BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Het grote seizoen 2018/19 topic

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Ajax Nieuws
Loetje
 Loetje - donderdag 09 augustus 2018 - 20:21   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 09 augustus 2018 - 20:15 schreef Eide het volgende:

[..]

Donny verliest de strijd niet van alleen Schöne, maar van De Jong, Eiting, Tadic en Ziyech. Dat is namelijk wie hij sinds zijn slechte eerste helf tegen Graz allemaal voor zich heeft.
Vind het bizar. Ik weet overigens dat jij geen fan bent van hem, maar Eiting heeft zich nirt bewezen, De Jong niet en Schone blijf ik de minste vinden. Van de Beek heeft nog veel te leren maar verdiend veel meer krediet dan dit vind ik. Als er namelijk spelers op basis van een slechte helft of wedstrijd er uit moeten, moet je standvastig zijn en er 7/8 man uit halen.
Eide
 Eide - donderdag 09 augustus 2018 - 20:36   quote  deeplink  
Het geldklassement van de Eredivisie: alle begrotingen op een rij

Samen hebben de Eredivisie-clubs voor het nieuwe seizoen ruim 430 miljoen euro begroot. Dat is ongeveer gelijk aan het budget van Liverpool. Aan de vooravond van de competitiestart maken we het geldklassement alvast op.

ADO DEN HAAG: 15 MILJOEN
Met de negende begroting van het land staan de Hagenaars nog net in het linkerrijtje. Vier jaar na dato heeft de Chinese overname nog weinig gebracht. Bestuurlijk is de club inmiddels in rustiger vaarwater beland, maar de aanvankelijk aangekondigde ambities zijn niet haalbaar gebleken. De Chinezen baalden de laatste jaren vooral dat de miljoenentekorten aangezuiverd moesten worden. De club kampt nog altijd met operationele gaten en glashelder is dat er vanuit China niet zomaar gratis miljoenen te verwachten zijn. Beide partijen hopen de omzet een impuls te geven met het huren van Yuning Zhang waarmee de Chinese sponsormarkt moet worden opengebroken. ADO zal uiteindelijk op eigen kracht break-even moeten gaan draaien, terwijl bij de overname nog werd gedroomd van een rol in de subtop. De bijbehorende financiële middelen kwamen echter nooit en veel verder dan salarissen van 220 duizend euro kan de directie meestal niet gaan. Met een begroting die dik twee keer zo hoog is als die van de clubs onder aan de ranglijst zouden de Hagenaars zich desalniettemin moeiteloos in de middenmoot moeten kunnen handhaven.

AJAX: 90 MILJOEN
Met een paar zware getallen op de payroll hebben de Amsterdammers wat meer begroot dan voorgaande jaren. Allemaal verantwoord, want ondanks de matige resultaten van de laatste jaren blijft de club doorgroeien en weet Ajax zijn omzet regelmatig boven de honderd miljoen te tillen. Dankzij een mooi contract in China en een nieuwe zesjarige deal met Adidas worden steeds hogere commerciële inkomsten gegenereerd. Met een gigantisch eigen vermogen van 175 miljoen euro en meestal winst is Ajax een van de gezondste clubs in Europa. Voor het eerst is nu besloten om dat kapitaal op het veld te zetten. Het halen van Dusan Tadic en Daley Blind is een trendbreuk waarmee ook de Eredivisie CV en KNVB gelukkig zullen zijn. Al jaren was onze hoogste competitie een poeltje stilstaand water. Door een gebrek aan sterren stokte de inkomstengroei en veranderde de Eredivisie in een veredelde jeugdcompetitie, die het op de markt aflegde tegen de tweede divisies van Engeland en Duitsland. Nu rolt het Ajax-geld en is de begroting hoger dan die van alle rechterrijtje-clubs samen.

Met een gigantisch eigen vermogen van 175 miljoen euro en meestal winst is Ajax een van de gezondste clubs in Europa

AZ: 24 MILJOEN
Zonder eigenaar of financiële dope uit de Champions League is het nog altijd mogelijk om te groeien. Dat bewijst de Alkmaar Zaanstreek-combinatie, die ondanks een Europese miskleun volop in bloei staat. Al enkele jaren op rij maakt AZ winst en met een solide begroting van 24 miljoen bevinden de Noord-Hollanders zich samen met Vitesse in een niemandsland. De afstand naar de topdrie is enerzijds immens, maar anderzijds is er een flink gat geslagen met de voetbalbolwerken uit Groningen, Heerenveen en Utrecht. Op de spelers-markt is bovendien een nieuwe goudader aangeboord. Met 22 miljoen voor Vincent Janssen en 25 miljoen voor Alireza Jahanbakhsh heeft Feyenoord het nakijken. AZ investeert de transferwinsten verstandig in faciliteiten, opleiding en innovatie. Als stadioneigenaar kan AZ zijn onderkomen zelf exploiteren en er verrees een modern trainingscomplex om zo de kansen op aanwas van toptalent te vergroten. Zo heeft AZ een stevige basis gelegd voor de toekomst en zullen er vast kansen komen op revanche in de Europa League.

FC EMMEN: 6 MILJOEN
Koortsachtig hebben de Drentenaren de afgelopen weken gewerkt om de club klaar te stomen voor de Eredivisie. Met steun van de provincie realiseerde FC Emmen de hogere eisen aan veiligheid, toegankelijkheid en tv-faciliteiten. Het Eredivisie-debuut leeft enorm in Drenthe, waar voetbalfans eerder nog uitwaaierden naar Zwolle en Groningen. Binnen een uur waren de seizoenkaarten uitverkocht. Ineens is de begroting verdubbeld en de acht werknemers op kantoor krijgen er een paar collega’s bij. Vergeleken bij de driehonderd arbeidsplaatsen bij Ajax blijft Emmen natuurlijk wel de buurtsuper die moet gaan concurreren met Albert Heijn. De Emmenaren hebben de laagste begroting van de Eredivisie en hebben ook niet de buitenboordmotor van de eveneens gepromoveerde eigenarenclub Fortuna Sittard. Ze zijn met hun bijna volledig rood-wit-blauwe selectie dan ook de gedoodverfde degradatiekandidaat. Houvast is wel dat historisch gezien de kansen fiftyfifty lijken; in de laatste tien seizoenen finishte de club met de laagste begroting vijf keer daadwerkelijk onderaan.

EXCELSIOR: 7 MILJOEN
Overleven is een vak. Dat wordt bewezen in Kralingen. Al jaren spotten ze daar met alle economische voetbalwetten. Met een kabouterbegroting gaat Excelsior alweer voor het vijfde jaar op rij de Eredivisie in. Een prestatie van formaat van de clubleiding, die een geheel eigen koers vaart en de fysiotherapeut promoveerde tot hoofdtrainer. Buurman Feyenoord pakt alleen aan tv-geld al meer dan Excelsior in een heel jaar te besteden heeft. Op termijn wil Excelsior het stadion verder aanpassen en een structurele speler worden in de hoogste divisie, maar gezien de voor Eredivisie-begrippen schamele topsalarissen van 150 duizend euro zal voorlopig handhaven centraal staan. Hoewel Excelsior al jaren onderaan bungelt in het geldklassement, zijn de Kralingse beleidsmakers er wel degelijk in geslaagd om groei te realiseren. Toen Excelsior in 2014 promoveerde was de begroting nog vierenhalf miljoen, inmiddels is daar vijftig procent bovenop gekomen. Weinig andere clubs kunnen dat nazeggen.

FEYENOORD: 67 MILJOEN
Weer een paar miljoen hoger. Maar nog altijd is de begroting (exclusief Europees voetbal) een magere afspiegeling van het potentieel. Volgens de eerste schetsen in de jaren nul had het nieuwe stadion er nu gestaan. Maar een modern onderkomen waarmee de club commercieel sprongen kan maken, is nog steeds niet in zicht en dus noteert de in potentie grootste club wederom de bronzen begroting. De bekerwinnaar moet met lede ogen toekijken hoe Ajax met magnifieke sponsorcontracten steeds verder wegloopt en bovendien is de kans levensgroot dat PSV tientallen miljoenen gaat ophalen in de opgewaardeerde Champions League. Aangezien Feyenoord ook niet in zee wil met een eigenaar – sterker nog, de club is bezig om de Vrienden van Feyenoord uit te kopen – zal het gat voorlopig niet worden gedicht. Niettemin gaan de Super Cup-winnaars ook dit jaar weer pogen de meeste-munten-meeste-punten-wet te trotseren met een gooi naar de titel. Met het realiseren van een nieuwe trainingsaccommodatie, het upgraden van de opleiding en het binnenhalen van routine denkt de directie een mix te hebben om de ambitie van minimaal eens per vijf jaar kampioen waar te kunnen maken.

FORTUNA SITTARD: 6 MILJOEN
Acht jaar nadat de KNVB-voorzitter de Limburgers abusievelijk failliet had verklaard staan ze weer in de Eredivisie. Op papier mag Fortuna dan een kleine begroting hebben. In de praktijk lijkt er heel wat meer geld in omloop in de westelijke mijnstreek. Andere clubs klagen steen en been over de Limburgers, die hen met hogere salarissen uit de markt prijzen, en Fortuna gaat volop over de tong bij Nederlandse makelaars die hun jongens aan de straatstenen niet kwijtraken bij de leiding, die opteert voor mannen uit onder meer Venezuela en de Verenigde Staten. In handelshuis Sittard passeerden sinds de Turkse overname in 2016 al een stuk of 45 spelers de revue. De ontslagen Sunday Oliseh trof in de kleedkamer zelfs een volslagen onbekende aan, die niet eens aan hem was voorgesteld. Succesvol is het tot dusverre wel. Binnen no time promoveerden de Fortunezen en gezien het internationale netwerk rond eigenaar Gün, lijkt de club een voorsprong te hebben op de armere concurrentie uit Emmen, Venlo en Doetinchem.

DE GRAAFSCHAP: 8 MILJOEN
Daarover gesproken. De arme Superboeren zagen de beoogde sterkhouder Joey van den Berg liever met NEC een niveautje lager voetballen dan met de roemruchte Doetinchemmers in de Eredivisie. Tekenend voor de financiële armslag van de levendige club, die nog altijd haar duels afwerkt op de historische Vijverberg uit 1954. Saai is het nooit in de Achterhoek. Bestuurlijk rommelt het vaak, maar de club wist altijd de gunfactor te behouden en staat bekend om haar loyale aanhang. Na de promotie was er direct een run op de seizoenkaarten. De fans zullen zich nu al moeten neerleggen bij degradatievoetbal. Aangezien de jeugdopleiding de laatste jaren amper kant en klare spelers aflevert, is de club afhankelijk van de dure transfermarkt waar ze weinig kan uitrichten met de minibudgetten, die niet zoals elders een boost krijgen met privaat geld. Volgens het beleidsplan uit 2014 is het doel spektakel bieden op Eredivisie-niveau, maar dat staat continu onder druk bij de jojoclub die in tien jaar drie degradaties en drie promoties noteerde. Handhaven is dan ook nu weer het maximaal haalbare.

FC GRONINGEN: 16 MILJOEN
Een van de club die de laatste jaren is gekrompen. De Groene Kathedraal oogde ineens ook tijdens wedstrijden wel heel erg groen. De nieuwe coach Danny Buijs heeft nu de opdracht om met herkenbaar voetbal met strijd, passie en lef de hut weer vol te spelen. Het wordt een cruciaal jaar voor de status van de club. Vorig jaar werd gewerkt met een miljoenentekort om te voorkomen dat de FC in een negatieve spiraal zou wegzakken, maar zo’n vlucht naar voren kan je natuurlijk niet jarenlang volhouden. Waar Groningen begin deze eeuw opstoomde in het linkerrijtje, verliezen de noorderlingen nu steeds meer terrein aan clubs die met privaat geld flink het gaspedaal indrukken. Zelfs bij optimale prestaties en een uitverkocht huis stokken de budgetten bij een miljoen of 22. Nog altijd een stuk minder dan AZ en Vitesse. Niet voor niks overweegt directeur Hans Nijland een deel van de club te verkopen aan investeerders. Hoewel de resultaten vorig seizoen tegenvielen en de club zich even niet doorontwikkelt, heeft FC Groningen nog altijd een begroting om te strijden voor een plek in de play-offs om Europees voetbal.

HEERENVEEN: 18 MILJOEN
Nog zo’n voormalige uitdager die begin deze eeuw de top aanviel, maar nu al jaren kleurloos meedraait. En net als in Groningen vielen de toeschouwersaantallen als een baksteen. De tijd dat Heerenveen standaard in de ballenbak van de UEFA-loting zat, ligt inmiddels steeds verder achter ons. De laatste Europese voorrondewedstrijd stamt uit 2012. Voor de laatste deelname aan een hoofdtoernooi moeten we zelfs terug naar 2009. Met de op papier best acceptabele begroting is finishen tussen plek 4 en 8 nu nog haalbaar. Met de nadruk op nog. Want de club staat al jaren in de achteruit. Waar in 2011/12 nog 25 miljoen euro werd gegenereerd, was dat in 2016/17 (laatste seizoen nog niet bekend) gezakt naar 18 miljoen. Bijna eenderde van de begroting is verdampt. Op deze manier is het wachten totdat een club als PEC de Friezen voorbij zoeft. Net als Groningen heeft Heerenveen nu nog een voorsprongetje op de concurrentie uit de middenmoot, maar als de trend van de laatste jaren zich doorzet, gaat het niet lang meer duren voordat het rechterrijtje in zicht komt.

HERACLES ALMELO: 12 MILJOEN
Met een bescheiden budget spelen de Heraclieden al dertien jaar onafgebroken in de Eredivisie. Een knappe prestatie, die vooral te danken is geweest aan de stabiele leiding die met uitgekiend beleid de degradatiezone ver achter zich liet. Niet voor niks zijn de Almelose roergangers Jan Smit en Nico-Jan Hoogma naar Zeist gehaald om daar de KNVB te redden. In een vernieuwd stadion speelt een gezonde club die moeiteloos naar de bovenkant van het rechterrijtje zou moeten sturen in op papier misschien wel de zwakste Eredivisie ooit. Liefst zes clubs werken met een kleinere begroting dan de twaalf miljoen van Heracles. Vraag is vooral of de nieuwe leiding de lijn van de vorige kan doortrekken. Heracles heeft nooit serieus geïnvesteerd in een jeugdopleiding, waardoor er veel druk ligt in de transferperiode. Verrassend is in elk geval de cultuuromslag die voetbalmanager Mark-Jan Fledderus bewerkstelligt door de succesvolle strategie van het oppikken van Nederlandse pareltjes in te ruilen voor buitenlandse spelers afkomstig uit het netwerk van de coach. Als dat maar goed gaat.

NAC BREDA: 13 MILJOEN
Met aandeelhouders en een aanvoerlijn uit Manchester is NAC een vertegenwoordiger van het moderne voetbal. Na een verrassende promotie als nummer vijf van de Eerste Divisie in 2017, eindigden de Brabanders keurig als veertiende in 2018. De sfeervolle, uitverkochte thuiswedstrijden alleen al zijn een aanwinst voor de Eredivisie. De overlevingsstrategie door in zee te gaan met City bleek te werken, want het publiek kreeg best aardige talenten voorgeschoteld die weliswaar niet de beoogde veertig punten binnensleepten, maar zich wel naar handhaving vochten. Toch lijkt de basis broos nu de club zich afhankelijk opstelt. NAC moet ook deze zomer weer afwachten wie er afvallen in Engeland en zal niet ieder jaar een lichting van het niveau José Angeliño, Thierry Ambrose en Manu García in de schoot geworpen krijgen. Met een begroting die hoger is dan pak hem beet Willem II en Heracles, zou je zeggen dat NAC zich best wat onafhankelijker kan opstellen.

PEC ZWOLLE: 13 MILJOEN
Spectaculair mogen we de plannen wel noemen van PEC, dat een gooi wil doen naar de positie achter AZ. Met eens per twee jaar Europees voetbal. Nu Groningen en Heerenveen aan het instorten zijn, ruiken de Zwollenaren bloed. Hoewel we ook niet kunnen ontkennen dat de Twentse slogan Working on a Dream soms door het hoofd schiet. De innige samenwerking met Mino Raiola en het tussentijds bijstellen van de doelstellingen na een paar goede uitslagen, zijn signalen die erop duiden dat de clubleiding soms wat te snel wil. Met twee bekerfinales en Europees voetbal heeft PEC de laatste jaren geroken aan het succes en dat wil de leiding nu uitbouwen naar een structurele plek in de subtop. Met een aandelenplan rekent het bestuur op een sprong voorwaarts, die dan zal gaan resulteren in een hogere positie op de tv-ranglijst, meer Europese inkomsten en meer transfergeld. Binnen vijf jaar de begroting met veertig procent laten stijgen, klinkt het optimistisch. Komend seizoen doet PEC het nog met dertien miljoen, goed voor de tiende plek in het geldklassement.

PSV: 73 MILJOEN
De regerend landskampioen gaat komend seizoen 73 miljoen uitgeven, maar de inkomsten zijn mede door florerende sponsorinkomsten ingetekend op 77 miljoen. Haalt PSV de Champions League, dan loopt de teller pijlsnel op richting de honderd miljoen. Alleen met de startpremie in de groepsfase zou PSV al twee keer de jaarbegroting van De Graafschap pakken. Voorlopig is dat allemaal nog niet eens begroot. Bijna deze hele eeuw bezet PSV de zilveren plek in de budgetleague. Er is dan ook een formidabele prestatie geleverd door vier keer vaker kampioen te worden dan het rijkere Ajax, al sinds jaar en dag aanvoerder van de begrotingsgrafieken. Met enige zorgen zal worden gekeken richting Amsterdam, waar de rivaal nu de succesformule van PSV kopieert: het kapitaal op het veld zetten. Net als bij Ajax en Feyenoord zit ook bij de kampioen de begroting in de lift en daarmee neemt de afscheiding tussen de top en de rest enorme vormen aan. PSV kan nu drie keer zoveel uitgeven als uitdager AZ en twaalf keer zoveel als de hekkensluiter. Het zijn dezelfde verhoudingen als waar PSV zelf tegenaan loopt in Europa.

FC UTRECHT: 19 MILJOEN
In de Domstad zagen we een trendbreuk. Jarenlang leverden de Utrechters begrotingen in die direct door de versnipperaar konden. Steeds moest eigenaar Frans van Seumeren bijlappen. Maar eind 2017 werd dan eindelijk voor het eerst sinds de overname in 2008 winst gepresenteerd. Met een begroting van negentien miljoen doet Van Seumeren het wat rustiger aan dan de gemiddelde sjeik of oligarch. FC Utrecht zit een etage lager dan AZ en Vitesse, dus met een vierde en twee vijfde plaatsen is de laatste jaren uitstekend gepresteerd. Net als PEC wil Utrecht nu naar de volgende versnelling gaan schakelen. Van Seumeren was daar recent al duidelijk over. ’We gaan verder. Hier moet het nu stoppen. We mikken op aanhaken bij AZ.’ Het wordt dringen in het linkerrijtje. Met PEC, Utrecht, AZ en Vitesse zijn er nu vier ambitieuze clubs die alles op alles gaan zetten om zich achter de topdrie te positioneren, terwijl de provinciebolwerken Groningen en Heerenveen hun positie niet zomaar zullen opgeven. De strijd om de positionering in de subtop wordt de komende jaren minstens zo spannend als de tweekamp tussen Ajax en PSV.

VITESSE: 27 MILJOEN
De bekerwinst in 2017 verbloemt dat de resultaten in de Eredivisie middelmatig zijn. Vijfde en zesde plaatsen zijn aardig, maar afgezet tegen de mogelijkheden magertjes. Gezien de enorme bedragen die Russische investeerders in de club pompen, was de 22 punten achterstand op AZ vorig seizoen zelfs zwaar onvoldoende. Met 150 miljoen aan investeringen en enorme budgetten voor de selectie had Vitesse de concurrentie uit Utrecht, Heerenveen en Groningen al lang op grote achterstand kunnen zetten. Er worden salarissen betaald waar buiten de topdrie en AZ niemand ook maar een beetje in de buurt komt. Met het vierde budget van Nederland – hoger dan AZ – eindigt de club echter steeds niet als vierde. Ongetwijfeld ook tot teleurstelling van de Russen achter de club, die grote geldsommen in de opleiding pompen om transferwaarde te creëren en ervan dromen om de topdrie te gaan aanvallen. Met de komst van de voormalige Russische bondscoach en een serie acties op de transfermarkt lijken de financiers nu echt werk te willen maken van een opmars op de ranglijst. Gezien de begroting mogen we ook niets minder verwachten.

VVV-VENLO: 7 MILJOEN
Na het afzwaaien van regiotycoon Hai Berden verloren de Noord-Limburgers hun belangrijkste aanjager. Liefdevol omschreef de selfmade ondernemer de club als een familiebedrijf dat was beland in een wereld van multinationals. Zonder Berden zal het moeilijk genoeg worden om het beperkte achterland te enthousiasmeren. De directeur twitterde vorige maand balend over de seizoenkaartenverkoop die maar traag op gang kwam. Met een minimale stijging van het spelersbudget zal het ook nu weer een seizoen knokken worden om uit de onderste regionen weg te blijven. Een zes miljoen kostende renovatie van De Koel en misschien wel het binden van regionale aandeelhouders moeten de club op termijn degradatieproof maken. Maar zover is het nog lang niet. Het no-nonsense tweemanschap Stan Valckx-Maurice Steijn heeft opnieuw de zware taak om VVV met een degradatiebudget boven de streep te houden. Vorig seizoen voorspelde Steijn 34 punten en precies dat aantal stond in mei op de teller. Nu gaat Steijn voor een puntje meer.

WILLEM II: 11 MILJOEN
In mei werd nog reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe seizoen. Voor de vierde keer op rij bleven De Tricolores in de Eredivisie en met de nieuwkomers Emmen, Fortuna en De Graafschap lagen er prima kansen om in het nieuwe seizoen relatief rustig verder te bouwen aan de 122-jarige club. Maar toen brak er oorlog uit in de skyboxen. Tussen algemeen directeur Berry van Gool en de dominante kleding-verkoper Roland Hermans, die in de rvc de portefeuille technische zaken heeft, komt het niet meer goed. Hermans wil af van Van Gool, maar mist de argumenten omdat de ex-bankier prima resultaten kan overleggen. In alle wijsheid is nu maar besloten om ergens in september voor mediation te gaan. Waarmee de ergernissen dooretteren en iedereen al kan uittekenen dat de bom barst als in augustus de resultaten tegenvallen. Een binnenbrandje wordt dan een uitslaande veenbrand. Met een begroting van elf miljoen zouden de Tilburgers zich weinig zorgen hoeven maken. Maar Willem II zou niet de eerste club zijn die door bestuurlijk geruzie in de problemen komt.

Bron
Eide
 Eide - donderdag 09 augustus 2018 - 20:36   quote  deeplink  
Aardig overzicht waaruit duidelijk is hoe waanzinnig groot de verschillen zijn.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 09 augustus 2018 door Eide --
Jaccio
 Jaccio - vrijdag 10 augustus 2018 - 08:55   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 09 augustus 2018 - 20:21 schreef Loetje het volgende:

[..]

Vind het bizar. Ik weet overigens dat jij geen fan bent van hem, maar Eiting heeft zich nirt bewezen, De Jong niet en Schone blijf ik de minste vinden. Van de Beek heeft nog veel te leren maar verdiend veel meer krediet dan dit vind ik. Als er namelijk spelers op basis van een slechte helft of wedstrijd er uit moeten, moet je standvastig zijn en er 7/8 man uit halen.
Ik begrijp het ergens wel. Hoe vervelend voor Donny ook, vind ik dat hij het ook moet begrijpen.
Ten Hag kan het zich nou niet echt veroorloven om krediet te geven in deze fase. Hij is verplicht om te winnen, dus moeten degenen die het niet goed doen op hun positie en waar er een speler voor is die beter in vorm steekt (even) genoegen nemen met een plek op de bank.

Stel Ajax verliest hier met 0-3 na een slechte wedstrijd van Donny. Dan wordt Ten Hag afgemaakt om zijn domme keuze om vd Beek toch te laten starten.
Eigenlijk kan een trainer het bijna nooit goed doen, maar in deze keuze begrijp ik hem wel.
Eide
 Eide - vrijdag 10 augustus 2018 - 09:32   quote  deeplink  
Overigens zijn we in plaats van dicher bij Oostenrijk te komen op de coefficientenlijst een plaats kwijt geraakt aan Denemarken. Hiep hiep hoera voor het falen van het Nederlandse voetbal.
remco k
 remco k - vrijdag 10 augustus 2018 - 12:55   quote  deeplink  
Het is ook echt te droevig voor woorden wat er gepresteerd wordt in Europa.

Ik hoor veel psv supporters lachen om hun loting. Maar ook die moeten eerst nog maar eens zien te overleven
Hasjkoph
 Hasjkoph - vrijdag 10 augustus 2018 - 13:09   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 12:55 schreef remco k het volgende:
Het is ook echt te droevig voor woorden wat er gepresteerd wordt in Europa.

Ik hoor veel psv supporters lachen om hun loting. Maar ook die moeten eerst nog maar eens zien te overleven
Die hebben absoluut geen recht om te lachen na het debacle tegen Osijek.
Ajax we love you
 Ajax we love you - vrijdag 10 augustus 2018 - 14:30   quote  deeplink  
Het is echt bedroefend slecht hoe Nederland presteerd in Europa. Probleem is dat we steeds vroeger moeten beginnen en de selecties van de meeste clubs nog niet op order zijn.

Feijenoprd snap ik helemaal niet. HOe kan je met een volledig team spelen tegen PSV om de eer en om Europees voetbal is iedereen ineens gebleseerd?

Als ik Feyenoord supporter was, dan had ik nu echt verhaal gehaald
Loetje
 Loetje - vrijdag 10 augustus 2018 - 16:00   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 08:55 schreef Jaccio het volgende:

[..]

Ik begrijp het ergens wel. Hoe vervelend voor Donny ook, vind ik dat hij het ook moet begrijpen.
Ten Hag kan het zich nou niet echt veroorloven om krediet te geven in deze fase. Hij is verplicht om te winnen, dus moeten degenen die het niet goed doen op hun positie en waar er een speler voor is die beter in vorm steekt (even) genoegen nemen met een plek op de bank.

Stel Ajax verliest hier met 0-3 na een slechte wedstrijd van Donny. Dan wordt Ten Hag afgemaakt om zijn domme keuze om vd Beek toch te laten starten.
Eigenlijk kan een trainer het bijna nooit goed doen, maar in deze keuze begrijp ik hem wel.
Je eerste stuk klopt in mijn beleving wel en ook weer niet. Denk namelijk dat je me post maar half gelezen hebt.

Wat ik zeg, is als je Van de Beek wisselt om een slechte helft met de reden dat je even de concurrentie daar laat zien, dan doe je dat toch met iedereen? Er zijn er namelijk een aantal die al 3 wedstrijden kut spelen en blijven staan. Dat kun je als trainer eigenlijk al niet meer uitleggen.
remco k
 remco k - vrijdag 10 augustus 2018 - 16:52   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 16:00 schreef Loetje het volgende:

[..]

Je eerste stuk klopt in mijn beleving wel en ook weer niet. Denk namelijk dat je me post maar half gelezen hebt.

Wat ik zeg, is als je Van de Beek wisselt om een slechte helft met de reden dat je even de concurrentie daar laat zien, dan doe je dat toch met iedereen? Er zijn er namelijk een aantal die al 3 wedstrijden kut spelen en blijven staan. Dat kun je als trainer eigenlijk al niet meer uitleggen.
Ik denk niet dat ie van de Beek wisselde om een slechte helft. Uiteindelijk is die helft namelijk tot nu toe ook de beste helft van Ajax geweest dus wat zegt het dat hij niet heel erg opviel?

Ik denk dat hij met twee controlerende voetballers wil spelen met een echte 10 ervoor en dat hij zoekende is wie er moeten spelen. Ik denk echt dat daar nog geen beslissingen gevallen zijn.

Enige rare zekerheid is dat Schone op het nieuwe middenveld van ten Hag de meeste minuten heeft gemaakt tot ju toe.
Jaccio
 Jaccio - vrijdag 10 augustus 2018 - 16:55   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 16:00 schreef Loetje het volgende:

[..]

Je eerste stuk klopt in mijn beleving wel en ook weer niet. Denk namelijk dat je me post maar half gelezen hebt.

Wat ik zeg, is als je Van de Beek wisselt om een slechte helft met de reden dat je even de concurrentie daar laat zien, dan doe je dat toch met iedereen? Er zijn er namelijk een aantal die al 3 wedstrijden kut spelen en blijven staan. Dat kun je als trainer eigenlijk al niet meer uitleggen.
Ik had je post goed gelezen, vandaar dat ik het zo heb verwoord, of althans proberen te verwoorden..: (het dik gedrukte stukje vooral)

..dus moeten degenen die het niet goed doen op hun positie en waar er een speler voor is die beter in vorm steekt (even) genoegen nemen met een plek op de bank.

Mocht Ten Hag daadwerkelijk gezegd hebben dat hij het alleen deed om daar de concurrentie even te zien, vind ik het idd bizar en ben ik het volledig met je eens.
Dat stukje staat namelijk niet in je oorspronkelijke post, vandaar mijn reactie op die manier.
Loetje
 Loetje - vrijdag 10 augustus 2018 - 17:16   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 16:55 schreef Jaccio het volgende:

[..]

Ik had je post goed gelezen, vandaar dat ik het zo heb verwoord, of althans proberen te verwoorden..: (het dik gedrukte stukje vooral)

..dus moeten degenen die het niet goed doen op hun positie en waar er een speler voor is die beter in vorm steekt (even) genoegen nemen met een plek op de bank.

Mocht Ten Hag daadwerkelijk gezegd hebben dat hij het alleen deed om daar de concurrentie even te zien, vind ik het idd bizar en ben ik het volledig met je eens.
Dat stukje staat namelijk niet in je oorspronkelijke post, vandaar mijn reactie op die manier.
Toch gaat het mij om wat je schrijft over wie in vorm steekt. De gasten in vorm spelen niet allemaal en de gasten uit vorm wel.
Loetje
 Loetje - vrijdag 10 augustus 2018 - 17:17   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 16:52 schreef remco k het volgende:

[..]

Ik denk niet dat ie van de Beek wisselde om een slechte helft. Uiteindelijk is die helft namelijk tot nu toe ook de beste helft van Ajax geweest dus wat zegt het dat hij niet heel erg opviel?

Ik denk dat hij met twee controlerende voetballers wil spelen met een echte 10 ervoor en dat hij zoekende is wie er moeten spelen. Ik denk echt dat daar nog geen beslissingen gevallen zijn.

Enige rare zekerheid is dat Schone op het nieuwe middenveld van ten Hag de meeste minuten heeft gemaakt tot ju toe.
Welke reden dan wel, want er is met Van de Beek vind ik meer balans op het middenveld.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - vrijdag 10 augustus 2018 - 17:35   quote  deeplink  
Iemand die dit seizoen zin heeft om mee te doen met sportpooler? En zullen we dan subpoule maken zoals we dat 5 jaar geleden deden???
Loetje
 Loetje - vrijdag 10 augustus 2018 - 18:49   quote  deeplink  
Ja leuk man. Moeten we wel voor vanavond nog invullen
Loetje
 Loetje - vrijdag 10 augustus 2018 - 19:17   quote  deeplink  
Heb de eerste 3 rondes vast ingevuld.
Peterhs
 Peterhs - vrijdag 10 augustus 2018 - 19:34   quote  deeplink  
Ik doe mee aan voetbalzone manager via de tel. Eens kijken wat dat is.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - vrijdag 10 augustus 2018 - 19:55   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 18:49 schreef Loetje het volgende:
Ja leuk man. Moeten we wel voor vanavond nog invullen
Heb hem ingevuld. Poule is opgezet. Via onderstaande link aanmelden.

http://www.sportpooler.nl/?option=subpoules&id=1945
Loetje
 Loetje - vrijdag 10 augustus 2018 - 20:34   quote  deeplink  
Aangemeld.
Loetje
 Loetje - vrijdag 10 augustus 2018 - 20:35   quote  deeplink  
Nou, seizoen van start en al 3 gele kaarten en een pingel gehad na een half uur...
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - vrijdag 10 augustus 2018 - 22:48   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 20:34 schreef Loetje het volgende:
Aangemeld.
Toegevoegd!! Sta al 2 punten op je voor! ;-)
Loetje
 Loetje - zaterdag 11 augustus 2018 - 00:15   quote  deeplink  
Komt door de Griekse zon.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 11 augustus 2018 door Loetje --
Pietje
 Pietje - zaterdag 11 augustus 2018 - 13:12   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 17:35 schreef Ajax Warrior het volgende:
Iemand die dit seizoen zin heeft om mee te doen met sportpooler? En zullen we dan subpoule maken zoals we dat 5 jaar geleden deden???
Hè, hè... weinig tijd gehad de afgelopen weken. Maar heb me nu aangemeld.

Ik las dat je in Griekenland op vakantie bent met je gezinnetje. Leuk man. Geniet ervan. Griekenland is fantastisch en blijft fantastisch?

Ben je op het vaste land of op een van de vele eilanden? Rhodos? Zakynthos?
Eide
 Eide - zaterdag 11 augustus 2018 - 14:30   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 20:34 schreef Loetje het volgende:
Aangemeld.
Idem.
Eide
 Eide - zaterdag 11 augustus 2018 - 15:27   quote  deeplink  
Niemand meer de deur uit!

Ajax heeft vier jaar geen prijs gewonnen. Maar de koopwoede van de Amsterdammers, die onder meer Dusan Tadic, Daley Blind en Zakaria Labyad aan zich bonden en alleen Justin Kluivert zagen vertrekken, zorgt ervoor dat Ajax zoals elk jaar de te kloppen ploeg is. „Kennelijk zijn wij altijd dé favoriet voor de titel”, zegt Ten Hag een dag voor Ajax’ seizoensopener tegen Heracles Almelo. „Maar bij PSV en Feyenoord slapen ze niet.”

Er heerst een sfeertje, waarin het alleen de vraag lijkt met hoeveel punten voorsprong Ajax kampioen wordt. Is dat vervelend?
„Ik vind het waanzinnig. Het is eenzelfde aanname dat Nederlandse ploegen in Europa overal overheen lopen. Het is toch belachelijk zomaar even aan te nemen dat Ajax kampioen wordt? We hebben een goede selectie, waar we een sterk team van moeten maken. Maar we hebben geduchte concurrenten die ook hun werk zullen doen. De laatste jaren moest je 84, 85, 86 punten halen om de titel te pakken. Dat is de uitdaging waar we voor staan.”

Welke toezeggingen heb je dat er – behoudens Hakim Ziyech – deze transferperiode niemand meer vertrekt?
„Geen toezegging, maar wel – zeg maar – de bereidheid om deze selectie in tact te houden, de inspanningsverplichting. Maar je weet nooit hoe dingen zich kunnen ontwikkelen. Dat heeft Ajax de afgelopen jaren genoeg meegemaakt. Maar de inspanning zullen we met z’n allen leveren om deze groep bij elkaar te houden. Zo hebben we vanaf het begin van de transferwindow geopereerd en dat zullen we vasthouden tot 31 augustus.”

Hoe gaat dat dan? Wordt op elke speler een prijsstickertje geplakt? Voor deze bizarre prijs mag hij wel weg?
„Nee, welk bedrag ook wordt geboden. Ze mogen niet weg.”

Maar dat is dan toch een toezegging?
„Soms gaan panelen schuiven. Maar we zullen als Ajax zijnde sterk optreden. De directie en rvc zullen zich resoluut opstellen. Ik ga ervan uit dat deze selectie zo blijft als hij is. En dan kan het zo zijn dat Hakim vertrekt. Maar ik hoop dat ook hij blijft, zodat we ook na 1 september een heel sterke groep hebben. Wel of niet in de Champions League spelen, speelt geen enkele rol. Het standpunt van Ajax is duidelijk.”

Wil de directie Ziyech verkopen?
„Als er afspraken worden gemaakt, moet je je daar aan houden. En ik wist bij mijn aantreden (eind december 2017, red.) dat Hakim na twee jaar Ajax een volgende stap wilde maken. Daar was mee ingestemd. Hij is er nog steeds en dat heeft ook met Hakim te maken, want hij wil het ideale plaatje. En anders blijft hij met alle liefde bij Ajax.”

Na Standard Luik-Ajax zei Donny van de Beek dat jij vindt dat hij niet meer voor de nummer-6- en nummer-8-positie in aanmerking komt, omdat hij verdedigend tekort komt. Hebben ze het dan dertien jaar verkeerd gezien in de jeugdopleiding?
„Ik heb dat niet tegen hem gezegd en vind dat ook niet. Een middenvelder moet kunnen aanvallen en verdedigen. En Donny is een multifunctionele speler. Hij kan op alle posities spelen: op 6, 8 en 10. Donny hoeft zich geen zorgen te maken. Ik ben blij dat hij teleurgesteld is, want het is heel normaal dat elke speler alles wil spelen. Maar ze moeten ook beseffen dat dit niet kan. We gaan een jaar tegemoet met minimaal 45 wedstrijden en hopelijk nog meer. De prijzen worden aan het eind verdeeld en dan wil ik de spelers ook fris en scherp hebben. Omdat tegenwoordig de seizoenen in elkaar overlopen, zúllen we zo nu en dan ook eens een speler rust moeten geven. We maken per wedstrijd tactische en fysieke keuzes en nu is Donny er eens buiten gevallen. Maar hij is een zéér gewaardeerde en belangrijke speler. Kijk alleen maar eens naar het aantal doelpunten (13) dat hij vorig seizoen heeft gemaakt. En ik ga ervan uit dat hij dit seizoen minimaal tot hetzelfde aantal komt en hopelijk verbetert.”

Maar je lacht, dus je ziet het niet als zoethoudertje?
„Dinsdag (Standard Luik thuis, red.) is hij ook basisspeler en zaterdag (VVV-uit) is hij ook basisspeler. Er kunnen er per wedstrijd maar elf spelen. En we zullen steeds kijken wie we nodig hebben. Het heeft ook te maken met rol-acceptatie. We willen wat winnen, dat is goed voor de spelers. En er is interne concurrentie. De spelers kunnen niet ontsnappen tijdens trainingen en wedstrijden. Als je niet honderd procent eist, zit er in de mens iets van gemakzucht. Heel veel voetballers hebben niet de intrinsieke motivatie om altijd alles te geven. Die doen 99 procent, maar daarmee duwen ze hun eigen grens niet omhoog. De motivatieprikkel door de concurrentie is uiteindelijk in het voordeel van de speler.”

Tegen Heracles Almelo is de thuisploeg vanavond tot de tanden toe bewapend. „Ajax is de laatste jaren slecht begonnen en daar hebben we vanaf het begin van de voorbereiding al op gehamerd. We hebben bij de spelers goed in de koppen proberen te krijgen dat je een competitie goed moet starten, want de praktijk is dat een achterstand in Nederland heel moeilijk is goed te maken.”

Ajax heeft vier jaar geen prijs gewonnen. Maar de koopwoede van de Amsterdammers, die onder meer Dusan Tadic, Daley Blind en Zakaria Labyad aan zich bonden en alleen Justin Kluivert zagen vertrekken, zorgt ervoor dat Ajax zoals elk jaar de te kloppen ploeg is. „Kennelijk zijn wij altijd dé favoriet voor de titel”, zegt Ten Hag een dag voor Ajax’ seizoensopener tegen Heracles Almelo. „Maar bij PSV en Feyenoord slapen ze niet.”

Bron
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zaterdag 11 augustus 2018 - 15:41   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2018 - 13:12 schreef Pietje het volgende:

[..]

Hè, hè... weinig tijd gehad de afgelopen weken. Maar heb me nu aangemeld.

Ik las dat je in Griekenland op vakantie bent met je gezinnetje. Leuk man. Geniet ervan. Griekenland is fantastisch en blijft fantastisch?

Ben je op het vaste land of op een van de vele eilanden? Rhodos? Zakynthos?
Voor de 3e keer in 4 jaar op Rhodos. Nu voor 21 dagen!
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zaterdag 11 augustus 2018 - 15:42   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2018 - 14:30 schreef Eide het volgende:

[..]

Idem.
Allebei toegevoegd en natuurlijk welkom. Wordt weer een spannende strijd. Met mij als kampioen! Hahaha
Ronald 1960
 Ronald 1960 - zaterdag 11 augustus 2018 - 16:19   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2018 - 15:42 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

Allebei toegevoegd en natuurlijk welkom. Wordt weer een spannende strijd. Met mij als kampioen! Hahaha
Ik proef hier toch enige arogante Amsterdamse bluf ;-) ;-)
Pietje
 Pietje - zaterdag 11 augustus 2018 - 16:36   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2018 - 15:41 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

Voor de 3e keer in 4 jaar op Rhodos. Nu voor 21 dagen!
Geniet ervan vriend. Het is jullie van harte gegund!
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zaterdag 11 augustus 2018 - 17:50   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2018 - 16:19 schreef Ronald 1960 het volgende:

[..]

Ik proef hier toch enige arogante Amsterdamse bluf ;-) ;-)
Doe je ook mee Ronald?? Van jou win ik zeker. Hahaha
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zaterdag 11 augustus 2018 - 17:51   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 11 augustus 2018 - 16:36 schreef Pietje het volgende:

[..]

Geniet ervan vriend. Het is jullie van harte gegund!
Tnx. Tot nu toe genieten. Nog 1.5 week te gaan!!!

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 11 augustus 2018 door Ajax Warrior --
Pietje
 Pietje - zondag 12 augustus 2018 - 16:28   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 10 augustus 2018 - 19:55 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

Heb hem ingevuld. Poule is opgezet. Via onderstaande link aanmelden.

http://www.sportpooler.nl/?option=subpoules&id=1945
Enne... eh... volgens mij sta ik nu al vet bovenaan :-)
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zondag 12 augustus 2018 - 17:48   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 12 augustus 2018 - 16:28 schreef Pietje het volgende:

[..]

Enne... eh... volgens mij sta ik nu al vet bovenaan :-)
Pfff deze hele competitieronde is verder klote. Hahaha
Pietje
 Pietje - zondag 12 augustus 2018 - 17:52   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 12 augustus 2018 - 17:48 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

Pfff deze hele competitieronde is verder klote. Hahaha
Ach weet je, gap, ik kijk alleen maar naar Ajax, de rest kan me gestolen worden. En ja, dus heb ik inderdaad een klote weekend.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zondag 12 augustus 2018 - 17:56   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 12 augustus 2018 - 17:52 schreef Pietje het volgende:

[..]

Ach weet je, gap, ik kijk alleen maar naar Ajax, de rest kan me gestolen worden. En ja, dus heb ik inderdaad een klote weekend.
Hahaha dat ook. Bedoelde meer sportpooler.

En zie dat ik AZ ook weer 0 punten pak! Hahahaha nog maar een biertje!!

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zondag 12 augustus 2018 door Ajax Warrior --
Pietje
 Pietje - zondag 12 augustus 2018 - 17:58   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 12 augustus 2018 - 17:56 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

Hahaha dat ook. Bedoelde meer sportpooler.
Haha. Duidelijk. Nou vind ik de sportpooler minder belangrijk dan mijn cluppie....
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zondag 12 augustus 2018 - 17:58   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 12 augustus 2018 - 17:58 schreef Pietje het volgende:

[..]

Haha. Duidelijk. Nou vind ik de sportpooler minder belangrijk dan mijn cluppie....
Dat sowieso. Hahaha nog maar een biertje dan!!
Pietje
 Pietje - zondag 12 augustus 2018 - 18:00   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 12 augustus 2018 - 17:58 schreef Ajax Warrior het volgende:

[..]

Dat sowieso. Hahaha nog maar een biertje dan!!
Hik... Blurp.. Proost man. Ik heb mezelf een glas rode wijn ingeschonken.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zondag 12 augustus 2018 - 18:44   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 12 augustus 2018 - 18:00 schreef Pietje het volgende:

[..]

Hik... Blurp.. Proost man. Ik heb mezelf een glas rode wijn ingeschonken.
En we gaan gewoon door, door, door!!
Peterhs
 Peterhs - maandag 13 augustus 2018 - 10:03   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 12 augustus 2018 - 16:28 schreef Pietje het volgende:

[..]

Enne... eh... volgens mij sta ik nu al vet bovenaan :-)
Niet zo gek ook. Ze willen mij niet accepteren, want dan ben je meteen van je plek verstoten :-)
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 13 augustus 2018 - 10:57   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 13 augustus 2018 - 10:03 schreef Peterhs het volgende:

[..]

Niet zo gek ook. Ze willen mij niet accepteren, want dan ben je meteen van je plek verstoten :-)
Ik heb jouw naam niet voorbij zien komen. Heb je jezelf wel aangemeld.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 13 augustus 2018 - 10:58   quote  deeplink  
Sorry Peterhs, had je aanmelding niet eerder gezien maar je bent toegevoegd.
Pietje
 Pietje - maandag 13 augustus 2018 - 11:36   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 13 augustus 2018 - 10:03 schreef Peterhs het volgende:

[..]

Niet zo gek ook. Ze willen mij niet accepteren, want dan ben je meteen van je plek verstoten :-)
Haha. Daar heb ik totaal geen moeite mee, sterker ik ben er blij mee, want dan is de druk op mijn schouders wat minder ;-)
Peterhs
 Peterhs - maandag 13 augustus 2018 - 12:04   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 13 augustus 2018 - 10:58 schreef Ajax Warrior het volgende:
Sorry Peterhs, had je aanmelding niet eerder gezien maar je bent toegevoegd.
Had mij vlak voor het bericht die ik stuurde hier pas aangemeld.
hahaha ;-)
Peterhs
 Peterhs - maandag 13 augustus 2018 - 12:05   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 13 augustus 2018 - 11:36 schreef Pietje het volgende:

[..]

Haha. Daar heb ik totaal geen moeite mee, sterker ik ben er blij mee, want dan is de druk op mijn schouders wat minder ;-)
Nee hoor. Jij bent het 'oudje' onder ons. Ze zeggen dat de wijsheid met de jaren komt, dus laat het maar zien. Druk ligt nu weer bij jou.
Waarschijnlijk vergeet ik het na enkele weken weer in te vullen en ben ik weer gezien dus.
Pietje
 Pietje - maandag 13 augustus 2018 - 12:47   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 13 augustus 2018 - 12:05 schreef Peterhs het volgende:

[..]

Nee hoor. Jij bent het 'oudje' onder ons. Ze zeggen dat de wijsheid met de jaren komt, dus laat het maar zien. Druk ligt nu weer bij jou.
Waarschijnlijk vergeet ik het na enkele weken weer in te vullen en ben ik weer gezien dus.
Haha. Slijmbal ;-) Maar ja, inderdaad, jong ben ik niet meer. Over 6 maanden hoop ik 70 jaar te worden... Bah, niet leuk.

En ook ik vergeet zo nu en dan om de sportpooler in te vullen. En niet alleen de sportpooler, ik vergeet wel vaker wat... Die verdomde leeftijd. Haha.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 13 augustus 2018 - 16:08   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 13 augustus 2018 - 12:47 schreef Pietje het volgende:

[..]

Haha. Slijmbal ;-) Maar ja, inderdaad, jong ben ik niet meer. Over 6 maanden hoop ik 70 jaar te worden... Bah, niet leuk.

En ook ik vergeet zo nu en dan om de sportpooler in te vullen. En niet alleen de sportpooler, ik vergeet wel vaker wat... Die verdomde leeftijd. Haha.
Je vergeet toch niet af en toe je vrouw te vullen Pietje??? ;-)
Loetje
 Loetje - maandag 13 augustus 2018 - 16:21   quote  deeplink  
Ach, de scootmobiels van tegenwoordig zullen vast voor een meerprijs wel een masturbatiefunctie kunnen hebben...
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 13 augustus 2018 - 16:27   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 13 augustus 2018 - 16:21 schreef Loetje het volgende:
Ach, de scootmobiels van tegenwoordig zullen vast voor een meerprijs wel een masturbatiefunctie kunnen hebben...
Whahahaha die arme Pietje!! Whahahaha ga helemaal stuk hier.
Ajax we love you
 Ajax we love you - maandag 13 augustus 2018 - 17:44   quote  deeplink  
Dit is trouwens wel grappig...

Laatste drie keer dat Ajax het seizoen begon met een zege:
2014/15 - 2e
2015/16 - 2e
2016/17 - 2e

Laatste drie keer dat Ajax het seizoen begon met een gelijkspel:
2001/02 - kampioen
2010/11 - kampioen
2012/13 - kampioen

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 6576
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Het grote seizoen 2018/19 topic

0.2369470