan het werk in Duitsland bij Bayer Leverkusen. Frank de Boer naar de Atlanta United, dit jaar kampioen geworden in de VS.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 24 december 2018 - 09:12   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 23 december 2018 - 21:15 schreef Eide het volgende:
Peter Bosz aan het werk in Duitsland bij Bayer Leverkusen. Frank de Boer naar de Atlanta United, dit jaar kampioen geworden in de VS.
Wat denk je van Marcel Keizer. Aan de slag gegaan bij Sporting. Nu voor het eerst in 8 wedstrijden verloren. Ik gun het die man wel!
Eide
 Eide - maandag 24 december 2018 - 09:52   quote  deeplink  
Ik ook hoor. Mooi dat het goed gaat met Keizer die toch slachtoffer is geworden van de strijd tussen Bergkamp en Van der Sar/Overmars.
patrickpsv15
 patrickpsv15 - maandag 24 december 2018 - 14:44   quote  deeplink  
Wat is een groot seizoen ? Finale champions League verliezen en 0 prijzen? Of kampioen en verliezen in de 8e finale ? (Dit is aardig bedoeld hoor, niet meteen boos worden en Boudewijn erbij halen)
Eide
 Eide - maandag 24 december 2018 - 16:33   quote  deeplink  
Luister ouwe. Ik heb geen aversie tegen andere clubs, ander dan dat ik vanzelfsprekend voor de mijne ben. Je moet alleen niet gaan lopen stoken in wedstrijdtopics als je weet dat je vanwege eerder gedoe wat dat betreft heel moeilijk ligt. En dan zullen er altijd mensen op je reageren. Je bent te gast dus ga niet lopen provoceren. Zo wel rot je maar op. Zo simpel ligt het en dat heb ik je in een privé bericht ook uitgelegd. Niet vervelend bedoeld. Ik heb niets tegen jouw specifiek maar zo simpel is het wel. Recht voor z'n raap, weet je ten minste hoe de vlag erbij hangt.

Dan hoef je buiten wedstrijdtopics en gevoelige onderwerpen echt niet op eieren te lopen wat mij betreft.

Voor mij moet Ajax altijd prijzen pakken. Een seizoen zonder prijs is eigenlijk per definitie mislukt, hoewel ik het halen van de EL finale wel degelijk een groot succes vond. Er zitten dus gradaties in. 8e finales CL is voor mij geen succes dat het seizoen maakt. Een halve finale misschien wel... hoewel Ajax na te veel seizoenen droog gewoon landskampioen moet worden. Eigenlijk is niets anders voldoende dit jaar.
Positieve Arrogantie
 Positieve Arrogantie - maandag 24 december 2018 - 18:00   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 24 december 2018 - 14:44 schreef patrickpsv15 het volgende:
Wat is een groot seizoen ? Finale champions League verliezen en 0 prijzen? Of kampioen en verliezen in de 8e finale ? (Dit is aardig bedoeld hoor, niet meteen boos worden en Boudewijn erbij halen)
Dat is voor iedereen anders.
Want voor de 1 is de bitterbalschaal van de KNVB heilig en voor de ander is naam maken in Europa meer waard.
Of andere dingen zoals niveau van het spel. Of een minimaal aantal punten halen.
Eide
 Eide - maandag 24 december 2018 - 18:35   quote  deeplink  
Ajax heeft dag minder rust voor Klassieker door bekerplanning

Ajax heeft een dag minder rust dan Feyenoord voor de Klassieker op zondag 27 januari (14.30 uur) in De Kuip. Dat heeft te maken met het schema van de kwartfinales van de KNVB-beker.

Ajax speelt op donderdag 24 januari tegen sc Heerenveen en Feyenoord treft een dag eerder Fortuna Sittard. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

'Niet dezelfde dag'
De KNVB zegt dat Ajax en Feyenoord hun bekerwedstrijd niet op dezelfde dag kunnen spelen, omdat geen van beide clubs om 18.30 uur kan spelen en een gelijktijdig begin ook niet mogelijk is.

AZ en Vitesse trappen de kwartfinales van het bekertoernooi af op dinsdag 22 januari om 20.45 uur in Alkmaar. Een dag later speelt FC Twente vanaf 18.30 uur thuis tegen Willem II.

Bron

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 25 december 2018 door Eide --
Hasjkoph
 Hasjkoph - maandag 24 december 2018 - 19:24   quote  deeplink  
Waarom dan Ajax een dag minder rust geven en niet Feyenoord.
Niet dat ik vind dat het zoveel uit zou moeten maken, maar Feyenoord speelt verder ook gewoon thuis. Nu geef je ze ook nog een dag extra rust.
remco k
 remco k - maandag 24 december 2018 - 20:25   quote  deeplink  
Hahaha. En er dan voor kiezen om de club met de meeste wedstrijden in de benen die ook nog uit moet spelen een dag minder rust te geven.

Hoezo doorgestoken kaart.
Ronald 1960
 Ronald 1960 - maandag 24 december 2018 - 21:27   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 24 december 2018 - 20:25 schreef remco k het volgende:
..............

Hoezo doorgestoken kaart.
Nee joh, puur toeval......

Maarrrrr........, Toeval bestaat niet!!!
Ronald 1960
 Ronald 1960 - maandag 24 december 2018 - 21:30   quote  deeplink  
Graag wel in beide wedstrijden van ons, de beste 11 spelers en niet weer 8!!! (acht) basisspelers rust geven.....
Loetje
 Loetje - dinsdag 25 december 2018 - 00:16   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 24 december 2018 - 18:35 schreef Eide het volgende:
Ajax heeft dag minder rust voor Klassieker door bekerplanning

Ajax heeft een dag minder rust dan Feyenoord voor de Klassieker op zondag 27 januari (14.30 uur) in De Kuip. Dat heeft te maken met het schema van de kwartfinales van de KNVB-beker.

Ajax speelt op donderdag 24 januari tegen sc Heerenveen en Feyenoord treft een dag eerder Fortuna Sittard. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

'Niet dezelfde dag'
De KNVB zegt dat Ajax en Feyenoord hun bekerwedstrijd niet op dezelfde dag kunnen spelen, omdat geen van beide clubs om 18.30 uur kan spelen en een gelijktijdig begin ook niet mogelijk is.

AZ en Vitesse trappen de kwartfinales van het bekertoernooi af op dinsdag 22 januari om 20.45 uur in Alkmaar. Een dag later speelt FC Twente vanaf 18.30 uur thuis tegen Willem II.
Bron
Dit is echt doorgestoken kaart. Ik zweer het je!

Ajax speelt de beker eigenlijk altijd op woensdag en Feyenoord donderdag.

Wij mogen nu de donderdag en misschien wel 120 minuten en nu mag je 3 dagen later nog uit.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - dinsdag 25 december 2018 - 14:43   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 24 december 2018 - 14:44 schreef patrickpsv15 het volgende:
Wat is een groot seizoen ? Finale champions League verliezen en 0 prijzen? Of kampioen en verliezen in de 8e finale ? (Dit is aardig bedoeld hoor, niet meteen boos worden en Boudewijn erbij halen)
En waarom moet je dat laatste dan melden simpele?
Eide
 Eide - dinsdag 25 december 2018 - 21:41   quote  deeplink  
KNVB gunt Ajax extra tijd voor Real Madrid-reis: Ajax-PEC één dag vervroegd

De Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle zal een dag eerder worden afgewerkt dan oorspronkelijk de bedoeling was. De huidige nummers twee en zestien van de Eredivisie zouden eigenlijk op zondag 3 maart om 14.30 uur aftrappen in Amsterdam.

De wedstrijd is echter één dag vervroegd en zal op zaterdag 2 maart om 18.30 uur beginnen, laat Ajax weten via de officiële kanalen. Deze wijziging heeft te maken met de Champions League-uitwedstrijd tegen Real Madrid die de Amsterdammers op dinsdag 5 maart af gaat werken. De KNVB geeft Ajax één dag extra de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd in het Estadio Santiago Bernabeu.

Overigens stond er op zaterdag 2 maart om 18.30 al een Eredivisie-wedstrijd ingepland: Heracles Almelo-FC Utrecht. Of deze ontmoeting tegelijk met Ajax-PEC Zwolle wordt gespeeld of verplaatst wordt naar de zondag, laat de voetbalbond echter onvermeld.

Bron
Eide
 Eide - dinsdag 25 december 2018 - 21:41   quote  deeplink  
Dit is dan wel okay.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 25 december 2018 door Eide --
Ronald 1960
 Ronald 1960 - woensdag 26 december 2018 - 11:26   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 25 december 2018 - 21:41 schreef Eide het volgende:
KNVB gunt Ajax extra tijd voor Real Madrid-reis: Ajax-PEC één dag vervroegd

De Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle zal een dag eerder worden afgewerkt dan oorspronkelijk de bedoeling was. De huidige nummers twee en zestien van de Eredivisie zouden eigenlijk op zondag 3 maart om 14.30 uur aftrappen in Amsterdam.

De wedstrijd is echter één dag vervroegd en zal op zaterdag 2 maart om 18.30 uur beginnen, laat Ajax weten via de officiële kanalen. Deze wijziging heeft te maken met de Champions League-uitwedstrijd tegen Real Madrid die de Amsterdammers op dinsdag 5 maart af gaat werken. De KNVB geeft Ajax één dag extra de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd in het Estadio Santiago Bernabeu.

Overigens stond er op zaterdag 2 maart om 18.30 al een Eredivisie-wedstrijd ingepland: Heracles Almelo-FC Utrecht. Of deze ontmoeting tegelijk met Ajax-PEC Zwolle wordt gespeeld of verplaatst wordt naar de zondag, laat de voetbalbond echter onvermeld.

Bron
Hadden ze verdorie ook met knfb-bekerwedstrijd moete doen. gewoon de bekerwedstrijden van feijenoord en ajax omdraaien.....

Maar ja, WZAWZDB, dan heb je meestal wat zwaarder de rest en moeten we dus gewoon niet zeuren.....
Eide
 Eide - woensdag 26 december 2018 - 16:07   quote  deeplink  
Alle Ajaxgoals van het kalenderjaar 2018.

Eide
 Eide - vrijdag 04 januari 2019 - 11:05   quote  deeplink  
Bazoer heeft het bij Porto ondertussen ook voor elkaar om ernaast te staan. Ging bij Ajax nat, ging daarna bij Wolfsburg nat en is ondertussen als huurling bij Porto ook figurant op het trainingsveld. Zo zonde want fysiek en voetballend is die jongen buitengewoon begaafd.
remco k
 remco k - vrijdag 04 januari 2019 - 11:24   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 04 januari 2019 - 11:05 schreef Eide het volgende:
Bazoer heeft het bij Porto ondertussen ook voor elkaar om ernaast te staan. Ging bij Ajax nat, ging daarna bij Wolfsburg nat en is ondertussen als huurling bij Porto ook figurant op het trainingsveld. Zo zonde want fysiek en voetballend is die jongen buitengewoon begaafd.
Dus echt een mentaliteits- issue
Eide
 Eide - vrijdag 04 januari 2019 - 11:58   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 04 januari 2019 - 11:24 schreef remco k het volgende:

[..]

Dus echt een mentaliteits- issue
Dat is wel een conclusie waar je op een gegeven moment niet meer aan ontkomt.

Misschien dat hij bij exact de juiste training nog het onderste uit de kan weet te halen, maar je voelt eigenlijk op je klompen aankomen dat hij over een paar jaar kleurloos in de middenmoot van de Eredivisie speelt als een zoveelste voorbeeld van een groot talent dat nooit het maximale eruit heeft weten te halen.

Hoe groot is dan het verschil met spelers als Bas Dost of Wout Weghorst of zelfs een Lasse Schone. Echt geen enorme talenten maar op mentaliteit en spelen naar het volledige vermogen gewoon hele nuttige spelers die onder de streep veel meer presteren dan een jongen als Bazoer.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - vrijdag 04 januari 2019 - 12:15   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 04 januari 2019 - 11:58 schreef Eide het volgende:

[..]

Dat is wel een conclusie waar je op een gegeven moment niet meer aan ontkomt.

Misschien dat hij bij exact de juiste training nog het onderste uit de kan weet te halen, maar je voelt eigenlijk op je klompen aankomen dat hij over een paar jaar kleurloos in de middenmoot van de Eredivisie speelt als een zoveelste voorbeeld van een groot talent dat nooit het maximale eruit heeft weten te halen.

Hoe groot is dan het verschil met spelers als Bas Dost of Wout Weghorst of zelfs een Lasse Schone. Echt geen enorme talenten maar op mentaliteit en spelen naar het volledige vermogen gewoon hele nuttige spelers die onder de streep veel meer presteren dan een jongen als Bazoer.
De Boer gaf het onlangs zelf ook aan.

"Fysiek is hij heel sterk. Hij is een speler die slim is. Vaak de juiste keuzes maken onder druk." De middenvelder had echter ook een hoge pet van zichzelf op. "Hij deed vaak alsof hij beter was dan de rest. Ik heb het gevoel dat hij nooit op zijn tenen heeft gelopen. Als je de top wil bereiken, moet je vallen. Je moet er keihard voor werken."

Dat waren erg wijze woorden van De Boer. Enkel het keiharde werken is niet wat Bazoer schijnbaar wil doen. Zonde, want op deze manier flikker je jezelf in de prullenbak en is er straks geen club meer die jou wil hebben. Voetballend kan hij er namelijk wel wat van!
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - vrijdag 04 januari 2019 - 12:15   quote  deeplink  
-

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 04 januari 2019 door Ajax Warrior --
Loetje
 Loetje - vrijdag 04 januari 2019 - 13:48   quote  deeplink  
Vond VI laatst een prachtig item hebben over Bazoer, Riedewald en Tete. En als je dan probeert het goed te volgen, is het eigenlijk exact wat er nu weer gebeurd.
Eide
 Eide - vrijdag 04 januari 2019 - 15:28   quote  deeplink  
Ajax maakt komst Lassina Traoré officieel

Ajax heeft de komst van Lassina Traoré naar Amsterdam voltooid. De spits komt over van zusterclub Ajax Cape Town. Traoré tekent een contract tot 30 juni 2022. De verbindtenis gaat in op 12 januari, wanneer hij de leeftijd van 18 jaar bereikt. In Zuid Afrika doorliep Traoré de jeugdopleiding van Ajax Cape Town. Die club nam hem over van Rahimo FC uit Burkina Faso, het land waar hij vandaan komt.

Traoré gaat met de selectie van Ajax mee op trainingskamp naar Florida. Bij Ajax komt Traoré zijn landgenoot Hassane Bandé tegen. De buitenspeler, die afgelopen zomer werd overgenomen van KV Mechelen, moet al maanden toekijken met een zware blessure. Hij brak in de voorbereiding zijn linkerkuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel.

Bron
Eide
 Eide - vrijdag 04 januari 2019 - 21:16   quote  deeplink  
Ajax heeft zojuist bevestigd dat Veltman en Magallan beide mee gaan op trainingskamp in Florida. Veltman gaat daar mogelijk z'n eerste speelminuten maken sinds hij de kruisband afscheurde.
Loetje
 Loetje - zaterdag 05 januari 2019 - 07:33   quote  deeplink  
Er zou een Chinees bod van 30 miljoen zijn binnengekomen op Neres. Overmars zou volgens de geruchten niet onwelwillend tegenover een transfer staan.
Peterhs
 Peterhs - maandag 07 januari 2019 - 10:52   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 04 januari 2019 - 15:28 schreef Eide het volgende:
Ajax maakt komst Lassina Traoré officieel

Ajax heeft de komst van Lassina Traoré naar Amsterdam voltooid. De spits komt over van zusterclub Ajax Cape Town. Traoré tekent een contract tot 30 juni 2022. De verbindtenis gaat in op 12 januari, wanneer hij de leeftijd van 18 jaar bereikt. In Zuid Afrika doorliep Traoré de jeugdopleiding van Ajax Cape Town. Die club nam hem over van Rahimo FC uit Burkina Faso, het land waar hij vandaan komt.

Traoré gaat met de selectie van Ajax mee op trainingskamp naar Florida. Bij Ajax komt Traoré zijn landgenoot Hassane Bandé tegen. De buitenspeler, die afgelopen zomer werd overgenomen van KV Mechelen, moet al maanden toekijken met een zware blessure. Hij brak in de voorbereiding zijn linkerkuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel.

Bron
Hopelijk is hij in echt beter dan in FM19.
Ik schrok van de prijs waarvoor ze hem gekocht hebben en hij is daar totale bagger.
Heb hem verkocht zodra ik kon met verlies.
Eide
 Eide - maandag 07 januari 2019 - 13:10   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 07 januari 2019 - 10:52 schreef Peterhs het volgende:

[..]

Hopelijk is hij in echt beter dan in FM19.
Ik schrok van de prijs waarvoor ze hem gekocht hebben en hij is daar totale bagger.
Heb hem verkocht zodra ik kon met verlies.
Hij heeft een twee trainingsstages doorlopen bij Ajax. De scouting waserg enthousiast over hem. Het is nog een A-junior.
Peterhs
 Peterhs - maandag 07 januari 2019 - 15:51   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 07 januari 2019 - 13:10 schreef Eide het volgende:

[..]

Hij heeft een twee trainingsstages doorlopen bij Ajax. De scouting waserg enthousiast over hem. Het is nog een A-junior.
Zou best. Je hoort mij ook niet zeggen dat ie ruk is. De werkelijkheid en een spel liggen ook ver uit elkaar, ook al is er over de tijd bewezen dat het vaak steeds dichter bij waarheid komt. Daarom zei ik ook dat ik hoop dat het in werkelijkheid beter zal zijn.
In de jeugd loopt volgens het spel toch veel minder potentieel rond dan vooraf verwacht.
Gravenberch is dan nog de beste. Misschien Cerny nog, maar aangezien ik veel beter materiaal ter beschikking heb en extreem goede jeugdpulls + aankopen voetbalt hij nu elders in Nederland.
Edit: Brian Brobbey qua niveau ook nog redelijk potentie, maar verder is het meeste gewoon Ajax onwaardig. Ben de hele boel aan het schoonvegen en aan het vervangen. Best leuk, maar lang proces :-)

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 07 januari 2019 door Peterhs --
Eide
 Eide - zaterdag 26 januari 2019 - 17:12   quote  deeplink  
Ajax huurt doelman Varela van Benfica

Ajax heeft overeenstemming bereikt met SL Benfica over de huur van Bruno Varela . De doelman komt per direct over van de Portugese club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huurovereenkomst heeft een looptijd tot en met 30 juni 2019. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen. De huur is afhankelijk van de medische keuring die na dit weekend plaatsvindt.

Varela werd op 4 november 1994 geboren in Lissabon, Portugal. Vorig seizoen keepte hij 35 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Benfica. De goalie was eerder ook actief voor Vitória FC en het Spaanse Real Valladolid.

Ajax.nl

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 26 januari 2019 door Eide --
nummer10
 nummer10 - zaterdag 26 januari 2019 - 20:12   quote  deeplink  
een oud eerste keeper van benfica.. en nu dacht ik zelfs 3de doelman ? neem niet aan dat dit de eerste doelman gaat worden als onana vertrekt ?
Loetje
 Loetje - zaterdag 26 januari 2019 - 20:20   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 26 januari 2019 - 20:12 schreef nummer10 het volgende:
een oud eerste keeper van benfica.. en nu dacht ik zelfs 3de doelman ? neem niet aan dat dit de eerste doelman gaat worden als onana vertrekt ?
Hoeft niet toch?
nummer10
 nummer10 - zaterdag 26 januari 2019 - 21:12   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 26 januari 2019 - 20:20 schreef Loetje het volgende:

[..]

Hoeft niet toch?
nee hoeft zkr niet maar vraag het mij af.. waarom zou hij anders naar ajax komen, van de ene naar de andere bank ?
Loetje
 Loetje - zaterdag 26 januari 2019 - 21:16   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 26 januari 2019 - 21:12 schreef nummer10 het volgende:

[..]

nee hoeft zkr niet maar vraag het mij af.. waarom zou hij anders naar ajax komen, van de ene naar de andere bank ?
Daar 3e keeper en nu 2e. Verschil van tegen het eerste aan of nooit spelen.
nummer10
 nummer10 - zaterdag 26 januari 2019 - 21:55   quote  deeplink  
maar moet ajax dat nastreven als je aan wil haken bij de top ? of zou onana toch nog een seizoen blijven omdat die volgens hem nog veel kan leren bij ajax...
nummer10
 nummer10 - zaterdag 26 januari 2019 - 21:58   quote  deeplink  
kut psv echt hoor... 2-1 en nog schot op de lat van bruns.. komen nog een keer van geluk onder de trein
remco k
 remco k - zaterdag 26 januari 2019 - 22:04   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 26 januari 2019 - 21:55 schreef nummer10 het volgende:
maar moet ajax dat nastreven als je aan wil haken bij de top ? of zou onana toch nog een seizoen blijven omdat die volgens hem nog veel kan leren bij ajax...
Frenkie de jong speelde niet bij Willem 2.
Eide
 Eide - donderdag 28 februari 2019 - 05:59   quote  deeplink  
De Ligt is een record rijker. Hij is de jongste Ajacied ooit met 100 duels achter zijn naam. Het is bijna niet te beseffen dat deze 19-jarige al 2,5 seizoen in Ajax 1 speelt.
Eide
 Eide - vrijdag 01 maart 2019 - 08:55   quote  deeplink  
Een aardige observatie uit de recent gepresenteerde cijfers is dat de salariskosten bij Ajax met 16 miljoen zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar naar een totaal van 41,3 mio. De toename in kosten zit vooral in de voetbalsalarissen die met 14,2 miljoen zijn gestegen. De rest van premies, afvloeiingsregelingen en meer personeel.

Dat is echt een hele forse stijging van de salarispost. De Ligt en Ziyech hebben natuurlijk opgewaardeerde contracten gekregen. We weten dat Tadic en Blind sowieso boven het voormalige salarisplafond zitten. Daarnaast zitten de premies voor overwinteren in de Champions League er ook bij. Toch is het buitengewoon fors te noemen.

Ajax maakte 20,3 mio winst. De Europese inkomsten waren 54,3 mio. De transferbalans was ongeveer gelijk. Ajax leunt dus zwaar op de inkomsten uit de Europese avonturen. De voetbalomzet is 71,9 mio, het Europese aandeel daarvan is dus liefst 54,3 mio.

De totale omzet was 104,3 mio. Deelname aan de CL is dus 50% van de totale omzet...
nummer10
 nummer10 - vrijdag 01 maart 2019 - 09:18   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 26 januari 2019 - 22:04 schreef remco k het volgende:

[..]

Frenkie de jong speelde niet bij Willem 2.
?
remco k
 remco k - vrijdag 01 maart 2019 - 12:23   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 01 maart 2019 - 09:18 schreef nummer10 het volgende:

[..]

?
Lekker op tijd, meer dan een maand later..

Maar was een reactie op een andere post
nummer10
 nummer10 - zaterdag 02 maart 2019 - 12:17   quote  deeplink  
jij geeft een qoute op iets anders vandaar mijn ? op welke qoute die wel moest zijn

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5838
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Het grote seizoen 2018/19 topic

0.2037370